Defqon.1 Festival 2009: Partyreport

Zoals bij de meeste feesten van Q-dance knalt Marvin v/d Est elke keer weer een mooi report in elkaar. Ook deze willen wij jullie niet onthouden. Bekijk het report op Q-dance.nl of lees het hier.

Defqon.1 Festival 2009

Na asielloos dobberen in de Baltische Zee met het wrak van die Mondaybar Black & White Cruise hadden we nog slechts vier dagen over om aan het strand van Almere weer maximaal uit de stekker te gaan. En geloof me dat is weinig, heel weinig! Zeker een week bijkomen van zo’n stomp- en verzuipvaartocht is toch wel op z’n minst geboden! Het is helaas niet anders dan het lot van deze bij Q-dance ondergebrachte Somalische asielzoeker om de resterende dagen, vóór het Defqon.1 geweld losbarst, het bed te houden om voldoende aan te sterken. Een beproefd medicijn daarbij is het zappen langs de mij ter beschikkingstaande tv-kanalen.

Het medicijn viel dit keer minder goed …. allemaal herhalingen en de vervangers van DWDD en P&W blijken echte placebo’s te zijn. Buiten een frisse neus halen met een fikse wandeling had me beter gedaan. Al was het die dagen wel hondenweer. Wat een gezeik en een gedonder zeg! Hoewel, bedenk ik me nu, had zo’n bliksemflits me wel een forse oppepper kunnen geven. Kortom: het was geen beste voorbereiding op het komende Defqon. 1 Festival, als dat maar goed gaat ….!

Zonnige kunstkop
Toen we zaterdagochtend rond een uur of tien aanmeerden (jaha, ik vond die boot in Zweden tóch wel zo tof dat ik besloten heb ‘m als Somaliër ter plaatse te arresteren, ik hoefde alleen maar met mijn vlaggetje te zwaaien) was het meteen duidelijk! De weergoden waren ons dit jaar weer goedgezind! Dat wordt dus rammen in het zonnetje (tenzij je in een tent staat natuurlijk, burp) en het aanschouwen van prachtige dames, gehuld in niets verhullende kledij. Grrrrr billetjes! Kom maar op! Na jarenlang het bestaan van een vrijgezel te hebben geleden, kan ik tegenwoordig niet veel meer verdragen. Het is lijden en afzien hoor. Een goede reden om even snel verkoeling te halen door wat bier van een onbestemd merk in m’n nek te blubberen. Vervolgens gaan we, zoals de traditie voorschrijft, over het strand rennen om maar niets voor onze lezertjes te missen van wat er zich allemaal op het spektakel zal afspelen.

Defqon.1 kenmerkt zich dit jaar ook weer van internationale allure te zijn. Vrijwel alle landen waren zo’n beetje vertegenwoordigd, hetgeen duidelijk zichtbaar was aan het gedemonstreerde vlagvertoon. Het leek wel 5 mei. Ik leverde uiteraard mijn feestelijke bijdrage met mijn meegenomen nationale vlag. Vreemd echter dat er op dat moment duidelijk een terugtrekkende beweging van de massa om mijn persoon was waar te nemen en we waren toch niet op zee! Verder viel mij dat rondrennen op het strand niet mee met al die te nemen heuvels. Bleken het later zandsculpturen te zijn, wist ik veel. Ik kreeg er een kunstkop van en dat lag niet aan mijn slechte voorbereiding maar aan de organisatie dus. Derhalve is hiermede de gestelde schuldvraag naar mijn beste eer en geweten afdoende beantwoord.

RBdjan – THC
De Black straalde zo een hoop gezelligheid uit, dat we haar met een bezoek vereerden! Ik weet niet wat die gozer gebruikte om in de vroege ochtend al zo asociaal enthousiast te doen maar dat spul wil ik ook! Ik heb het dan over RBdjan van de groep THC, die hier voor de vocale ondersteuning zorgde.

Terwijl Consumer & Counterfeit het al aanwezige publiek lekker opzweepten met platen als Rave Creator & The Mover – Atmos-Fear (Catscan Remix) en Promo – Phreak ya Speaka bracht ‘De onderbaas’ net dat beetje extra mee wat het geheel volledig afmaakte (doe ik ook graag)! Weer eens wat anders dan een Hardcore MC! Top!

Loempia in het water
Aangezien ondergetekende van alcohol op een lege maag en ook nog op de vroege ochtend al gauw scheef uit zijn doppen gaat loeren, besloot deze jongen wat lekkernijen zijn hoofd in te duwen. Toppie! Een bodempje leggen heet dat! Verstandig hè?! Een ander bijzonder kenmerk, dat het Defqon. 1 zich onderscheidt van andere festivals, is de verzorging van de inwendige mens. Dolle pret met dit jaar weer spul van Vlaamse patates tot Italiaanse pizza’s, van Amerikaanse hamburgers tot Chinese loempia’s en van Duitse braadworsten tot

Hollandse ballen gehakt. Internationaal hè! En net als vorig jaar arresteerde ik daar van elk een zooitje van! Yummie, Yummie, Yummie! Vlag in top!

Onderwijl ik mijn loempia’s en dies meer zij naar binnen keilde, liep ik in galop rondjes over het strand en genoot rondom van de prachtige bezienswaardigheden! Ook dit jaar was de aankleding weer op en top verzorgd, vooral de Main – die dit jaar aan de andere kant van het strand was gestationeerd – verdient hier een extra lovend woord!

Mafkees
Het decor was door de ontwerpers zichtbaar met bezieling in elkaar geknutseld! Zelfs in het water was op een kunstzinnige manier aandacht besteed aan de decoratie met tot de verbeelding sprekende sculpturen. Tot ik op een gegeven moment iets spotte dat er toch echt niet in thuishoorde … altijd hetzelfde met die vent …

defqon2009-report-2
‘Zou de eigenaar van de auto op naam van R. Brandsteder zich kunnen melden bij de balie …!’

Surprise Act
Nadat de heer Ron B snel met de over het strand vliegende helikopter kon worden afgevoerd naar de dichtstbijzijnde kroeg (de bofkont), was het tijd ons op te maken voor D-Block & S-te-Fan. Zij konden de Scantraxx lijn voortzetten, die Wildstylez al had ingezet. Dat was flink huishouden daar op de Mainstage! Wat een set zeg!

YouTube Preview Image

Ongelofelijk! Alle klappers op een rijtje! En om die menigte in het heerlijke zonnetje aan het water van voren naar achteren helemaal los te zien gaan, laat je dan niet koud! Dit blijft me als moment suprème altijd weer ontroeren. En mij niet alleen maar denkelijk ook voor jullie allemaal! De feestvreugde kon helemaal niet meer op toen Deepack als Surprise act aan de zijde van D&S verscheen! ‘Yeah, Yeah’ zoals Marcel het altijd zo mooi zegt! Super dik gewoon!

YouTube Preview Image

Fusion kapsones
Niet veel later maakte de Scantraxx sound plaats voor die van Fusion in de personen van niet minder dan de Noisecontrollers, die wel heel buitengewoon hun entree maakten met een watervliegtuig! (Goede tip voor de heer Ron B?) Pff … stelletje kapsoneslijers (nee, ik ben niet jaloers)! De heren wisten in ieder geval wel met hun unieke sound de partygangers te verblijden met platen als ‘Noisecontrollers – Samara’ en de nieuwe remix van ‘Southstylers – Pounding Senses’! Wat klapt die hard erin zeg, gruwelijk! Dacht je dat het niet vetter kon hier op de Mainstage dan had je het toch echt mis …. Fusion kwam met een Live Act en wel die van Donkey Rollers Live! En ook op het Defqon. 1 Festival bewezen zij weer dat ze zonder discussie de beste Hardstyle live-act zijn! Wat een platen blijven dat toch!!!! Vooral die track ‘Overcome’! Die moet ook echt veel meer gedraaid worden, die hoor je naar mijn mening veels te weinig! Dat we ‘m vandaag wel mochten aanschouwen, maakte dit optreden, voor mij althans, helemaal af!

YouTube Preview Image

Playboyz
Om het report voor jullie consumeerbaar te houden, beperk ik mij tot het samenvatten van nog enige hoogtepunten. Volgevreten en inmiddels enigszins beschonken vanwege het bluswerk verdwaalde ik enig moment bij de Brown (Jump) tent. Normaliter loop ik daar niet gauw in maar de Playboyz, die hier draaiden onder leiding van ‘healthy’ Villain, brachten toch de nodige nostalgie met zich mee in de tent! ‘Major Bryce – Flash Over’, ‘Youri – Fuck On Cocaine’, ‘The Moon – Blow (Up) The Speakers’ werden ten beste gegeven en zelfs ‘S.O. Project – Direct Dizko’ droop voorbij! Wat een platenkeuze mensen! Dikke veer voor deze heren en ook voor de altijd enthousiaste Villain!

De platenkeuze van Dana in de Blue was ook verrassend . Zij trakteerde de liefhebbers op platen als ‘Activator – Lullaby’ en ‘Wildstylez – Music Or Noize’. Heerlijk!

Mental Theo & Charly Lownoise
Over nostalgie gesproken, daar had het duo Theo & Charly ook een handje vol van. Ik heb niets anders gezien dan alle handen constant in de lucht (en dat was echt niet voor mij). Allemaal rijp voor de fysio, dat kan niet anders! En altijd die big smile op de tronies en het gestamp met het onderstel van het duo waren geweldig! ‘Forever Young’ en ze houden zich eraan!!!!!! Over tien jaar hoop ik ze nog steeds zo uit hun naad te zien gaan! Muziek heeft immers geen leeftijd! Los!

In de Purple was tijdens Digital Punk vs. Profyler nog de kneiter ‘Dark Symphony’ te horen en tegen tienen ramde de plaat ‘Evil Activities & DJ Panic – Never Fall Asleep’ in de Black alles aan gort en diggelen! Twee overheerlijk vette tracks!

The End
Het einde brengen we traditiegetrouw weer door op de Mainstage! Het mooiste bewaren we voor het laatst natuurlijk! Met als DJ de vervaarlijke Headhunterz achter het deck, de ondergaande zon weerspiegelend in het water, flitsende lasers door de lucht en op het publiek en last but not least een boel vuurwerk waar de doorsnee Chinees jaloers op zou zijn geweest. Het kan niet meer stuk gewoon!

Dit laatste uurtje was echt heel spectaculair te noemen! Toen Headhunterz zijn Evil Hardcore Edit van ‘The Sacrifice’ (naar mijn mening een van zijn dikste producties) erop gooide, bracht hij iedereen met zichtbaar kippenvel in extase! Wat een unfucking memorabel moment was dat! Toppie!

YouTube Preview Image

Een mooiere apotheose hadden we ons niet kunnen voorstellen! Op naar de Somalische wateren! Tot gauw tot kippenvel!

Report door: Marvin v/d Est

Bron: q-dance.nlVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 18-06-2009 om 14:11 door Jor-D | Translate:

Reacties (14)

Plaats reactie
Kings 18-06-2009 @ 14:18:34

Goed reportje!
Twas een superfeestje ;)

hardstylelover 18-06-2009 @ 14:33:55

leuk rapport, het was een top party :D jammer dat zo’n daggie altijd voorbij vliegt :(

Dj rudestylez 18-06-2009 @ 15:07:21

weer leuk reportje was idd weer een goei feesjuh idd jammer dat het weer snel voorbij gaat :cry:

Ravenwood 18-06-2009 @ 15:22:28

die marvin heeft altijd leuke reports, deze is ook weer leuk om te lezen :D

Sunrise8 18-06-2009 @ 15:46:11

haha die headhunterz. ‘een van de mooiste momenten uit mijn leven’. ben ik ff blij dat ik daar ook deel van uitmaakte hahaha :P.

echt topper dit marvin. was geweldig :D

JdeBftw 18-06-2009 @ 16:28:30

woo wat is die sacrifice edit dik zeg :D

“en maandag lekker vissen”
:p

Timmer 18-06-2009 @ 16:53:49

haha ik dacht die headhunterz begint te janken bij 2:00!!

Kaptain 18-06-2009 @ 17:16:47

Had de filmpjes al wel gezien ^^
Vind dat je altijd een beetje kritisch moet zijn met zijn verslagen, hij schrijft immers in opdracht van Q-Dance, en er zal dus niet veel negatiefs van zijn kant komen.

Dj rudestylez 18-06-2009 @ 17:40:40

volgens mij heej die ook moeten janken want wij stonden bijna vooraan en zagen hem opgegeven moment met zijn handen voor zijn gezicht weetje wel zoals in dat filmpje en daarna met zijn handjes langs zijn wangentjes afvegen dus denk dat ie gehuilt heej ;) maak niej uit had ik ook vorig jaar op einde :p

Michelle 18-06-2009 @ 18:37:29

Leuk verslag;)

Dit was gewoon weer een op en top feestje:D (l) En wat een einde :D :cool:

Stokbrood 18-06-2009 @ 22:11:33

hahahahahahahha de noisecontrollers! lol :D

TheNabster 18-06-2009 @ 22:25:18

geweldig die gasten van de noisecontrollers
volgend jaar ben ik er cker bij.
zaterdag eerst ffe naar zatox word ook zeker vet :D

Dj Skitzo 19-06-2009 @ 15:43:28

ik weet nu al dat ik er over 2 jaar zeker naartoe ga want kan nu al niet wachten :P
wel knoeterharde plaat die sacrifice

moffel 06-07-2009 @ 16:48:06

mooi verslag :)

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook