Dither: The Architect Album Showcase

Met zo veel ontwikkelingen rondom Industrial dj/producer Dither kon een bericht aan de wereld niet uitblijven. De status van talent is hij ruimschoots gepasseerd en met het debuutalbum “The Architect” op komst, op zijn eigen label “Broadband Noise”, lijkt 2015 nu al zijn jaar te worden. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat Dither events op zijn naam heeft staan als Thunderdome, Q-Base, Masters of Hardcore en PRSPCT. Ook in het buitenland bleef hij niet onopgemerkt en werd hij door zijn releases op o.a. Industrial Strength en PRSPCT geboekt in België, Duitsland, Portugal, Frankrijk en de UK.

Daarnaast is hij medeoprichter van het succesvolle Convoi Exceptionnel wat als enige Industrial concept in het noorden van Nederland plaatsvindt. Op een enorm soundsystem in de oude graanfabriek (die tegenwoordig als club Paradigm door het leven gaat) hebben artiesten zoals Hellfish, The Dj Producer, The Outside Agency en Tymon verspreid over vier succesvolle edities de tent gerockt.

Alsof dit alles niet genoeg was neemt Dither nu de grote stap om zijn debuutalbum uit te brengen op zijn eigen label. Het album “The Architect“ bevat 12 nieuwe tracks waarvan 3 in samenwerking met The Outside Agency, Mindustries en Dep Affect (Aus) zijn geproduceerd.  Het label Broadband Noise staat voor de brede benadering van het industriële spectrum en het album sluit hier naadloos op aan. Door in 12 tracks van Techno via (Industrial) Hardcore naar Crossbreed te gaan laat Dither zien hoe breed zijn kwaliteiten zijn.

Dit alles wordt voor het eerst aan de wereld getoond op zaterdag 24 januari gedurende zijn “The Architect” showcase in Paradigm, Groningen. Hiervoor komen zowel Mindustries als The Outside Agency naar het noorden om naast Dither twee uur durende sets te draaien. Op deze avond zal ook de 12” album sampler exclusief op vinyl te koop zijn, die 4 tracks van het album bevat. Later, op 9 februari, wordt het gehele album zowel digitaal als op cd uitgebracht voor de liefhebbers.

Dither blijft autonoom, non-conform, eigenzinnig en voornamelijk van hoge kwaliteit zijn muzikale visie aan de wereld vertonen. Nu met een eigen platform door de opstart van zijn label, het debuutalbum en een op voorhand al legendarische avond.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 02-02-2015 om 23:05 door Jor-D | Translate:

Reacties (0)

Plaats reactie

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook