Hardtraxx interview met NSCLT

NSCLT Cultivate

Hardtraxx interview met NSCLT

Jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt, Dirty Workz talent NSCLT heeft zich onder de vlag van het CULTIVATE project van een hardere kant laten zien dan dat we van ze gewend waren. Middels een interview met Hardtraxx willen de mannen achter NSCLT; Jasper en Pieter, graag helderheid van zaken geven waarom ze deze weg ingeslagen zijn. Heb je nog meer vragen aan deze 2 heren? Deze kan je stellen in het volgende topic. :

algemeen/hardtraxx-interview-met-nsclt-t57795.html

Wie zijn jullie, waar staan jullie voor?

Wij zijn Jasper en Pieter, beter bekend als NSCLT in de hardstyle scene ;) We zijn opgegroeid in Haaren en vanaf de eerste hardstyle tracks van DJ’s als Dana, Luna en Zany waren we verkocht. Toen later DBSTF met echt euforische hardstyle kwamen wilden we zelf ook echt een bijdrage leveren aan de scene.

Hoe is de naam Noisecult / NSCLT tot stand gekomen?

We draaiden al een tijdje solo op lokale feestjes, toen een organisatie vroeg ons of we eens een b2b wilden proberen en daarvoor een naam wilden bedenken. Wij vonden dat wel tof en zijn via de track Brennan Heart – Cult Music (Technoboy Remix) op het idee gekomen om cult erin te verwerken. Helaas bleek een kleine Amerikaanse band dwars te liggen, vandaar de wijziging naar NSCLT, waar we eigenlijk best wel blij mee zijn uiteindelijk!

Er is een duidelijk contrast te bespeuren tussen jullie ouder, meer euforisch werk, en het recenter, harder werk, zoals Darkness en de tracks van jullie CULTIVATE project.. Weer komt dit contrast vandaan en kunnen we van jullie in de toekomst nog wat euforische platen verwachten?

Vroeger waren we eigenlijk bij iedere track enthousiast en wilden we deze direct uitbrengen. In de zomer van 2016 merkten we dat wij meer energie uit de 2e helft van onze sets haalden dan de eerste helft waarin we voornamelijk onze oudere vrolijke tracks draaiden.Dit was voor ons de aanleiding om meer tracks te gaan maken voor die ‘hardere’ helft van onze set. We hadden al vrij snel meerdere opzetjes met in onze ogen een hele typische sound. Daarom leek het ons een goed idee om deze nieuwe tracks een bepaald ‘jasje’ te geven: “Cultivate”.We sluiten niet uit dat we nog eens emotionele en vrolijke tracks uitbrengen, want we vinden dat nog steeds cool.

Wat is CULTIVATE? Welke richting willen jullie ermee op?

We merken dat er veel vragen zijn over dit project. Het is lastig om er één naam aan te geven. Je zou kunt het project het best omschrijven als een EP waarvan de releases zijn verspreid.
Met het project CULTIVATE willen we een label plakken op onze nieuwe stijl, waarbij we ons richten op stoere mainstream hardstyle. Wij kunnen ons niet vinden in de hele euforische hardstyle van vandaag, maar ook niet in de raw zoals die door de hardste artiesten wordt gemaakt. CULTIVATE is volgens ons hoe hardstyle hoort te zijn. Precies daar tussenin dus.

Hoe ziet het produceren van een track er voor jullie uit, wat is de rolverdeling?

We beginnen vaak met een melodie, vocaal of een idee voor een concept. Pieter is vaak degene die daarmee komt, hij vindt het leuker om vanuit het niets iets nieuws te maken. Vervolgens gaat Jasper ermee aan de slag om het technisch goed te laten klinken, de lead en sounds uit te werken en de kick te maken.

Hoe zijn jullie in het produceren gerold?

Dat was een hele bewuste keuze. Als we verder wilden komen met draaien en betere boekingen wilden krijgen, moesten we wel gaan produceren. Uiteindelijk werd dat misschien wel net zo leuk als het draaien zelf.

Hoe ziet een typische week voor NSCLT eruit?

Drie dagen per week zitten we in de studio, waarvan 1 dag samen. Op die dagen dat we samen zitten maken we beslissingen over hoe de track uitgewerkt zou moeten worden. Op de dagen dat we alleen zitten werken we aan wat we zelf het leukste vinden. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn we eigenlijk altijd samen op pad om een feestje te bouwen, daar kijken we toch iedere week echt wel naar uit!

Waar staat jullie muziek voor?

Feest! Zoals we net zeiden houden we zelf van een feestje en vinden we dat ook het belangrijkste om over te brengen. Het moet veel energie hebben en stoer zijn, wat hardstyle altijd is geweest voor ons.

Hoe hebben jullie hardstyle ontdekt en wat betekent hardstyle voor jullie?

We ontdekten het op de eerste cd’s van Lady Dana https://www.youtube.com/watch?v=eLylNtQQMW0 (tracks als Geal – Losing my feeling (Beholder & Balistic Remix) en vervolgens waren we helemaal enthousiast over ‘Keep it coming’ en alles wat daarna kwam van D-Block & S-Te-Fan. Hardstyle is voor ons altijd een uitlaatklep geweest om in het weekend helemaal los te gaan, haha. Dat vind je nog steeds op geen enkel ander feestje zoals het bij hardstyle is, vinden we.

Hoe zijn jullie in een keer bij één van de grootste hardstyle labels ter wereld, Dirty Workz, terecht gekomen?

We hebben via Vincent (The Vision) vijf demo-tracks opgestuurd. Freek (Hard Driver) beoordeelde deze tracks en vond ze goed! Het feit dat het er vijf waren was voor het label ook doorslaggevend omdat je dan meteen kunt bouwen aan een naam.

Wat zijn jullie meest favoriete hardstyle platen?

1. D-Block & S-Te-Fan – Music Made Addict (hele album).
2. Josh & wesz – Like Thiz.
3. Headhunterz & Wildstylez vs. Noisecontrollers – Tonight.

Hoe gaan jullie om met kritiek?

Kritiek vinden we ontzettend lastig. Muziek is erg persoonlijk en dat leidt af en toe tot onverwachte feedback. Wanneer je een hele dag in de studio hebt gezeten en mega euforisch bent over een opzetje dat je hebt gemaakt, wil je echt niet horen iemand anders dat diegene er niets in hoort.

Wat is jullie favoriete biermerk?

Bier = bier, toch? Geen voorkeur, haha. Wel als het gaat om speciaalbier maar daar zullen we jullie niet mee lastigvallen.

Wat deden jullie voordat jullie besloten om muziek te gaan maken?

We studeerden allebei op dat moment.

Hoe proberen jullie je te onderscheiden van andere producers?

Dit is een lastige vraag vinden we. Wij zijn er niet bewust mee bezig om anders te zijn dan anderen, maar we denken dat iedere producer hier onbewust mee bezig is. Iedereen heeft zijn eigen sound.

Hebben jullie een unieke manier voor ogen om fans met jullie act te binden?

Nee dat niet. We vinden het wel erg interessant om te weten wat jullie graag zouden willen zien van een artiest.

Wat staat er op voornamelijk op jullie rider?

Bier!!

Hoe bereiden jullie optredens voor?

We maken vaak onafhankelijk van elkaar een lijstje met tracks die we willen gaan draaien. Bij grote optredens zoals: Reverze, Defqon, Q-Base etc, bereiden we dit samen voor.

Wat is de rol geweest van jullie hometown, Haaren, in de hardstyle scene?

In Haaren hebben we onze eerste lokale boekingen mogen doen. Daarnaast hebben we aan Rebirth Festival heel erg veel te danken. Toen we daar voor het eerst mochten openen heeft ons dat enorm gemotiveerd en geïnspireerd om zelf muziek te gaan maken. Het jaar erop was dit ook meteen het podium waar we de nieuwe tracks konden draaien. Rebirth is enorm gegroeid de afgelopen jaren en nog steeds zijn we dankbaar dat we daar ieder jaar een onderdeel van mogen zijn!

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

Uit allerlei soorten muziek. Popmuziek, EDM, maar ook filmmuziek.

Met wie zouden jullie nog samen willen werken, zowel binnen als buiten de hardstyle?

Binnen de hardstyle scene zouden we graag nog een plaat met Frequencerz willen maken. Buiten de scene zouden we wel een keer met Skrillex in de studio willen zitten.

Hoe hebben jullie de hardstyle scene zien veranderen?

De muziek is natuurlijk de grote factor die is veranderd. Hoewel je er veel mensen over hoort klagen is dit een logische beweging volgens ons. Het is moeilijk om mensen jarenlang te boeien met dezelfde muziek. De scène zal blijven bewegen. Verder zie je dat de evenementen onwijs geprofessionaliseerd zijn.

Als jullie volgend jaar op Qlimax staan, voor wie zouden jullie dan de microfoon pakken om te bedanken om dit mogelijk te maken?

Onze vrienden en familie

Wat zijn volgens jullie belangrijke ontwikkelingen geweest in de hardstyle scene?

Zie vraag eerder over veranderingen in scene

Wat zijn jullie passies naast muziek maken?

We hebben allebei veel met voetbal. Daarnaast kijken we graag series en gamen we zo nu en dan.

 

- Einde interviewVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 25-01-2017 om 08:40 door The Venator | Translate:

Reacties (0)

Plaats reactie

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook