Na 15 jaar krijgt Amersfoort eindelijk zijn mega uitgaansgelegenheid

“Amersfoort krijgt zijn eigen muziektempel”, vertelt John Veer. Na jarenlang zoeken naar een geschikte locatie lijkt het erop, dat het nu toch eindelijk echt gelukt is. Voor het Amersfoortse Eemplein heeft de gemeente om diverse redenen geen kandidaat kunnen vinden, met als gevolg dat de gemeente Amersfoort tot op heden haar belofte niet waar heeft kunnen maken.

Echter het lijkt erop dat er een antwoord op de grote vraag naar een echte mega uitgaansgelegenheid voor Amersfoort is gevonden. Bert en John Veer die bijna een jaar lang bezig zijn geweest om een discotheek te realiseren binnen de grens van Amerfoort, dragen naar jaren van gesteggel de oplossing aan. Op nog niet eens 5 minuten afstand bij Afslag Vathorst / Nijkerk Zuid gaat per 20 oktober 2012 namelijk The Central Dome open. De toplocatie met een capaciteit voor meer dan 4000 personen, verdeeld over 4 zalen. Ligt nog net op het grondgebied van Nijkerk, maar dat mag naar al die jaren zoeken in de regio Amersfoort de pret niet drukken. Eindelijk kan de jeugd van Amersfoort naar hun lang verwachtte uitgaanssensatie The Central Dome.

Volgens Bert en John Veer moet de Central Dome een gat opvullen in de regio. “Amsterdam kent de Heineken Music Hall, de Ziggodome en de Arena. Arnhem heeft de Gelredome. Nu krijgt Nijkerk zijn eigen Dome. The Central Dome moet een begrip worden in de regio van Zwolle tot Amersfoort. Er moet weer eens wat gebeuren in de regio. Er moet wat reuring komen.”

Bert Veer heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van feesten en evenementen. Hij was lang eigenaar van de wijd en zijd bekende discotheek Starlight in Nijkerkerveen, welk hij in het jaar 2000 verkocht. Samen met zijn zoon John is hij eigenaar van Takens in Balkbrug, dat is uitgeroepen door ClubJudge tot het beste uitgaanscentrum van Nederland.

Het duo Veer wil inspelen op de trend van indoorfestivals. “The Central Dome is geen club, geen disco, geen poppodium. In The Central Dome komen evenementen met de nadruk op belevenis. We willen dat ook wat selectief doen. Niet elke week. Als je elke dag biefstuk eet, is het ook geen bijzonder stukje vlees meer. The Central Dome moet dé muzieklocatie van Midden-Nederland worden met muziek, dans en vooral beleving.’’ The Central Dome meer dan  4000 bezoekers herbergen.

Zat.20 Grand Opening met spektakel, beleving en top dj’s!
Het eerste muzikale evenement is voorzien op zaterdag 20 oktober. Dat moet een muziekspektakel worden met de bekendste DJ’s van Nederland. John Veer noemt het een WOW indoor festival met namen als Wildstylez, Vato Gonzalez & Mc Tjen, Code Black, Kenneth G, The Prophet, Bassmodulators, Bas van Hees, Daniel June, Mc Da Syndrome en nog vele andere grote namen.

De website van The Central Dome, www.thecentraldome.nl, is al online gegaan en zal volgens John Veer uitgroeien tot hét uitgaansplatform in de regio. Deze website is ook geschikt gemaakt voor tablets en smartphone’s. De kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website, via Paylogic en bij alle Primera Shops in Nederland. Wie vroeg kaarten bestelt krijgt tegen een speciale prijs een Early Bird ticket.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 10-09-2012 om 23:30 door Jor-D | Translate:

Reacties (9)

Plaats reactie
maarten1410 11-09-2012 @ 00:24:22

Heel fijn dat er ein-de-lijk iets gekomen is, maar echt binnen de grens van Amersfoort? Het is een goede 45 minuten fietsen vanuit het centrum van Amersfoort, met de auto is het een stuk beter te doen maar zo sluit je wel een groot deel van het Amersfoortse publiek uit. Beetje vaag ook de drie verschillende adressen op de site.

Hoe dan ook, binnenkort maar eens een kijkje gaan nemen daar :) Werd echt tijd.

Tony 11-09-2012 @ 00:45:08

20 oktober toch maar naar de Ziggodome.
Ben wel benieuwd naar bereikbaarheid. Ik dacht Utrecht – Amersfoort is wel prima (en Utrecht heeft ook geen grote club/discotheek), maar zie nu dat het eerder in Nijkerk ligt…

Pommer 11-09-2012 @ 10:45:00

Eindelijk iets in de buurt, een kwartier in de taxi en ik ben er! Ben die dag alleen in de Ziggodome.

Kepro 11-09-2012 @ 11:33:21

@ Maarten, is dit niet gewoon het nieuwe starlight?

maarten1410 11-09-2012 @ 12:01:15

Dat dacht ik dus ook Kepro maar volgens de adressen op de site zou dit toch ergens anders moeten zijn…

Pommer 11-09-2012 @ 16:47:11

Nee is niet het nieuwe Starlight. Starlight is een tijdje terug al omgebouwd tot ‘de laak’.

Rikkk 11-09-2012 @ 22:18:37

Uhhh… volgens mij gewoon Nijkerk hoor!

maarten1410 12-09-2012 @ 22:29:33

Ik ben er gisteravond even langs gereden, althans dat was het idee maar ik kon de hele tent niet vinden haha.

Kepro 16-09-2012 @ 14:14:21

@ Maarten haha, het pand ziet er gigantisch uit, ik ben benieuwd maar ook al is de locatie anders, ik heb zo’n gevoel dat dit net zo verpauperd word als Starlight… En dit is geen Amersfoort:(

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook