Defqon.1 Festival 2012: Alles wat je moet weten

Dit jaar begint de Defqon.1 Madness al op donderdag 21 juni. Hier vind je alles wat je als bezoeker moet weten.

PRAKTISCHE INFO

ADRES
Evenemententerrein Biddinghuizen.
Spijkweg 30, Biddinghuizen, Nederland.

OPENINGSTIJDEN
Defqon.1 Festival Zaterdag 23 juni 11.00 – 23.00 uur
Defqon.1 Extended Donderdag 21 juni 14.00 – zondag 24 juni 12.00 uur

Donderdag
Camping check-In: 14.00 – 22.00 uur
Pre-party: 20.00 – 01.00 uur
Supermarkt: 24 uur
Campingwinkel: 24 uur
Bioscoop: 24 uur
Radio Studio: 24 uur
Bar: 24 uur
Douches & WC’s: 24 uur
Infobalie: 24 uur

Vrijdag
Camping check-In: 07.00 – 21.00 uur
Festival dag 1: 11.00 – 23.00 uur
Pre-party: 23.00 – 04.00 uur
Supermarkt: 24 uur
Campingwinkel: 24 uur
Bioscoop: 24 uur
Radio Studio: 24 uur
Bar: 24 uur
Douches & WC’s: 24 uur
Infobalie: 24 uur

Zaterdag
Camping check-In: 07.00 – 14.00 uur
Festival dag 2: 11.00 – 23.00 uur
Supermarkt: 24 uur
Campingwinkel: 24 uur
Bioscoop: 24 uur
Radio Studio: 24 uur
Bar: 24 uur
Douches & WC’s: 24 uur
Infobalie: 24 uur

Zondag
Camping sluit om 12.00 uur

TRAVEL

Trein
De snelste en makkelijkste manier om op donderdag en vrijdag bij Defqon.1 te komen is met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Lelystad Centrum of ‘t Harde en maak gebruik van de pendelbus service naar de Defqon.1 camping.

Pendelbus
Pendelbus tijden:
Donderdag 13:00 – 22:00 uur
Vrijdag 09:00 – 14:00 uur
Zaterdag geen bussen
Zondag 09:00 – 14:00 uur

Kosten pendelbus tickets:
Vanaf Lelystad € 10,-
Vanaf ’t Harde € 8,-

Pendelbus tickets zijn alleen online verkrijgbaar via Onlineticket.nl.

Het is niet mogelijk om van het station naar het Defqon.1 terrein te lopen. Vanaf het station is het met de pendelbus ongeveer 20 minuten rijden naar het festival terrein.

Op zaterdag 23 juni kun je niet met het openbaar vervoer naar Defqon.1 Festival komen. De enige manier om het festival te bereiken is met een georganiseerde busreis of met de auto. 

Georganiseerde busreizen
Er worden vanaf 571 locaties in Nederland bussen ingezet door Event Travel. Hierdoor is Defqon.1 erg goed bereikbaar voor bezoekers die niet met de auto kunnen of willen komen.

Check het schema met opstapplaatsen en prijzen op Eventtravel.nl en boek meteen je busticket.

Auto
Kom je met auto naar Biddinghuizen, volg dan de gele “Defqon.1”- borden. Vanaf alle wegen staat deze route duidelijk aangegeven.

Blu-Ray/DVD/Live CD

Ook dit jaar wordt er na Defqon.1 een digipack uitgebracht, met een Blu-Ray, DVD en live CD. Houd de website in de gaten voor meer info.

Campingwinkel
Op het kampeerterrein is een campingwinkel aanwezig. Tentharingen, touwen, batterijen, zaklampen, kampeerspullen (zoals een luchtbed of tent) zijn hier verkrijgbaar. Je kunt er zelfs je luchtbed op laten pompen, bij de luchtbedden opblaasservice.

CD
Ook dit jaar is er weer een officiele Defqon.1 4CD uitgebracht om je Defqon.1 thuis nog eens te beleven. Dit jaar is de CD gemixt door Coone, Evil Activities en Activator. Meer info over de CD en de tracklists vind je hier.

Douche & toilet
Check het floorplan voor de dichtstbijzijnde douches en toiletten. De douches zijn 24 uur per dag open. Het gebruik van de douches kost 1 muntje per keer en je kunt dan zo lang douchen als je wilt. In de badhuizen zijn weinig stroompunten aanwezig, uitgebreid föhnen en stijlen is dus niet mogelijk. Houd de badhuizen schoon; ruim je rommel op, zodra je het badhuis verlaat.

Drugs
Het locale drugsbeleid in Biddinghuizen is zero-tolerance. Wat betekent dat precies? Dat de gemeente Biddinghuizen geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) toestaat. Zelfs je wiet mag dus niet mee naar binnen.

EHBO
Er zijn twee EHBO posten op het terrein. De eerste vind je bij de BLACK en BROWN, de andere bij de UV. De EHBO post de BLACK en BROWN is altijd voor kampeerders bereikbaar. De andere is alleen op zaterdag beschikbaar.

Eten en drinken
Er is voldoende mogelijkheid om eten en drinken te kopen op de camping. Barbecue pakketten, groenten, fruit, biologische producten, broodjes, snacks en verschillende soorten alcoholische- en frisdranken.
Het is niet nodig om je eigen boodschappen mee te nemen, maar het is wel toegestaan. Eten mag in alle soorten en maten meegenomen worden, tot op het kampeerterrein. Als je eigen drank mee wilt nemen, geldt hiervoor een limiet: je mag maximaal 4,5 liter frisdrank en dranken die minder dan 14% alcohol bevatten meenemen. Glazen flessen en sterke drank zijn niet toegestaan.

Extended it!
Iedereen die een Extended ticket heeft, kan z’n hart ophalen dit weekend. De pre-party start donderdagavond om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur. Op vrijdag krijgen zij een extra festivaldag, met als hoogtepunt The Gathering bij de RED om 21:00 uur. Meteen daarna begint de afterparty, die tot in de vroege uurtjes doorgaat.
Op zaterdag komen er nog 5 nieuwe area’s bij om de tweede festivaldag compleet te maken. De camping sluit zondag om 12:00 uur. Zorg er daarom voor dat je op tijd je spullen ingepakt hebt.

Fotografie / video en audio opnames
Iedereen mag zijn camera meenemen naar Defqon.1 Festival. Alle typen camera’s zijn toegestaan, het maakt ons niet uit hoe groot of professioneel je ‘gear’ is. Maak zoveel foto’s en videoclips als je wilt, en vergeet ze niet te delen op de social media: #DQ12.
Tijdens de eindshow draaien meer dan 10 full HD camera’s op volle toeren. Ons advies: laat je camera lekker in je zak en geniet van de show! Q-dance zorgt wel voor een mooie registratie, zodat je Defqon.1 2012 nooit meer hoeft te vergeten.

Gevonden voorwerpen
Gevonden artikelen kunnen bij de infostands ingeleverd worden. Na het festival zullen alle spullen meegenomen worden naar het Q-dance hoofdkantoor. Als je erachter komt dat je iets mist, raadt Q-dance je aan om een e-mail te sturen naar [email protected]. Ook als je iets hebt gevonden, lever het dan in bij één van de infostands, zodat we het terug kunnen geven aan de eigenaar.
Tip: zet je gegevens op je spullen. Dan ben je gemakkelijk te traceren als Q-dance iets van je gevonden hebben.

Gratis WIFI – Powered by Vodafone
Vodafone biedt bezoekers van Defqon.1 gratis WIFI aan over het hele terrein! Dus gewoon de hele dag bereikbaar, niet meer je vrienden kwijtraken en vooral veel foto’s de wereld in sturen via Twitter of op Facebook.

Het is heel makkelijk: alleen even aanmelden op het netwerk “WIFI powered by Vodafone” en je bent online. Als je een tijdje geen gebruik hebt gemaakt van het netwerk, schakelt deze automatisch uit. Maar je kunt je daarna gewoon weer aanmelden.

Handel op en rond het festival
Het is strikt verboden om op en rond het festival te handelen. Als je iets van Defqon.1 Festival wilt kopen, zijn er twee Q-dance merchandise stands.

Heineken armband
Dit jaar heeft Heineken een unieke festival gadget ontworpen. Bij elke aankoop van zes Heineken biertjes krijg je de limited edition Heineken armband.

Kluisjes
Op de camping en op het festival terrein zijn kluisjes aanwezig. Je kunt voor drie dagen een kluisje huren, de kosten hiervoor bedragen €12,- + €5,- borg. Als je alleen voor zaterdag een kluisje wilt huren, bedragen de kosten €6,- + €5,- borg. Je kunt tijdens het festival altijd bij je kluisje. Onthoud wel goed bij welke entree je een kluisje hebt gehuurd.

Legitimatie
Bij de ingang wordt streng op legitimatie en leeftijd gecontroleerd. Neem dus je legitimatie (rijbewijs, ID-pas, OV, paspoort) mee, anders loop je de kans geweigerd te worden. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Let op jezelf… en een ander!
Een hele dag, of zelfs een heel weekend, feesten doet meer met je dan je denkt. Kom daarom goed voorbereid naar Defqon.1 Festival toe. Drink en slaap genoeg en houd er rekening mee dat het ’s avonds, maar vooral ook ’s ochtends erg koud kan zijn. Tot slot is ons motto altijd ‘samen uit samen thuis’, let dus op je jezelf en op elkaar!

Live Radio
Ook dit jaar zendt Q-dance Radio LIVE uit vanaf Defqon.1 Festival. Dit jaar start de uitzending op donderdag 21 juni om 12:00 uur eindigt op zondag om 14.00 uur. De uitzending wordt verzorgd door Andre en Vincent. Defqon.1 LIVE Radio is te ontvangen via de ether op 106.2 FM, tot zo’n 30 kilometer rondom het festivalterrein.

Live site
Op de live site Defqon.1 worden het hele weekend updates geplaatst die door bezoekers op social media zijn gezet. Als je dus iets op internet plaatst over Defqon.1, wordt dit automatisch door de website overgenomen. Gebruik daarvoor hashtag#DQ12 in al je berichten, foto’s en video’s.

Onze social media:
Facebook.com/Official.Qdance
Twitter.com/Q_dance
Youtube.com/Qdancedotnl 

Medicatie
Het is toegestaan om medicatie mee te nemen. Echter moet het dan wel in een gesloten verpakking zitten als je het terrein betreedt. Ook dien je een doktersverklaring bij je te hebben.

Merchandise
Voor dit jaar is er weer nieuwe Defqon.1 merchandise ontworpen. Om teleurstelling te voorkomen, raden we je aan om zo snel mogelijk bij de merchandise stand langs te gaan om je Defqon.1 T-shirt, hoodie, jasje of ander item te scoren. Je kunt bij de stand met pin en met cash betalen.

Er zijn twee merchandise stands: een op het festival, en een op de camping. De Defqon.1 collectie is alleen te koop in de stand op het festival. De stand op de camping verkoopt badjassen, handdoeken, slippers en andere accessoires, en is geopend op de volgende tijden:

Donderdag 14.00 – 21.00 uur
Vrijdag 09.00 – 17.00 uur

Opladen – Powered by Vodafone
Batterij bijna leeg? Als Extended bezoeker kun je dan naar het gratis Vodafone oplaadpunt op de camping om je telefoon op te laden. Opladers zijn aanwezig, dus het enige wat je nodig hebt is je lege telefoon.

Openingstijden:
Donderdag 14.00 – 00.00 uur
Vrijdag 10.00 – 00.00 uur
Zaterdag 10.00 – 00.00 uur
Zondag 10.00 – 13.00 uur

Parkeren
Het is mogelijk om van tevoren je parkeerkaart te kopen. Een Extended parkeerkaart kost €20 (op donderdag) of €17,- (op vrijdag).
Voor alleen de zaterdag koop je een festival parkeerkaart voor €10,-. Uiteraard kun je ook een parkeerkaart bij aankomst kopen.
Nog geen parkeerkaart gekocht? Koop hem hier.

Pinnen
Er zijn geen pinautomaten beschikbaar op het terrein, maar je kunt wel betalen met je bankpasje bij de muntenstands, muntenmachines, merchandise, supermarkt, camping winkel etc. Toch raadt Q-dance aan om ook voldoende cash geld mee te nemen.

Supermarkt
In de supermarket op het campingterrein kun je allerlei soorten boodschappen halen, zoals eten, drinken, ontbijtje, vers fruit en snacks. De supermarkt is 24 uur per dag geopend.

Tentjes
Je mag je tent neerzetten waar je wilt, maar volg wel de instructies van het personeel op. Campers, caravans, vouwwagens en auto’s zijn niet toegestaan op het parkeerterrein.

Heb je geen tent? Dan is deze verkrijgbaar in de camping winkel.

Trash Bag Bingo
Met Trash Bag Bingo kun je een echte winnaar worden, door je volle vuilniszakken bij ons in te leveren. Je kunt merchandise en CD’s winnen, maar ook een VIP arrangement naar Q-BASE 2012 voor 2 personen!

Lever je volle vuilniszak in bij een van de Trash Collecters. Ze rijden rond over het kampeerterrein, of staan bij het Trash Point bij de uitgang. Voor elke volle zak krijg je een kaartje om Trash Bag Bingo mee te spelen. Hoe meer zakken je inlevert, hoe meer kans je hebt om te winnen!

Openingstijden trash point:
Zondag 08.00 – 12.00 uur

Verlaten van de camping
Je mag tijdens het festival van het kampeerterrein af. Je wordt wel iedere keer gecontroleerd als je weer op de camping wilt. Het is niet toegestaan om in een auto of camper op het parkeerterrein te slapen. Het meenemen van eten en drinken is alleen de eerste keer dat je de camping betreedt toegestaan.

Walibi Holland korting
Als je jouw Defqon.1 Extended bandje laat zien bij de infodesk, krijg je 8 euro korting op een kaartje voor Walibi Holland.
Wil je nu alvast verzekerd zijn van je kaartje? Koop ‘m dan via walibi.nl/defqon.

Weer
Niets zo veranderlijk als het weer. Het lijkt redelijk goed weer te worden, maar je weet het nooit. Zorg dus dat je, zeker als je blijft slapen, genoeg warme kleren bij je hebt. Extra kleding kun je overdag gewoon in een kluisje stoppen.

Q-dance wenst je een geweldig en onvergetelijk weekend op Defqon.1 Festival!Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 19-06-2012 om 15:00 door Jor-D | Translate:

Reacties (7)

Plaats reactie
G1LL 19-06-2012 @ 20:42:25

Tijdens de eindshow draaien meer dan 10 full HD camera’s op volle toeren. Ons advies: laat je camera lekker in je zak en geniet van de show! Q-dance zorgt wel voor een mooie registratie, zodat je Defqon.1 2012 nooit meer hoeft te vergeten.

Mensen, onthoud dat aub :P .

Snor 19-06-2012 @ 21:45:14

Haha ik snap wat je bedoelt, maar ik snap ook wat Q-Dance bedoelt; geen footage op YT = allemaal DVD/Blu-Ray kopen :P

Econz 20-06-2012 @ 19:28:40

is er dit jaar een live-stream om Defqon1 te volgen?

TheDizZorder 21-06-2012 @ 02:12:18

@Econz… lees bovenstaand nieuwsbericht is goed door ;)

Delt-A 21-06-2012 @ 19:32:16

@Snor, Q-dance heeft vorig jaar ook gewoon de eindshow in HD op Youtube geüpload.

Snor 21-06-2012 @ 19:53:22

Ik weet t, de laatste 10 minuten van die show. Kwam mij wel goed uit, ik stond op de Blue toen. Maten van me stonden er wel en hadden ook alles gefilmd, ik snap dat sws niet dat mensen dat per se moeten doen, op zo’n klein k*tschermpje, om over het geluid nog maar te zwijgen.

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook