CRAFT Festival 2015: Line-up release

Het zal niemand ontgaan zijn, maar de volledige line up van CRAFT Festival 2015 dat op 25 juli plaatsvindt op de NDSM-Werf in Amsterdam is bekend. Lose Your Mind heeft dit jaar veel moeite gestoken in het vinden van de juiste afspiegeling in het hardstyle landschap. De concepten zijn nog meer in de diepte gedoken en hiermee hoopt Lose Your Mind een compleet programma te presenteren.

CRAFT Festival doet met een ticketprijs van 29,50 euro bijna geen pijn in de portemonnee. Deze prijsstelling en de bekendmaking van de programmering van de Penoze en De Tijdmachine stages heeft er al toe geleid dat de kaartverkoop een enorme vlucht heeft genomen. Lose Your Mind kan op dit moment niet aangeven wat dit voor gevolgen gaat hebben voor de beschikbaarheid van de tickets, maar als deze trend doorzet dan heeft Lose Your Mind in ieder geval vroegtijdig gewaarschuwd.

Al aan het einde van het afgelopen jaar is er op het kantoor van Lose Your Mind gekeken naar de meeste ideale opstelling voor de stages op CRAFT Festival 2015. Er is gekeken bij andere festivals en daaruit zijn de beste oplossingen gevonden om dit jaar voor iedere stage een ideale productie neer te zetten. Dit jaar focust CRAFT Festival zich op de beleving en wil voldoen aan de wensen van de festivalbezoeker. De speerpunten zijn het geluid, de stage producties en alle faciliteiten zoals horeca, toegangswegen en toiletten. CRAFT Festival heeft er voor gekozen om dichtbij de oorsprong van het terrein te blijven en je zult dan ook veel kernwaarden van een scheepswerf terug in het festival vinden.

CRAFT Festival heeft niet 1 uitgesproken mainstage, maar Penoze en De Tijdmachine zullen dezelfde aandacht en capaciteit krijgen. Ten opzichte van het voorgaande jaar is de indeling van het terrein volledig op de schop genomen en Lose Your Mind zal zeer spoedig een uitgebreide uitleg over deze veranderingen geven.

PENOZE
Penoze. Al jaren een uniek concept in elk opzicht. De liefde voor de NDSM begon op 27.07.2013 tijdens Penoze – Can’t Remember a Fucking Thing en dat heeft zich vertaald naar dit volledige festival. Dit jaar zijn op de Penoze stage de volgende live-acts te bewonderen; Gunz for Hire, Frequencerz, Warface en Titanomachy. Allen live-acts waar menig mens U tegen zegt. De messen zijn ook serieus geslepen door Ran-D, B-Front, Digital Punk en de rest op de Penoze stage. De NDSM-Werf zal niet weten wat haar overkomen is als dit ondergrondse geweld langs is geweest.

GUNZ FOR HIRE
De meest beruchte hardstyle live-act zal dit festivalseizoen tweemaal in Nederland te bewonderen zijn. Enkel op CRAFT Festival zullen ze op de zaterdag optreden. Gunz for Hire trekt voor deze exclusieve terugkomst naar hun thuisland alle registers open. Verwacht een show die specifiek op het festival is afgestemd en een set gevuld met gloednieuwe Gunz for Hire tracks.

DE TIJDMACHINE
De populariteit van dit concept overtreft de stoutste verwachtingen. Vanuit binnen- en buitenland stroomde de reacties binnen toen het bekend werd dat Wildstylez, Noisecontrollers, Brennan Heart en Dana op deze stage zouden staan. Samen met de aanwezigheid van D-Block & S-te-Fan, Crypsis, Psyko Punkz en andere grootheden kan dit niets anders dan een unieke ervaring voor iedere fan van de Hardstyle tussen 2005-2011 zijn.

RECKLESS
Ben je klaar voor het echte rauwe werk? Reckless is er in ieder geval keihard klaar voor. Een bataljon aan artiesten heeft aangegeven de vlag te verdedigen totdat iedereen erbij neervalt. Het zware geschut wordt ingezet door E-Force LIVE, Adaro zal alles uit de kast halen en Moridin is wat een echte Reckless act in huis moet hebben. Als de liefhebber van het rauwste werk nu niet aan z’n trekken komt dan weet Reckless het ook niet meer.

ACCESS
Waar het huidige speelveld voornamelijk wordt gedomineerd door de rauwere artiesten, hoopt Access daar een gezond tegengeluid in te kunnen bieden. Gesteund door de pioniers en alle opkomende namen uit de euforische hardstyle en de samenvoeging met een eigenzinnige sound van Geck-O en Phuture Sound hoopt Access dit speelveld een alternatief te bieden. Hardstyle hoeft namelijk niet steeds donkerder te gaan. Het zijn juist de toegankelijkere acts die de scene een kleur geven.

FUTURE
Benieuwd welke acts de aankomende jaren de toon gaan zetten binnen de hardstyle? Future biedt een variatie van verschillende nationaliteiten onder de optredende artiesten. Het zijn maar liefst 6 verschillende landen die op deze stage vertegenwoordigd worden. Het is dan ook geen geheim dat hardstyle in heel veel landen aan populariteit wint. Het is de Future die de CRAFT Festival 2015 bezoeker de kans geeft om met deze runners up bekend te worden.

WORLD OF HARDCORE
Terug van nooit weggeweest; World of Hardcore. Waar in eerste instantie de keuze werd genomen om met CRAFT Festival 2015 volledig de focus op hardstyle te leggen, werd die mening na alle adviezen van vele bezoekers teruggedraaid. World of Hardcore bevat deze editie alle facetten van de hardcore; van early hardcore en millennium tot de snellere en uptempo hardcore. World of Hardcore bevat voor ieder wat wils, zelfs als je normaliter niet naar hardcore evenementen toegaat.

OUWE JONGENS KRENTENBROOD
Wellicht wel de meest verrassende stage van het festival. De uitgelezen kans kwam om iets met de hardstyle periode 2000-2004 te doen en Ouwe Jongens Krentenbrood vond een enorm gehoor bij de artiesten die in deze tijd de bepalende mensen binnen de hardstyle waren. Denk aan vrienden, zonnetje, drankjes en de hardstyle waar het ooit mee is begonnen is en er hoeft geen nostalgie aan te pas te komen om te beseffen dat dit weleens een hele gezellige stage kan gaan worden. De plek waar oude bekende elkaar weer kunnen begroeten en feesten alsof het 10 jaar terug is.

De volledige line up voor CRAFT Festival 2015:

Gunz for Hire LIVE – Wildstylez – Radical Redemption – Noisecontrollers – Ran-D – Adaro – D- Block & S-te-Fan – Brennan Heart – B-Front – Frequencerz LIVE – Digital Punk – Warface LIVE – Crypsis – Titanomachy LIVE – Code Black – E-Force LIVE – Atmozfears – Moridin LIVE

Act of Rage – Activator – Adrenalize – Agresive – Alpha2 – Amada – Amnesys – Artifact – Audiofreq – Audiomedics – Audiotricz – Balistic – Bouncing Ball – Chain Reaction – Concept Art – Conqreet Approach – Crisis Era – Crystal Lake – Dana – Danny Scandal – Dark Pact – Davide Sonar – Deetox – Degos & Re-Done – Delete – Devin Wild – Distractor – Dither – Electronic Vibes – Envine – F-Active – F.Noize – Faistos – Fanatics – Feroxx – Furyan – Galactic – Geck-O – Hard Driver – High Voltage – Hynix – Icha – Jack of Sound – Jason Payne – Jones – Josh & Wesz – Lanoz – Lip DJ – Luna – Main Concern – Mandy – Mani – Max Enforcer – MickeyG – Mointec – N-Vitral – Noisecult – Outbreak – Pavo – Phuture Noize – Pila – Promo – Psyko Punkz – Raiden – Requiem – Ryfle – Sequence & Ominous – Silvio Aquila – Sound Rush – Sub Sonik – Synthax – Tartaros – The Machine LIVE – The Vinyl Pimp – The Viper – Thera – Tieum – Trilok & Chiren – Unchained – Wasted Penguinz – Waverider – Zany

MC Da Syndrome – MC Dash – MC DL! – MC Jeff – MC Livid – MC Nolz – MC Renegade – MC Shizzler – MC Tellem

Wil je jezelf verzekeren van een ‘onvergetelijk’ festival? Koop nu je CRAFT Festival 2015 ticket voor máár 29,50 euro via www.loseyourmind.nl/tickets

Meer info over CRAFT Festival 2015 vind je

www.loseyourmind.nl
www.craft-festival.nl
www.facebook.com/loseyourmindnl
www.twitter.com/loseyourmindnl
www.instagram.com/loseyourmindnl
www.soundcloud.com/loseyourmindnlVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 02-05-2015 om 11:50 door Jor-D | Translate:

Reacties (0)

Plaats reactie

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook