Fausto en Phil York presenteren International Hard Dance Sessions

Na maandenlange voorbereiding is de wereldtour van start gegaan en is de cd eindelijk verkrijgbaar. DJ Fausto en Phil York (UK) hebben samen het voortouw genomen om de harddance definitief terug op de kaart te plaatsen, een missie die nu al succesvol te noemen is. Met een uitverkochte kickoff in Club Säde in het Finse Helsinki hadden de mannen een droomstart. Inmiddels zijn Engeland en Denemarken ook al getuige geweest van deze spectaculaire tour en er zit nog veel meer leuks aan te komen.

Fausto: “Phil en ik vonden dat er iets moest gebeuren op het gebied van harddance. De sound werd ineens weer opgepikt en wij als ‘oudgedienden’ wilden daar ons steentje aan bijdragen. In no time hadden we een concept uitgewerkt en zijn we heel ouderwets gaan lobbyen. De animo bleek hoog, voordat we het wisten hadden we eigenlijk een kleine wereldtour in de startblokken staan. Al snel werd deze uitgebreider en zelfs as we speak krijgen we nog boekingen binnen. We gaan in het begin van 2011 naar Amerika en Australië, waar ik nog geen details over kan vertellen, behalve dan dat het echt heel erg vet wordt. De cd is ook uit en heeft binnen twee dagen de eerste plaats in de sales-charts van o.a. www.juno.co.uk bereikt, iets dat we eigenlijk nog niet eens hadden durven hopen. We werken er keihard aan en dat werpt zijn vruchten af, iets wat veel voldoening geeft. In Nederland gaan we ook flink tekeer trouwens, de eerste keer dat IHDS hier neerstrijkt, is tijdens Lashed. Lisa Lashes komt met haar show naar de Maassilo in Rotterdam en daar zullen Phil en ik samen met o.a. Kutski (bekend van BBC Radio), Artento Divini en Lisa de tent af mogen breken met de beste harddance. Ik heb er zin in, we gaan nu écht ‘international’!”

De cd bestaat uit twee mixen: één van Phil York en één van Fausto. Verwacht veel nieuwe tracks van bekende en aanstormende artiesten, zoals BRK3 (a.k.a. Bioweapon), Zany, Activator, Thilo & Evanti, Wragg & Log:one, Jim Justice, SHOKK en ASYS.
Tussen dit internationale gezelschap bevinden zich ook een aardige serie tracks van Fausto en York zelf. Phil York: “Wat we aan eigen tracks op dit album konden zetten, heeft me eigenlijk heel erg verbaasd. We spraken af dat we gezamenlijk, solo en met andere producers zo snel mogelijk een aantal kwalitatief goede tracks zouden maken. Fausto en ik hebben met ‘Dire Straights’ en ‘Red Dawn’ twee tracks gemaakt waarover ik heel erg tevreden ben, net als over de andere samenwerkingen die ik gedaan heb. Fausto’s solotracks zijn ook verbluffend, zijn eigen stijl krijgt nóg meer power hierdoor. Ik heb er alle vertrouwen in dat we, mede door de vele positieve reacties die we in de eerste week van de release gehad hebben, hier iets heel moois mee neerzetten voor Engeland, Nederland en de rest van de wereld.”

De harddance staat weer op de kaart, wat de rest van de wereld zal weten. Voor meer info check
www.internationalharddancesessions.com
www.djfausto.nl
www.djphilyork.comVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 02-11-2010 om 11:45 door Jor-D | Translate:

Reacties (4)

Plaats reactie
Kepro 02-11-2010 @ 12:21:23

Ik ben een groot van Harddance/trance dus ik ben benieuwd.

Oxbow 02-11-2010 @ 12:36:58

die cd moet ik zeker hebben :D

Dj Skitzo 02-11-2010 @ 15:00:26

ben benieuwd wat die cd gaat brengen, sowieso maakt phil york vette plaatjes :)

bRt_ 02-11-2010 @ 17:24:17

Ja gister die album sampler mini mix geluisterd en daar stonden wel lekkere nummers op! Ben zowieso heel erg benieuwd! :D

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook