b2s presents Remember: De artiesten aan het woord

b2s brengt opnieuw early hardstyle naar Rotterdam. Met het concept Remember wordt op zaterdag 5 november de Factory 010 op zijn kop gezet. Early hardstyle heeft voor iedereen een andere betekenis, daarom vroeg b2s de artiesten naar hun mening over deze muziekstroming en de herinneringen die zij hieraan koesteren. Maar natuurlijk ook wat jullie mogen gaan verwachten op de aankomende editie van Remember!

Wat is / betekent early hardstyle voor jou?

Technoboy: ‘Early hardstyle betekend veel voor mij. Het was de start van een nieuwe sound waar ik al een lange tijd van droomde. En het was natuurlijk het begin van Technoboy. Ik kan dus wel zeggen dat dromen uitkomen’.
Zany: ‘Het begin van een nieuw elektronisch danstijdperk. En een soort van vervolg op de hardcore destijds’.
Beholder: ‘Muziek die heel veel verschillende richtingen kan hebben, maar altijd met een diepe sound. Het is nooit cheesy geweest’.
Toyax: ‘Early hardstyle is voor mij is een combinatie van hardtrance en Acid. Deze twee stijlen draai ik nog geregeld op feesten’.
Vortex: ‘Hardstyle is een woord gecreëerd door de Nederlanders, om een stijl te definiëren die was geboren in Italië. Ik ben nooit echt overgestapt naar Hardstyle, maar draaide en produceerde de muziek waar ik van hield. En op een dag vertelde iemand me dat het een naam had; Hardstyle’.

Wat zijn jouw herinneringen aan deze periode?
Vortex: ‘Eigenlijk hetzelfde als de laatste jaren, producties, reizen, boekingen, maar wellicht was de early sound more catchy dan de hardstyle van de laatste jaren. Het was zo simpel en toch zo magisch’.
Da Syndrome: ‘Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in de begin periode van mijn ‘carrière’ in clubs stond als The Bridge en ZAK. Hier werd al vanaf het begin deze stijl ter gehore gebracht. Een club die bomvol met feestgangers zit, lachende en vrolijke gezichten. Melodieuze tracks met één fantastische atmosfeer. Ik denk nog vaak terug aan al die mensen waarvan de helft nu waarschijnlijk thuis zit met een vrouw en kinderen. Het is dan ook bijzonder en fantastisch om te zien dat Early nog steeds onder het uitgaanspubliek leeft. Ik vind dat b2s een goede job doet door deze stijl nog steeds te promoten en dit niet in het vergeethoekje te stoppen. Waar het allemaal mee is begonnen moet je prijzen’.

Welke tracks zullen er tijdens jouw set op Remember zeker de revue passeren die je niet zo vaak hoort?
Toyax: Kai Tracid -Tiefenrausch (ASYS Remix), Dj Crack – Suprise en Marino Stephano – Power Traxx (Tom X mix)’.
Vortex: ‘DJ Vortex & Arpa’s Dream – Incoming, natuurlijk!’
Beholder: De eerste tracks die we uitbrachten op Seismic waren vrij expirimenteel, we waren echt zoekende naar een eigen sound. Denk aan Frequency attack, Pull the plug, Pulse Protraction, dat soort platen. Dat hoor je terug in deze muziek, ik ga daar veel van draaien op Remember, en deze platen hoor je echt weinig op feesten’.

Je draait niet zo vaak een pure early hardstyle set. Bezoekers mogen deze unieke kans op een early set van jou niet laten liggen?

Zany: ‘Ik vind sowieso dat als er een early hardstyle feest is, dat je daar bij moet zijn! Het gebeurt niet zo vaak dat er zo’n feest wordt georganiseerd. Dus ik kan iedereen aanraden er heen te gaan!’
Technoboy: ‘Ik draai niet vaak op early hardstyle feesten en Remember is dus een een uitzondering. Een kostbare nacht voor de fans van de early Technoboy sound. Als een pionier van deze muziek herinner ik graag ieder jaar vanaf 2001 als een speciale periode in mijn leven. Ik wil deze herinneringen graag in mijn hoofd houden zoals ze ook echt waren. En daarom wordt deze avond met b2s ‘a real night to Remember’!’

Hoe kijk je terug op de vorige editie? Wat verwacht je van aankomende editie?
Beholder: ‘De vorige editie was echt een super avond, ik wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten, maar er waren alleen maar liefhebbers in de zaal. Het ging inderdaad helemaal los, zelfs met de wat moeilijkere platen. Ik verwacht dit deze editie zeker weer, met nog een schepje er bovenop’.
Da Syndrome: ‘Het was meer dan een fantastische editie waarvan ik echt heb genoten. In elke break van elke plaat ging het publiek compleet uit hun dak. De sfeer was werkelijk perfect. Wat ik al zei, lachende gezichten en de juiste muziekkeuze. One big happy family. Ik ben er dan ook zeker van dat de volgende editie weer één voor in de boekjes gaat worden. Gezien de line-up en de locatie moet dat zeker lukken!’

De complete line-up:
Technoboy (2hrs set)
Zany
Vortex
Clive King
Toyax
Derb aka Hennes & Cold
Beholder
MC Da Syndrome

Wil je alvast een voorproefje op de heerlijke sound die ten gehore wordt gebracht op Remember? Hou dan de soundcloud in de gaten: http://soundcloud.com/officialb2s. Hier komen early hardstyle sets op van diverse artiesten en ook live sets van voorgaande edities, so enjoy!

Kijk voor de trailer en meer informatie over Remember op de speciale website www.b2s.nl/remember2011

Kaarten kosten € 22,50 (incl. 19% BTW / ex fee) en zijn te koop via b2s.nl.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 05-10-2011 om 00:32 door Khadber | Translate:

Reacties (6)

Plaats reactie
SkiggyRapz18 05-10-2011 @ 08:58:33

Enigste die ik eigenlijk niet ken is Toyax.. Verder is het wel interessant om die kleine verhaaltjes te lezen…Jammer dat ik van het tijdperk 2006 kom en ik die echte early niet helemaal mee heb gemaakt :cry:

Khadber 05-10-2011 @ 13:18:04

Toyax is een DJ uit de buurt van Haarlem. Ken de naam van 1 van mijn eerste feestjes.

Sainen 05-10-2011 @ 13:43:18

Beholder: De eerste tracks die we uitbrachten op Seismic waren vrij expirimenteel, we waren echt zoekende naar een eigen sound. Denk aan Frequency attack, Pull the plug, Pulse Protraction, dat soort platen. Dat hoor je terug in deze muziek, ik ga daar veel van draaien op Remember, en deze platen hoor je echt weinig op feesten’.

Daar ze zelf dan, doet tie ook niet…

Sainen 05-10-2011 @ 13:43:43

*Draai

iSenSe` 05-10-2011 @ 14:10:49

logisch sainen hé :p
krijgt hij daar weer gezeur over, want het gros wacht niet op die platen ;-)
en het gros wordt tevreden gesteld, as you know ;)

Sainen 05-10-2011 @ 21:40:54

Is ook wel logisch, maar het outside the box denken ontbreekt ook bij hemzelf. En het is zelfs zo dat het gros die platen niet eens kent, maar dat is in mijn ogen geen reden om ze niet te draaien.

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook