Exclusief interview met D-Block & S-te-Fan

D-Block & S-te-Fan hebben er de tijd voor genomen, wat resulteert in een interessant interview.
“After all, we are all Music made addictz! – D-Block & S-te-Fan.”

Hardtraxx.nl: Vorig jaar november 2007 kwamen jullie bij het Scantraxx label, bijna 3 maanden later kondigden jullie je eigen sublabel Scantraxx Evolutionz aan. Hoe bevalt het om een eigen label te hebben? Gaan nog andere DJ’s daar hun releases uitbrengen?
D-Block & S-Te-Fan: Na een hectische periode rondom Straight On zijn wij inderdaad halverwege 2007 overgestapt naar Scantraxx. Wij zijn allebei heel erg gevoelsmensen en hebben vaak keuzes gemaakt waar we voor ons gevoel goed aan deden. Soms zijn deze keuzes goed uitgepakt en is het gelopen zoals we hadden gehoopt. Helaas is dat met Next Chapter niet gelopen zoals het had moeten zijn. Wanneer je in een industrie zit waar geld verdiend moet worden komt er ook een ander aspect om de hoek zetten, en dat is het zakelijke. Helaas zijn we er op een vervelende manier achtergekomen dat je daar niet onderuit kan.

Toen we dus opzoek gingen naar een nieuw label hebben wij ook dat aspect meegenomen in onze overweging. Naast dat Dov een ervaren man is op het gebied van de muziekwereld en de zakelijke kanten, is het ook een heel mooi persoon wat vrij snel klikte. De keuze was toen gauw gemaakt, zeker toen we van hem de mogelijkheid kregen om onder Evolutionz ons eigen label te hosten.

Door een grote verhuizing en vele investeringen in onze studio zijn wij een tijdlang zoekende geweest naar het juiste geluid, wat ervoor heeft gezorgd dat de laatste release daarop uit juni stamt. Inmiddels zijn we helemaal happy met hoe het ervoor staat en zal er op vrij frequente basis in 2009 muziek uitkomen op Evolutionz, waarover uiteraard later meer!

D-Block & S-te-fan – Evolutionz

http://www.youtube.com/watch?v=HuP0XV5JF6A

Hardtraxx.nl: Jullie hebben jullie eerste liveoptreden gehad op Thrillogy. Hoe hebben jullie je daarop voorbereid? Waren er dingen anders? En hoe beviel het allemaal?
D-Block & S-Te-Fan: De voorbereiding kwam voort uit het idee hoe het er voor ons uit zou moeten zien. Tegenwoordig merken we dat er in de hardstyle toch veel breaks zijn, die op een gegeven moment de vaart uit de mensen haalt. Ook wij maken veel muziek met breaks(al proberen wij de laatste tijd dit te beperken). Tuurlijk zijn die momenten vet maar in de stukken tussen de opbouw van de melodie mag dit zich soms wel wat sneller opvolgen zodat de snelheid blijft. Vanuit dit perspectief hebben wij de live act in elkaar gezet.

On stage hebben wij live getriggerd. Dit ging vrij aardig, al hadden we dit zelf wat uitgebreider willen doen. Dat was ook de opzet, ware het niet dat Stefan de avond ervoor (we moesten de nacht ervoor in Frankrijk draaien en zijn gelijk de dag erop naar het hotel in Den Bosch gegaan) zijn laptop had laten liggen voor de deur van het huis! Toen we erachter kwamen hebben we gelukkig iemand kunnen bereiken om 2 uur ‘s nachts (de laptop lag inmiddels al 3 uur buiten) en lag de laptop gelukkig nog steeds op de plek waar die was achtergelaten! Hahah.. je maakt de gekste dingen mee..

Het optreden is ons zeer zeker bevallen, er zijn altijd dingen die je kan verbeteren, en dingen die anders lopen dan je verwacht. We waren tijdens de live act bijvoorbeeld de edit van We Be Kickin Bass kwijt, gelukkig konden we die de mensen nog meegeven op het eind..

In 2009 staat er al weer een en ander op de planning wat betreft live. We krijgen hier zeer veel aanvragen voor binnen, en dat is natuurlijk super! We hadden niet gedacht dat de live act vanThrillogy dusdanig impact zou hebben dat hier veel animo voor zou komen. We willen de live act ook graag exclusief houden, maar misschien moeten we dat evalueren en kijken of we op een andere manier aan de vraag kunnen voldoen om zo de fans niet teleur te hoeven stellen. We zijn hier nog over aan het nadenken.

Hardtraxx.nl: Als je terug kijkt naar het jaar 2008 welke dingen zijn jullie verder het beste bijgebleven?
D-Block & S-Te-Fan: Voornamelijk de waardering van de mensen! Wij hebben in 2008, en ik denk dat we dat wel mogen zeggen met meer dan 100 optredens van Nederland tot Australië, een erg succesvol jaar gehad. We hebben bijna op elk groot feest mogen optreden, en op elke grote clubavond opgetreden. Al die optredens zijn persoonlijke successen omdat je in 2004 nooit had durven dromen dat het in 2008, of überhaupt ooit zo zou zijn.

Toch zijn de feesten niet af zonder dat het publiek een goede avond gehad heeft. We weten dat dit vrij standaard klinkt, maar hey; Het zou raar zijn als een dj het prima vind als het publiek het kut vind.. Dat is uiteindelijk waar het om gaat.

D-Block & S-te-Fan op Qlimax 2008

Hardtraxx.nl: Genoeg over het verleden. Wat doen jullie zoal in je vrije tijd en wat voor dingen doen jullie dan? Komt mede daarvandaan ook jullie inspiratie tot het maken van tracks?
D-Block & S-Te-Fan: Zoals gezegd hebben we net de studio verhuisd en deze heringericht. Er is een en ander aan hardware en aan plugins bijgekomen waar we ons in hebben verdiept, de studio is op een andere lokatie terecht gekomen wat ervoor zorgt dat je weer tijd nodig hebt om aan t geluid van de ruimte te wennen etc. Hier hebben wij veel tijd ingestoken door voor de feesten welke net achter de rug zijn edits te maken, en wat nieuwe muziek (Music Made Addict bijvoorbeeld).

We zijn bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe website welke we ergens rond mei hopen te kunnen realiseren, waarbij we veel interactiever te werk willen gaan in combinatie met de nieuwe mogelijkheden. We hebben de merchandising lijn opgezet met Toffmusic, waarvoor we momenteel bezig zijn met de mogelijkheden voor 2009. Daarnaast hebben we tijd vrijgemaakt om wat projecten aan te gaan.

Naast de nieuwe track met Josh & Wesz en Rock Diz met Deepack zullen er de komende tijd meer samenwerkingen aankomen, welke in onze ogen zeer de moeite waard zijn. Sommige zullen wat meer voor de hand liggen dan andere..

Deze samenwerkingen komen in ieder geval vaak ook tot stand met een potje Pro Evolution Soccer 2009 op de Playstation 3!! Helaas zit hier ook meer dan veel te veel van onze vrije tijd in, maar daar kunnen we niets aan doen.. ADDICTED! ;)

D-Block & S-te-fan – Music Made Addict

http://www.youtube.com/watch?v=DqngNhzNGX4

Hardtraxx.nl: Wat zijn de reacties van ouders en familie op jullie baan als fulltime DJ en producer? Wat vinden zij van jullie muziek?
D-Block & S-Te-Fan: Het is voor ouders en familie natuurlijk erg onwerkelijk dat wat wij doen dusdanig impact heeft op een grote groep bevolking, dat wij daar ons werk van hebben kunnen maken. Globaal gezien is er niemand in de kennissenkring van ouders/familie die bekend is met de term hardstyle. Iemand als bijvoorbeeld Armin van Buuren hoor je op de radio, zie je op tv en is daarom veel meer publiekelijk dan een hardstyle dj.
De enige manier om ze te laten zien dat het zeker wel leeft en hoe groot het is, is om ze mee te nemen naar Qlimax. Dat hebben we dan dus ook gedaan en dat heeft wel behoorlijk veel indruk achtergelaten bij ze. We zullen niet zeggen dat ze nu “hooked” zijn, maar in tegenstelling tot vroeger toen ze gek werden van het beuken thuis, snappen ze nu wel de populariteit van de muziek. Als een hal met 25000 man een plaat als ride with uz meezingt en daarna de zaal explodeert van alle energie die vrijkomt dan spreekt dat zelfs voor hen voor zich.

Hardtraxx.nl: Voor welke artiesten hebben jullie het meeste respect, zowel binnen als buiten de Hardstyle?
D-Block & S-Te-Fan: We hebben voor elke artiest respect. Ondanks dat het geweldig is dat je van je hobby je beroep kan maken, is het niet altijd makkelijk om als artiest te kunnen leven. De vele buitenlandse reizen, korte nachten, vreemde ritmes en hoge verwachtingen van het publiek maken het toch een serieuze bezigheid. Tevens zijn er naast ons nog wel zeker duizenden anderen die graag ook op qlimax zouden willen optreden. Om tussen al deze mensen op een positieve manier op te vallen kost veel tijd en inspanning.
Dat we niet van elke artiest de muziek waarderen, wel of niet in de spotlight, is natuurlijk helemaal niet gek. Iedereen heeft in zijn leven een smaak ontwikkeld en een eigen standaard van wat vet is en wat niet vet is. Dat iedereen dus andere muziek leuk vind is ook alleen maar te gek! Hoe moet anders 6 miljard mensen elke week weer voorzien worden van een optreden van 1 dj die als enige de muziek maakt die iedereen super vindt.

D-Block & S-te-Fan

Hardtraxx.nl: Naast Showtek zijn album heeft ook Zany zijn eigen album gereleased. Zijn jullie ook van plan om een eigen album te gaan releasen? Zijn er anders nog plannen voor meer WEB-releases of een aantal tracks op een vervolg van Scantraxx Unreleased?
D-Block & S-Te-Fan: Het idee speelt wel om met een album te komen. Op dit moment zijn er heel veel artiesten bezig met een album, of er net mee uitgekomen. Een album moet naar ons idee naast floorfillers en feestknallers ook muziek hebben die lekker wegluisterd. Uiteindelijk moeten mensen graag die cd opzetten, t liefst in meerdere buien dan alleen vlak voor een feest.
Om zulke nummers te maken moeten wij in de studio consessies maken waar we momenteel nog niet mee door de deur kunnen. We komen vaak de studio pas uit met een nummer als we denken: Vet, dit gaat los! Om dan te schakelen naar: dit luistert lekker weg is nog niet dusdanig gelukt dat we op kunnen voor een studioalbum.
De webreleases zijn momenteel voorbij, alles wat we hadden liggen wat als track benoemd kon worden was eruit. Inmiddels zijn er natuurlijk wel weer wat dingen bijgekomen dus we sluiten niet uit dat er weer zon reeks komt.

D-Block & S-te-Fan – Sound Of Goodbye

http://www.youtube.com/watch?v=WERtm7wSOvI’

Hardtraxx.nl: Nog kijkend naar de toekomst. Wat valt er van jullie te verwachten?
D-Block & S-Te-Fan: We are up and running! Dus we verwachten zelf heel veel van 2009. We gaan naast een aantal projecten ook proberen om scantraxx evolutionz op een frequente basis naar de winkels te krijgen met meer DBSTF vinyls.
Daarnaast zijn we de mogelijkheden aan het bekijken om bijvoorbeeld een eigen clubavond te doen en zullen we hopelijk weer veel te zien zijn on stage. Verder zullen we met de live act aan de gang gaan en hopelijk weer veel mooie herinneringen kunnen bijschrijven aan het eind van het jaar.

Wij hebben de bezoekers ook de kans gegeven om jullie vragen te kunnen stellen. Hieronder een kleine selectie hiervan.

Hardtraxx Bezoeker: Vinden jullie Hardstyle ook een beetje de commerciële kant op gaan zoals nu gesuggereerd word op verschillende fora’s? En wat vinden jullie van de koers die de stijl op dit moment vaart?
D-Block & S-Te-Fan: Commercie is een lastig begrip. wanneer de muziek voor een groot publiek toegankelijk is wordt het vaak commercieel genoemd. In dat opzicht is hardstyle commercieel. Als een feest als qlimax in anderhalf uur uitverkocht raakt dan kan je niet meer spreken over een underground publiek.
Wat ons betreft hoeft het niet op TMF voorbij te komen, maar dat er een hoop mensen zijn die de muziek waarderen waar wij ons elke dag voor inzetten is natuurlijk wel te gek.

D-Block & S-te-Fan en Deepack

Hardtraxx Bezoeker: Wat vinden jullie belangrijker en leuker: Produceren of draaien?
D-Block & S-Te-Fan: Het is beide super om te doen. Het gevoel van je eigen plaat in de zaal horen en de mensen er op los te zien gaan maakt al het studiowerk waard. Toch kan je dat niet mee krijgen als je zelf niet draait. Het vult mekaar dus heel erg op.
Beide zijn ook extreem belangrijk. Je kan vette platen maken, maar als het publiek niet gelooft wat je probeert over te brengen on stage dan zien ze daar liever iemand anders jouw vette platen draaien. Als je op t podium de juiste uitstraling hebt, maar je kan dat niet ondersteunen met je eigen platen dan willen ze liever de artiest van de platen zien.

Hardtraxx Bezoeker: Wat is het ergste wat jullie ooit hebben meegemaakt tijdens een set?
D-Block & S-Te-Fan: Het verhaal van de laptop was niet tijdens een set, maar wel vrij heftig kwa beleving. On stage was dat denk ik wel dat we 1 minuut voor we omhoog konden bij Qlimax de stagemanager op onze headphone ging staan. Deze was dus niet meer te gebruiken. Gelukkig zat project one nog op het podium, en hebben we de headphone van hun kunnen lenen, waarvoor nog bedankt heren!

Hardtraxx.nl: Tot slot. Wat willen jullie alle fans nog meegeven?
D-Block & S-Te-Fan:Bedankt voor alle leuke berichten/mails die wij binnenrkijgen als ook de enthousiaste reacties op onze optredens! Deze maken alles meer dan de moeite waard om de komende tijd in volle vaart aan de gang te gaan. After all, we are all Music made addictz! Grtz D&SVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 02-01-2009 om 00:38 door Jor-D | Translate:

Reacties (45)

Plaats reactie
Headhunter(4)Ever 02-01-2009 @ 08:48:06

:respect: 4 D&S
:respect: 4 hardtraxx

Dj C-Mind 02-01-2009 @ 10:00:04

he mijn vraag is ook gesteld:D

Mol 02-01-2009 @ 10:41:14

Goed interview, good read!

Khadber 02-01-2009 @ 12:26:37

D-Block & S-Te-Fan: Heel erg bedankt voor het interview!

Dennis Aka Mash 02-01-2009 @ 12:41:00

Leuk interview, Respect!

Addo 02-01-2009 @ 12:58:47

great :)
DB&STF thumbs up

Masco 02-01-2009 @ 13:12:45

goed interview (y)

Snor 02-01-2009 @ 13:32:00

D-Block & S-Te-Fan +1
Ook leuk dat de vragen zo uitgebreid beantwoord zijn, informatief en leuk om te lezen!

Jor-D 02-01-2009 @ 13:34:08

@Snor, ze hebben er inderdaad flink de tijd voor genomen :)

Harder Stylez 02-01-2009 @ 13:43:42

D-Block & S-te-fan , Respect !
‘K hou van jullie melodieën

Jimbo 02-01-2009 @ 13:46:07

Goed interview, DBSTF Qeep it coming :D !

Ravenwood 02-01-2009 @ 14:06:43

jeujjj mijn vraag is ook gesteld over hun familie :)
erg leuke interview om te lezen, en zoals eerder gezegd, uitgebreid beantwoordt.

HardStyler 02-01-2009 @ 14:11:55

Nu hopen, zoals al vermeld in jullie interview, dat er veel nieuwe track gereleasd zullen worden ;)

Nout 02-01-2009 @ 14:29:31

lkkr interview :)

freddyadu8 02-01-2009 @ 14:38:42

DBSTF helden, ik kijk nou al uit naar de release van music made addict en naar 2009
ze zullen wel weer een aantal goede tracks uitbrengen!

thedominator 02-01-2009 @ 15:08:17

Ik had ze nog een bericht gestuurd dat de nieuwe site klaar was en het interview erop stond en dit stuurde hij terug :

Hey rick, mooie nieuwe lay out, ziet er gelikt uit!:) Heb vannacht al t interview erop zien staan :) thanks! Grtz Stefan

Jor-D 02-01-2009 @ 15:10:20

Zo dan bleef ie lang op. Om 02:00 ‘s nachts was ie pas te bezoeken voor iedereen :)

Khadber 02-01-2009 @ 15:17:30

Stel helden zijn het toch!

edit – Kon je ze niet overhalen hier iets exclusiefs te doen? :) Haha!

Dj C-Mind 02-01-2009 @ 15:19:48

DBSTF worship

freddyadu8 02-01-2009 @ 15:22:35

ee haha ik zie nou dat mijn vraag ook gesteld is :D !

Jens 02-01-2009 @ 15:34:49

Keep it coming ;-)

DonoVanRay 02-01-2009 @ 16:09:52

Respect 4 DB&STF

proost op een mooi 2009 :)

See yah ;)

Buéntie 02-01-2009 @ 18:55:33

Vet interview!
Heel open gereageerd en nu kom je ook meer te weten over hoe zij het beleven..

Ik kan niet wachten tot morgen, DBSTF VS Deepack @ Takens Balkbrug!

Knalleeeeeh :D

Timmer 02-01-2009 @ 19:38:14

mooi Interview!!:P

S-te-fan 02-01-2009 @ 22:56:24

Ik was idd tot een uurtje of 6 wakker ja.. Leuk die onregelmatige tijden ;) Morgen nog even knallen in de takens alvorens de vakantie gaat beginnen.. Tot morgen!!:)

grtz Stefan(D&S)

Jor-D 02-01-2009 @ 23:19:21

Onze vakantie is bijna afgelopen, en zijn vakantie begint dan net :(

DJ BASS 02-01-2009 @ 23:37:54

HARDSTYLE is my DRUGZ, I got HardStyle in my Veins, my Blood and my Heart
hardstyle is myn leven, kan echt niet zonder
D-Block & S-Te-Fan you’r fucking great :p
ga zo door
greatz dj bass

Yannicksuper 03-01-2009 @ 00:15:15

Leuk interview , weer wat meer te weten gekome over hun verleden & toekomst !
Dat ze maar voortdoen zoals ze bezig zijn !

greetz

HardstyleFreak 03-01-2009 @ 03:51:55

mooi interview
diep respect voor D&S
2009 gaat een heel mooi jaar worden!!
ga zo door mannen
we love u!

Rik 03-01-2009 @ 20:27:58

Super interview :D

Michiel-Biervliet 04-01-2009 @ 13:47:22

super!:)

Michiel-Biervliet 04-01-2009 @ 13:47:39

D&S blijft gwn de nummer 1 voor mij!

Dominic 04-01-2009 @ 23:36:42

echt koningen!!

Zinloos geluid 05-01-2009 @ 16:16:07

Leuk interview, super dj`s

Dave aka DFH 06-01-2009 @ 17:12:38

Vet intervieuw hoor leuk om te lezen! :D

Wesselien 12-01-2009 @ 20:37:25

HELDEN_O_
Respect voor deze gasten!

Marcel 05-02-2009 @ 18:46:22

D-Block & S-te-Fan zijn mijn helden van 2008 :) Bij hun nummers maken ze precies de juiste afweging voor melodie/song en bass. Dit zie je namelijk niet vaak, ik kom nogal wat nummers van andere dj’s tegen waarbij de bass de hele melodie overstempt of juist te weinig bass waardoor je geen pit meer hebt. D-Block & S-te-fan – Music Made Addict is erug nice :D D-Block & S-te-Fan – Sound Of Goodbye vind ik echter wat minder, maar dat kom ook vooral doordat ik de vocal niet echt geweldig vind

Ik hoop ze nog een keer in Starlight gaan draaien tijdens Hardstarz :D

StylxZ 06-02-2009 @ 21:45:38

Thumbs up, heren :)

Dheuveling 13-04-2009 @ 10:21:26

gewoon goeie artiesten ! ;)

NoiseHunterZ 11-05-2009 @ 16:15:04

1 van de beste hs djs van nederland

Dimi 30-05-2009 @ 15:12:27

Héél leuk interview. Bedankt aan DBSFT en aan Hardtraxx. Het was fijn lezen!

TkTT 13-06-2009 @ 15:01:42

Hun maken egt goeie muziek, kan je lekker op los gaan

Izbut 13-06-2009 @ 15:19:44

Welke hun?

Armyboy93 30-05-2010 @ 15:13:24

Dikke respect voor deze jongens!!

A_123 21-03-2011 @ 11:32:48

Goed interview.

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook