Dance Valley Festival 2011: Higher Ground line-up

Op zaterdag 6 augustus vindt de zeventiende editie van het oer-festival Dance Valley plaats in recreatiegebied Spaarnwoude. Vandaag maakt UDC de line-up bekend van de zogenaamde Higher Ground, de hardste van de vier ‘grounds’ op het festivalterrein. De Higher Ground is een dag lang het speelveld voor de hardere stijlen Hardstyle en Hard Dance, met respectievelijk de open air stage van Showtek’s Dutch Master Works en de grote HQ tent.

Showtek presents Dutch Master Works
Sinds een aantal jaren is Hardstyle een vaste waarde binnen de programmering van Dance Valley geworden. Deze populaire harde stijl ontstond na de millennium wisseling en groeide uit tot een brede stroming – van Mainstream tot Raw. Het Brabantse duo Sjoerd en Wouter Janssen, beter bekend als Showtek, zijn terug met hun eigen Showtek presents Dutch Master Works area.

Het tweetal D-Block & S-te-Fan is sinds hun debuut in 2005 opgeklommen tot één van de grootste hardstyle acts van Nederlandse bodem, met een diverse sound tussen toegankelijk en rauw in. De super energieke gelegenheidsduo Alex Kidd vs Kutski Experience uit Engeland combineert op geheel eigen wijze Hard Dance met Hardstyle. De eigen artiestenstal van Dutch Master Works is goed vertegenwoordigd tijdens Dance Valley met Dutch Master, het dynamische duo Abyss & Judge, de Australiër Nitrouz en de Oostenrijker Kodex.
De line-up wordt gecompleteerd door Thera, eigenaar van het ruige en bejubelde label Theracords. Het duo Toneshifterz uit ‘down under’ – bestaande uit Elie Abwi en Olcay Ertek – heeft hun muzikale visitekaartje in een recent verleden afgegeven via het Nederlandse Fusion Records. De Italiaan Manuel Tessarrollo opereert al sinds 2002 onder de noemer Activator en geldt als één van de belangrijkste Italiaanse hardstyle namen.

line-up:
Showtek
D-Block & S-te-Fan
Alex Kidd & Kutski Experience
Dutch Master
Activator
Toneshifterz
Abyss & Judge
Thera
Nitrouz
Kodex
Hosted by MC Tha Watcher

HQ
De altijd gezellige HQ area neemt sinds het ontstaan van Dance Valley een prominente plek in op het terrein. HQ staat voor High Quality en is het equivalent van de zogenaamde Hard Dance, een verzamelterm voor verschillende melodieuze harde stijlen.

De feesten in de hoofdstedelijke Melkweg behoorden tot de langstlopende en drukst bezochte clubconcepten van Nederland. Na een tijdelijke sabbatical keerde HQ vorig jaar terug in de Melkweg. Tijdens de komende Dance Valley treedt één van de sterkste opstellingen uit de HQ historie aan, met een groot aantal bekende gezichten op het podium.

De uit Frankfurt afkomstige legende Scot Project geldt als de bekendste harde DJ’s bij onze Oosterburen, met zijn stevige cross-over tussen Trance en Techno. De Britse crossfader specialist Tom Harding was jarenlang de verpersoonlijking van de HQ sound en is wellicht de grootste artiest ooit uit de hard dance hoek. De Japanner Yoji werd na de millennium wisseling ontdekt door UDC, waarna de podiumsensatie debuteerde onder de naam Yoji Biomehanika. De Nederlanders JP en Fausto gelden in eigen land als de voornaamste ambassadeurs van de Hard Dance. Vanuit Engeland verwelkomt HQ een aantal veteranen die stuk voor stuk hun sporen verdiend hebben; Organ Donors, Andy Whitby, Andy Farley en Tidy Boys.

line-up:
Andy Whitby
Tom Harding
Organ Donors
Yoji
Scot Project
Tidy Boys
Andy Farley
JP
Fausto
Hosed by MC Da Silva

Tickets nu verkrijgbaar
Tickets voor Dance Valley zijn nu verkrijgbaar op www.dancevalley.com.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 09-03-2011 om 21:52 door Khadber | Translate:

Reacties (7)

Plaats reactie
knotsjebilly 10-03-2011 @ 00:01:09

Bah Bah Bah, wat zou ik hier toch graag andere namen willen zien

Mannonymous 10-03-2011 @ 00:05:21

Yoji! nais

Khadber 10-03-2011 @ 08:30:13

Yoji komt weer eens naar NL! Heel cool gergeld!

Voor de rest toch een hele diverse lineup voor een DMW tent!

M-bition 10-03-2011 @ 10:55:58

Yoji idd nice maar voor de rest niet boeiend genoeg voor mij helaas…

badciepo 10-03-2011 @ 11:52:15

whooohooo :) Yoji Biomehanika?! Kicke :D
Hoopte stiekem dattie op de line-up van Remember zou staan…

HarderTonez 10-03-2011 @ 14:21:16

Vind het maar niks.. :cry:

Bananenboot 16-03-2011 @ 17:31:09

Yoji en activator zijn wel leuk, maar verder niet echt.

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook