Defqon.1 Festival 2011: Alles wat je moet weten

Op vrijdag 24 juni start de Defqon.1 “Madness” op Evenemententerrein Biddinghuizen. Hier vind je alles wat je als bezoeker moet weten.

PRAKTISCHE INFO
ADRES

Evenemententerrein Biddinghuizen.
Spijkweg 30, Biddinghuizen, Nederland

OPENINGSTIJDEN
Defqon.1 Festival Zaterdag 25 juni 11.00 – 23.00
Defqon.1 Extended Vrijdag 24 juni 17.00 – Zondag 26 juni 12.00

Vrijdag
Camping Check-In: 17.00 – 22.00
Pre-Party: 20.00 – 01.00
Kluisjes: 17.00 – 02.00
Eten & Drinken: 20.00 – 02.00
Supermarkt: 24 uur
Campingwinkel: 24 uur
Bar: 24 uur
Douches & WC’s: 24 uur
Infobalie: 24 uur

Zaterdag
Camping Check-In: 07.00 – 09.30
After Party: 23.30 – 04.00
Kluisjes: 07.00 – 05.00
Eten & Drinken: 11.00 – 05.00
Supermarkt: 24 uur
Campingwinkel: 24 uur
Bar: 24 uur
Douches & WC’s: 24 uur
Infobalie: 24 uur

Zondag
Camping Check-In: gesloten
Kluisjes: 07.00 – 12.00
Eten & Drinken: gesloten
Supermarkt: 24 uur
Campingwinkel: 24 uur
Bar: 24 uur
Douches & WC’s: 24 uur
Infobalie: 24 uur

Treinen
Op zaterdag 25 juni, rijden er geen treinen van en naar Defqon.1 Festival, in verband met spoorwegwerkzaamheden.

Event Travel zet busreizen in vanuit het hele land. Hierdoor is Defqon.1 voor iedereen op een gemakkelijke manier te bereiken. Bustickets zijn nog steeds verkrijgbaar via:www.eventtravel.nl.
Hiermee begint jouw feest al in de bus!

ANTHEM
Dit jaar is het anthem van Defqon.1 Festival geproduceerd door Noisecontrollers.
Noisecontrollers – Unite is op #1 binnengekomen op Dance-Tunes.com. Download het officiële Defqon.1 anthem.

BLU-RAY/DVD/CD
Ook dit jaar wordt er een Defqon.1 digipack uitgebracht, met een BLU-RAY, DVD en CD. Op de bonus CD komt de opgenomen set van Wildstylez (LIVE) te staan.

CAMPING REGELS / DO’S AND DONT’S
Niet één, maar drie dagen feest: het Defqon.1 camping weekend wordt een unieke happening die je niet mag missen! Hoewel er voorafgaand aan en na Defqon.1 flink gefeest gaat worden op de camping, zijn er wel een aantal regels waar je je als campinggast aan dient te houden. Lees de campingregels / do’s en don’t’s goed door, ook als je geen campinggast bent.
Neem deze regels in acht, zodat dit weekend een onvergetelijke ervaring zal worden voor jezelf, je mede-partygangers en alle overige betrokken partijen.

CAMPINGWINKEL
Op het kampeerterrein is een camping winkel gesitueerd. Tentharingen, touwen, batterijen, zaklampen, kampeerspullen (zoals een luchtbed of tent) zijn verkrijgbaar in de campingwinkel.
Je kunt er zelfs je luchtbed op laten pompen, bij de luchtbedden opblaasservice.

CD
Net als voorgaande jaren wordt er ook dit jaar een CD uitgebracht, bestaande uit 4 CD’s.
3 van de disks zijn gemixed door: Zatox, Promo en Pavelow. De vierde CD bestaat uit “The sound of Defqon.1”. Meer info over de CD en de tracklists vind je hier.

DEFQON.1 MERCHANDISE
Ook voor dit jaar is een nieuwe Defqon.1 Merchandise lijn ontworpen. Om teleurstelling te voorkomen, raadt Q-dance je aan om zo vroeg mogelijk bij 1 van de 3 merchandise stands aanwezig te zijn als je een Defqon.1 T-shirt, hoodie, jasje of een ander item wilt aanschaffen. Je kunt bij de stands met pin en met CASH betalen. Check de plattegrond om te zien waar de drie merchandise stands zich bevinden.

DEFQON.1 ONLINE (Facebook etc.)
Hier vind je een overzicht van onze social media:
Facebook.com/Official.Qdance
Twitter.com/Q_dance
Youtube.com/Qdance

DEFQON.1 RADIO
Ook dit jaar zendt Q-dance Radio LIVE uit vanaf Defqon.1 Festival. Dit jaar start de uitzending op vrijdag 24 juni om 15:00 uur (na de 39 uur durende Magic Show Top 500) en eindigt de uitzending op zondag.
Defqon.1 LIVE is te ontvangen via de ether op 106.2 FM, tot zo’n 30 kilometer rondom het festivalterrein.
De live uitzending wordt verzorgd door: Andre (Thunderdome Radio), Fausto en Kutski.

DOUCHES & WC’s
Check het floorplan voor de dichtstbijzijnde douches en toiletten. De douches zijn 24 uur per dag open. Het gebruik van de douches kost 1 muntje per keer (je kunt dan zo lang douchen als je wilt). In de badhuizen is geen stroom aanwezig, dus het gebruik van fohns, stijltangen of electrische scheerapparaten is niet mogelijk.
Houd de badhuizen aub schoon; ruim je rommel op, zodra je het badhuis verlaat.

EHBO
Er zijn twee EHBO stands op het terrein. De eerste is gelegen bij de MAGENTA en GREY, de andere ligt tussen de BLACK en de ORANGE. Onthoud dat de EHBO stand tussen de MAGENTA en GREY voor kampeerders bereikbaar is en de andere alleen op het festivalterrein gelegen is. De laatste is dus ook alleen op zaterdag bereikbaar.

ENTREE
Het kampeerterrein is alleen bereikbaar via de Camping Entree, elke andere (illegale) weg is verboden. Over hekken klimmen is ook op het kampeerterrein verboden, de security houdt ook hier een oogje in het zeil.
Er zijn verschillende entree’s bij Defqon.1. Onthoud goed waar je naar binnen bent gekomen, omdat je ook via deze weg het festival dient te verlaten. Bij elke in-/uitgang is duidelijk aangegeven waar deze naartoe leidt; kampeerterrein, bussen, auto parkeerterrein.

ETEN & DRINKEN
Er is voldoende mogelijkheid om eten en drinken aan te schaffen op de camping. Barbecue pakketten, groenten, fruit, biologische producten, broodjes, snacks en verschillende soorten alcoholische- en frisdranken. Net als op Defqon.1 Festival is er voor ieder wat wils.
Het is niet nodig om je eigen boodschappen mee te nemen, maar het is wel toegestaan. Eten mag in alle soorten en maten meegenomen worden, tot op het kampeerterrein. Als je eigen drank mee wilt nemen, geldt hiervoor een limiet: je mag maximaal 3 liter frisdrank en dranken die minder dan 14% alcohol bevatten meenemen. Glazen flessen en sterke drank zijn niet toegestaan en wordt gecheckt bij de entree.

EXTEND IT!
Defqon.1 Festival is op zaterdag om 23:00 uur afgelopen, maar dat betekent niet dat het feest ook afgelopen is. Voor iedereen die een Extended Ticket bemachtigd heeft, is de Afterparty toegankelijk van 23:30 – 04:00 uur. De camping sluit zondag om 12:00 uur. Zorg er daarom voor dat je op tijd je spullen ingepakt hebt.
Heb je jouw Festivalticket nog niet geupgrade naar een Extended ticket? Dit kan nog steeds op de Defqon.1 Ticket Site.

F.A.Q.
Zijn er douches op het kampeerterrein? Mag ik een eigen BBQ meenemen en kan ik met de trein bij het festival komen?
Lees alle “frequently asked questions” (en antwoorden).

FOTOGRAFIE / VIDEO EN AUDIO OPNAMES
Iedereen mag zijn camera meenemen naar Defqon.1 Festival. Alle types camera’s zijn toegestaan, het maakt Q-dance niet uit hoe groot of professioneel je ‘gear’ is. Maak zoveel foto’s en videoclips als je wilt.
Tijdens de eindshow draaien 10+ full HD camera’s op volle toeren, daarom adviseren we je dan niet te filmen maar te genieten van de show! We zorgen voor een mooie registratie, zodat je Defqon.1 2011 nooit meer hoeft te vergeten…

GEVONDEN VOORWERPEN
Gevonden artikelen kunnen bij de infostands ingeleverd worden. Na het festival zullen alle spullen meegenomen worden naar het Q-dance hoofdkantoor. Als je erachter komt dat je iets mist, raden we je aan om een mail te sturen naar [email protected]. Dit werkt ook andersom; als je iets hebt gevonden dat niet van jou is, lever het dan aub in bij één van de infostands (1 op het festival, de ander op de camping en 1 bij de camping check-in), zodat we het artikel terug kunnen geven aan de eigenaar.
TIP: zet je naam op je spullen. Als je dan iets kwijt raakt, is het gemakkelijker te traceren bij “Lost & Found”.

HASHTAG
Voor alle twitteraars; de hashtag voor Defqon.1 Festival 2011 is #DQ11.
Let’s make #DQ11 a trending topic!

KLUISJES
Op de camping en op het festival terrein zijn kluisjes aanwezig. Je kunt voor drie dagen een kluisje huren, de kosten hiervoor bedragen €12,- (normaliter €18,-) + €5,- borg. Als je alleen voor zaterdag een kluisje wilt huren, bedragen de kosten €6,- + €5,- borg. Als je een kluisje op het festivalterrein hebt gehuurd, kun je tussendoor naar je kluisje (dit geldt ook als je een kluisje op de camping hebt gehuurd). Onthoud bij welke entree je een kluisje hebt gehuurd.

LET OP JEZELF… EN EEN ANDER!
Een hele dag, of zelfs een heel weekend, feesten doet meer met je dan je denkt. Kom daarom goed voorbereid naar Defqon.1 Festival toe. Drink en slaap genoeg en houd er rekening mee dat het ’s avonds, maar vooral ook ’s ochtends erg koud kan zijn. Tot slot is Q-dance haar motto altijd ‘samen uit samen thuis’, let dus op je vrienden en elkaar!

LEGITIMATIE EN LEEFTIJD
Zoals gebruikelijk zal er bij de ingang streng op legitimatie en leeftijd gecontroleerd (moeten) worden. Neem dus je legitimatie (rijbewijs, ID-pas, OV, paspoort) mee, zodat je niet aan de deur geweigerd kan worden. Minimum leeftijd is zoals altijd 18 jaar.

LIMITED EDITION HEINEKEN ARMBAND
Dit jaar heeft Heineken een unieke festival gadget ontworpen. Bij elke aankoop van zes Heineken biertjes krijg je de limited edition Heineken armband.

MEDICATIE
Het is toegestaan om medicatie mee te nemen. Echter moet het dan wel in een gesloten verpakking zitten als je het terrein betreedt. Ook dien je een doktersverklaring bij je te hebben.

ONTBIJT
Op zaterdag en zondag biedt De Ruijter een heerlijk ontbijt aan op de Defqon.1 Camping. Bij het centrale afgiftepunt kun je jouw ontbijt ophalen. Zorg dat je er op tijd bij bent, omdat er een gelimiteerd aantal pakketten beschikbaar is. Je kunt uiteraard ook zelf bij de grote supermarkt je ontbijt samenstellen.

OPLAADPUNTEN
Op de camping is een punt waar je jouw telefoon kunt opladen. Het opladen van je telefoon is op eigen risico en tegen een kleine onkostenvergoeding.

OVERTREDEN VAN DE REGELS
Er is een politiepost naast het kampeerterrein. Als je de regels overtreedt, loop je het risico om direct beboet te worden. Bij de MAGENTA en de GREY is een politiepost, waar je diefstal en inbraak in je tent kunt melden. Deze politiepost is op zaterdag 25 juni van 10:00 – 21:00 uur geopend.

PARKEREN
Vanaf nu is het mogelijk om van tevoren je parkeerkaart te kopen. Als je met de auto komt, kun je een Extended parkeerkaart voor €17,- (incl. fee) kopen, welke het hele weekend geldig is.
Voor alleen de zaterdag koop je een Festival parkeerkaart a €10,- (incl. fee). Uiteraard kun je ook een parkeerkaart bij aankomst kopen, maar deze zal duurder zijn.
Koop je parkeerkaart nu hier.

PEPSI MUSIC MACHINE
Met de Pepsi Music Machine krijg jij controle over de muziek… Noisecontrollers geven jou op Defqon.1 Festival namelijk de kans om hun track “Gimme Love” te remixen. In een team van zes personen start je de muzikale reis, waarin je jouw eigen remix en videoclip kunt maken. Het team met de vetste track en videoclip, wint een dag in de studio met Noisecontrollers voor een masterclass. De Pepsi Music Machine; check ‘m op Defqon.1 Festival.

PIN AUTOMATEN
Er zijn geen pinautomaten beschikbaar op het terrein, maar je kunt wel betalen met je bankpasje bij de muntenstands, muntenmachines, merchandise, markt, camping winkel etc. Toch raden wij ten zeerste aan om ook voldoende CASH geld mee te nemen.

REIZEN NAAR DEFQON.1 FESTIVAL
Op zaterdag 25 juni is het NIET mogelijk om met de trein naar Defqon.1 Festival af te reizen, door spoorwegwerkzaamheden.
Voor Defqon.1 Extended bezoekers is het op vrijdag 24 juni wel mogelijk om met de trein te komen. Je kunt reizen tot station ‘t Harde of Lelystad. Vanaf daar zijn geen shuttlebus services ingezet. Check 9292ov.nl hoe je vanaf het station naar de camping kunt komen.

Georganiseerd bus vervoer
Er worden vanuit het gehele land bussen ingezet door Event Travel. Op deze wijze is Defqon.1 ook goed bereikbaar voor bezoekers zonder auto.
Voor Defqon.1 biedt Event Travel een compleet opstapschema aan met opstapplaatsen en bijbehorende prijzen.
Boek jouw bustickets via; www.eventtravel.nl
Ook kun je je combitickets voor Defqon.1 Festival of Defqon.1 Extended (Festival + Camping) via de site kopen. Het feest begint al in de bus!

Organiseer je zelf een busreis, stuur dan een mail naar [email protected] en meld je bus aan voor donderdag 23 juni 15:00 uur. Je ontvangt dan alle informatie die je nodig hebt en informatie over parkeren.

Carpoolen naar Defqon.1 Festival
Via “Ride Here, right now”, kun je naast het vinden van een carpooldate ook nog mega prijzen winnen (zoals een Q-dance ORANGE card!).
Als je al geplanned hebt om met vrienden naar Defqon.1 Festival te carpoolen, dan maak je ook kans op de prijzen. Meer info over carpoolen naar Defqon.1 vind je hier.

TENT
Je mag je tent neerzetten waar je wilt, maar volg wel de instructies van het personeel op…
Alleen tenten zijn toegestaan op het kampeerterrein. Campers, caravans of vouwwagens zijn niet toegestaan. Het is ook niet toegestaan om je auto als slaapplek te gebruiken; auto’s zijn niet toegestaan op de camping en moeten op het parkeerterrein geparkeerd worden, welke vlakbij de camping gelegen is.

Bij aankomst krijg je geen tent, deze dien je zelf mee te nemen. Heb je geen tent? Dan is deze verkrijgbaar in de camping winkel.

TIMETABLE
De timetable wordt op woensdag 22 juni bekend gemaakt, op Q-dance.nl.
Je krijgt ook een festivalboekje met floorplan en timetable bij aankomst op Defqon.1 Festival.

TRASH BAG BINGO
Vind je het leuk om te winnen? Met trash bag bingo geven we je de mogelijkheid om een winnaar te worden, door je volle vuilniszakken bij Q-dance in te leveren. Je kunt merchandise, CD’s en twee Q-dance ORANGE cards winnen. Een ORANGE card geeft jou en een vriend voor 1 jaar lang toegang tot alle Q-dance evenementen.
Lever je volle vuilniszak in bij één van de trash punten op de camping en dan krijg je van Q-dance een kaartje met een unieke code. Deze code vul je achteraf in op Q-dance.nl. Uit alle inzendingen worden de winnaars gepubliceerd op Q-dance.nl. En hier geldt: hoe meer vuilnis, hoe meer kans…

Openingstijden trash points:
Zaterdag 10.00 – 22.00
Zondag 08.00 – 14.00

UITVERKOCHT
Defqon.1 Festival is uitverkocht. We raden ten zeerste af om kaarten via de zwarte markt te kopen. Alle tickets worden van tevoren gescand en gecheckt op echtheid.
Als je jouw Defqon.1 Festival nog wilt uitbreiden naar Defqon.1 Extended (Camping & Festival), kun je nog steeds de Extended Upgrade Voucher aanschaffen, via deDefqon.1 Ticket Site.

VERKOOP OP EN ROND HET FESTIVAL
Het is strikt verboden om op en rond het festival te kopen of te verkopen. Als je iets van Defqon.1 Festival wilt kopen, zijn er drie Q-dance merchandise stands.

WALIBI ENTREE
Als je jouw Defqon.1 Extended bandje laat zien bij de infodesk, kun je tegen een gereduceerd tarief kaarten voor Walibi Holland kopen.
Wil je nu alvast verzekerd zijn van je kaartje? Koop ‘m dan viawalibiholland.nl/defqon

WIFI
3G bereik is niet altijd betrouwbaar op grote festivals, en ook nog eens erg duur als je uit het buitenland komt. We bieden daarom WIFI aan op de hele camping. Vouchers kun je hiervoor bij de infodesk aanschaffen.

WEBSITES
Check de Defqon.1 Festival website en alle Defqon.1 Extended (Festival & Camping) info op Q-dance.com/Extended.

Dan rest Q-dance niets anders dan je een geweldig en onvergetelijk weekend op Defqon.1 Festival te wensen!

Bron: Q-dance.nlVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 18-06-2011 om 19:30 door Jor-D | Translate:

Reacties (25)

Plaats reactie
sjobie 18-06-2011 @ 19:38:05

Zin an! :cool:

Envious 18-06-2011 @ 19:39:45

k wil timetable!

sjobie 18-06-2011 @ 19:45:48

Woensdag! zie nu pas dat het thema “Madness” is :D

Markos 18-06-2011 @ 20:11:00

17 euro parkeren
2,5 douchen
:confused:

Verder uiteraard wel super veel zin in!

Taxi 18-06-2011 @ 20:56:47

Niks over drugs? Haha

radouan 18-06-2011 @ 21:25:16

Ik dacht dat het thema “On The Move” was? Of zeg ik nu wat doms :confused:

HE-Fan 18-06-2011 @ 21:31:29

Link bij walibi werkt niet: http://www.http//defqon1.tickets.q-dance.nl.

robkuh1990 18-06-2011 @ 21:32:37

Thema is ook On The Move

Maar soms zeggen ze: Let the madness begin…

nu maken ze ervan De Defqon “Madness” begint… omdat stukje in te bedden aangezien het engels is..

BTW: geen app?

ceekah 18-06-2011 @ 22:21:17

Ik zat ook al te kijken voor een app, had ik toch wel voor defqon verwacht

Josh-T 18-06-2011 @ 23:58:55

shit, geen huisdieren toegestaan :(

cheflegedozen 19-06-2011 @ 11:40:38

Moet ik echt zoveel weten ja?

QnalQut 19-06-2011 @ 11:45:18

haha, ik vind die trash bag bingo wel een supergoed idee! verder echt waaaaaaanzinnig veel zin in :p ,
ik ga dan ook met mn halve bedrijf erheen haha (l)

G1LL 19-06-2011 @ 11:53:04

Kijk, dat noem ik nog ‘s een lijst :P Jezus wat veel om te weten zeg :P . Ik heb d’r zin in :D !

luukieluuk 19-06-2011 @ 13:44:43

Zin in :D :D:D

Hier alvast voorproefje van de mainstage!!!!!
[URL]http://img40.imageshack.us/img40/2143/dronten2011061700063.jpg[/URL]

KSwoosh 19-06-2011 @ 14:29:09

dat wordt dan maar es die parkeertickets bestellen :)

patrickvdmaden 19-06-2011 @ 14:29:23

saturday no stress no worries only Bam BAm BAM @ Defqon 1 !!!

BuzzLightyear 20-06-2011 @ 08:10:43

Zin in!! :D

mutagenx 20-06-2011 @ 20:13:46

heb er zin in!!!! :D

iSenSe` 21-06-2011 @ 08:46:06

Wel apart dat je je favoriete voetbalclub shirt/vlag niet mee mag nemen. Je lokt dan bij voorbaat ruzie uit ofzo ?

93Wesley93 21-06-2011 @ 08:59:31

@iSenSe`

Kan aanstootgevend zijn :p Die regel was er altijd al. ;)

letwan 21-06-2011 @ 10:22:24

ik lees nix over drugs:)

Inno 21-06-2011 @ 11:18:24

@ letwan In de engelse staat het wel. Standaard verhaaltje, zero tolerance ditdat

mutagenx 21-06-2011 @ 21:26:46

het enige wat me wel stoort is het beperkt vermogen aan drank dat je mag meenemen. 3 liter frisdrank en/of alcoholische dranken niet boven de 14%.

Nylz! 21-06-2011 @ 21:40:20

Komt er morgen ook weer een pepsi mobile guide beschikbaar?

reteck 24-06-2011 @ 19:19:39

om kwart over 9 vertrekt onze boembus vanuit almelo:D
goh wat een zin!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook