Dancefair 2014 onthult geheimen van de dance industrie

Dancefair, het grootse evenement voor DJ’s, producers en ondernemers in de elektronische muziek, maakt zich op voor de derde editie op 15 en 16 februari in Jaarbeurs in Utrecht. Met meer dan 200 seminars, workshops en panels op het programma, is Dancefair het grootste educatieve evenement in de hedendaagse elektronische muziek scene. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer uit te verkopen.

Van produceren tot wetgeving rondom muziek, inspiratie opdoen en DJ-en, elk aspect van muziek zal worden besproken door meer dan 60 bekende artiesten en professionals uit de scene. Bekende namen als Laidback Luke, Nicky Romero, Secret Cinema, Martin Garrix en Frontliner waren op eerdere edities aanwezig om hun kennis met de bezoekers te delen. Op de ruim 2000m2 grote expositievloer zullen ook merken als Ableton, Native Instruments, Roland en Universal Audio hun nieuwste producten demonstreren. Dancefair host ook de ‘Demo Drop’, waar producers hun muziek aan meer dan 70 bekende labels kunnen laten horen.

Gevarieerd en verdiepend programma
Dancefair verwelkomt zijn bezoekers in een van de meest futuristische conventieruimtes van Nederland, The Supernova en de Media Plaza van de Jaarbeurs Utrecht, waar plek is voor 2.500 mensen in 17 prachtige zalen. 
In de zalen ‘The Workflow’ en ‘In The Studio With..’ onthullen topartiesten hun muzikale geheimen. In ‘Hey DJ’, georganiseerd door Pro DJ School, worden kant en klare tips en trucks gegeven voor zowel geavanceerde als startende DJ’s, denk aan onderwerpen als stage performance, netwerken en andere essentiële informatie.

Time management
Het nieuwe programmaonderdeel ‘Make Music – Your Life’ is een initiatief van de Australische artiest Mike Monday. Hij ontwikkelde een cursus om producers te helpen met hun writers block en problemen met time management. ‘De fout die ik vele producers zie maken is dat ze proberen om hun werk in de studio te scheiden van al het andere wat ze doen. Ik zie dit herhaaldelijk bij zowel beginners als wereldwijd bekende supersterren’, legt Mike uit. ‘Ik vind het leuk om bij Dancefair aanwezig te zijn om DJ’s en producers te helpen met hun dagelijkse uitdagingen als artiest.’

Areas:
Mixing & Mastering / Native Instruments Room / Ableton Room / Logic Pro Room / Promoting Yourself / Roland Room / Recording / Business of Music / Synthesizer World / Dance Composer / DJMAG Product Showcase Stage 1 & 2

Voor een overzicht van het programma en meer informatie, check www.dancefair.nl.

Vanaf januari wordt bekend gemaakt welke artiesten op Dancefair aanwezig zijn. Bekijk ook de Dancefair 2013 Aftermovie:
YouTube Preview ImageVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 20-12-2013 om 18:00 door Jor-D | Translate:

Reacties (1)

Plaats reactie
Tienus 21-12-2013 @ 01:23:34

Ziet er wel goed uit, misschien wel ff kijkje nemen :)

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook