Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
1, 2  Volgende
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 nov 2008 20:56 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik zit er aan te denken hier en daar een beetje een debat-onderwerp te maken. Gewoon punten binnen de Hardstyle waar meningen over verschillen aan te kaarten en dan normaal en volwassen er over kunnen hebben. Ik ga het nog een keer zeggen: normaal en volwassen, flaming dus niet.

Ik wou eigenlijk beginnen met een stukje over Project One:

De achterliggende gedachte:
Maart 2008.. Na een relatief rustige periode begint de hardstyle weer een beetje aan te trekken (wintermaanden zijn niet echt goed qua platen). Na Les Drums, Angel en Tuuduu als uitschieters omhoog krijgen we begin maart gigantisch nieuws: 1 van de meest gewaardeerde artiesten; Headhunterz; gaat samen met een minder bekende, maar goede DJ; Wildstylez; een CD maken...
Er kwam een voorproefje op youtube te staan. 95% van de mensen was laaiend enthausiast! P1 de beste etc etc..

Juni 2008.. De CD komt uit, DefQon1 heeft de primeur voor het eerste optreden van P1, sampler vinyls worden bekend gemaakt. Alles gaat nog steeds goed. De CD heeft de hype niet overtroffen; logisch overigens; maar toch is nog steeds 90% van de mensen goed te spreken tot euforisch over Project One.

November 2008.. Het gros van de mensen keurt Project One af. De magie is er vanaf en de kritische geluiden werden groter. Nu is dus de grote ommezwaai. "Opeens" is Project One niet vet meer. Ik zie zeer regelmatig posts waar mensen zeggen: leuke set, jammer van P1 dus niet goed genoeg..

Mijn punt: Hoe kan het dat eerst bijna iedereen het helemaal top vinden, en een half jaar later het gewoon kut vinden?

Mijn eigen mening: Ik vind dit een Top 40 mentaliteit. Het lijkt wel Idols: 1 keertje is leuk en daarna is het kut en moet het weg.
Ik vond de Project One teaser heel leuk, maar niet het einde. CD heb ik meteen in huis gehaald, was redelijk tevreden, hoopte op ongemixt. De nummers op sich waren goed! Nu vind ik Project One nog steeds heel leuk om naar te luisteren, simpelweg omdat ik niet alles 50000x luister. Met name Life Beyond Earth, Art Of Creation en Rate Reducer vind ik nog steeds super en ik hoop dat binnenkort WEB-releases komen om toch legaal deze pareltjes te kunnen draaien.

Graag reacties hierop :).

edit-
Punt 2: Is het leuk om regelmatig iets zoals dit te doen?
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 nov 2008 21:29 
 
Hardtraxx Elite
Avatar gebruiker

Project one blijf inderdaad zeer leuk om te luisteren, het enigste probleem is alleen dat in een kleine periode elke liveset ongeveer wel platen bevatte van Project one en dan gaat het vervelen.k heb de cd ook nog steeds in mijn wagen liggen en zet hem nog steeds af en toe aan.

Ik ben er wel mee eens dat Rate Reducer echt een vette plaat is. Ik kwam daar pas achter op de liveset van Scantraxx.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 nov 2008 21:51 
 
Aan het typen...
Avatar gebruiker

Project One nummers zijn wel goed als je ze de eerste paar keer hoort.
Maar op het gegeven moment begint het inderdaad te vervelen. De tracks missen iets, wat ze everlasting maakt.
Ongelezen bericht Geplaatst op 15 nov 2008 22:16 
 
Donateur
Avatar gebruiker

mijn mening,

Project one is een top project die ze zijn begonnen.
Iedereen verwachtte het grootste van headhunterz,en toen de iets mindere wildstylez.
De teaser sloeg in wat khadber ook al zegt,
En toen kwam de primeur.
Ze stonden bijna op ieder feest die je maar kon bedenken die na defqon 1 kwam.
en daar zijn ze na mijn mening de fout in gegaan.
ok ik snap het promoten enzo wel,maar als je op ieder feest staat en je hebt bv 5000 mensen die ook op ieder feest waren waar project one was,kunnen die mensen op een gegeven moment zeggen van:Kutzooi waarom zij weer en niet TBY,Scope Dj weet ik het wie.
en je hebt altijd mensen die mee lullen van die mierenneukers,
als iemand zegt van project one is da bomb zegt die persoon van ja je hebt gelijk en als het tegen overgestelde is lult die persoon in kwestie ook mee.
En dan heb ik zo iets van:HOUD LEKKER JE FOKKING BEK DICHT ALS JE NIET EENS EEN EIGEN MENING KAN HEBBEN EN ALLEEN MAAR MEE KAN LULLEN TERWIJL JE STRONT PRAAT!!!!
blijf dan lekker thuis en ga K3 kijken ofzo
want zulke mensen verkloten alles vind ik.
Het zijn allemaal vandie hyp meelullers(zoe noem ik ze maar)
Ik vind project One nog top.
zolang ik het niet 1000 x in de week hoor bv.
Art Of Creation,Rate Reducer en Half Way There top platen.

En Khadber ik vind het een top idee af en toe zon debat zeg maar :thumbsup:
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 15:39 
 
Hardtraxx Beheerder
Avatar gebruiker

Ik vond het album wel ok, maar als je het 1.000 keer hoord, op elke radio stream of event, dan wordt je het wel zat.

Het diepte punt was wel het Youtube filmpje waarin de Project One sounds vergeleken werden met tracks die al bestaan, en dus dat er veel jat werk was gedaan:
http://www.youtube.com/watch?v=EuYonF4agus

Al met al, een leuk album in het begin, maar er zitten niet echt tracks tussen die me bij blijven...
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 15:41 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Bij mij dus juist wel.. Ik vind Art Of Creation en Rate Reducer gewoon hele goede tracks..

Maar stel je voor.. Je krijgt binnenkort de gebruikelijke jaaroverzichten.. Ik vind dat daar wel P1 songs in moeten komen, simpelweg omdat ze belangrijk zijn geweest dit jaar. Maar ik denk wel dat sommige DJ's ze niet willen draaien, in verband met de negatieve spiraal waar het inzit.
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 15:51 
 
Hardtraxx Beheerder
Avatar gebruiker

Khadber schreef:
Maar stel je voor.. Je krijgt binnenkort de gebruikelijke jaaroverzichten.. Ik vind dat daar wel P1 songs in moeten komen, simpelweg omdat ze belangrijk zijn geweest dit jaar. Maar ik denk wel dat sommige DJ's ze niet willen draaien, in verband met de negatieve spiraal waar het inzit.


Ja dat zeker, die moeten er wel in komen.

De hype was ongeloofelijk, The Prophet mailde mij ook al eens dat ie echt knetter gek werd van alle mailtjes (op een goede manier) :D
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 16:10 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Is/was er zon filmpje joh?had er nog niet van gehoord.en ze moeten zeker ja in die lijsten komen
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 17:57 
 
Hardtraxx Beheerder
Avatar gebruiker

Heb m gevonden:
http://www.youtube.com/watch?v=EuYonF4agus
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 18:08 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Het Youtube filmpje kende ik al en is best geloofwaardig vind ik. Maar kan het niet zo zijn dat dat juist de bedoeling was vam Project 1? Oudere nummers in een nieuwe jasje te steken.. in het jasje van een More Tolerant Hard Dance scene?

En nou nog iets.. Ik kan eigenlijk best begrijpen waarom P1 op elk groot feest staat. DJ's zoals jij en luisteren elke dag hardstyle wij horen de muziek en dus ook de P1 nummers veel vaker. Maar als bezoekers op een feest bijna nooit hardstyle luisteren dat hun niet klagen van waarom weer Project 1.

Hier mee bedoel ik dus.. Hebben we ons zelf niet Project 1 beu gemaakt? Door de hype altijd maar Project 1 opgezatten in plaats van The Prophet of Technoboy? Ik draai nog regelmatig een Project 1 plaat. Ze zijn geweldig.. En ik vind ze niet vervelend worden. Of ik zou ze 5x op een dag moeten horen..

En leuk idee Khadber
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 19:34 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Mijn menig is dat de hype te groot wat om het waar te maken. Maakt niet uit hoe goed de nummers zijn als de hype te groot is gaat het dood aan zijn eigen succes. Het was imho beter geweest als ze hadden gewacht met ook maar iets van informatie geven totdat het daadwerkelijk gereleased was.
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 nov 2008 20:21 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Wat _dp_ geschreven heeft is ook mijn mening.
Ik heb exact hetzelfde gevoel..
Als je ziet hoe ongelofelijk achterlijk positief op die promo gereageerd is, dan KAN het gewoon al die verwachtingen overtreffen. Verder is het probleem denk ik de marktwerking. Populair, dus veel gedraaid. Te veel gedraaid, dus een afkeer.
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 10:59 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Aller eerst: Erg leuk idee, vind het zelfs een sub-topic wel waard! Punt 2: JA :woot:

Citaat:
Hoe kan het dat eerst bijna iedereen het helemaal top vinden, en een half jaar later het gewoon kut vinden?


Lyst schreef:
De tracks missen iets, wat ze everlasting maakt.


Ben ik helemaal met je eens.

Volgens mij is Project One, afgezien van het feit dat er erg lekkere platen op de cd staan, vooral een product van echt goede marketing. Die teaser van Project One is ongekend, klinkt als de bom! De hele hype rond Project One is door hen zelf begonnen, en succesvol verlopen. Maar ze moeten na een paar feesten kappen met zo'n succes, weer iets anders verzinnen voor een jaartje. Daarna kan je eventueel nog een vervolg maken, waarna het weer interessant is voor iedereen. (dit kunnen ze beter niet meer doen, te veel sceptici, waaronder ik zelf)

Maar als ik het cd'tje gewoon helemaal afluister, mis ik energie en zoals Lyst als zei: de everlasting factor.

Disclaimer: Ben op Q-dance presents: Scantraxx ook helemaal los gegaan op Project One, maar het kwam niet in de buurt van bijvoorbeeld Zany.. Ik voel nog duidelijk een verschil.

PS: Ik snap niet dat mensen Project One boven legendes als The Prophet (die naar mijn mening weer erg goed werk doet na een (iets mindere?) periode), Zany en Technoboy.
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 16:07 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Wat vonden jullie van de optredens van HH & WS samen? En natuurlijk de waarschijnlijk over een half jaar gereleasde nieuwe Fuck Me, I'm Famous?
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 16:13 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Hun optredens vind ik top.maar van de track fuck me i'm famous,vind ik de vocals but.vond dat ze die wel beter konden maken
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 17:34 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Moet ook wel zeggen dat Project One's muziek pas echt tot recht komt als je kwaliteit geluid hebt in een zaal. Thuis op surround, of m'n oordoppen, of koptelefoon.. Het is pas geil LIVE!


Van fuck me i'm famous; te veel vocals, maar mist de x-factor..
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 18:11 
 
Hardtraxxer

Ten eerste vind ik dit een heel erg leuk idee, zolang mensen zich aan de regels houden en dus normaal en op een volwassen manier blijven reageren op dit soort topics..
Dus niet elkaars meningen afkraken en alleen maar gaan lopen flamen.. :)

Mijn mening over het hele PJ1 gebeuren:
Ik vind het nog altijd (net als de meeste hier overigens) dat het gewoon een erg goed project is geweest..
Maar het is inderdaad kapot gemaakt door de hype, het was begrijpelijk dat de Act niet als verwacht bij InQontrol voor het eerst werd gedaan en daardoor ook dat het Album niet gereleased werd, maar waarom werd het Album ook niet meteen na Defqon.1 gereleased..(zoals beloofd?)
Daar kwam nog eens bij dat er nu ineens geen Full's op het album zouden verschijnen, maar een mixed album en daarbij zouden er vinyls gereleased worden.. (ruiken jullie ook geld?)

En het is ook zo dat het erg bekend is, en ik weet niet of het bij jullie ook zo is maar als iemand (een niet "hardstyle-kenner" (om het zo maar even te zeggen) bij mij komt aankloppen van: "Hey man ken je The Art of Creation van Project 1? Die kerels zijn echt helden, jammer dat dit niet op de radio komt." vind ik dit mateloos irritant.
Ook verschijnen ze op letterlijk ELK welbekend groot hardstyle feest,met elke keer weer diezelfde bekende nummers.

Daarintegen vond ik het optreden wat ze hebben gedaan op Q-Dance Presents: Scantraxx (ik ben er zelf niet geweest, heb wel de set veel geluisterd) wel heel erg vet.
En zeg allemaal nou heel eerlijk, aanstaande zaterdag staan ze op Qlimax (wat een verassing) maar zou het dan niet heel erg vet zijn als ze ineens met een hele set vol gloednieuwe tracks zouden komen? Ik denk dat dan iedereen ineens weer vol lof over Project 1 zal spreken..

Dat was het wel zo'n beetje :$

Om een lang verhaal kort te maken, vond het op het begin ook allemaal heel erg dik, die Teaser enzo, op Deqfon vond ik het ook nog helemaal geweldig, maar wat daarna heeft gevolgd, vind ik (net als velen) maar niks..

+ Ik vind ook dat ze een hele grote steen hebben bijgedragen aan de commercialisering van de hardstyle die op dit moment speelt..

(Is dit het langste bericht ooit op deze site?)

Latuhrr :thumbup:
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 18:56 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Daar kwam nog eens bij dat er nu ineens geen Full's op het album zouden verschijnen, maar een mixed album en daarbij zouden er vinyls gereleased worden.. (ruiken jullie ook geld?)

hehe,daar zit een punt in ja xd
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 20:09 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Tekk schreef:

En zeg allemaal nou heel eerlijk, aanstaande zaterdag staan ze op Qlimax (wat een verassing) maar zou het dan niet heel erg vet zijn als ze ineens met een hele set vol gloednieuwe tracks zouden komen? Ik denk dat dan iedereen ineens weer vol lof over Project 1 zal spreken..




That's the way the cookie crumbles..
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 nov 2008 20:40 
 
Hardtraxx Veteran

Citaat:
En zeg allemaal nou heel eerlijk, aanstaande zaterdag staan ze op Qlimax (wat een verassing) maar zou het dan niet heel erg vet zijn als ze ineens met een hele set vol gloednieuwe tracks zouden komen? Ik denk dat dan iedereen ineens weer vol lof over Project 1 zal spreken..


Is tog logisch ;)
Ongelezen bericht Geplaatst op 24 nov 2008 01:40 
 
Hardtraxx Newbie
Avatar gebruiker

Dj C-Mind schreef:
Hun optredens vind ik top.maar van de track fuck me i'm famous,vind ik de vocals but.vond dat ze die wel beter konden maken

Misschien is dat nummer te snel uitgekomen dat hij het een beetje afgeraffeld heeft :$

Want geef toe Willem kan veel beter dan dit nummer :cool:
Ongelezen bericht Geplaatst op 24 nov 2008 10:39 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Even tussendoor: Hij is nog niet uitgekomen he ;). Ik ga van de week een ander onderwerpje erbij halen, kijken wat het gaat worden.
Ongelezen bericht Geplaatst op 24 nov 2008 18:58 
 
Hardtraxx Newbie
Avatar gebruiker

Ten 1e: Project one is een GRUWELIJK VETTE plaat. Echt waar
maar... helaas is het abum door de hype overschat (zoals iedereen hier al zegt ;) )

Ten 2e: Iemand zei iets over dat geld, door geen full's erop te zetten maar alles te mixen, tuurlijk is jammer dat je nu niet de full's heb. Maar Je moet wel weten dat een hardstyle producer/dj niet het beste salaris verdient wat er is. Dus het is aan de andere kant logisch dat hij het op deze manier doet.

Ik denk trouwens niet dat Headhunterz de Hardstyle commercieel maakt. Dit lijkt alleen zo omdat op de promo's van grote events (zoals Qlimax, Defqon.1 etc.) vaak zijn naam voorkomt. En dus als mensen (illegaal :nono: :P ) gaan downloaden kennen ze de naam Headhunterz. Dat is ook de rede waarom Dj's als Frontliner Scope Dj etc, nooit beschuldigd zullen worden voor het commercieel maken van hardstyle, simpelweg omdat er geen grote poster's,folders etc. van hen worden opgehangen.

Dit was mijn mening ;)
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 apr 2009 20:10 
 
Hardtraxx Veteran

ik heb ook meteen de cd in huis gehaald :woot: samen met de qlimax cd en als ik echt ff lekkere harde muziek op wilde om ff weg te dromen ging qlimax er in.... maar voor gewoon lekkere sounds is project one heerlijk en ze kunnen ook zeker een feesje bouwen :thumbup: maar de mensen zijn nu zo te spreken over het album van activator :sleep: ik denk dat dat ook weer zo gaat lopen want op een album kunnen geen 20 meester liedjes staan!!! daar denk ik dat het aan ligt!!! :thumbdown:
Ongelezen bericht Geplaatst op 16 apr 2009 20:50 
 
Hardtraxx Elite

Iedereen maakt elkaar nog enthousiaster , van het album is te gek en dan : Ja inderdaad. En zo gaat iedereen nog beter over tracks of albums denken dan dat ze eigenlijk deden.

ontopic: Als ik The story unfolds luister krijg ik nog steeds rillingen over me rug :')
1, 2  Volgende
Forumoverzicht » Algemeen » Algemeen