Ninth Circle: Donkere en harde Breaks ‘n’ Beats

De negende cirkel is volgens Dante de diepste plek van de hel. Deze cirkel wordt ook de bevroren hel genoemd, de hel die zo extreem ver weg van de zon staat. Satan zit opgesloten in deze cirkel; hij is vastgevroren en niet kan terug vliegen naar het paradijs. Kortom: dit is de meest duistere plek die er bestaat.

Met dit in het achterhoofd, is er gekozen om rauwe/duistere/harde drum & bass onder de naam Ninth Circle te verspreiden. Een platform waar de Ninth Circle crew naast feesten ook muziek op/in vele manieren gaat aanbieden. Over in welke vormen je de muziek van Ninth Circle kan horen, zie je verderop in dit bericht. In de volgende alinea lees je wat er op 10 november gaat gebeuren in het donkerste poppodium van Nederland: Baroeg te Rotterdam.

YouTube Preview Image

Ninth Circle 10-11-12 – drum & bass, crossbreed and beyond
Op zaterdag 10 november brengt de NC-crew haar visie van drum & bass op een feest over.
Zoals eerder benoemd, het moet rauw…duister…en hard zijn. Ninth Circle wilt dit overbrengen op een manier dat je niet de hele nacht crossbreed gaat horen of na 02:00 dikke gabber. Het moet een mengelmoes worden van beats die niet gaan vervelen. Als drum & bass-head èn als hardcoreliefhebber moet je je in Baroeg thuis voelen tijdens dit feest.

Om dit te kunnen doen, komen er speciaal internationale namen over als Switch Technique  en eRRe die de Nintch Circle visie delen. Switch Technique is bekend van zijn releases op oa. Genosha One Seven Five & Yellow Stripe Recordings. Tevens is hij èèn van de drijvende krachten achter Union Recordings. Op 17 november komt Sinterklaas vanuit met stoomboot uit Spanje aan in Rotterdam, een week eerder doet eRRe dat gewoon met de drum & bass-trein. eRRe mag op 10-11-12 voor de eerste maal in Nederland draaien (!). Dat nooit iemand anders hem eerder naar Nederland heeft gehaald verbaasd de NC-crew, dus daarom doen zij dat nu met de man die oa. met Dub Elements en Sinister Souls heeft gewerkt.

Andere breakende acts zijn de Vlamingen van Double:Mayhem, Obscure Legion en de Molukse rebel Garong. Naast al deze prima artiesten, gaan YmB samen met Mathizm iets speciaals doen: een 4 decks battle. Tijdens deze battle hoor je ook wat tunes die voorbij gaan komen in de releaseschema van Ninth Circle Recordings. De thuisbasis van dit duo.

Een tandje harder gaan Innovative en Vexer. Innovative zijn de allround producers van core bij Industrial Strength Records en verzorgen maandelijks een mix voor Rave-O-Lution. Vexer gaat tunes draaien wat hij op feesten als Drop! en Audio Active doet, maar misschien dat die wel wat beuk-plaatjes meesmokkelt voor op het einde.

Als je dit nog leest dan ben je gelukkig niet af geschrokken na het lezen van de eerste alinea.
Voor de duidelijkheid meldt de NC-crew dat  je als feestganger niet wordt opgeofferd aan Satan tijdens je bezoek aan Baroeg…

Bereikbaarheid Baroeg
Er zijn gratis parkeerplekken voor de deur van Baroeg en in de directe nabijheid van Baroeg.
Heb je geen auto of wil je liever èèn van de vele biersoorten bij Baroeg uit gaan proberen, dan is het openbaar vervoer je beste vriend.

Treinstation Rotterdam Lombardijen is op loop afstand, regionaal bus- & metrostation Zuidplein is niet ver weg en er stoppen een aantal tram- & buslijnen voor de deur van Baroeg.

Voor persoonlijke info check ns.nl en 9292.nl

Ninth Circle op de radio
Vraag je je af wat voor muziek je kan horen op Ninth Circle, zet dan je radio en/of computer aan.

Op donderdag 25 oktober is de Ninth Circle clan te gast bij Dansen Mag op WOS Radio. WOS Radio is online te beluisteren via http://www.wos.nl/radio en in de Westlandse ether op 87.6 FM.

Dinsdag 30 oktober nodigt de Ben Harder Show oa. YmB, Innovative, Vexer en Garong uit om hun ding te komen doen. Q-Dance Radio & Hardstation zenden deze show die dag online uit. Op zaterdag 3 november doet Drechtstad FM dat, maar dan op 95.7 FM in de ether.

Ninth Circle?
Zoals eerder in dit bericht werd vermeldt: Ninth Circle is een platform.
Naast het feest van 10 november komt er midden december de eerste vinyl release van Ninth Circle Recordings uit. Vinyl… de Ninth Circle Recordings crew geloofd echt in vinyl. USB-sticks, CD’s, HD’s en toekomstige opslag systemen komen en gaan…maar vinyl blijft bestaan!
Uiteraard wordt de digitale mede-mens niet uitgesloten, de NC(R)-bende bestaat niet uit complete fossielen.

Naast dit komt er ook een Ninth Circle Podcast. Op regelmatige basis kan je hier mixen checken van allerlei aan Ninth Circle gerelateerde artiesten.

Meer hierover kan je terug vinden op de (tijdelijke) website en Facebook van Ninth Circle.

Ninth Circle – drum & bass, crossbreed and beyond
Tot zaterdag 10 november in Baroeg!Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 25-10-2012 om 12:00 door Jor-D | Translate:

Reacties (1)

Plaats reactie
Dakpan 25-10-2012 @ 14:00:24

Ontzettend aanwezig!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook