Exclusief interview met de Noisecontrollers!

Creatief, melodieus, hard, divers en complex. De Noisecontrollers.

Hardtraxx.nl: Waar halen jullie de inspiratie vandaan om telkens weer met nieuwe Hardstyle tracks te komen?
Noisecontrollers: Eigenlijk hebben we nooit zonder inspiratie gezeten. Er liggen altijd wel nieuwe sounds klaar of melodieën om mee aan de slag te gaan. We luisteren veel verschillende soorten muziek waaruit we ook inspiratie op doen.

Hardtraxx.nl: Hoe was de trip naar Australië toe? Welke ervaringen zijn jullie rijker geworden na het avontuur helemaal aan de andere kant van de wereld?
Noisecontrollers: Dit was echt ongelooflijk vet! We deden daar een tour met 4 bookingen in Sidney, Merlbourne en Brisbane. We hadden nooit verwacht dat we daar al zo bekend zouden zijn. Er waren handtekeningensessies en werden ontzettend goed ontvangen. Dit was absoluut een ervaring om nooit te vergeten. Het is sowieso heel erg mooi om te zien dat hardstyle daar ook leeft.

Hardtraxx.nl: Hoe ziet een week er voor jullie uit?
Noisecontrollers: Onze werkweek begint waar we het liefste zitten. In de studio. We werken allebei apart tenzij we belangrijke projecten hebben zoals Noisecontrollers of anthems. Dan zitten we samen in de studio. Doordeweeks nemen we vaak een dagje vrij maar verder betekent tegenwoordig dj/producer zijn veel tijd in de studio doorbrengen. Beter kan niet ;-) In het weekend draaien we natuurlijk. Meestal in Nederland mar ook regelmatig elders in Europa.

Noisecontrollers

Hardtraxx.nl: Wat doen jullie vooral in jullie vrije tijd?
Noisecontrollers: Van alles en nog wat ;-) Met vrienden op stap, hobbies enz. En als het even kan natuurlijk toch maar weer de studio in ;-)

Hardtraxx.nl: Hoe bereid je jezelf voor als er een feest voor de boeg staat? Maken jullie speciale intro’s of maken jullie een speciale volgorde van nummers die je gaat spelen op dat feest?
Noisecontrollers: Bij een dj-set bereiden we niks voor. We weten welke tracks we vet vinden om te draaien en kijken ter plekke wat andere djs hebben gedraaid, hoe het publiek reageert, hoe laat het is enz.
Een live-act ligt wat lastiger. Je zit dan gebonden aan je eigen tracks en stijl. Van te voren maak je al edits , nieuwe tracks enz. We vinden allebei super leuk om te doen. Met name op grote feesten/festivals is live echt ons ding.

Hardtraxx.nl: Wat zijn jullie diepte- en hoogtepunten in jullie carrière?
Noisecontrollers: Eigenlijk is alles sinds we begonnen zo goed gegaan en hebben we zoveel mooie momenten meegemaakt. Toch is het hoogtepunt toch wel dat mensen onze muziek waarderen want dat is waar alles voor ons om draait. We maken muziek in onze eigen stijl en met onze eigen sound. Dat mensen dat waarderen is het belangrijkste. Voor ons een dieptepunt is wel dat we op het moment heel vaak gevraagd worden waarom we niet op de grote feesten als q-base, defqon enz staan. We kunnen hier niet veel over zeggen behalve dat we het heel jammer voor onze fans en dat het buiten ons ligt op het moment.

Hardtraxx.nl: D-Block & S-Te-Fan hadden een keer een vrouw en die liet haar bovenlichaam zien, is er ook ooit zoiets ‘raars’ gebeurd bij jullie tijdens een optreden?
Noisecontrollers: Haha bij ons zijn ook al opmerkelijke lichaamsdelen voorbij gekomen lol. Dat een vrouw haar borsten laat zien is meerdere keren voorgekomen. Je hoort ons iig niet klagen hierover.

Noisecontrollers

Hardtraxx.nl: Hoe zijn jullie op de naam ‘Noisecontrollers’ gekomen?
Noisecontrollers: We hebben daar niet lang over nagedacht. Toen wij begonnen vonden wij het mooie van hardstyle dat geluiden heel gecontroleerd klinken. Wij zelf wilden dit in onze muziek ook doen. Vandaar de naam Noisecontrollers.

Hardtraxx.nl: Als jullie je kunnen omschrijven in 5 woorden, welke woorden zouden dat dan zijn?
Noisecontrollers: 5 woorden die op ons allebei van toepassing zijn is moeilijk. Voor onze muziek geld denk ik ; Creatief, melodieus, hard, divers en complex.

Hardtraxx.nl: Vele artiesten hebben inmiddels een eigen label, zijn jullie ook van plan om een eigen label te maken?
Noisecontrollers: In de toekomst is dit zeker iets waar we naar toe willen werken. Op het moment is dit alleen helemaal niet interessant voor ons. Fusion vinden wij absoluut het beste label dat er is. Daarop releasen samen met producers als Zany en Donkey Rollers is voor ons het hoogst haalbare. Dat ruilen we voorlopig niet in voor een eigen label.

Hardtraxx.nl: Wat is jullie favoriete locatie om te draaien en waarom?
Noisecontrollers: De Heineken Music Hall is toch wel de mooiste locatie. De reden is natuurlijk de voortreffelijke akoestiek en geluid. Een andere locatie waar wij iets speciaals mee hebben is discotheek New York in Hengelo. Hier zijn we al vaak gebooked en ons eerste live-optreden hebben wij ook daar gedaan. Alles is altijd goed geregeld.

Noisecontrollers

Hardtraxx.nl: D-Block & S-Te-Fan en A-Lusion hebben van hun niet uitgebrachte nummers en remixes van andere nummer webreleases gemaakt, gaan jullie dat ook doen met jullie remixes en niet uitgebrachte vinyls?
Noisecontrollers: Wij gaan dit niet doen. We hebben toen wij begonnen altijd al onze muziek op internet gezet. Hierdoor kregen we veel fans en eigenlijk zouden we dat graag nog steeds doen. Aan de andere kant willen we nu ook enkel kwaliteit leveren en alleen de beste tracks releasen. Dat wil niet zeggen dat we met de overige tracks niets doen. Deze draaien we volop en gebruiken deze natuurlijk voor onze live-act.

Hardtraxx.nl: Het valt ons op dat jullie de laatste tijd amper op een groot feest staan, bijvoorbeeld: Defqon.1, Decibel, Mystery Land of Q-base. Je zou bijna denken dat jullie “ruzie” hebben met die organisatoren, of hebben jullie gewoon een lange vakantie?
Noisecontrollers: Van een ruzie is geen sprake. We zijn er in gesprekken niet uitgekomen met de organisatie van deze grote feesten. We kunnen hier helaas verder niet veel over zeggen. We hebben ontzettend veel overige bookingen maar we vinden dit alsnog heel erg jammer. We krijgen ontzettend veel vragen waarom we daar niet staan. We gaan er vanuit dat dit alsnog goedkomt. Tot die tijd zijn er een hoop overige feesten waar Noisecontrollers te horen is.

Hardtraxx.nl: Bas, jij gaat solo onder de naam SMD. Waar staat de afkorting SMD voor?
Noisecontrollers (Bas): De afkorting SMD staan voor SnuffMovie Diggers. De gedachte hierachter was dat iemand steeds verder gaat om een kick te krijgen. Soms tot het absurde toe. De naam is natuurlijk volledig fictief. In de track “all for the thrill” komt de betekenis in de tekst naar voren. Maar er moet toch echt niet te veel achter worden gezocht.

Noisecontrollers

Hardtraxx.nl: Arjan, wat kunnen de mensen van Killer Clown in de toekomst verwachten?
Noisecontrollers (Arjan): Er komt een release aan met oa. Tormented. De andere kant van deze release is bijna af en zal op het label superplastik uitkomen.

Hardtraxx.nl: Willen jullie nog iets zeggen tegen jullie fans?
Noisecontrollers: We willen iedereen die ons gesteund heeft afgelopen jaren bedanken. We gaan volgas door met produceren!

Hardtraxx.nl bedankt de Noisecontrollers voor dit interview.
Foto credits: Partyflock.nl
Interview gemaakt door Jordy en Sander van Hardtraxx.nlVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 06-09-2008 om 18:03 door Jor-D | Translate:

Reacties (15)

Plaats reactie
ultrapro 06-09-2008 @ 18:15:17

hope dat de nieuwe Killer Clown snel gereleased word :D

Stephan van de Velde 06-09-2008 @ 19:26:24

Dat nieuwe project, Williams Syndrome klinkt goed :)

Iemandd 06-09-2008 @ 19:30:11

jmmr dat jullie niet aan webreleasen doen..

+Flip 06-09-2008 @ 19:39:23

Helden, zie jullie weer @ DM

Jimbo 06-09-2008 @ 19:40:49

[quote comment="1481"]Dat nieuwe project, Williams Syndrome klinkt goed :) [/quote]

Idd ja :D

Joost 06-09-2008 @ 21:42:19

k hoop dat ze op Qlimax draaien,
dan zal Arjan wel vet geschminkt worden :P

Jorrit 07-09-2008 @ 15:32:03

Hey,
Top interview!
Het kan alleen geen kwaad om het interview even door een spellingschecker te halen.
Een kleine greep uit die foutjes:
hardsyle
gecontrolleerd
wouden
Staat heel slordig dus ik denk zeg het maar even.

Jor-D 07-09-2008 @ 15:43:31

[quote comment="1493"]Hey,
Top interview!
Het kan alleen geen kwaad om het interview even door een spellingschecker te halen.
Een kleine greep uit die foutjes:
hardsyle
gecontrolleerd
wouden
Staat heel slordig dus ik denk zeg het maar even.[/quote]

Bedankt voor het melden, heb het aangepast.

Opperhoofd 08-09-2008 @ 10:50:56

[quote comment="1494"][quote comment="1493"]Hey,
Top interview!
Het kan alleen geen kwaad om het interview even door een spellingschecker te halen.
Een kleine greep uit die foutjes:
hardsyle
gecontrolleerd
wouden
Staat heel slordig dus ik denk zeg het maar even.[/quote]

Bedankt voor het melden, heb het aangepast.[/quote]

Behalve: “en dat het buiten ons ligt op het moment.”

Dat ziet de spellingscontrole helaas niet.

Geen kritische vragen helaas.

Dennis Aka Mash 08-09-2008 @ 16:59:00

Leuk interview! Maar zoude er geen vragen tussen zitten van Hardtraxx bezoekers?

Jor-D 08-09-2008 @ 17:15:18

[quote comment="1507"]Leuk interview! Maar zoude er geen vragen tussen zitten van Hardtraxx bezoekers?[/quote]

Die zitten er tussen, degene weten zelf wel welke vragen dat zijn ;)

Vogelhuisje 08-09-2008 @ 21:12:32

Beetje jammer dat er niet over hun oude sound wordt gepraat.

*zet Always Black op*

Gert-Jan 16-09-2008 @ 12:31:35

ergens ver weg hoop ik dat ze niet meer op grote feesten draaien omdat ze te druk bezig zijn met Xclusive Noisecontrollers maja dat gaat helaas toch niet gebeure:(

Armyboy93 01-06-2010 @ 19:19:03

Respect voor de noisecontrollers :$

DaRow 16-10-2010 @ 12:23:02

smd is toch suck my dick? xD
maar ik hoop dat ze snel robotics dream gaan releasen want dat is me toch een plaat :roll:

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook