Exclusief interview met Alphaverb & Intractable One (AVIO)

Hardtraxx.nl: Mooie dag, Alphaverb ontmoette Intractable One.. Hoe is het allemaal gekomen? Liefde op het eerste gezicht?
De openingszin kan ik mij niet meer precies herinneren. “Ken ik jouw beats niet ergens van?”
We zaten bij elkaar op dezelfde school en op dezelfde voetbalclub. We bleken ook allebei een voorliefde te hebben voor hardere dance muziek en het produceren daarvan. Toen we samen de studio indoken bleek dat we naast veel lol ook muziek konden maken.

Hardtraxx.nl: Vraagje aan Alphaverb: Jij hebt bij verschillende labels gezeten, en een tijdje bij Bazz Implant, waar je een hitje had met Takin’ Over. Uiteindelijk ben je samen met Intractable One AVIO records begonnen. Waarom een eigen label?
Alphaverb: Voornamelijk omdat we met onze sound niet terecht konden bij vooraanstaande labels.
Dan is er de mogelijkheid om je bij een kleiner label aan te sluiten of om zelf wat groots op te zetten. De keuze is op dat tweede gevallen. Wellicht niet groots ten opzichte van de marktleiders, maar wel groots als ik kijk naar het feit dat dit zonder hulp van anderen tot stand is gekomen.
Ik ben blij dat we deze keuze hebben gemaakt, want de respons tot dusver is enorm positief.

Dikke Bleek

Hardtraxx.nl: nog een vraagje voor Alphaverb: Als je kijkt naar jouw persoonlijke top 10 zien we daarin vooral oude platen en weinig promo’s. Krijg je die weinig of draai je liever de oude platen in combinatie met je eigen werk?
Alphaverb: Ik denk dat de specifieke top 10 waar jullie het over hebben mijn “1 April” top 10 is geweest, die er door omstandigheden lange tijd op heeft gestaan. Uiteraard hou ik wel van een wat ouder plaatje tussendoor en waren dat ook wel platen die ik nog steeds erg vet vind.
Wat promo’s betreft; daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Als ik een track vet vind dan draai ik hem, ik ga dat niet doen omdat ik toevallig die promo heb.

Hardtraxx.nl: Vraagje aan Intractable One: Hoe ben je in godsnaam op dikke bleek gekomen?
Intractable One: The Beatles gebruikten LSD ter inspiratie voor hun lied ‘Lucy in a Sky with Diamonds’, The Rolling Stones hadden hun ‘Brown Sugar’, ik heb mijn Dikke Bleek. Op een avondje in een discotheek met aardig wat drank achter de kiezen, zijn Alphaverb en ik een podium opgesprongen met een keukentrap en een fles dikke bleek wc eend die ik gevonden had in de backstage toilet. Toen het aanwezige publiek de wc eend bleek te vereren, was het idee om er een track aan te verbinden al snel geboren. Eerst een eenmalige track voor de lol, maar daarna kwam er steeds meer vraag naar. De kracht van dikke bleek was bevestigd.

Intractable One – Dikke Bleek

http://www.youtube.com/watch?v=ONih9OfpGUE

Hardtraxx.nl: Hoe gaat het verder met de liveact na het succes op In Qontrol 2009? Plannen om vaker op Q-Dance feesten te staan?
AVIO: Voorlopig hebben we van die specifieke organisatie nog niets in de planning staan, maar er komen zeker nog genoeg dingen aan dus hou onze websites maar in de gaten.

AVIO Live @ In Qontrol 2009

YouTube Preview Image

Hardtraxx.nl: Wat is volgens jullie de kracht achter jullie unieke sound?
AVIO: De kracht waar je het over hebt is iets als een “x-factor” denk ik, zoiets kun je niet verklaren. Sommige tracks hebben het, sommige hebben het niet.
Onze sound is anders dan de mainstream hardstyle, omdat we daar ook bewust voor gaan. Daarnaast werken wij met software waar volgens mij weinig anderen mee werken dus dat zal ook een behoorlijke invloed op onze sound hebben. Uiteindelijk is dat unieke natuurlijk ook een beetje de kracht. Het zorgt voor afwisseling binnen het huidige aanbod.

Hardtraxx.nl: Een tijdje geleden heeft Jack Of Sound de Dikke Bleek remix contest gewonnen en ook Pau DJ heeft bij jullie een plekje gekregen. Hoe staat het met deze 2 heren? Wat kunnen we voorlopig van hen verwachten?
AVIO: Dat is een goede vraag. De remix van Jack Of Sound is zo goed als af, maar wij hebben de AVIO Rework (die in onze liveact zit) nog niet verwerkt tot een draaibare DJ versie.
De bedoeling is om de Jack Of Sound Remix samen met de AVIO Rework op een vinyl te gooien.
We hebben daarnaast sowiezo een hoop edits ervan die allemaal digitaal als download mee gaan komen.
Pau DJ is een jongen waar ik als Alphaverb veel mee communiceer, ik probeer hem te coachen wat producties betreft, maar hij heeft nog een hoop te leren. Hij is een tijdje geleden nog in Nederland geweest toen wij als AVIO Records voor het goede doel op hebben getreden. En het is de bedoeling dat we zijn track “Hands Up” gaan updaten en uiteindelijk op een AVIO EP gaan uitbrengen samen met een andere track.

Alphaverb

Hardtraxx.nl: Waar hopen jullie dat AVIO records, de liveact en jullie zelf los over een aantal jaar te staan?
AVIO: Als label wil ik gewoon unieke tracks brengen waarop je los kunt en soms ook wel om kunt lachen.
AVIO als liveact is iets dat ons veel tijd kost; iets dat we eigenlijk niet hebben. Dat is de reden wat we de act behoorlijk exclusief houden. Het is voornamelijk een promotiemiddel voor ons als individuele artiesten, maar ook voor onze muziek.
Als Alphaverb blijf ik veel eigen producties draaien omdat ik daar mijn energie het beste in kwijt kan, ik hoop daarmee meer en meer feesten te gaan pakken. Sowieso is studiowerk (produceren) mijn passie, dus wanneer andere artiesten mijn muziek draaien vind ik dat ook al geweldig.
Als Intractable One zou ik ook graag meer boekingen als dj willen gaan doen, omdat ik optreden de leukste manier vind om mijn eigen creaties met het publiek te delen. Op dit moment ben ik nog wel druk bezig met het afronden van mijn studie, waardoor er veel kostbare produceertijd en tijd voor randzaken verloren gaat.

We hebben, zoals gebruikelijk, de bezoekers van Hardtraxx.nl de kans gegeven vragen in te sturen. Wij hebben er weer 3 uitgekozen.

Gast: Aan welk optreden hebben jullie de meeste herinneringen en waarom?
Alphaverb: Ik heb aan bijna ieder optreden wel herinneringen. Zelfs al staan er maar 10 man, dan is dat vaak je herinnering. Over het algemeen gebeuren er zoveel dingen voor / tijdens / na een optreden en elke boeking is daarbij wat mij betreft uniek.

Intractable One: Ja, elke boeking heeft wel iets. Vooral als je naar een optreden toe leeft en dan blijkt dat iedereen uiteindelijk het een mooi feestje vond. Vaak zijn de factoren waar ik zelf niet heel veel invloed heb, zoals de sfeer van de locatie en vooral het publiek, die een optreden tot een mooie herinnering maken.

Gast: Wie is/zijn jullie grote voorbeeld(en)?
Alphaverb: Ik heb niet echt 1 groot voorbeeld. Ik heb respect voor iedereen die op zijn manier muziek maakt. Zo kan ik inspiratie opdoen bij erg bekende artiesten, maar soms krijg ik ook dingen opgestuurd van beginnende artiesten wat me ook enorm kan inspireren, ondanks dat de gehel track vaak nog niet goed genoeg is.

Intractable One: Ook ik heb niet 1 groot voorbeeld, maar ik geniet en put inspiratie vooral uit andere stijlen muziek. Dat is meestal wel uit de dancescene. Op dit moment vind ik Chris Clark helemaal te gek. Het album ‘None follows the sunrise’ van Void Settler vind ik ook nog steeds fantastisch.
Voor mij is het belangrijk dat muziek iets met je doet en het liefst wat je nog niet eerder had gevoeld. Ook luister ik veel filmmuziek. Maar wat betreft hardstyle moet voor mij knallen en energie hebben, en knallen of had ik dat al gezegd?

Gast: Wat vinden jullie van de grote invloed die Scantraxx heeft op de Hardstyle scene? Vinden jullie dat die ook te groot aan het worden is?
AVIO: Ze moeten natuurlijk niet groter worden dan wij als AVIO zijn, maar voorlopig kunnen zij nog niet aan ons tippen dus daar maken we ons niet druk om.
Wel moeten we zeggen dat ze er zo nu en dan best een leuk plaatje tussen hebben zitten.

Hardtraxx.nl: Is er verder nog iets wat jullie kwijt willen?
AVIO: Misschien leuk om te vermelden dat we na de zomer vollop gaan knallen met ons label:

- AVIO003: Low vs Alter Egosz – WTF / Vendetta
Deze ligt momenteel bij de perserij, dus een kwestie van 3 a 4 weken. Helaas sluit de distributie in de zomer 3 weken dus wellicht gaat het allemaal wat langer duren voordat hij in de winkels verschijnt.

- AVIO004: VA – AVIO EP Vol 2
Aan deze plaat word nog hard gewerkt, maar hij kan 4 a 6 weken na 003 verwacht worden.

- AVIO005: Intractable One – Dikke Bleek EP
De Jack of Sound Remix is zo goed als klaar, wij moeten alleen de AVIO Rework uit onze liveact nog omzetten tot een draaibare DJ versie. Daarnaast komen alle ‘edits’ uit onze liveact met de digitale release mee.

Dit is slechts een ruwe schets van onze planning, want bij ons staat eigenlijk niks helemaal vast totdat de tracks af zijn. Dan gaan ze namelijk direct naar de perserij.

Gratis download
Daarnaast willen we onze bootleg van “R.B.A. – No Alternative” bij dit interview beschikbaar stellen zodat jullie daarmee de eersten zijn die deze gratis download aanbieden.
De planning was al om deze via onze websites vrij te geven, maar dat doen we dan een aantal dagen na de plaatsing van dit interview.

BZLGZ001: Bazzleggerz – No Alternative 2009
http://rapidshare.com/files/250308015/BZLGZ001.zip

AVIO

Links:
Alphaverb.nl
Intractable-One.nl
AVIORecords.nlVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 16-07-2009 om 19:48 door Jor-D | Translate:

Reacties (24)

Plaats reactie
Dorus ML 16-07-2009 @ 19:58:51

Leuk interview!!

Dj rudestylez 16-07-2009 @ 20:00:11

tof interview ^^ en ook leuk dat wij de eerste downloader zijn van de no alternetive bootleg ^^

Levi 16-07-2009 @ 20:00:36

Mooi interview :) Respect voor AVIO

The Hardstyler-1994 16-07-2009 @ 20:07:08

leuk dat ze deze track zomaar met het ineterview vijgeven

rickie 16-07-2009 @ 20:11:09

vet interview hoor :)

en wij zijn de eerste die bazzleggerz- no alternative mogen downloaden:D
wat een eer :p

Dennis Aka Mash 16-07-2009 @ 20:17:20

Kijk is aan, daar is het interview dan! Erg goed interview Jordy en Khadber en een de Bootleg klink heerlijk!

Timmer 16-07-2009 @ 20:20:20

Thanks hardtraxx voor dit :p dikke bleek het blijft een geweldige track

Tim 16-07-2009 @ 23:13:47

Hands up ooit nog gereleased (l) , Bootleggerz (l) Vendetta & WTF (l)
Die mannen maken mijn dag weer goed

Guide4U 17-07-2009 @ 01:27:14

haha wat een pracht antwoord bij die Scantraxx-vraag, SUPER :lol:
mooi interview, las lekker weg :)

G1LL 17-07-2009 @ 03:28:49

Nice man;)

Hymn 17-07-2009 @ 10:18:26

Toch maar eens een AVIO-shirtje gaan bestellen :D

Zinloos geluid 17-07-2009 @ 12:39:13

Moet eerlijk bekennen dat ik deze mannen nog nooit heb zien draaien :$

Maximize 17-07-2009 @ 14:17:38

Leuk interview! en op die bootleg was ik aan het wachten yeeeuuuy :D

Xblister 17-07-2009 @ 14:20:28

wat een goede remix, vind hem het origineel wel overtreffen. ook al was die al geniaal

Atraxisz 17-07-2009 @ 18:20:02

Vendetta & WTF! (l)

Kryptica 17-07-2009 @ 19:44:48

Zie het interview nu pas :D Direct is lezen dan.

Kryptica 17-07-2009 @ 19:46:38

Leuk dat ze ook nog een gratis nummer ter beschikking stellen :D

Dj Skitzo 17-07-2009 @ 21:29:28

ik heb hem ook effe gelezen maar dat nummer ook maar even downe dan :)

Markiyo 18-07-2009 @ 10:41:26

Dat antwoord op de scantraxx vraag :D , geniaal

Bas de Vogel 18-07-2009 @ 11:54:25

Ow ik wist nieteens dat WTF/Vendetta op AVIO recors zou uitkomen :D toch nog wat geleerd dan :p

Nick 18-07-2009 @ 13:22:52

Ow ik wist nieteens dat WTF/Vendetta op AVIO recors zou uitkomen :D toch nog wat geleerd dan :p

toch beter lezen overal staat wel op sommige release sites;)

bRt_ 18-07-2009 @ 13:48:37

Interview staat er dan eindelijk op. Alleen de gastvraagjes nog niet gelezen. Tot nu toe leuk hoor! Bij deze wil ik AVIO dan bedanken voor hun leuke interview!

Opperhoofd 19-07-2009 @ 08:42:32

“AVIO005: Intractable One – Dikke Bleek EP”

Sneu. Helemaal niet doorhebben het genre daarmee schade toe te brengen is nog het ergste.

Flip 19-07-2009 @ 16:27:38

Mooiste vond ik toen AVIO bij DM in Lucky zwaar het dak eraf knalde, en een van de ouders van deze jongens, zwaar uit zijn plaat stond te gaan, op de dansvloer, met zijn AVIO shirtje aan :D :cool: :cool: :idea:

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook