Q-Base 2009: Weekly Update #2: Bullshit Bookings

De tweede Q-Base update is  zojuist vrijgegeven. Lees hier het interview met het label achter de communications bunker: Bullshit Records en het eraan verbonden Bullshit Bookings…

Who? Bullshit Bookings
Where?
Communications Area
When?
12-9-2009, Airport Weeze, Weeze (DE)
Spoken To?
Frank Kvitta (FK) & Tressy Kvitta (TK)

When did it happen?
FK: “Samen met Ben Santo ben ik in 2006 gestart met m’n label. We hadden nog een naam nodig. Hier in Duitsland noemden de mensen die niet van hardtechno hielden onze muziek nogal eens ‘bullshit muziek’ en toen dachten we “Dat is perfect!”. Ik maak altijd grappen en neem dingen niet zo serieus, dus waarom niet de spot drijven met onze eigen muziek? Ons label bleek succesvol en een jaar later wilde ik er graag een bookings agency bij aansluiten. Zo kon ik wat terugdoen voor alle vrienden in het verleden hebben geholpen met draaien. M’n vrouw Tressy wilde het kantoor wel gaan runnen en zit dus nu met al ‘t schorem opgescheept.”
TK: “Aardig van ‘m he? Maar ik hoef het nu niet meer alleen te doen, Bjorn Dolné is pas geleden toegetreden tot onze Bullshit Familie. Hij is nu de nieuwe bookingsagent.

What happened to hardtechno?
FK: “De hardtechno scene begon hier in Duitsland en is behoorlijk groot. Het begon een jaar of acht, negen geleden met mannen als DJ Rush en Chris Liebing. Hardtechno heeft zich inmiddels ontwikkeld en het klinkt ook helemaal niet zoals het toen begon. Grote organisatie als I-Motion boeken vandaag de dag flink wat hardtechno artiesten voor events als Mayday, Nature One en Syndicate. In Nederland vind je hardtechno ook terug op de grotere events als Awakenings en Defqon.1. En nu natuurlijk weer op Q-BASE, waar het al vanaf de eerste editie succesvol geprogrammeerd staat. Er zijn ook wat kleinee, puur op hardtechno gerichte concepten in Nederland. Underground kun je hardtechno niet meer noemen vind ik, er is een jaar of drie geleden ook best wel een hype geweest rond deze muziek. Ook in andere landen gedijt hardtechno goed: in Spanje is de muziek net zo populair als electro en minimal. In België en Italië is het ook erg geliefd en daar draai ik dan ook regelmatig.”

Why Bullshit Bookings @ Q-BASE?
FK: “In de eerste plaats natuurlijk omdat ik zo’n knappe man ben, daar konden ze bij Q-dance niet omheen. Verder hadden we toen we net startten met Bullshit vooral nieuwe namen en die draaien nu internationaal gezien als goed mee. We hebben ook onszelf goed gepromoot: zo hadden we vorig jaar bijvoorbeeld een eigen truck tijdens de Love Parade. Ik ben er zelf regelmatig bij geweest op Q-dance feesten. Ik heb ook nog op dat technoconcept van hun gedraaid, Teqnology. Is dat er niet meer? Goed dat ik het weet, dan ga ik eens een gesprekje met de heren hebben op Q-BASE. Of beter gezegd, ze brainwashen. Misschien kan ik er dan ook weer gelijk voor zorgen dat ze de hele entree omgooien en iedereen direct bij onze bunker binnenkomt. Dat gaat dan toch de place to be worden namelijk”.

Who will make it happen?
TK: “We hebben gekozen voor een opbouwende line-up, zodat mensen kunnen horen dat we verschillende stijlen aanbieden. Mo-Franco, die er al vanaf het begin bij zit, draait techno. Oliver Kucera hadden we uitgenodigd op onze truck op de Love Parade en dat was erg goed bevallen, dus die wilden we er ook bij hebben. Patrick DSP komt uit Canada en tourt vanaf semptember drie maanden door Europa, dus het  was de perfecte gelegenheid om hem uit te nodigen voor Q-BASE. Frank Kvitta is een nieuwkomer”.
FK: “Dat is toch die knappe man?”
TK: “Boris S. is gewoon supervet, iedere live-act van hem is te gek. 3Headzahead zijn opcoming talents die er ook vanaf het begin bij zitten en die het erg goed doen. Frank kent ze nog van vroeger en ze hebben echt een eigen stijltje. Degenen die benieuwd zijn kunnen hem alvast aanschouwen op Decibel Festival. En Paul Langley zit met z’n techno ook al vanaf het begin bij Bullshit. In onze bunker kun je dus een mix van verschillende stijlen verwachten. Het begint wat rustiger en zodra het nachtprogramma word ingezet gaan we keihard knallen. En dat wordt alleen maar harder. Wat ik zo leuk vind aan gemixte festivals als Q-BASE is dat mensen zo ook eens een andere area of bunker binnenwandelen om zo in aanraking te komen met nieuwe muziekstromingen.”

What will happen?
TK: “We zitten volop over wat dingen te brainstormen, maar die houden we liever nog even geheim. Er gaan zeker wel wat dingen gebeuren, dus mensen moeten gewoon maar komen kijken. Misschien gaat Frank wel strippen ofzo.”
FK: “Er gaat een hoop mysterie en bullshit plaatsvinden!”
TK: “Ok, een tipje van de sluier dan: we hebben wat cadeautjes die in het publiek zullen worden gegooid. Verder is Frank net terug van Nature One en daar heeft ‘ie staan draaien in een Obelix pak. Misschien is zo’n Borat badpak wel een leuke outfit voor Q-BASE.”
FK: “Ja, dat kan ik dan na afloop ook meteen in het publiek gooien, samen met die tien gebruikte strings die ik nu al twee maanden aan het dragen ben zonder ze te wassen. Maar vertel dat maar niet in het interview, andres is er straks echt niks meer te doen op dat hele Q-BASE terrein omdat iedereen dan in onze bunker staat!”Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 07-08-2009 om 11:57 door Khadber | Translate:

Reacties (5)

Plaats reactie
Mil�n 07-08-2009 @ 11:59:59

FK: “In de eerste plaats natuurlijk omdat ik zo’n knappe man ben, daar konden ze bij Q-dance niet omheen.

Hahhaa mag die gast wel :D

Khadber 07-08-2009 @ 12:01:13

Grappig interview. De laatste tijd hoor ik wat vaker techno. Misschien dat ik even een kijkje ga nemen :) .

dawasiknie 07-08-2009 @ 12:10:01

Hehe die gasten hebben wel humor. Ben verder geen hardtechno/schranz fan, dus houdt het snel op.

Harder Stylez 07-08-2009 @ 12:21:00

TK: “Ok, een tipje van de sluier dan: we hebben wat cadeautjes die in het publiek zullen worden gegooid. Verder is Frank net terug van Nature One en daar heeft ‘ie staan draaien in een Obelix pak. Misschien is zo’n Borat badpak wel een leuke outfit voor Q-BASE.”
FK: “Ja, dat kan ik dan na afloop ook meteen in het publiek gooien, samen met die tien gebruikte strings die ik nu al twee maanden aan het dragen ben zonder ze te wassen. Maar vertel dat maar niet in het interview, andres is er straks echt niks meer te doen op dat hele Q-BASE terrein omdat iedereen dan in onze bunker staat!”

Strijk xD

Dj Skitzo 09-08-2009 @ 21:31:05

grappig interview
ik zou best wel even willen kijken ofzo maar kan daar nog niet binnenkomen :(
nog even 2 jaartjes w8en

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook