Defqon.1 Festival 2013: Alles wat je moet weten

Over een week is het weer zo ver: Defqon.1 Festival 2013 wordt dan georganiseerd door Q-Dance. Het thema dit jaar is Weekend Warriors. De laatste informatie staat nu online!

ADRES
Evenemententerrein Biddinghuizen
Spijkweg 30
Biddinghuizen

OPENINGSTIJDEN
Defqon.1 Weekend
- Vrijdag 21 juni 14:00 – maandag 24 juni 13:00

Defqon.1 Festival
- Zaterdag 22 juni 11:00 – 23:00

Vrijdag
Camping Check-In: 14:00 – 22:00
Gathering at the BLUE: 20:00 – 01:00

Supermarkt 24 hrs
Camping Store 24 hrs
Bioscoop 24 hrs
Radio Studio 24 hrs
Douches 24 hrs
Info stand 11:00 – 23:00


Zaterdag
Camping Check-In: 07:00 – 09:00
Festivaldag 1: 11:00 – 23:00
Afterparty: 23:00 – 04:00

Supermarkt 24 hrs
Camping Store 24 hrs
Bioscoop 24 hrs
Radio Studio 24 hrs
Douches 24 hrs
Info stand 11:00 – 23:00


Zondag

Festivaldag 2: 11:00 – 23:00

Supermarkt 24 hrs
Camping Store 24 hrs
Bioscoop 24 hrs
Radio Studio 24 hrs
Douches 24 hrs
Info stand 11:00 – 23:00


Maandag
De camping sluit om 13:00

REISINFO
Let op: Defqon.1 is op zaterdag niet bereikbaar met openbaar vervoer. Er zijn geen pendelbussen beschikbaar van omringende stations naar het festivalterrein.

Trein
De snelste en makkelijkste manier om op vrijdag naar Defqon.1 te komen is met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Dronten en maak gebruik van de pendelbus naar de Defqon.1 Camping. Weekend bezoekers kunnen op de website van de NS een Defqon.1 Retour kopen. Deze weekendretour is geldig op vrijdag, zondag en maandag.

Pendelbus
Een retour ticket voor de pendelbus kost 8 Euro, en is alleen online verkrijgbaar via Onlineticket.nl.
Vanaf station Dronten is het met de pendelbus ongeveer 20 minuten rijden naar het evenemententerrein. Vanwege de afstand wordt het afgeraden om naar het festivalterrein te lopen.

De pendelbussen rijden alleen vanaf station Dronten, en dus niet vanaf Lelystad of ‘t Harde.
Pendelbus tijden:
Vrijdag 13:00 – 22:00
Zaterdag Geen bussen
Zondag 18:00 – 22:00
Maandag 9:00 – 14:00

Georganiseerde busreizen
Er worden vanuit het gehele land bussen naar Defqon.1 ingezet door Event Travel. De busreis gaat van deur tot deur en je hoeft niet halverwege over te stappen. Je wordt vlak bij het festival afgezet en opgepikt. Boek je bustickets op Eventtravel.nl. Je kunt alleen een busticket kopen, maar ook een combiticket voor zowel de bus als entree.

Zelf een bus geboekt?
Meld dan je bus aan via Onlineticket.nl. Je ontvangt dan alle informatie die je nodig hebt over route en parkeren.

Auto
Kom je met auto naar Defqon.1, volg dan de gele “Defqon.1″ bebording. Vanaf alle invalswegen staat deze route duidelijk aangegeven. Aangekomen op de parkeerplaats, volg je de instructies van de verkeersregelaars en parkeerstewards op.

Parkeerkaarten
Parkeerkaarten zijn online verkrijgbaar via Onlineticket.nl. Een weekend parkeerkaart kost €15,- (bij aankomst op vrijdag) of €10,- (bij aankomst op zaterdag). Parkeerkaarten voor alleen zaterdag kosten €10,-. Het is uiteraard ook mogelijk om een parkeerkaart op locatie te kopen.
Je kunt altijd met je auto van het terrein af en weer terug, opvertoon van je camping polsbandje in combinatie met je eerder gekochte/gescande parkeerkaart.
DEFQON.1 ABC

App voor iPhone en Android
Heb jij de officiele Defqon.1 app al gedownload? Ga dan nu naar de App Store of Google Play Store voor de nieuwste update. Een onmisbare tool voor het Defqon.1 weekend!

Uiteraard kun je het floorplan en de timetable hierin vinden, maar daarnaast hebben we ook nog een paar vette features toegevoegd:

Persoonlijke timetable
Geef je favoriete artiesten van de line-up aan door op het sterretje achter hun naam te klikken. Deze artiesten verschijnen dan automatisch in “My Timetable”.

Find my tent
Tent opgezet? Open dan als eerste de Defqon.1 app! In het Camping menu kun je de locatie van je tent bepalen en vastzetten.
Nuchter, drinken of naar de klote… Nu kun je altijd je tent terugvinden.

Find my friends
Zodra je je Facebook hebt gekoppeld met de app, kun je de vrienden selecteren waarmee je naar Defqon.1 gaat. Vrienden kwijt? Geen zorgen! Open het floorplan en druk op de vriendenknop bovenaan. De app laat je zien waar en wanneer je vrienden het laatst online waren. De friend-finder werkt alleen als alle vrienden de app hebben gedownload en gekoppeld zijn met Facebook.

Grocery list
Drankvoorraad aanvullen? Ontbijtje halen? Maak een boodschappenlijst in de app! In het Camping menu vind je het assortiment van de supermarkt. Vul in wat jij en je vrienden nodig hebben en druk daarna op het “bonnetje” rechts bovenin je scherm. Je krijgt direct je boodschappenlijst te zien. Je kunt de app ook gebruiken om te bepalen wie van je vrienden de booschappen moet gaan halen.

Share your #DQ1 photos
Je foto’s delen was nog nooit zo leuk! Maak een foto van jou en je vrienden, kies een fotolijstje en post het op de favoriete sociale kanalen. Vergeet niet #DQ1 te gebruiken op Twitter, Instragram en.. Faceook!

Alle features zijn beschikbaar vanaf de start van het festival op vrijdag.
Als je zeker wilt zijn van de laatste info, ga dan naar “settings” en kies “update”.

Bioscoopje pakken?
Heb je even zin om te relaxen? Kom dan eens langs in de bioscoop! De bios is 24 uur per dag geopend en heeft all-day all-night entertainment, zoals een film, TV-serie of Q-dance video. Vergeet geen popcorn mee te nemen!

Camping Store
Zonnebril vergeten? Nieuw paar slippers nodig? In de campingwinkel vind je alles en nog veel meer! Het is geen Bijenkorf, maar zeker de moeite waard om eens een rondje te lopen! Je vindt er uiteraad ook allerlei camping benodigdheden; tentharingen, touwen, batterijen, zaklampen, luchtbedden, tenten en een zijn hier verkrijgbaar. Je kunt er zelfs je luchtbed op laten pompen, bij de luchtbedden opblaasservice.

In de campingwinkel kun je betalen met tokens, geld of pinpas.

CD
De officiele Defqon.1 4CD is dit jaar gemixt door Frontliner, Endymion en Geck-e. De CD is vanaf maandag 17 juni verkrijgbaar online, of haal hem bij het CD verkooppunt naast de Q-dance merchandise stand op het festival terrein.

Douche & toilet
De douches zijn 24 uur per dag open. Het gebruik van de douches kost 1 muntje per keer en je kunt dan zo lang douchen als je wilt. In de badhuizen zijn weinig stroompunten aanwezig, uitgebreid föhnen en stijlen is dus niet mogelijk. Houd de badhuizen schoon; ruim je rommel op, zodra je het badhuis verlaat.

Drugs
Het lokale drugsbeleid in Biddinghuizen is zero-tolerance. Wat betekent dat precies? Dat de gemeente Biddinghuizen geen enkele vorm van geestverruimende middelen (soft- en/of harddrugs) toestaat. Zelfs je wiet mag dus niet mee naar binnen.

Let op: er is XTC in omloop die vervuild is met de levensgevaarlijke stof PPMA. Mochten jij en/of je vrienden toch besluiten om XTC te gebruiken, let dan goed op elkaar en ga op tijd naar de EHBO als iemand zich niet goed voelt. Laat bij voorkeur je XTC testen en neem geen pillen aan van vreemden.

DVD / BluRay
Na Defqon.1 wordt ook dit jaar een digipack uitgebracht, met een Blu-Ray, DVD en live CD. Houd de website in de gaten voor meer info.

EHBO
Er zijn twee EHBO posten op het terrein. De eerste vind je naast de UV, de andere bij de RED. De EHBO post de UV is altijd voor kampeerders bereikbaar. De andere is alleen op zaterdag beschikbaar.

Eten en drinken
Er is voldoende mogelijkheid om eten en drinken te kopen op de camping. Het is dus niet nodig om je eigen boodschappen mee te nemen, maar het is wel toegestaan. Eten mag in alle soorten en maten meegenomen worden naar het campingterrein. Als je eigen drank mee wilt nemen, geldt hiervoor een limiet: je mag maximaal 4,5 liter frisdrank en dranken die minder dan 14% alcohol bevatten meenemen. Glazen flessen en sterke drank zijn niet toegestaan.

Fotografie / video en audio opnames
Iedereen mag zijn camera meenemen naar Defqon.1 Festival. Alle typen camera’s zijn toegestaan, het maakt ons niet uit hoe groot of professioneel je ‘gear’ is. Maak zoveel foto’s en videoclips als je wilt, en vergeet ze niet te delen op de social media: #DQ1.

Tijdens de eindshow draaien meer dan 10 full HD camera’s op volle toeren. Ons advies: laat je camera lekker in je zak en geniet van de show! We zorgen wel voor een mooie registratie, zodat je Defqon.1 2013 nooit meer hoeft te vergeten.

Gevonden voorwerpen
Gevonden artikelen kunnen bij de infostands ingeleverd worden. Na het festival zullen alle spullen meegenomen worden naar het Q-dance hoofdkantoor. Als je erachter komt dat je iets mist, raden we je aan om een e-mail te sturen naar [email protected]. Ook als je iets hebt gevonden, lever het dan in bij één van de infostands, zodat we het terug kunnen geven aan de eigenaar.
Tip: zet je gegevens op je spullen. Dan ben je gemakkelijk te traceren als we iets van je gevonden hebben.

Gratis WIFI – Powered by Vodafone
Vodafone biedt bezoekers van Defqon.1 gratis WIFI aan op 10 locaties op het festival terrein; bij de RED, op de camping en bij alle food courts. Dus gewoon de hele dag bereikbaar, niet meer je vrienden kwijtraken en vooral veel foto’s de wereld in sturen via Twitter, Facebook of Instragram. Het is heel makkelijk: alleen even aanmelden op het netwerk “WIFI powered by Vodafone” en je bent online.

Bedenk wel goed wat je online zet. Q-dance deelt ook berichten van anderen op de eigen sociale kanalen, echter wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen van het plaatsen van updates.

Heineken armband
Bij elke aankoop van zes Heineken biertjes krijg je de limited edition Heineken armband. Hiermee kun je altijd je biertjes opmaken. Handig tijdens het kamperen!

Info stands
Heb je een vraag, opmerking of klacht? Lucht je hart bij een van de infostands! Zij helpen je graag weer op weg.

Kluisjes
Op de camping en op het festival terrein zijn kluisjes aanwezig. Je kunt voor drie dagen een kluisje huren, de kosten hiervoor bedragen €15. Een kluisje voor 2 dagen kost €11. Als je alleen voor zaterdag een kluisje wilt huren, bedragen de kosten €6. Voor elke kluis geldt een borg van €5. Kluisjes kunnen alleen worden afgerekend met cash geld.

Je kunt tijdens het festival altijd bij je kluisje. Onthoud wel goed bij welke entree je een kluisje hebt gehuurd.
Kluisjes op de camping kunnen gehuurd worden bij de info stand.

Legitimatie
Bij de ingang wordt gecontroleerd op leeftijd. Neem dus je legitimatie (rijbewijs, ID-pas, OV, paspoort) mee, anders loop je de kans geweigerd te worden. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Let op jezelf… en een ander!
Een hele dag of weekend feesten doet meer met je dan je denkt. Kom daarom goed voorbereid naar Defqon.1 Festival toe. Drink en slaap genoeg en houd er rekening mee dat het ’s avonds, maar vooral ook ’s ochtends erg koud kan zijn. Tot slot is ons motto altijd ‘samen uit samen thuis’, let dus op je jezelf en op elkaar!

Live Radio
Op Q-dance Radio kun je het hele weekend lang LIVE luisteren naar Defqon.1. De show wordt gepresenteerd door UK’s bekendste harddance DJ Kutski. Hij wordt bijgestaan door Canadese hardstyle pionier James Bayliss en onze Australische Down Underground host Audiofreq. Met z’n drieen gaan ze zorgen voor de 74-uurs LIVE radio marathon!

De Radio Studio staat op de camping en is 24 uur per dag geopend. DE plek dus voor de wakkerblijvers onder ons. Chillen, spelletje spelen, plaatje aanvragen, dansen en springen, alles kan en mag hier.

De uitzending start op vrijdag om 12:00 uur en gaat door tot maandag 14:00 uur. Ja, 74 uur dus!

Tune in:
106.2 FM (30 KM around the festival area)
Radio.q-dance.com

Live site
Op Defqon1.nl/live worden het hele weekend updates geplaatst die door bezoekers op social media zijn gezet. Als je dus iets op internet plaatst over Defqon.1, wordt dit automatisch door de website overgenomen. Gebruik daarvoor hashtag #DQ1 in al je berichten, foto’s en video’s.

Onze social media:
Facebook.com/qdance
Twitter.com/q_dance
Youtube.com/qdancedotnl
Plus.google.com/+qdance
Instagram.com/q_dance
Q-dance.tumblr.com

Medicatie
Het is uiteraard toegestaan om medicatie mee te nemen. Zorg wel voor een gesloten verpakking als je het terrein betreedt. Ook kan er om een doktersverklaring of recept gevraagd worden.

Merchandise
Voor dit jaar is er weer nieuwe Defqon.1 merchandise ontworpen. Om teleurstelling te voorkomen, raden we je aan om zo snel mogelijk bij de merchandise stand langs te gaan om je Defqon.1 T-shirt, hoodie, jasje of ander item te scoren. Je kunt bij de stand met pin en met cash geld betalen.

Er zijn twee merchandise stands: een op het festival, en een op de camping. Een selectie van de Defqon.1 collectie is op vrijdag al te koop bij de stand op de camping. De complete Defqon.1 collectie is alleen te koop bij de stand op het festivalterrein.

Openingstijden camping stand:
Vrijdag 14:00 – 20:00
Zaterday gesloten
Zondag 13:00 – 20:00
Openingstijden festival stand:
Zaterdag 11:00 – 23:00
Zondag 13:00 – 20:00

Opladen – Powered by Vodafone
Batterij bijna leeg? Geen paniek! Laat je telefoon gratis door Vodafone opladen. Oplaadpunten bevinden zich naast de GOLD op het festivalterrein, en tegenover de supermarkt op de camping. Opladers zijn aanwezig, dus het enige wat je nodig hebt is je lege telefoon.

Openingtijden festival oplaadpunt:
Vrijdag 20:00 – 23:00
Zaterday 11:00 – 23:00
Zondag 11:00 – 23:00
Openingtijden camping oplaadpunt:
Vrijdag 14:00 – 23:00
Zaterdag 08:00 – 01:00
Zondag 08:00 – 01:00
Maandag 08:00 – 11:00

Pinnen
Er zijn geen pinautomaten beschikbaar op het terrein, maar je kunt wel betalen met je bankpasje bij de muntenstands, muntenmachines, merchandise, supermarkt, camping winkel etc. Toch raden wij aan om ook voldoende cash geld mee te nemen.

Politie
Er is een poltiepost naast de camping. Hier kun je terecht om aangifte te doen van bijvoorbeeld diefstal. De aangiftepost is geopend op zaterdag en zondag van 11:00 tot middernacht.

Restaurant
Word jij graag bediend? Dat kan! Voor het eerst dit jaar is er een full-service restaurant aanwezig op de camping. Het restaurant is geopend tussen 07:00 en middernacht. Op de uitgebreide kaart vind je zeker iets wat je lekker vindt; een stevig ontbijt, dikke hamburgers met friet, een gezonde salade of een verse Italiaanse pizza. Check de Defqon.1 app voor de menukaart.

Supermarkt
In de supermarket op het campingterrein kun je allerlei soorten boodschappen halen, zoals eten, drinken, ontbijtje, vers fruit en snacks. De supermarkt is 24 uur per dag geopend.

Tentjes
Heb je een mooie plek op het oog voor je tent? Overleg eerst even met de camping stewards. Campers, caravans, vouwwagens en auto’s zijn niet toegestaan op het parkeerterrein. Je kunt je tent volgend jaar weer gebruiken, dus neem hem vooral weer mee naar huis.

Heb je geen tent? Deze zijn verkrijgbaar in de camping winkel.

Tokens
Je kunt consumpties alleen afrekenen met tokens. Alleen in de campingwinkel kun je met zowel tokens als cash en pin afrekenen. Tokens zijn verkrijgbaar bij verschillende kassa’s op het terrein.

Unity

De jongens en meisjes van Unity geven voorlichting over het gebruik van drug en alcohol. Heb je vragen? Loop dan eens langs voor een babbeltje. Je vindt de stand van Unity tegenover de WHITE op zaterdag en zondag van 11:00 tot 23:00. Ze geven je graag tips als je je niet lekker voelt, maar ga met serieuze klachten meteen door naar de EHBO.

Upgrade naar weekend
Defqon.1 Festival 2013 is uitverkocht. Heb je al een kaartje voor zaterdag, maar wil je toch voor het weekend gaan? Voor 25 euro heb je al een upgrade voucher, waarmee je het hele weekend kunt meemaken! Klik hier om te upgraden.

Verlaten van de camping
Je mag tijdens het festival van het kampeerterrein af. Je wordt wel iedere keer gecontroleerd als je weer op de camping wilt.  Het meenemen van eten en drinken is alleen de eerste keer dat je de camping betreedt toegestaan.

Walibi Holland korting
Als je tijdens het Defqon.1 weekend je weekendbandje laat zien bij de ingang van Walibi, krijg je 10 euro korting op een kaartje. Neem na Defqon.1 ook een krant mee naar huis, want daarin vind je een kortingsbon waarmee je met 4 vrienden op een later moment nog eens naar Walibi kunt komen.

Weer
Niets zo veranderlijk als het weer. Het lijkt redelijk goed weer te worden, maar je weet het nooit. Zorg dus dat je genoeg warme kleren bij je hebt. Extra kleding kun je overdag gewoon in een kluisje bewaren.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 16-06-2013 om 14:49 door Khadber | Translate:

Reacties (5)

Plaats reactie
Chukkels 16-06-2013 @ 16:42:57

“Let op: er is XTC in omloop die vervuild is met de levensgevaarlijke stof PPMA. Mochten jij en/of je vrienden toch besluiten om XTC te gebruiken, let dan goed op elkaar en ga op tijd naar de EHBO als iemand zich niet goed voelt. Laat bij voorkeur je XTC testen en neem geen pillen aan van vreemden.”

Netjes om het te melden ^^

Grendiner 17-06-2013 @ 01:06:13

Idd alleen wel jammer dat ze er niet bij vermelden om welke pillen het gaat. Het gaat voor zover ik weet (o.a.) om witte doodshoofdjes. Niet die grote pillen in de vorm van een schedel maar gewoon ronde pilletjes met schedel erop. In tilburg is er enkele weken geleden al een meisje van 17 aan dood gegaan dus mensen pas op!

Spitta 17-06-2013 @ 10:10:29

Tijdens de eindshow draaien meer dan 10 full HD camera’s op volle toeren. Ons advies: laat je camera lekker in je zak en geniet van de show! We zorgen wel voor een mooie registratie, zodat je Defqon.1 2013 nooit meer hoeft te vergeten.

Exact.. Sommigen begrijpen dat nog steeds niet!!

Badaap 18-06-2013 @ 00:33:25

Idd dat verhaal hoorde ik ook,let ook op voor Witte lamborginis precies hetzelfde verhaal was in Eindhoven pas ook iemand dood aangegaan en zijn ook veel mensen door in het ziekenhuis gekomen.

Love_Fulfilled 18-06-2013 @ 21:18:01

”Het lijkt redelijk goed weer te worden..” Say what? Ik zie toch hele andere weerberichten.. Ach, het zal de pret niet drukken. Dan maar volop knallen in de Blue!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook