Grootste line-up ooit voor Sunsation Dance Event 2014

Middelstum – Zaterdag 5 april vindt in Middelstum voor de 26e keer het Sunsation Dance Event plaats. De line-up voor dit jaarlijks terugkerende dance event is dit jaar met maar liefst 13 acts groter dan ooit. Onder andere Korsakoff, Mr. Polska, E-Force,  Dirtcaps, Atmozfears, Tha Playah en Tony Star zullen deze editie de twee Sunsation podia betreden.

Met de komst van deejay Korsakoff gaat een lang gekoesterde wens van programmeur Eling Zuidhof in vervulling. “Korsakoff stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. En dit jaar is het dan eindelijk gelukt haar naar Middelstum te halen,” aldus Zuidhof. De afgelopen jaren scoorde Korsakoff vele hits in het hardcore circuit, waarvan Unleash The Beast, in samenwerking met deejay Outblast, de meest bekende is. Het leverde haar de titel ‘queen of hardcore’ op. Het optreden van Korsakoff betekent een primeur voor Sunsation. Korsakoff is namelijk de eerste vrouwelijke deejay die op het Sunsation podium te bewonderen zal zijn.

Ook de liefhebbers van hardstyle worden dit jaar weer op hun wenken bediend. Hiervoor komt onder andere deejay E-Force naar Middelstum. E-Force maakte een aantal jaren geleden furore als helft van het populaire hardstyle-duo Beat Providers. Dit leverde hem een contract bij het label A2 Records op. In 2011 besloot hij solo verder te gaan. En dat bleek een goede zet. Zijn rauwe en energieke geluid leverde hem namelijk een overvolle agenda op.

Voor melodieuze hardstyle kunnen de bezoekers tijdens het Sunsation Dance Event terecht bij deejay Atmozfears. Deze jonge getalenteerde deejay wordt wereldwijd geroemd om zijn prachtige euforische melodieën. Hiermee scoorde hij het afgelopen jaar hits als This Is The Time en What It’s Like, die hij samen met deejay Wildstylez produceerde. In november kwam zijn eerste EP uit. Deze kreeg de passende titel ‘One’. Programmeur Zuidhof is blij met de komst van Atmozfears: “Atmozfears geldt als één van de allergrootste talenten op het gebied van euforische hardstyle. Het is natuurlijk geweldig om zo’n jongen op je evenement te hebben.”

Hardcore deejay Tha Playah komt ook naar Sunsation. Tha Playah staat al vele jaren aan de absolute top van de hardcore scene en deed de afgelopen jaren dan ook de grootste festivals ter wereld aan. Sunsation ontbrak echter nog in dit rijtje. Tha Playah sluit het evenement af in The Sunergy Dome. Hier zullen naast Korsakoff, E-Force, Atmozfears en Tha Playah ook de deejay’s Rebourne en Silver Nikan optreden. De Sunergy Dome stage wordt gehost door MC Da Syndrome.

Mr. Polska
Net als voorgaande edities kunnen de liefhebbers van de iets rustigere dance stijlen zich ook dit jaar weer uitleven in The Arena. Hier treedt onder andere Mr. Polska op. Deze van origine Poolse rapper brak in 2010 door bij het grote publiek toen hij het tot de finale van De Grote Prijs Van Nederland schopte. Zijn eerste grote hit volgde in 2012, toen hij samen met dance formatie Yellow Claw de single Krokobil uitbracht.  De videoclip van deze single is inmiddels meer dan 8 miljoen keer bekeken op YouTube. Hierna volgden de hits Hausa Wausa en Vlammen. Tijdens het Sunsation Dance Event zal Mr. Polska samen met twee collega rappers en een deejay een spectaculaire live-show neerzetten.

Mr. Polska wordt op het Arena podium vergezeld door Dirtcaps. Dit muzikale trio bestaande uit Max Oude Weernink, Danny Groenenboom en Tim Haakmeester brak afgelopen jaar door met de zomerhit Weekend.  De afsluiting in The Arena wordt verzorgd door deejay Tony Star, ook bekend als Sterretje uit de TV-serie Oh, Oh, Cherso. Ook Naffz, Moombahteam en MC Marboo zullen in The Arena te zien zijn. Programmeur Eling Zuidhof is een blij man: “Het samenstellen van de line-up is elk jaar weer een hele puzzel. Maar het is weer een geweldig lijstje geworden.”

Voorverkoop
Zaterdag 1 februari vindt in Middelstum de speciale voorverkoopdag plaats. Tickets en munten zijn dan met korting verkrijgbaar. De tickets zijn daarna tegen het normale voorverkooptarief verkrijgbaar bij de bekende regionale voorverkoopadressen, alle landelijke Primera winkels en online via sunsation.nl. Houders van een kaart voor het Sunsation Dance Event mogen vrijdag 4 april tijdens Back to the 80’s &  90’s met Gerard Ekdom en Mental Theo gratis naar binnen.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 09-02-2014 om 16:37 door Jor-D | Translate:

Reacties (0)

Plaats reactie

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook