Decibel Outdoor Festival 2013: All you need to know

Na een jaar wachten is het dan bijna zo ver: Decibel outdoor festival 2013! In dit bericht lees je alles wat je moet weten voordat je op 17 augustus naar de Beekse Bergen afreist. Lees deze praktische informatie goed door zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Ga je een heel weekend naar Decibel? Lees dan ook even de extra informatie voor weekendgangers! Deze info vind je hier.

Time table & floorplan
Klik hier voor de print at home versie van de time table & het floorplan.

#DB13
De hashtag op voor Decibel outdoor festival 2013 is #DB13.
Gebruik dit op Facebook, Twitter, Google+ en Instagram als je iets over Decibel 2013 post en maak #DB13 trending topic!

Tickets
Decibel is uitverkocht; koop geen tickets op de ‘zwarte markt”’. Alle tickets worden op echtheid gescand en het zou zonde zijn als je aan de ingang alsnog teleurgesteld wordt.

Decibel app
De Decibel app is al een tijdje te downloaden via de Google Play- en iTunes store. Deze app bevat alle informatie die je als bezoeker dient te weten. Hiernaast heeft de app ook een aantal nieuwe features. Je kunt namelijk je eigen time table samenstellen door jouw favoriete artiesten te markeren. Hierbij kun je

ook een alarm instellen zodat je jouw favoriete live sets niet zult missen! Foto’s kun je nu ook direct uploaden bij een set.

VIP
De gelukkigen die een VIP ticket voor Decibel hebben weten te bemachtigen, hebben een aantal voordelen ten opzichte van een normaal entreebewijs:
- Aparte VIP ingang
- Gratis kluisje per 2 personen
- Decibel gadget
- Toegang tot de VIP-deck’s bij de Decibel mainstage & Pussy lounge

De VIP ingang is gelegen aan de noordkant van het terrein. Om zeker te zijn dat je aan de goede kant terecht komt, kun je de borden ‘VIP’ volgen.

Ingang
Er zijn twee hoofdingangen om op het festivalterrein te komen, namelijk ingang NOORD, die aangeduid wordt met de kleur ROOD en ingang ZUID, die aangeduid wordt met de kleur GEEL. Onthoud goed waar je auto staat of waar je bent afgezet en via welke ingang  je naar binnen bent gekomen. Zorg dat je ook weer via deze uitgang naar buiten gaat om bij de juiste parkeerplaats of opstapplaats te komen.

Legitimatie
De minimum leeftijd is 18 jaar. Bij twijfel kan er aan de bezoeker gevraagd worden zich te legitimeren. Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt op deze grond geweigerd te worden. Een rijbewijs, paspoort en Nederlandse identiteitskaart zijn geldige

legitimatiebewijzen.

Merchandise
Ook dit jaar is er weer een exclusieve Decibel merchandise lijn ontworpen. Wil je een leuk aandenken aan Decibel, kom dan gerust even een kijkje nemen bij de stand! Er zijn ook een hoop andere b2s artikelen te krijgen. Je kunt een merchandise stand vinden bij de Decibel mainstage- en Pussy lounge area.

Decibel CD
Dit jaar is er wederom een Decibel outdoor festival 3CD samengesteld. Niemand minder dan Brennan Heart, Tha Playah en Fatima Hajji hebben dit jaar de drie schijfjes gemixt. De CD is vanaf maandag 12 augustus verkijgbaar in de b2s merchandise store.

b2s radio
Decibel outdoor festival 2013 wordt live uitgezonden via b2s radio! Het gehele weekend kun je hiernaar luisteren via de stream op http://www.b2s.nl/radio. Op de ether is het rond 15 km van het festivalterrein ook te beluisteren via de frequentie 104.9 FM. Stem dus thuis, op het vakantiepark of in de auto af op b2s radio!

Weer
b2s doet in de week voor het evenement een aantal weer updates via de social media kanalen. Houd deze dus goed in de gaten en wees voorbereid!

Info stand
Midden op het festivalterrein staat een b2s info stand, waar je terecht kunt met allerlei vragen omtrent het festival. Ook kun je hier gevonden voorwerpen afgeven of ophalen

Mobiel oplaadpunt
Mocht je telefoon leeg zijn, dan kan je hem laten opladen bij het mobiele oplaadpunt. Deze stand bevindt zich op het midden van het terrein, naast de b2s info stand.

Kluisjes
Op Decibel hebben bezoekers de mogelijkheid tot het huren van kluisjes. De huur bedraagt 6 euro. Je kunt een kluisje met twee of drie vrienden delen. De borg bedraagt €5, – en deze krijg je terug bij het inleveren van de sleutel. Het is mogelijk om tussendoor naar je kluisje te gaan.

Camera’s
Iedereen mag zijn fototoestel, spiegelreflexcamera of videocamera mee naar binnen nemen. Maak vooral veel mooie foto’s en filmpjes en vergeet ze niet met ons te delen via social media! Professionele videoapparatuur is niet toegestaan zonder persaccreditatie.

Spullen meenemen
Je mag geen eigen eten en drinken meenemen naar binnen. Indien je een speciaal dieet volgt of medicatie gebruikt, zorg dan dat dit in afgesloten verpakking zit en dat je een doktersverklaring bij je hebt. Deodorantrollers en zonnebrandcrème mogen alleen mee naar binnen als ze in de originele afgesloten verpakking zitten. Spuitbussen onder druk en parfumflesjes mogen niet mee naar binnen.

Munten & pinnen
Bij de ingang en verspreid over het festivalterrein bevinden zich diverse muntkassa’s. Bij iedere kassagroep is tevens de mogelijkheid om te pinnen. Het is helaas niet mogelijk om contant geld op te nemen. Het wordt aangeraden altijd voldoende contant geld mee te nemen naar het festival omdat pinautomaten afhankelijk zijn van een stabiele netwerkverbinding. De Decibel munten zijn het hele Decibel weekend geldig, zowel bij de barren als de foodcourts

Food area’s op het festival terrein
Op het festivalterrein zijn diverse foodcourts. b2s heeft gezorgd voor een uitgebreid aanbod aan eten. Denk aan verse en/of warme broodjes, wraps, tosti’s, gebakken vis, wok, loempia’s, pannenkoeken, diverse snacks, frites, smoothies, vers fruit, pizza, pasta en nog veel meer. Ook is er dit jaar een grill restaurant waar je op je gemak kan genieten van een uitgebreid hamburger menu of tournedos. Kortom, er is genoeg te krijgen. Zorg ervoor dat je goed eet, verspreid over de dag en dat je voldoende zout binnenkrijgt.

Water
Zoals jullie van b2s gewend zijn kun je voor 1 of 2 muntjes water halen bij de bar. Daarnaast zijn er voldoende waterpunten bij de toiletgroepen en de EHBO waar je jouw flesje gratis kunt navullen.

Decibel vanaf een hoger punt zien?
Stap dan in het reuzenrad of maak samen met je beste vriend of vriendin een bungeejump sprong vanaf 60 meter hoogte! Op beide manieren heb je een fantastisch uitzicht over het terrein en een ervaring om niet te vergeten.

Spoeltoiletten
Ook dit jaar zijn er spoeltoiletten op het festivalterrein aanwezig. Dit om meer service en comfort te bieden. Er zijn vier grote toiletgroepen op het terrein en deze zijn gratis, zorg dat je hier dus ook gebruik van maakt. Tevens is er bij iedere groep een invalide toilet aanwezig. Dit festival wordt in een natuurrijke omgeving georganiseerd, respecteer dit! Tegen wildplassen wordt opgetreden.

Mobiel bereik
Tijdens Decibel komen tiendu

izenden bezoekers bij elkaar. Dit is een enorme extra druk op de omliggende zendmasten, aangezien Hilvarenbeek maar een kleine gemeente is met beperkte mobiele capaciteit. Verschillende telecom aanbieders plaatsen daarom extra zendmasten op het festivalterrein. Toch is het mobiele netwerk niet te garanderen. Houd hier rekening mee en spreek bijvoorbeeld met vrienden af op een vast tijdstip en plek indien je elkaar kwijt raakt.

Pas op met alcohol & drugs
b2s conformeert zich aan het lokale beleid van de politie Hilvarenbeek. Dit is ‘zero tolerance’. Dat betekend dat geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) is toegestaan. Wiet of Hasj mag dus ook niet mee naar binnen. Er wordt zorgvuldig gevisiteerd onder toezicht van de politie.

Let op jezelf en op anderen! Zorg ervoor dat jij niet diegene bent die na het evenement ergens op YouTube rondzwerft, terwijl je naar buiten wordt gedragen, naakt in het rond danst of andere dingen doet die je normaliter niet zou doen.

Verdenk je iemand ervan een overdosis drugs te hebben genomen of dat hij/zij te veel alcohol op heeft? Zorg er dan voor dat je meteen iemand van de organisatie, security of EHBO raadpleegt.

Unity
De jongens en meisjes van Unity geven voorlichting over het gebruik van alcohol en drugs. Heb je vragen? Loop dan eens langs hun stand. Ze geven je graag tips als je je niet lekker voelt, maar ga met serieuze klachten meteen door naar de EHBO.

Auto & Parkeren
Vanaf de A58 en de A65 is het afslag 10 richting Hilvarenbeek / Beekse bergen. Daarna volg je de borden ‘Decibel’. De parkeerterreinen zijn vanaf 9:00 uur open. Probeer de piekuren zoveel mogelijk te mijden. Er zijn uitgebreide maatregelen genomen om het parkeren zo goed mogelijk te laten verlopen. Volg de aanwijzingen op de borden en van het parkeerpersoneel dan ook goed op. Onthoud goed waar je de auto hebt geparkeerd. Parkeren kost €10,-. Zorg dat je dit contant bij je hebt, dit voorkomt onnodige filevorming.

LET OP!
De A58 tussen Eindhoven en Breda is richting Breda in het weekend van 16 t/m 19 augustus afgesloten. Raadpleeg www.vananaarbeter.nl om jouw route te plannen.

Wil je makkelijk jouw auto kunnen terugvinden? Download dan de Find My Car app op je smartphone! De app onthoudt waar jouw auto staat geparkeerd via GPS. De app is hier te downloaden:https://itunes.apple.com/nl/app/find-my-car/id349510601?mt=8 &https://play.google.com/store/apps/details?id=com.elibera.android.findmycar&hl=nl.

Touringcars
Indien je een eigen busreis organiseert richting Decibel kun je je bus aanmelden via http://bus.b2s.nl  Je ontvangt dan 3 dagen voor het evenement alle informatie die de chauffeur nodig heeft om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren. De bussen volgen bij aankomst de borden ‘Touringcars’. Er is een speciaal parkeerterrein hiervoor ingericht. Ook als de bus alleen komt brengen en halen, dient deze de borden ‘Touringcars’ te volgen. Zorg dat de bus dan vóór 23.00 uur weer aanwezig is om onnodige opstoppingen te voorkomen.

Nog geen busreis geboekt? Dan kan je terecht bij www.eventtravel.nl

Kiss & Ride
Speciaal voor mensen die gebracht en weer opgehaald worden is er de zogeheten Kiss & Ride route.  Deze is aan de zuidkant (entree GEEL) van het terrein. Let dus goed op dat je hier uitstapt en zorg dat je hier ook weer afspreekt na afloop van het festival. Neem dus in- & uitgang ZUID/GEEL en volg de aangewezen looproute.

Openbaar vervoer
Tilburg is prima te bereiken met de trein. Dankzij het nachtnet Brabant heb je vanuit Tilburg elke vrijdag- en zaterdagnacht aansluiting op het nachtnet van de Randstad. Speciaal voor Decibel zet NS extra lange treinen in om de bezoekers te kunnen vervoeren. Raadpleeg voor vertrek: http://www.ns.nl voor exacte vertrek- en aankomsttijden.

De pendelbus naar Beekse Bergen staat voor je klaar bij het centraal station van Tilburg. Vanaf zaterdag 10:00 uur rijden er continu pendelbussen van en naar het festivalterrein. De laatste pendelbus rijdt om 01.00 uur. Een retourkaartje kost 5 euro en is verkrijgbaar op het station.

Kijk vooraf goed na wanneer jou laatste trein vertrekt en zorg voor genoeg reistijd naar het station.

Decibel online
Kun je helaas niet bij Decibel outdoor festival 2013 aanwezig zijn? Volg b2s dan via FacebookTwitter,SoundcloudGoogle+ en Instagram om op de hoogte te blijven wat er tijdens het festival gebeurt. Er wordt namelijk de hele dag foto-, video en audiomateriaal online gezet

Website
Wil je alle info nog eens rustig nalezen, ga dan naar de decibel site: www.b2s.nl/decibel. !Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 15-08-2013 om 10:41 door Khadber | Translate:

Reacties (4)

Plaats reactie
Spitta 15-08-2013 @ 14:22:12

Zin begint te komen.. :D

Distinctive 15-08-2013 @ 17:21:27

kopieer dan ook even de extra informatie… ik zat er al naar te zoeken :P

hoppie 15-08-2013 @ 19:47:32

zin in !!

RoBinVdHaRdStYleR 15-08-2013 @ 21:42:28

Mooi weer zaterdag! kei zin! :D

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook