Exclusief interview met MC Da Syndrome!

“Ik vind het prachtig om mee te maken hoe de dingen momenteel gaan. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en blijf gewoon aan mijzelf werken.” – MC Da Syndrome

Hardtraxx.nl: Laten we beginnen bij de meest voor de hand liggende vraag: Waarom ben je MC geworden en niet gaan draaien zoals vele anderen?
MC Da Syndrome:

Dat is een vraag die ik inderdaad vaker heb moeten beantwoorden. Vanaf het begin heb ik het altijd erg leuk gevonden om mensen te entertainen. Om gewoon midden op het podium te gaan staan en mensen enthousiast te laten worden door wat ik deed. Ik heb in het verleden wel eens een poging gewaagd om als DJ een carrière op te bouwen. Helaas komt hier veel meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Je moet ten eerste veel geld hebben voor de aanschaf van je apparatuur. Vervolgens moet je ook nog eens een top-producer zijn wil je een (hit)-record maken binnen de scène. Pas dan sta je als DJ op de ‘grotere’ feesten. Als MC heb je weinig voorbereiding voor een feest. Je doet wat onderzoek naar DJ’s op het internet en je bent er al bijna. Je moet natuurlijk wel een goede stem hebben en er uitspringen als artiest. Het aanbod van MC’s ligt ook erg hoog. Je moet je dus ook steeds weer bewijzen door platen te maken met DJ’s of zoals ik, lekker mee te doen met het publiek. Als laatste wil ik nog meegeven dat ik het erg leuk vind om als MC een hele avond of dag te mogen hosten. Je laat op deze manier veel van jezelf zien en je bent niet na een uur, zoals een DJ, weer uit beeld.

Hardtraxx.nl: Je bent de vaste MC geweest in de SWAT-Tour, en hebt samen met The Prophet en de Scantraxx Crew een hoop feesten gegeven. Hoe was het allemaal? En hoe zat het met de beleving van het buitenland van het publiek op jou ten opzichte van Nederland?
MC Da Syndrome:

Eind 2006 belde The Prophet mij op met de vraag of ik de Scantraxx World Artist Tour wilde hosten. Dit was werkelijk een droom die voor mij uitkwam. Ik kreeg te horen dat wij naast optredens in Nederland ook het buitenland onveilig zouden maken. De hele tour was één grote ervaring waarbij ik veel heb geleerd en heb meegemaakt. We hebben door heel Europa gereisd en hebben in veel discotheken onze stijl laten horen. Ik heb The Prophet dan ook leren kennen als een man met ontzettend veel ervaring in de scène, aan hem heb ik enorm veel te danken gehad. De bezoekers van de feesten waren overal zeer enthousiast. Grappig is, dat de bezoekers van de feesten in het buitenland ook precies weten wie je bent. Je leert niet alleen op een andere manier een feest te hosten maar ik heb ook geleerd om te doseren in mijn MC’en. Het is gewoon een eer om in zoveel landen je kunsten te mogen vertonen. De ervaringen zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Ik zal er bijna over na gaan denken om hier nog eens een boek over te schrijven. Dit jaar zal er weer een SWAT tour georganiseerd worden en ook dit jaar mag ik wederom mijn ding doen on stage.

YouTube Preview Image

Hardtraxx.nl: Je bent bij het echte grote publiek de laatste tijd vooral bekend vanwege je optreden op Q-Dance Presents Scantraxx, maar buiten al die Scantraxx dingen om ben je ook resident MC in megaclub ZAK, vlak over de grens. Hoe bevalt het daar? En wat vind je leuker?
MC Da Syndrome:

Ik zie discotheek ZAK als een grote rode draad die door mij carrière loopt. Ik weet dat mijn vriendin het niet leuk vind, maar ik kan gewoon niet stil zitten in de weekenden en moet dus optreden. Ik heb dan ook echt ADD, een vorm van ADHD. Als ik een weekend geen optreden heb via mijn boekingsbureau dan kan ik altijd terecht bij mijn vaste club in Duitsland. Natuurlijk telt deze wel als een officiële boeking. Ik vind de afwisseling dan ook helemaal geweldig. Zo nu en dan een groot feest waar je ‘andere’ bezoekers tegenkomt dan in ZAK en zo nu en dan een wat kleiner feest waar ik mij ook altijd prima vermaak. Of een feest nou groot is of klein of veel bezoekers telt of juist niet, het maakt voor mij niks uit, ik geef mij maximaal.

Hardtraxx.nl: Stel je voor: Je staat weer voor een uitverkochte Heineken Music Hall, klaar om iedereen de avond van hun leven te geven. Hoe pep jij jezelf op?
MC Da Syndrome:

Deze vraag is simpel. Ik hoef mij namelijk niet op te peppen. De adrenaline schiet al weken voor het evenement door mijn lichaam. Een beetje zenuwen zijn dan ook gezond zeg ik wel eens. Naast dat ik wat achtergrond informatie op zoek over de DJ’s, bereid ik mij bijna niet voor. Ik hou van improviseren. Ik kom op een groot feest, ik proef de sfeer en doe mijn ding. Soms komt het dan ook wel eens voor dat ik mij verspreek, simpelweg omdat ik de tekst ter plekke uit mijn hoofd opratel of het nou een rap is of wanneer ik het publiek toespreek. Waar ik mij wel aan erger is dat er mensen zijn die thuis een liveset terug luisteren en vervolgens gaan zeuren over het feit dat ik geen Engels zou kunnen omdat ik mij bijvoorbeeld versprak. Een live-opname is een momentopname, eenmalig en je kan het niet knippen of plakken.

Hardtraxx.nl: Je staat bekend als een hele energieke MC, die ook echt met het hele publiek gewoon meeragt op het podium. Hebben de DJ’s daar geen last van? En wat vind je er zelf mooi aan?
MC Da Syndrome:

De meeste DJ’s kennen mij inmiddels als MC en weten wat ze kunnen verwachten. Er zijn ook DJ’s die het niet kunnen waarderen en daar hou ik dan rekening mee. Ik zelf ben van mening dat de DJ de artiest is en de MC de aanvulling. Oké, ik ben actief aanwezig maar ik denk dat dát ook mijn visitekaartje is als MC. Ik zal dan ook nooit de DJ overstijgen en neem zowaar nodig gas terug. Het is een andere vorm van hosten zoals de meeste MC’s dat doen, maar ik geef gewoon iets extra’s mee aan het publiek en laat duidelijk merken dat ik hier ook ben om te feesten. Het publiek kan dan twee kanten op gaan, of ze vinden het helemaal geweldig of ze vinden het niks. Maar ja, iedere artiest heeft zo zijn fans en ‘vijanden’ toch?

YouTube Preview Image

Hardtraxx.nl: We zien je niet zo vaak op een plaat samenwerken met een artiest, in tegenstelling tot bijvoorbeeld MC DV8, waarom niet? Ben je meer gericht op het doen van feesten, of heeft dat een andere rede?
MC Da Syndrome:

Momenteel heb ik inderdaad nog niet zoveel producties op mijn naam staan. Dit moet allemaal nog van de grond komen. De laatste tijd ben ik weer enorm druk geweest met het afronden van mijn studie journalistiek. De eerste echte productie was dan ook in samenwerking met DJ Frontliner. In de toekomst kunnen jullie zeker meer van mijn verwachten qua producties. Toch geef ik toe dat mijn hart wel meer on stage ligt dan bij het maken van vocalen voor tracks.

Hardtraxx.nl: Even over MC’s in het algemeen. De laatste tijd is met name Ruffian redelijk negatief in het nieuws, omdat hij te veel zou storen. Wat vind jij er van? En hoe ga je met dat soort kritiek om?
MC Da Syndrome:

Wat ik al eerder aangaf is dat de bezoekers van feesten MC’s irritant vinden of juist niet. Als je op de juiste manier host en helemaal één bent met het publiek en het feest weet ik zeker dat je er positief uitkomt. Zelf kan ik niet veel zeggen over het hosten van andere collega’s, ik vind dat ze het allemaal goed doen. Iedere MC doet het op zijn of haar eigen manier. Eerder ging ik vaker in op kritiek maar met kritiek moet je leren omgaan, nobody is perfect. Maar ik zie kritiek als nieuws. Er wordt over je gepraat dus je bent iemand, of het nou negatief is of positief. Ik leer ook veel van kritiek. Ik neem het mee bij een volgend optreden en probeer iedereen de avond van hun leven te geven. Ik weet zeker dat andere MC’s dit ook doen. Voor mij is het dan ook meer een uitgegroeide hobby die erg goed uitpakt en daar ben ik enorm blij om.

Hardtraxx.nl: Hoe zou jij zelf een MC willen zien als publiek? En let jij ook op andermans MC-werk als je er één op een feest tegenkomt?
MC Da Syndrome:

Dit vind ik een erg lastige vraag. Een MC moet weten wat het hosten op dergelijke feesten inhoudt. Hij moet de meest originele aankondigingen maken en het publiek enthousiast krijgen. Hij moet zich inhouden op de juiste momenten en eveneens op de juiste momenten zijn bek open trekken. Mcén doe je op een gedoseerde manier en je weet precies welke kansen je moet benutten. Gebeurt er iets in de zaal of maakt de DJ een fout, dan moet de MC direct invallen. Zelf heb ik niet vaak de kans om een andere MC aan het werk te zien omdat ik zelf aan het optreden ben. Ik ben niet het type MC die zich wil vergelijken met anderen of uitspraken steelt of leent. Ik doe mijn ding en dat doe ik met plezier en zonder jaloers te zijn.

YouTube Preview Image

We hebben, zoals gebruikelijk, de bezoekers van Hardtraxx.nl de kans gegeven vragen in te sturen. Wij hebben er zelf 3 uitgekozen.

Gast: Hoe is de rivaliteit/collegialiteit tussen MC’s onderling? Is hier een bepaalde concurrentiestrijd in?
MC Da Syndrome:

Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat er een concurrentiestrijd gaande is. Als MC geef je elkaar de kans om je te laten zien aan het publiek. Ik ben van mening dat de optredens zich dan ook mooi afwisselen. Dan weer een grote gig voor mij en dan weer één voor de ander. Je neemt het voor elkaar op en weet waar iedereen mee bezig is. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die het brood weg stelen voor de ‘grotere’ namen maar er zijn genoeg feesten in het land, dus werk is er vrijwel altijd. En dan nog, je kan er niet vanuit gaan dat je je hele leven blijft optreden. Ik ben dan ook erg blij dat ik een backup heb als journalist maar zolang het goed blijft gaan heb ik niks te klagen. Ik werk er immer hard voor.

Gast: Het ‘oh fuck’ moment zal je vast wel eens gehad hebben op een party, je bent totaal niet in vorm en inspiratieloos. Heb je dan een vaste zin cq. tekst om jezelf eruit te halen?
MC Da Syndrome:

Ik probeer mij dan toch voor de volle 100% te geven. De mensen hebben betaald en verwachten wat van een feest of optreden. Als ik vervolgens als een zoutzak naast de DJ ga staan krijg ik morgen weer alle kritiek over mij heen en ben ik naar mijn mening ook niet professioneel bezig. Ik verspreek mij ook wel eens maar draai het dan om naar een grapje of ga gewoon door. Iedereen maakt immers fouten, dat is menselijk. Het ‘oh fuck’ moment is er inderdaad wel eens geweest. Ik neem dan even wat gas terug, drink een biertje en geef mijzelf een klap voor het gezicht, here we go again!

YouTube Preview Image

Gast: Wat vind jij ervan dat de scene altijd met (hard)drugs wordt geassocieerd? En hoe sta je zelf tegenover drugs?
MC Da Syndrome:

Ik gebruik zelf geen drugs. Het publiek vraagt zich soms wel eens af hoe het komt dat ik het zo lang uit kan houden. Dit komt door mijn ADD, ik gebruik dit op een positieve manier. Het is vermoeiend om een hele nacht op te treden en zou soms wel eens wat meer energie willen hebben. Toch is het enthousiasme van het publiek een ultieme drug voor mij. Het boost mij weer op tot 100%. Als bezoekers van feesten graag een pilletje of een snuifje willen nemen moeten ze dat helemaal zelf weten. Ik neem aan dat de bezoeker 18+ oud en wijs genoeg is om die keuze voor zichzelf te maken en de gevolgen hiervan te kunnen inzien.

Hardtraxx.nl: Is er iets wat je carrière nog beter zou kunnen maken?
MC Da Syndrome:

Meer platen maken. Een eigen studio krijgen. Optreden in alle landen over de gehele wereld….
Onzin eigenlijk, ik vind het prachtig om mee te maken hoe de dingen momenteel gaan. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en blijf gewoon aan mijzelf werken.

Hardtraxx.nl: Heb je nog iets dat je kwijt wilt aan ons en al jouw fans?
MC Da Syndrome:

Ik vond het ontzettend leuk om jullie vragen te mogen beantwoorden. Hier en daar had ik nog veel meer kunnen vertellen maar helaas. Als de lezers van Hardtraxx.nl mij een keer tegenkomen op een feest, kom dan ook eens naar me toe, dan kunnen wellicht nog eens verder praten.
Blijf me supporten, bedankt voor al jullie positieve reacties en blijf mij die 100% energie geven. Zonder het publiek is een feest niets.

Ps. www.dasyndrome.nl, beetje reclame voor mezelf mag toch wel? Hou em in de gaten

Greetzz,

Wouter aka Mc da Syndrome.

MC Da SyndromeVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 25-02-2009 om 12:33 door Jor-D | Translate:

Reacties (28)

Plaats reactie
Dennis Aka Mash 25-02-2009 @ 19:07:55

Hele leuke MC! En ook een heel leuk interview!

Khadber 25-02-2009 @ 12:38:27

Held!

Lekker duidelijk geantwoord en leuk ook om te lezen. Goed ook om een keer een andere kant te zien van optreden!

Sayenjumper 25-02-2009 @ 12:51:41

Wie doet die interview eigenlijk

Ravenwood 25-02-2009 @ 13:03:08

veel vragen, en heel duidelijk en uitgebreid geantwoord, heel leuke interview!

laat de volgende maar komen haha!

Jens 25-02-2009 @ 13:13:12

Vind hem niet slecht als MC .
Hoewel Villain toch wel de beste blijft imo ^^

Sayenjumper 25-02-2009 @ 13:38:48

Ik vind het ook een goed interview

Timothy21 25-02-2009 @ 14:12:23

voor mij mc nummer 1!!!

Zinloos geluid 25-02-2009 @ 14:29:00

mijn favoriete MC, de energie die hij uitstraalt alleen al geeft mij zin om te feesten :D
goed interview ^^

Snor 25-02-2009 @ 16:16:26

Leuk interview, kan niet wachten tot 9 mei, S.W.A.T. in de waerdse tempel, zie ik deze man weer eens aan het werk :D

[ijdelmodus]M’n vraag is gesteld woohoo :D [/ijdelmodus]

booly 25-02-2009 @ 16:31:34

goed interview! duidelijke andwoorden,en leuk om ook een keer verhalen van mc’s te horen. wat een held en wat een energie heeft die kerel !
als ik hem zie springen en doen op het podium krijg ik zelf ook zin om helemaal uit mn dak te gaan.
voor mij ook mc nummer 1!!

Jor-D 25-02-2009 @ 16:32:21

@Sayenjumper, Khadber en ik + de geinterviewde…

En uiteraard jullie, door de 3 vragen die erin verwerkt zitten ;)

Maar dat wordt dus bieren als we je tegenkomen Wouter!

jeoma 25-02-2009 @ 16:32:42

waar staat MC eigenlijk voor ?

Khadber 25-02-2009 @ 16:34:24

Master of Ceremony.
Vertaald: Ceremonimeester.

Mol 25-02-2009 @ 16:57:15

Erg goed interview! Inderdaad, Scantraxx heeft ie mij een hoop laten zien, zeker favoriet nu!

W0uT3R 25-02-2009 @ 19:28:21

Heel leuk interview!

(mijn vraag is gesteld:D haha vette shit:P)

Sunboom 25-02-2009 @ 22:09:52

Goed interview, leuk om te lezen want ik kende hem eigenlijk nog nauwlijks (mede doordat hij amper producties heeft, en ik nog niet naar feesten toe ga). Vond vooral de gastenvragen interessant!

Thijs 26-02-2009 @ 13:35:47

Zeer interessant interview! Herkenning bij ergernissen aan Ruffian haha waar Da Syndrome natuurlijk niets over kan/mag zeggen :p Ongetwijfeld dat Ruffian dit interview ook zal lezen + reacties! Een tip voor je dus is: ben stil tijdens de vocals van de tracks want het is zeer irritant om twee stemmen overelkaar heen te horen.
Voorbeelden zijn de setjes van X-Qlusive TBY maar nog meer Qountdown.

Da Syndrome, ook jij zal deze reactie lezen dus: Top verwoord dit interview, lekker uitgebreid en ga zo door!!!

Ik ben waarschijnlijk bij die SWAT-edities aanwezig: Outland, Matrixx en Zak dus zal je ongewtijfeld een keertje spreken… Dov had in de HMH al verklapt dat er volgend (dit) jaar weer een afsluiter zou komen in de HMH dus dat word nummer 4 haha..

Laterr

trudie 26-02-2009 @ 13:57:32

heyyyyyyyyy wouterrrrr.

wat een mooi interview.
erg mooi omschreven hoe jij het ervaard al mc.
ken je natuurlijk van zak en daar ben je gewoon een topper.
maar daar ben je een held, en op meerde plaatsen,je geeft je altijd voor meer dan 100 procent,en dat lekker mee springen wat je altijd doet is helemaal top ;)

laten de andere mc,s maar thuis blijven want wouter is the best.

ga er voor jongen this je gegunt.

;)

Stokbrood 26-02-2009 @ 16:59:48

Hmm ben niet zo kapot van hem… Mede door zijn kleine nutteloze optreden op BLACK 2008… Een redelijk interview

Offtopic… Al dat gezeik op Ruffian… hij heeft tenminste een vette uitstraling en kan leuk inproviseren… ik erger me nietzo aan hem. bijv die setjes van X-Qlusive TBY hoorde je um bijna niet in de HMH…

Mil�n 27-02-2009 @ 21:55:51

Heb hem voor de eerste keer meegemaakt op E-fect december ’07 en ben hem gelijk gaan waarderen. De energie en de vibe die deze gast overbrengt is altijd helemaal super! Zo horen MC’s naar mijn mening te zijn, niet alleen lullen maar ook gewoon mee doen met het publiek en ze helemaal opzwepen. DV8 heeft bijvoorbeeld chille vocals, maar staat on stage zo vaak stil, echt jammer!

Een goede line-up doet mij veel, staat staat Da Syndrome er als MC bij dan is dat toch wel voor mij de slagroom op het toetje!

Top MC en leuk interview!

Rik 03-03-2009 @ 21:28:48

Mijn favoriet.

Is begonnen in mijn plaatsje :D .

Gramsbergen, Monkeybass :D

HardMasterz 24-03-2009 @ 13:30:35

Monkeybass? Then perhaps you know Dj Kairo?

On-Interview!
Ik zie deze man bijna elke zaterdag in Discotheek Zak!
En voor mij is hij Numero Uno!

luukieluuk 29-05-2009 @ 18:16:37

Wooow ik sta ok gwoon op da 1e filmpje op de trap rechts (H):P
Keep up the good work MC Da Syndrome!:D

Undertaker69 04-11-2009 @ 15:50:10

ADHD :D

leuke mc!

menno 01-02-2010 @ 21:22:01

haha idd top gast lekker druk

gr dj menno’s

flevoboys 12-02-2010 @ 13:49:44

Held!

nanzz 03-01-2011 @ 15:36:29

My alltime favorite!!!
Hij weet er altijd een knallend feestje van te maken!! :D

HardASS 31-05-2012 @ 16:17:45

top gozer

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook