Partyreport: In Qontrol 2010

Op zaterdag 17 april was het tijd voor In Qontrol, het thema van dit jaar was Save.Exit.Planet. De liefhebbers van de hardere stijlen hadden in de Rai in Amsterdam vier zalen tot hun beschikking: The Third Millennium Society, The Imperial Greenhouse Institute, The Chaos Theory Foundation en The Acocalypse Association. Iedere zaal representeerde een bepaalde stroming zodat er voor iedereen wat wils was.

Organisator Q-Dance had in de aanloop naar het feest weer het nodige van stal gehaald om In Qontrol aan het publiek te presenteren. Wie na Hard Bass het Gelredome verliet, liep een aantal milieuactivisten tegen het lijf, deze bleken bij de eerder genoemde fictieve milieuorganisaties te horen. De organisaties werden nog verder voorgesteld in een speciale Save.Exit.Planet newsflash van CBA News. Verder hadden de organisaties elk hun eigen website die op eigen wijze was ingericht en zo waren er ook voor iedere organisatie afzonderlijke filmpjes gemaakt. Dit zag er allemaal zeer gelikt uit, een compliment voor Q-Dance is hier dan ook duidelijk op zijn plaats.

In Qontrol 2010 foto 2

Voor de hardstyleliefhebber was het dit jaar te doen in The Third Millennium Society, de mainstage in de volksmond, en in The Imperial Greenhouse Institute, ook wel de hardstyle-zaal genoemd. In de strijd om de aarde te redden van een tragische ondergang maakte het publiek kennis met Titan in The Imperial Greenhouse Institute (T.I.G.I.). Hij draaide wat lekkere early hardstyle platen om daarna over te gaan op het wat nieuwere werk. Deze jongen is duidelijk een aanwinst voor de scene, hij mixte niet op safe en liet via de hotcue’s een live-edit van Noisecontrollers – Ctrl.Alt.Delete, het In Qontrol anthem van 2009, horen.

In Qontrol 2010 foto 03

Na deze letterlijk en figuurlijke Titaan werd het tijd voor Psyko Punkz in T.I.G.I.. Dit talentvolle duo heeft in 2009 haar naam gevestigd en kan tegenwoordig al op een grote schare fans rekenen. Deze waren dus ook allemaal op tijd binnen om hun helden aan het werk te zien. Met hun platenkeuze en energieke performance krijgen ze het publiek meestal wel op hun hand, dit kregen ze op In Qontrol ook weer voor elkaar. Met Zatox – Ear Fucking werd de toon gezet waarna hun eigen Rock Ya Attitude luidkeels werd meegezongen door de massa. Door met achtereenvolgens Zatox – Andromeda, Ran-D – Feel my fire en Brennan Heart & Wildstylez – Reputation Game hun set af te sluiten met een paar van de heerlijkste platen van het moment had niemand durven dromen.

In Qontrol 2010 foto 4

Het publiek in T.I.G.I. moest hierna duidelijk even bijkomen, maar dan hebben ze met Alphaverb de verkeerde te pakken. Alphaverb stond in eerste instantie niet geprogrammeerd maar doordat de Bass Agents wegens de aswolk de oversteek vanuit Maleisië naar Nederland niet konden maken, werd hij – tot grote vreugde van het merendeel van de hardstyleliefhebbers – als vervanger aangewezen. Hij opende met een gouwe ouwe: D-Block & S-te-Fan – Keep it coming, MC Villain deed live de vocals mee en er kon meteen weer lekker worden losgegaan! Alphaverb bleek ook nog tijd te hebben gehad om een In Qontrol-edit van Alphaverb – Still Here (Gentalica edit) in elkaar te knutselen. Hulde dat we zo’n vette track eens op een groot feest hebben kunnen horen!

In Qontrol 2010 foto 5MC Villain & Alphaverb

Tijdens de set van Alphaverb was het al wat rustiger geworden in de zaal maar tijdens Dailucia werd het nóg
rustiger. Veel mensen besloten om ergens te gaan kijken omdat ze een erg zwakke set neerzette. Ze zat er een paar keer aardig naast en zette zelfs eenmaal de nog draaiende plaat stop. Het was aan Slim Shore om de geïnteresseerden van T.I.G.I. te laten zien hoe het anders kan. Slim Shore heeft een eigen stijl en daar moet je van houden, you love him or you hate him. De zaal werd voor de tweede keer deze avond getrakteerd op Ran-D’s Feel my fire en kon genieten van Slim Shore’s eigen Siren.

In Qontrol 2010 foto 10

Na kennisgemaakt te hebben met T.I.G.I. werd het tijd om eens te gaan kijken bij The Third Millenium Society. Hier maakte de maker van het anthem van In Qontrol 2010, Frontliner, zijn opwachting. Deze DJ heeft zich het laatste jaar goed ontwikkeld achter de decks en zijn setjes zitten steeds beter in elkaar. Zijn producties met B-Front kwamen natuurlijk voorbij en tot plezier van velen had Frontliner Overload – The Anthem ( Vortex vs. Zatox remix) weer eens onder het stof vandaan gehaald, genieten! Tijdens deze set viel het geluid aan de linkerkant van de main helaas een paar keer weg. Dit was erg jammer maar gelukkig hielden de boxen het tijdens Frontliner – On the rise wel vol, wát een vette track zeg.

In Qontrol 2010 foto 6Frontliner

Met nog drie uur te gaan begonnen B-Front en Digital Punk aan hun set in T.I.G.I.. Beide mannen staan erom bekend dat ze van hard houden en dat bleek ook wel. Er kwamen recente rauwe platen voorbij zoals B-Front – Neophobia. Ook B-Front en Digital Punk hadden achterin hun cd-map zitten kijken, want ineens hoorde het publiek Zany meets The Beholder – Midnight. Altijd fijn om zo’n track weer eens te horen, er mag vaker iets uit die periode gedraaid worden.

In Qontrol 2010 foto 7Alpha²

Het hardere werk in T.I.G.I. werd voortgezet door de Alpha². Deze mannen weten het tempo er altijd wel in te houden, dit deden ze door wat nieuw werk van Zatox, Zatox feat. Nikkita – Raw Style, en voor de vierde keer op de avond Feel my fire van Ran-D te draaien. Normaal zou je zeggen dat vier keer dezelfde plaat wel wat irritant is, in dit geval is Feel my fire zo geniaal dat het niets uitmaakte. Tijdens de set van Alpha² deed zich een grappig voorval voor met het decor. De DJ’s stonden te draaien in een soort opblaasbare koepel die open was aan de voorkant, op een gegeven moment liep de lucht eruit en zakte de koepel in. Hierdoor kregen de Alpha² die koepel – die best groot was – op hun hoofd. Gelukkig werden ze door MC Villain, collega B-Front en enkele medewerkers van Q-Dance ontzet. Hierna werd er letterlijk en figuurlijk nieuw leven in de koepel geblazen en kon T.I.G.I. met een gerust hard het laatste uur tegemoet treden.

In Qontrol 2010 foto 8Noisecontrollers

Dit jaar was het de eer aan Noisecontrollers om af te sluiten op de mainstage, The Third Millenium Society. Inmiddels kwam er al aardig wat daglicht door de ramen van de Rai, dat herinnert je er altijd weer aan dat In Qontrol er weer bijna op zit, dat is altijd jammer maar het heeft toch ook zijn charme. Na onder andere Pavo – Communicate en Noisecontrollers – Samara te hebben gehoord werd met D-Block & S-te-Fan – Fuck de Noisecontrollers het startschot gegeven voor een reeks hardcore tracks waarmee In Qontrol 2010 zou worden afgesloten. Eén van de Noisecontrollers had onder zijn hardcore-alias, Kasparov, een hardcore-edit van Wildstylez & Alpha² – Atrocious gemaakt en de bekende “afsluitplaten” als Masters of Ceremony – Rocking with the best en Brennan Heart – Feel U Here ( G-Town Madness & The Viper remix) kwamen wederom voorbij. MC DV8 zorgde nog voor een mooi saamhorigheid momentje op de mainstage, in de break van Tha Playah – Walking the line vroeg hij het publiek te gaan zitten. Het merendeel gaf hieraan gehoor en op het moment dat de track weer losging was het prachtig om te zien hoe de zaal omhoog kwam en iedereen compleet uit zijn dak ging.

In Qontrol 2010 foto 9Sitdown momentje

Q-Dance heeft tijdens In Qontrol 2010 haar bezoekers een prachtige avond voorgeschoteld, het was jammer dat het geluid een paar keer niet meewerkte maar voor de rest was alles weer tot in de puntjes geregeld. Er hing overal een goede sfeer en je hoefde nergens lang te wachten op je biertje of je eten. Op naar In Qontrol 2011, benieuwd wie of wat we dat jaar moeten redden van de ondergang…

Geschreven door: Seth!, via Fok.nl
Foto’s credits: Q-danceVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 21-04-2010 om 14:06 door Khadber | Translate:

Reacties (27)

Plaats reactie
The Anim0l 21-04-2010 @ 14:14:44

zoals k al zei op fok:

jammer dat er geen review van de hardcore area word geschreven

Jor-D 21-04-2010 @ 14:16:22

@The Anim0l, wat let je? :)

G1LL 21-04-2010 @ 14:16:32

Leuk verslagje :) :)

iSenSe` 21-04-2010 @ 14:17:10

idd zelfde als fok =/
wrm geen eigen report ?

The Anim0l 21-04-2010 @ 14:19:58

@ jor-d

als ik 1 ding niet kan is het wel reviews schrijven xD

GReddy 21-04-2010 @ 14:40:19

@The Animol

Jij en Hardcore jij staat meestal op de Hardstyle Area’s dus begrijp je niet waarom je nu ineens wat over de Hardcore Area wil weten.

Voor de rest mooi report brengt de mooie herinneringen weer terug :D

Maximize 21-04-2010 @ 14:44:59

Leuke review! Staat niks in over Under Attack, toch wel mijn hoogtepunt van de avond (l)

Negert 21-04-2010 @ 15:09:29

Nice report hoor. ^^

djpatt 21-04-2010 @ 16:07:17

in qontrol is egt uitgegroeid tot mijn feest

deze editie was toch wel een dikke 9 waard

Henk vant hoekske 21-04-2010 @ 16:10:18

InQontrol!! :D
Wildstylez! :p
3ms! :cool:
Noisecontrollers & Sitdown Moment! (l) :roll:

The Anim0l 21-04-2010 @ 16:15:19

@ greddy:

ja meestal wel, maar dan ben ik ook met mense die wat meer naar hardstyle neigen.
dit keer was k met mensen die wat meer hardcore luisteren dus was ik dit keer daar te vinden (+ de line-up sprak me meer aan dan de main) en normaal als er een feest met meerdere area’s word gegeven,
staat er 9 van de 10 keer ook wel een stuk over de hardcore area ook al isset het niet veel:P

ik ben van alle fronten thuis, maar soms heb ik meer zin in t 1 dan de ander:P

KSwoosh 21-04-2010 @ 16:26:37

mooie fotos!
zoek het niet te lezen :P veel te land xd

CaLLitMusiC 21-04-2010 @ 16:36:26

was me 1e keer inqontrol, was egt super en zoals hier staat ON THE RISE :) geweldige plaat echt

djpatt 21-04-2010 @ 16:54:59

@ henk van hoekske

ik vond juist de 3 ms zwaar tegenvallen

igi werd keihard gebeukt en daar stonden de ekte ekte

Wous1989 21-04-2010 @ 17:29:26

Zou wel sneu zijn voor Dailucia als ze dit verhaal leest :p haha het viel wel op dat ze echt niet kan mixen ^^ voor de rest wel lekker wijf ghehe :p

GabberNL 21-04-2010 @ 17:48:08

Ben benieuwd naar Aftermovie.

Henk vant hoekske 21-04-2010 @ 18:10:31

@dj Patt

“Op papier” vond ik de line up uit 3ms ook tegenvallen, maar achteraf gezien toch blij dat ik vooral daargeweest ben! Was aan het begin bij igi en daar ging het opzich al lekker hard indd. (psycko punkz, aplhaverb) Daarna even naar de Main gegaan, om rustig een biertje te drinken en ff rond te kijken. Later weer terug naar igi (Dailucia), maar dat viel zo tegen doordat oa het geluid veel te zacht was, en er weinig sfeer was dat ik naderhand toch maar weer terug ging naar de main. En toen vanaf TB werd daar zo lekker gedraaid, en was er zo’n heerlijke sfeer (rechtsvoor) dat ik totaal vergeten ben nog terug te gaan naar IGI. En totaal geen spijt van gehad eigenlijk. Al denk ik dat ik me daar ook best goed vermaakt zou hebben hoor! :p

Had iig de afsluiting van NC niet willen missen!

JP Hardstyle 21-04-2010 @ 21:55:19

@ Henk
ik had hetzelfde, wou eigenlijk na Wildstylez & Frontliner terug gaan naar TIGI voor B-Front & DP en vooral voor Alpha2,
maar de sfeer was zo goed dat ik niet meer weg ben gegaan, en technoboy verraste me ook nog is dus had er geen spijt van :)

Remco Graas 21-04-2010 @ 22:34:14

Seth!

Heb ik met jou een tijdje staan praten bij Alpha Twins??? Je had een shirtje aan van hardtraxx toch?
Je bent precies daar geweest waar ik je gezien heb namelijk:P
Je ging op een gegeve moment naar NC’s en ik ging naar Crypsis!
Achteraf spijtig want wist niet dat ze zo snel op Hc zouden overgaan! Dikke sets!

Leuk geschreven stukkie!

Khadber 21-04-2010 @ 22:42:50

@Remco Graas: er was er maar 1 met een HT shirt aan en dat was ik ;) .

Pur-e. 21-04-2010 @ 23:43:57

@ Henk.

Hier precies hetzelfde. Wij stonden ook rechtsvoor in de main en het was daar super qua sfeer. Zo zijn we er heel de avond gebleven :D

Rosser 21-04-2010 @ 23:49:07

B-Front & Digital Punk waren de helden van de avond! HULDE!

Raffa076 21-04-2010 @ 23:52:38

Ben zelf dit jaar niet op InQontrol geweest maar ik lees zojuist dat het daglicht door de ramen naar binnen kwam. Vorig jaar was dit echter niet zo?
Verder ziet het er wel nice uit.

Mystic Dummy 22-04-2010 @ 00:45:54

3ms (l)

gestart en niet meer weg geweest ^^

Remcooo 22-04-2010 @ 09:42:10

Geen hardcore report??
…………………

QonFuzion 22-04-2010 @ 15:29:02

Leuke report. :)

Seth! 22-04-2010 @ 21:50:49

bedankt voor de respons allemaal :) ik heb idd niks over de hardcore geschreven, puur omdat ik daar niet in thuis ben en er dan voor kies om niks te schrijven ipv iets wat misschien niet klopt. Volgende keer zal ik in ieder geval de stages ff beschrijven :) .

Ik had geen hardtraxx shirt aan, dat is de uber-dani zelf :P

tot op de volgende party allemaal!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook