Headliner 12 Februari: Showtek blikt vooruit

Headliner is terug van weggeweest! Het evenement dat hardstyle op de kaart heeft gezet in Zuid-Nederland is terug in de enige echte locatie waar het thuishoort; De Danssalon in Eindhoven. Op deze reünie mogen Wouter en Sjoerd Janssen, aka Showtek, natuurlijk niet ontbreken.

In een uitgebreid interview blikken beide heren vooruit op deze, op voorhand al, legendarische avond.

12 februari staan jullie weer sinds lange tijd (24 oktober 2009) in Nederland. Leuk om weer eens in Nederland te draaien?
Yups! We hebben voor een internationale carrière gekozen en dat houdt in dat we de hele wereld over gaan, maar je moet natuurlijk je Nederlandse fans niet vergeten. Daar is het allemaal begonnen en zonder hun support waren we natuurlijk nooit zo ver gekomen. Eerlijk gezegd is het ook heerlijk om niet altijd het vliegtuig in te hoeven stappen, dat klinkt misschien arrogant maar voortaan rijden we alleen maar met de auto naar het vliegveld en worden verder opgehaald en weggebracht bij boekingen!

In Eindhoven is het allemaal begonnen voor jullie en met name in De Danssalon. Wat doet het met jullie om in de vernieuwde Danssalon te staan?
Tja, dat zal wel even wennen zijn. De Danssalon voelt echt als “onze tent” haha. We hebben daar bijna drie jaar als resident DJ’s gedraaid van de toen nog zeer goed bezochte “Headliner feesten”. Dit was een maandelijks terugkerend concept wat de hardere stijlen representeerde in Eindhoven. Daar zijn we begonnen en dat was ook het begin dat Showtek serieus het podium opging. We hebben daar echt leuke tijden meegemaakt!

Jullie draaien maar liefst drie uur lang. Hebben jullie een speciale voorbereiding voor zo’n lange set?
Tja, daar komen echte DJ skills aan te pas, haha. Drie uur draaien is niet niks, dat zullen we ook op moeten bouwen. We hebben eerder een 7 uur durende solo gehad in de HMH (Amsterdam) dus we hebben het al ooit eerder gedaan.

Hoe gaan jullie de set opbouwen? Alleen maar nieuwe platen van jullie nieuwe album of ook oude platen uit de begintijd van jullie carrière?
Dat durven we niet precies te zeggen, maar daar zal het wel op neerkomen. Denk dat de mensen het ook helemaal ‘de bomb’ zouden vinden als we even oude tijden laten herleven! Onze sound is toch wel heel anders dan de gemiddelde hardere stijlen in Nederland. We hebben tegenwoordig echt een eigen sound, dus qua opbouw moeten we dat nog even gaan bekijken! Maar het gaat helemaal goed komen.. we hebben er nu al zin in!

Wat maakte de Headliner feesten en De Danssalon voor jullie zo speciaal?
Wij zijn daar als DJ’s echt ingegroeid. De eerste Headliner kon ik (Sjoerd) pas net mixen dus dat was allemaal heel spannend. We zijn van huis uit ook producers en het dj’n is er later in De Danssalon pas bijgekomen. Dit werd ook ons platform om nieuwe platen uit te testen etc. We hebben hier echt zoden aan de dijk gezet want we konden vanaf toen ook nationaal aan de bak en uiteindelijk zijn we doorgegroeid tot een wereld act. Vorige week stonden we nog in New York en in Hollywood (LA) te draaien, dat is toch echt wel heel anders. Maar zonder De Danssalon was het misschien heel anders geweest, we hebben ons daar echt kunnen ontwikkelen. Bovendien waren daar heel veel mensen uit Eindhoven, trouwe fans die maandelijks terugkeerden en nog steeds naar feesten gaan waar wij optreden. Dat is toch mooi…. Denk ook dat je die feesten meegemaakt moet hebben anders snap je niet waar wij het over hebben. Haha

Toen jullie maandelijks draaiden hadden jullie een harde kern fans die maandelijks jullie avond in De Danssalon bezochten. Zien jullie veel van deze mensen nog steeds op evenementen bij jullie sets of hoop je al deze gezichten op 12 februari weer terug te zien?
Dat is nou net het mooie. In januari 2008 hadden we een solo in de HMH, die gevuld was met Eindhovenaren die ons nog kenden van toen. Op 24 oktober dit jaar hadden wij onze release party in de Hemkade in Zaandam, ook daar waren veel Brabanders te vinden. Wel is het zo dat onze doelgroep ieder jaar verandert. Niet iedereen blijft naar feestjes gaan, mensen worden ouder, smaken veranderen en dat is te begrijpen. Het zou natuurlijk kei top zijn als al deze mensen weer eens komen om ouderwets los te gaan!

Jullie zijn de eerste hardstyle act die in De Danssalon geprogrammeerd staat. Wat verwachten jullie van deze eerste hardstyle avond?
Een grote opkomst hopelijk! Ik heb de nieuwe Danssalon nog niet gezien van binnen dus wat dat betreft is het voor ons ook afwachten!

Op 12 februari begint de carnaval in het zuiden van het land. Wat is de dresscode voor het publiek?
Het thema laten we aan de organisatie over. Maar als we toch invloed mogen uitoefenen op de kledingkeuze dan is een pak met het ‘Showtek blauw’ of in Army style natuurlijk altijd leuk.

YouTube Preview ImageVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 25-01-2010 om 11:28 door Khadber | Translate:

Reacties (8)

Plaats reactie
johnlienden 25-01-2010 @ 11:54:11

Niks arrogant verhaal :)
Zo hoort het jongens ;)

bRt_ 25-01-2010 @ 12:30:14

Denk dat de mensen het ook helemaal ‘de bomb’ zouden vinden als we even oude tijden laten herleven!

Zoo! Benieuwd! =D FTS _0_

Lyst 25-01-2010 @ 12:35:13

met oude tijd hoop ik toch wel ruim voor FTS >.<

TheDizZorder 25-01-2010 @ 15:02:19

FTS … is geen oue tijd …

Seid Ihr Beleid … das pas oude tijd :p

djpatt 25-01-2010 @ 15:17:13

idd dizzorder

ik dacht meer aan walt – lett the music play en duro – just BEGUN wat een woordenspeling haha

ElSalvaje 25-01-2010 @ 17:17:13

Tog zegt het al wat dat ze al een tijdje niet meer in NL hebben gedraaid, en op grote geesten zijn ze ook niet of nauwelijks aanwezig.

Nout 25-01-2010 @ 18:25:14

@ElSalvaje: ze hebbe een conflict met Q-dance dus op Q-dance feeste zulle we ze niet zien :)

ik vind dat ze een aantal leuke platen hebbe dus ik zou ze graag weer een keer zien draaien

gas erop! 26-01-2010 @ 20:57:29

Showtek – Controller, dat is pas oude tijd….

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook