Nieuwe wet tegen woekerprijzen online ticketmarkt

Je kent het vast wel, een feest waar je graag naartoe wilt is binnen enkele uren of dagen uitverkocht. Maar zelf heb je nog geen kaartje. Al surfend op internet zie je verschillende advertenties van tickets voor dat feest, maar wat blijkt, een kaartje kost ineens 2 keer zoveel? Daar komt nu verandering in!

Donderdag 22 mei is er een initiatiefwet ingedient om de woekerprijzen op de online ticketmarkt tegen te gaan. Het initiatief komt van kamerleden Arda Gerkens (SP) en Nicolien van Vroonhoven (CDA). De wet moet het verbieden een ticket voor een cultureel of sportevenement door te verkopen voor meer dan de aanschafprijs.

In reactie op de initiatiefwet verteld eigenaar Mantjes van Tickets4u: “Er zijn genoeg mensen die gewoon geen zin hebben om precies bij te houden wanneer kaarten in de verkoop gaan. Of ze willen afwachten of het mooi weer wordt voor ze naar een zomerfestival gaan. Die mensen zijn bereid meer geld uit te geven bij bedrijven als het onze.” Volgens Mantjes maakt zijn bedrijf simpelweg gebruik van de marktwerking. “Als de nieuwe Playstation uitkomt en direct uitverkoopt, verschijnen die apparaten ook voor meer geld op internet. Het is een kwestie van vraag en aanbod.”

Defqon.1 2008 Uitverkocht

Wanneer gaat deze wet in?
Er is nog geen datum. De wet is donderdag 22 mei ingediend bij de Raad van State. Die moet een advies geven, voordat de Kamer erover zal stemmen. D66 en GroenLinks hebben in een eerder stadium aangegeven voor zo’n wet te voelen, maar hebben het definitieve voorstel nog niet gezien.

Bron: 3voor12Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 23-05-2008 om 14:04 door Jor-D | Translate:

Reacties (0)

Plaats reactie

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook