D-Energy met The Prophet: De line-up

Een overvolle line-up. Jong talent en gevestigde namen wisselen elkaar af op de nieuwe editie van D-Energy. De absolute headliners zijn The Prophet en Dr. Rude. Dat ons kleine kikkerlandje al jaren toonaangevend is op het gebied van hardstyle, jump en hardcore zal op op 14 januari nog maar eens worden bewezen.

The Prophet
The Prophet is het alias van Dov Elkabas. De Amsterdamse DJ met dat zeer indrukwekkende CV begon zijn carrière met hiphop, aan het begin van de jaren 80. Zijn bewondering voor Grandmaster Flash & The Furious Five stak hem aan met het DJ-virus. Na enkele jaren in de toenmalige, Amsterdamse hiphoptempel Akhnathon te hebben gedraaid als resident DJ en een behoorlijke vinger in de pap te hebben bij het prille succes van Osdorp Posse, werd het tijd voor een nieuwe stijl. The Prophet stond aan de bakermat van de hardcore, toen deze stroming aan het begin van de jaren 90 gestalte begon te krijgen en de eerste gabbers als hakkende paddenstoelen uit de grond schoten. Ongeveer een decennium later werd hij één van de grondleggers van de hardstyle. The Prophet is een allround artiest, die zijn vernieuwingsdrang nog lang niet is verleerd.

Dr. Rude
Dr. Rude is Amstelvener in hart en nieren en speelt dus een thuiswedstrijd. Net als The Prophet begon hij met hiphop, maar voelt zich het meeste thuis in oldschool hardcore en jumpstyle. Hij is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Met name België en Frankrijk lopen warm voor Rudi Feenstra. Onlangs bracht hij zijn debuutplaat Fire On The Floor uit, oldschool in een nieuw jasje. De resident DJ van Total Confusion heeft naar eigen zeggen een zwak voor P60, dus dat belooft wat.

Lokaal talent
In de suite is er aan afwisseling geen gebrek. Niet minder dan acht DJ’s zullen er hun kunsten vertonen. Darknezz, Thosba, T-asz, Jor-D, Ike, Raoul DKC, Demassus en Rosko grijpen deze kans met beide handen aan om te laten zien wat ze in huis hebben. Deze mannen zullen naast hardstyle een grote verscheidenheid aan hardere stijlen ten gehore brengen. Hardcore, techno, darkcore, club en jump, om er slechts een paar te noemen.

Tien DJ’s met totaal verschillende achtergronden laten op D-Energy zien hoe veelzijdig de Nederlandse hardstylescene is.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de P60 website, alle Primera winkels en Ben’s Corner.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 12-01-2012 om 16:00 door Jor-D | Translate:

Reacties (1)

Plaats reactie
Rampestamper 12-01-2012 @ 20:01:43

Ik dacht eerst dat ze een andere artiest in gedachten hadden. Ach, misschien komt ‘ie ooit nog, die is iig beter dan deze!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook