Dance Valley Festival 2011 maakt area’s bekend

Op zaterdag 6 augustus strijkt Dance Valley wederom neer in het officieel tot Velsen Valley omgedoopte groengebied, voorheen Recreatieschap Spaarnwoude geheten. De glooiende natuurbuffer onder de rook van Amsterdam en Haarlem is de plek waar medio jaren ’90 de Nederlandse dancefestivalcultuur tot bloei kwam.

De muzikale verscheidenheid en het fantasierijke entertainment in deze surrealistische omgeving groeien ieder jaar met zijn tijd mee en tijdens het eerste weekend van augustus treden zo’n 200 artiesten van nu aan in 21 eigenzinnige areas. Dankzij de 4 zogeheten Grounds – met elk een eigen buitenpodium en sound – heeft Dance Valley Festival het karakter gekregen van een aantal festivals binnen één moederfestival.

YouTube Preview Image

Solid Ground & Higher Ground
De Solid Ground is na binnenkomst de verzamelplek voor de oervormen house en techno, en substijlen tech-house, minimal, hardtechno, electro en progressive house. Op dit beneden veld zorgen Hernán Cattáneo presents Sudbeat, Josh Wink presents Ovum, Pryda | Friends, Intec Digital, Roog’s House, Beatloverz, het buitenpodium Nachtboetiek, Enhanced Music presents Hard Techno Titans, EVLO, Dum Dum: Valley of the Dolls, Bomb Diggy: Tropical Bass en What Is Happening Here voor de muzikale inkleuring.

De Higher Ground is gelegen op het zogeheten bovenveld, waar het uitzicht op de lager gelegen areas prachtig is. Op deze hoogvlakte voeren hardstyle, harddance en hardtrance de boventoon, met de buitenstage Showtek presents Dutch Master Works en de grote HQ tent.

Secret Ground & Holy Ground
De Secret Ground is de tweede vallei op het terrein die in de volksmond ook wel de ‘Trance Vallei’ wordt genoemd. Het Britse supertrio Above & Beyond – de nummer vijf uit de huidige DJ Mag Top 100 – host hier hun GroupTherapyTherapy Stage, waar trance in al zijn gedaantes de reis naar hogere sferen begeleid.

De Holy Ground tenslotte staat voor de vertrouwde mainstage in de grote vallei, het verbindende element van het festival waar uiteenlopende dancestijlen samenvloeien, de spectaculaire eindshow plaatsvindt en de inwendige mens getrakteerd wordt op verschillende wereldkeukens in de Vers Vermaak Village.

Meer dan ooit nodigt Dance Valley uit tot een ontdekkingstocht over het spannende heuvelterrein, met dit jaar een speciale looproute rondom het festival. De overgangsgebieden tussen de verschillende Grounds zijn in handen van het collectief Radio De Roze Panters, die de oversteekplaatsen opluisteren met zomerse gezelligheid en feestelijke muziek. De organische terreinindeling bevat bovendien nieuwe verrassingselementen, interactief vermaak, uniek straattheater, verkleedpartijen en creatieve performances.

De eerste zestien areas
Vandaag presenteert Dance Valley de eerste zestien van de uiteindelijke eenentwintig verschillende area’s van het festival. Een zonnige cocktail van internationaal geroemde labels, vooruitstrevende organisaties en creatieve collectieven met in totaal ongeveer 200 nationale en internationale DJ’s en live-acts.

Holy Ground
Mainstage (outdoor)

Secret Ground
Above & Beyond’s GroupTherapyTherapy (outdoor)

Higher Ground
Showtek presents Dutch Master Works (outdoor)
HQ

Solid Ground
Hernán Cattáneo presents Sudbeat
Josh Wink presents Ovum
Pryda | Friends
Intec Digital
Roog’s House
Beatloverz
Nachtboetiek (outdoor)
Enhanced Music presents Hard Techno Titans
EVLO
Dum Dum: Valley of the Dolls
Bomb Diggy: Tropical Bass!
What Is Happening Here

DanceValley.com reloaded / Trailer online
Vandaag presenteert Dance Valley organisator UDC tevens het van top tot teen gerestylde DanceValley.com. Check hier informatie over alle verschillende areas, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en bestel hier je tickets. Ook vind je hier de gloednieuwe Dance Valley trailer. Tenslotte zullen we hier binnenkort de volledige line-up van Dance Valley aan je presenteren.

Naast de officiële site kan je ook op de hoogte blijven van alle Dance Valley ins & outs via Facebook, Hyves, Twitter en YouTube.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 04-02-2011 om 15:16 door Khadber | Translate:

Reacties (2)

Plaats reactie
hdhessel 04-02-2011 @ 15:44:40

dum dum ^^

Hymn 04-02-2011 @ 17:49:38

Dan dan allemaal naar de Secret Ground en daar Above & Beyond flink gaan naaien? :p

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook