Noisj.nl presenteert: The Noisy Show

Sinds Carnage, en later ook Cluster zijn begonnen met produceren, hebben zij hun eigen sound ontwikkeld binnen de hardcore scene. De sound is gevormd met de eerste release genaamd “Caged Fury” en op die manier kwamen ze erachter dat de track paste bij het genre industrial hardcore. De power en plezier die ze vonden in de genre was voor de heren mindblowing. In 2007 hebben ze 2 vinyl releases op USR(Carnage’s 1st label) wat echt een stempel drukte op hun eigen sound en stijl voor de toekomst. Het werd herkenbaar met de track Tesj_no-01 maar dit was niet wat ze zochten in een track. De 2e release van dat jaar noi_sj-01 was raak en dit was wat men zocht. Een vermenging van Hardcore, Techno en Drum ‘n bass beïnvloed door Metal en Hardrock. Mix dit met elkaar, voeg wat zware kickdrums, en je hebt alle ingrediënten van Noisj bij elkaar.

Na wat releases, carnage & Cluster hebben besloten om een aantal gratis tracks te releasen in het jaar 2009 om hun sound te promoten. Omdat USR niet meer actief was, hebben ze op een gegeven moment besloten om de naam Noisj als een gratis platform te gebruiken voor hun gratis tracks

In de tussentijd hebben ze op verschillende labels releases gehad zoals Important Corestyle en Dark Like Hell, Tot september 2010, toen ze op dat moment besloten dat het tijd was voor de volgende stap in hun carrière. Vanwege hoge verwachtingen bij beide artiesten en hun fans, Noisj ontwikkelde zichzelf tot een professionele record bedrijf. Voor hun eerste release hebben ze The Relic gevraagd, en de rest is geschiedenis. Samen met The Relic hebben ze zijn labels opnieuw leven in geblazen zoals Dark. Descent. (Langzame, duistere en doomy hardcore) en Spirit Of Progress (Diepe acid techno).

Na het ontvangen van een aantal mainstream/darkcore demo’s Carnage & Cluster besloten te starten met Red Fever Recordings, omdat deze tracks niet geschikt waren voor de Noisj.nl record label. Dus daar was weer een uitbreiding van het imperium. In 2011 de US topproducer Broken Rules besloot ook Noisj te vergezellen met zijn label Signal Flow, daarmee USR en Zero Tolerance werden toegevoegd op de achterzijde van de catalogus van Noisj. Carnage & Cluster kregen op een gegeven moment te horen van de producers dat er ook behoefte was voor nog een label om al hun niet hardcore tracks te kunnen releasen. Dit omdat de producers veel experimenteerde met stijlen zoals Ambient, IDM, Broken Beat, etc, dus in 2012 werd Dream Machine geboren en werd een feit. Een label waar iedere producer in principe alles kan uitproberen en doen wat ze zelf willen. Hiermee werden er een aantal nieuwe deuren geopend en waren samenwerkingen mogelijk met artiesten zoals Da Goose(aka Peaky Pounder van The!
Third Movement), Skelic(erg getalenteerde en gewaardeerde producer uit Noorwegen) and natuurlijk Whydyem, de alter-ego van Industrial Frequency, een producer die al eerder heeft released bij Red Fever Recordings en Noisj.nl.

In 2012 besloten Carnage & Cluster dat het tijd was voor een volgende stap binnen het bedrijf. Omdat er een flink aantal producers zijn aangesloten bij Noisj en de sublabels die ook performen als live act of als DJ, is er besloten om een boekingstak bij te maken onder de naam van, hoe kan het ook anders, Noisj Bookings. Dit bleek een succes omdat een flink aantal promotors en event organisatoren niet in staat waren om in contact te komen met deze artiesten voor boekingen.

Aanstaande 4 april zal de volgende uitbreiding van kracht binnen de Noisj imperium. In Samenwerking met Fear.FM, Carnage & Cluster presenteren jouw “The Noisy Show. Iedere eerste woensdag van de maand is er een liveshow, met gast mixes, prijzen te winnen en de nieuwste tracks je nog nooit eerder hebt gehoord. De andere weken zijn er dj mixes gemaakt door de heren Carnage & Cluster zelf gevuld met de beste tracks in industrial hardcore, hardtechno, crossbreed, terror, drum ‘n bass en alles wat verschrikkelijk gaaf is.

Dus tune in elke woensdag van 21:00(GMT+1) t/m 23:00(GMT+1) bij Fear.FM Hardest.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 20-03-2012 om 23:34 door Jor-D | Translate:

Reacties (0)

Plaats reactie

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook