Q-BASE 2011: Line-ups winnaars “Drop Your Own Area” contest

Na een spannende finale op het Q-dance kantoor, zijn vorige maand de twee winnaars van de Drop Your Own Area contest bekend gemaakt: Hit ‘n Run & Andere Koek. Met nog een week te gaan voordat Q-BASE het festivalseizoen afsluit, wordt het hoog tijd voor een nadere kennismaking met de winnende organisaties en de presentatie van hun line-ups.

Daarnaast kun je aanstaande zaterdag vanaf 21:00 uur afstemmen op Q-dance Radio, waarin Hit ‘n Run & Andere Koek zichzelf op muzikaal gebied voorstellen.

HIT ‘N RUN – THE SANCTUARY
Hit ‘n Run is een ambitieuze groep vrienden die al de nodige organisatie ervaring heeft opgedaan in zowel de underground als in het clubcircuit. Zij benaderen een feest als een “totaal ervaring”, waarbij muziek, licht, visuals, decor en concept als essentiële elementen worden gezien.
Vanuit de underground zijn ze gewend om met beperkte middelen het maximale te behalen. Hit ‘n Run is berucht om hun kwalitatieve line-ups, professionele decortechniek en hun eigenzinnige aanpak. Zelfs binnen het brede aanbod van de underground weet Hit ‘n Run zich moeiteloos te onderscheiden met een frisse vibe.
Zo heeft Hit ‘n Run door de jaren heen een aantal memorabele feesten kunnen geven zoals onder andere de jaarlijkse rave op Koninginnennacht en hun avonturen op Nature One. Op deze feesten hebben ze naast hun eigen dj’s, al vele helden achter de draaitafels mogen zien losgaan.

The Sanctuary
The Sanctuary is een plek waar je kan gaan genieten van de anders onbelichte stijlen op Q-BASE: een toevluchtsoord voor de alternatieve dance stijlen. Of dat nou is om even te chillen op IDM, lekker te dansen op vette Dubstep en Neurofunk, te verdwalen in complexe Breakcore, spacen op Acid en Tekno of compleet los te gaan op UK en Frenchcore, in dit heiligdom zul je het vinden.

Met de Hit ‘n Run area wprdt het muzikale spectrum compleet gemaakt, zonder te vervallen in clichés.

Naast een dikke line-up laten we de bunker zelf natuurlijk ook niet ongemoeid, de bunker is getransformeerd in een kerk, maar natuurlijk geheel in stijl. Een wild verlichte voorgevel met toren, maar ook de binnenkant zal het geloof in underground dance herstellen, met onze keiharde boodschap: “Music is our religion!”

YouTube Preview Image

In de AMMO bunker worden de volgende stijlen ten gehore gebracht; IDM, Dubstep, Neurofunk, Breakcore, Acid, Tekno, Uk-Hardcore, Frenchcore. Dit uiteraard in een mooie lijn van rustig naar hard. Op basis daarvan is de volgende line-up samengesteld.

Line-up
OMFG
Semiomime
That Fool
LI-Z
Ghost in the Machine
Monster X
Vallen & Legion
Stefan ZMK
Rinse LIVE
War is Inevitable
Rotator
Hit ‘n Run Eindbazen

ANDERE KOEK
Voor een flink avondje raven op de hardste beats van de beste techno-dj’s van Nederland hoef je tegenwoordig niet meer naar de Randstad af te reizen. Amsterdam is niet langer the place to be, maar het pittoreske Schagen in het oer-Hollandse West-Friesland. Schagen?
Jeroen Sijtsma, geestelijk vader en oprichter van Andere Koek geeft uitleg.

Wat maakt Andere Koek bijzonder?
‘We hebben er vanaf dag één naar gestreefd om op te vallen in de omgeving. Dat deden we allereerst door onze ludieke posters die echt overal hingen. Zo stond op onze eerste poster een schaars geklede oude dame die zich opmaakt voor een avondje flink raven.
Sommige mensen spraken er schande van dat we zulke posters ophingen; dan merk je toch dat je in een wat minder stedelijke omgeving zit waar mensen iets minder gewend zijn. Oma is overigens al snel ingeruild voor ons boegbeeld Ome Dick, die speciaal voor de poster van Q-BASE in de huid van Che Guevara is gekropen. Naast onze opvallende posters streven wij er altijd naar om grote, bekende dj’s naast regionaal talent te plaatsen. Op de Andere Koek feesten zelf pakken we wat betreft aankleding groots uit. We vieren feest en daarbij horen ballonnen, snoepkramen, knotsgekke acts en confetti.’

Dus jullie zijn er klaar voor?
‘Zeker! We hebben een super team en we gaan op 10 september twaalf uur lang knallen. We zullen raggen totdat we erbij neervallen.’

YouTube Preview Image

Line-up
Basterd & Suiker
Bart Kleijn
Wouter de Moor
Bootsman & Bootsman
Fanny West
Verdine Bel
Twiener & Chip du Cle
KlapSandwich
Dimzen & Erick Heijting
Bas Struik
Lilith
Peter Horrevorts

Was dit nog niet genoeg info voor je, of hunker je naar meer?
Stem dan zaterdag 3 september vanaf 21:00 uur af op Q-dance Radio, voor een Q-BASE special van deze Drop Your Own Area winnaars.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 02-09-2011 om 11:00 door Jor-D | Translate:

Reacties (8)

Plaats reactie
roanne-smit 02-09-2011 @ 11:04:27

yeah ;)

Djenz 02-09-2011 @ 12:59:35

haha die trailer van andere koek is echt geniaal :D

M-bition 02-09-2011 @ 13:31:04

Waarom staat secret cinema wel in de trailer maar niet in het lijstje eronder??

eMule 02-09-2011 @ 14:06:03

Semiomime, Monster X & Rotator _O_

FearFM 02-09-2011 @ 15:44:53

Idd andere koek is grappig!

Ik ben blij dat Q hier voor heeft gekozen, variatie en het klinkt ook nog eens lekker!

Raefix 02-09-2011 @ 15:46:40

andere koek ga ik zeker wel ef kijke :D

vogelhuisje 03-09-2011 @ 10:48:00

@M-bition

Die trailer is al een stukje ouder, dat was hun streef line-up. Ze zullen er wel niet in geslaagd zijn om Secret Cinema ook daadwerkelijk te boeken. Maar ach, Wouter De Moor is ook zeker niet verkeerd :)

ceekah 03-09-2011 @ 14:49:00

haha leuke trailer van andere koek, is een keertje wat nieuws!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook