Psyko Punkz spelen bingo met ouderen en fans voor Stichting 10.000 HOURS

Na twee succesvolle vrijwilligersdagen van Mysteryland gaan DJ’s nu zelf aan de slag voor het 10.000 HOURS vrijwilligersproject. Olivier Weiter en Miss Melera halen hun kookkunsten uit de kast en bereiden een heerlijke maaltijd voor Amsterdamse daklozen. Daarnaast zet Steve Rachmad zich in voor doven en slechthorenden en Psyko Punkz voor ouderen in een verzorgingshuis. Om deze dag zo goed mogelijk te laten slagen, schakelen zij hulp in van hun meest loyale fans.

Op 15 augustus is verzorgingscentrum de Flesseman het decor voor het feestje van Psyko Punkz; er staat een gezellige middag met de ouderen op het programma geheel verzorgt in Mysteryland sfeer. Het dj-duo ruilt de platentas even voor bingoballen en zorgt dat deze oudjes de dag van hun leven hebben. “Tegenwoordig is er steeds minder hulp vanuit het kabinet voor ouderen. Toen 10.000 HOURS ons benaderde om te helpen voelden we ons betrokken om een keer iets voor ouderen te doen.” Ook Steve Rachmad wist nog een gaatje te vinden in zijn drukke agenda op 19 augustus. “Als artiest is je gehoor extreem belangrijk. Ik wist meteen dat ik iets met doven en slechthorenden wilde doen.” Stichting Skyway organiseert evenementen voor doven en kan goed nieuwe decorstukken, waar zintuigen mee geprikkeld worden, gebruiken. Back to back achter het fornuis staan Miss Melera en Olivier Weiter. Op 21 augustus bereiden zij een maaltijd voor de daklozenopvang in Amsterdam. “Naast muziek maken en draaien is koken een passie van mij, ik houd van lekker eten en het is écht bizar dat er mensen in Amsterdam zijn die ’s avonds geen eten op hun bord hebben,” vertelt rising star  Olivier Weiter. “Toen ik mijn beste vriendin Miss Melera hierover vertelde vond zij het zo’n tof idee en ze wilde me graag helpen”.

MEEDOEN?  
Omdat de artiesten hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken, roepen zij jullie op om hen hierbij te helpen. Lijkt het je leuk om een keer samen te koken met Olivier Weiter en Miss Melera, een potje bingo te spelen met Psyko Punkz of meehelpen een instelling voor doven en slechthorenden op te knappen? Dat kan door je in te schrijven via de website van 10.000 HOURS via deze link: 10000hours.nl/category/doe-mee. De vijf leukste, grappigste of origineelste motivaties worden uitgekozen. Drie dagen voor de activiteit hoor je of jij dé gelukkige vrijwilliger bent.

10.000 HOURS
Het doel van 10.000 HOURS (een zelfstandig opererende stichting, begonnen als initiatief van ID&T) is om samen met bezoekers van diverse festivals samen tienduizend uren aan vrijwilligerswerk te doen. Geïnspireerd door de positieve sfeer en verbondenheid onder de bezoekers van festivals, ontstond in 2010 het idee om die krachten te bundelen en gezamenlijk tijd te doneren aan het milieu en maatschappelijke organisaties. Het project ontwikkelde zich in razend tempo. De eerste 10.000 uren staan inmiddels op de klok; hiervan zijn inmiddels 3.229 uren gedoneerd tijdens de vrijwilligersdagen van Mysteryland. Het is voor het eerst dat Mysteryland DJ’s zich samen met hun achterban inzetten en een soort ‘mini’ vrijwilligerdag neerzetten. Nederland Cares is partner en geeft 10.000 HOURS ondersteuning in het zoeken naar een geschikte locatie. Voor meer informatie en updates check: facebook.com/10.000HOURS, twitter.com/10_000HOURS en 10000hours.nl.

MYSTERYLAND
Ook dit jaar wordt er weer veel zorg besteed aan de lokale omgeving, gemeenschap en duurzame projecten. Mysteryland zet zich al jaren in om samen met 10.000 HOURS vrijwilligerdagen te organiseren. De volgende vrijwilligersdag vindt plaats op 10 augustus. Een massaal aantal aanmeldingen stroomde binnen, waardoor de deelnemerslijst in recordtijd vol was. De Mysteryland DJ actie voor 10.000 HOURS is daarom een goede kans om alsnog onderdeel te zijn van dit speciale feestje. Ook is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen via Nederland Cares en deze uren te doneren aan 10.000 HOURS. Ga naar: www.nederlandcares.nl, ‘flexibel vrijwilligen’, ‘inschrijven’. Bij het veld ‘waar ken je ons van?’ kies je ‘Mysteryland (10.000 HOURS)’.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 07-08-2013 om 22:30 door Jor-D | Translate:

Reacties (1)

Plaats reactie
Paling 15-08-2013 @ 12:53:45

Nou en

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook