The Magic Show presenteert nieuwe aanwinst: Submotion

In de herfst van 2011 kwam het grote nieuws naar buiten. The Magic Show startte met een eigen label. In de afgelopen 6 maanden heeft The Magic Show Records veel hardstyle liefhebbers verwend met een paar zeer sterke releases. Vandaag is het tijd om een volgende stap te nemen. De afgelopen weken stonden in het teken van de voorbereiding van de eerste release van een twee gloednieuwe artiesten op het label. 

In januari 2012 kreeg labelmanager Mark van The Magic Show een zeer indrukwekkende demo binnen van ene Jeffrey en Patrick. Een paar kwalitatief goede tracks met een eigenzinnig verfrissende insteek. Na wat correspondentie leken ze muzikaal en persoonlijk een goede aanvulling op het bestaande team.

Na een paar goede gesprekken met de jongens bleek het duidelijk dat Submotion en The Magic Show een perfecte klik met elkaar hebben. Het duurde dan ook niet heel lang voordat ze besloten om hun toekomst aan elkaar te verbinden.

Volgende maand zal Submotion hun eerste twee tracks “Like a Pro” en “Start Beholding” uitbrengen op The Magic Show Records. Previews hiervan zullen snel verschijnen op www.facebook.com/SubmotionMusic.

In de aankomende weken zullen we een paar leuke nieuwtjes rondom Submotion naar buiten brengen via hun facebook pagina. Waaronder previews van nieuwe tracks, een eerste mix op Q-dance radio en de feesten waar je ze het eerste live kunt bekijken.

In samenwerking met Khadber van Hardtraxx willen we jullie persoonlijk kennis laten maken met de nieuwste aanwinst van The Magic Show Records. Lees hieronder daarom een uitgebreid interview met Patrick en Jeffrey a.k.a. Submotion.

Hey Submotion, tijd voor jullie introductie in de hardstyle scene. Hoe is het ermee?

Jeffrey & Patrick: Met ons gaat het super, thanks!

Fijn om te horen, vandaag is aangekondigd dat jullie de nieuwe artiesten The Magic Show Records zijn. Kunnen jullie iets vertellen over Submotion?

Patrick: Submotion bestaat uit Jeff Vermunt en Patrick Heeren en is ontstaan door heel veel samen in de studio zitten, haha! Eind 2011 hebben we een paar tracks gemaakt waar we veel potentie in zagen en die hebben we naar een paar grote labels gestuurd. We kregen daarop veel goede reacties, waarna we op zoek zijn gegaan naar het label dat het beste bij ons past. Tijdens die periode waren we ook opzoek naar een nieuwe naam en zo is Submotion ontstaan.

Oké, soms kunnen dingen dus heel snel gaan. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Jeffrey: Door de liefde voor muziek haha. We kennen elkaar sinds we ooit een korte periode voor dezelfde baas werkten. We waren beide liefhebbers van harddance muziek en dat heeft het vuurtje aangewakkerd.

Hoe zijn jullie daar achter gekomen? Door jullie enthousiasme of bijvoorbeeld het samen naar feesten gaan?

Jeffrey: Patrick draaide in die tijd al als DJ en ik maakte al muziek. Op een dag vroeg Patrick aan me of ik een keer op een feest van hem wilde draaien. Dat ging erg goed en vanaf dat moment hebben we elkaar de ambacht van het draaien en produceren geleerd.

Hoe lang geleden is het dat jullie echt samen zijn begonnen te werken?

Patrick: In 2006 zijn we begonnen met af en toe een project samen. Maar vanaf 2008 zijn we toch echt altijd samen in de studio aan het werk.

Dat is al best lang. Hebben jullie ook onder andere aliassen tracks uitgebracht?

Jeffrey: Jazeker, Patrick is jaren actief geweest als dj Tonass als hardstyle DJ.

Patrick: Inderdaad en Jeffrey heeft vroeger al een paar jumphits gehad als DJ Versial. Dit is een lange tijd zo geweest totdat we ons alle twee echt op hardstyle gingen richten. We hebben toen een aantal dingen samen gemaakt en uitgebracht op kleinere labels. Maar die stijl was heel anders dan de stijl van Submotion.

Jullie zijn beide dus al jaren actief in de harddance scene. Kunnen we ook verwachten dat aspecten die vroeger in de muziek aanwezig waren terug te horen zijn in jullie tracks?

Jeffrey: Uiteraard komen er wel oude invloeden in de tracks naar boven. We proberen ons te laten inspireren door dingen van nu maar ook door muziek uit het verleden.

Dat is goed om te horen, waar halen jullie nog meer jullie inspiratie vandaan?

Patrick: We hebben natuurlijk al de nodige feestervaring opgedaan in de afgelopen jaren maar daarnaast halen we ook inspiratie uit gebeurtenissen uit onze levens. Het kan eigenlijk overal vandaan komen.

Terug naar Submotion, de naam is natuurlijk een heel nieuwe naam in de hardstyle. Hoe zijn jullie hier eigenlijk op gekomen?

Jeffrey: Nou haha, toen we op zoek waren naar een passend label voor onze tracks realiseerde we ons dat we ook een nieuwe verfrissende naam moesten hebben voor onszelf. Na weken van wikken en wegen heeft onze studio ons uit de brand geholpen.

Patrick: Tijdens het produceren draaide Jeff aan de Sub(osc) van de Virus TI en op hetzelfde moment gebruikte ik een effect uit de (pad) motion van onze Korg KP3. Ik denk dat we beide op dat moment het licht zagen en zo zijn we op de naam Submotion gekomen.

Goed om te horen dat je zo een coole naam kunt krijgen van een paar functies op je apparatuur. Wat hebben jullie nog meer in de studio staan.

Jeffrey: We hebben een eigen studio met daarin alles wat we nodig hebben. Buiten de Virus TI en de Korg KP3 hebben we ook nog een JP 8080, een Dave Smith Mono Evolver en de MC 505.

Patrick: Oh ja, we hebben ook nog een Rhode NT1000 voor de vocalen. Dit verwerken we allemaal in Cubase 6 met een Mota 828 MK3. Daarnaast hebben we nog randapparatuur zoals de Portico 2 Master Buss Processor.

Dat zijn een hoop mooie spullen, zijn jullie vooral hardware gericht bij het produceren?

Jeffrey: We zijn redelijk hardware gericht, ja. Maar plug-ins kunnen natuurlijk niet ontbreken. We gebruiken eigenlijk altijd wel de Sylenth. Naast onze gewone instrumenten gebruiken we bijna altijd de Fabfilter Bundle en de Waves Bundle in onze tracks.

Hiermee kun je zeker een hoop verschillende dingen doen. Wat vinden jullie zelf de belangrijkste elementen in een hardstyle track?

Jeffrey: De sfeer is heel belangrijk. Hiermee bedoel ik het samenspel van melodie en de midintro.

Patrick: We houden net zo veel van een euforische track als van een echte rauwe kneiter.

Kunnen we in de toekomst dan veel diversiteit bij jullie verwachten? Of neigen jullie meer naar een bepaalde stroming binnen de hardstyle?

Patrick: Onze muziek is wel divers maar nadat we een paar tracks hebben gemaakt zullen we ongetwijfeld wel in een bepaalde stroming geplaatst worden. Zelf zijn we niet zo van het hokjes denken. De muziek die we maken is kenmerkend voor Submotion, hoe andere mensen het noemen maakt ons niet zo veel uit!

Hebben jullie dan wel een aantal artiesten waar je veel tegen op kijkt?

Patrick: Jazeker!

Jeffrey: Op productie gebied zijn we grote fan van Zatox, Adaro, Ran-D, maar ook van Showtek.

Patrick: Er zijn natuurlijk nog wel andere artiesten die hele vette tracks maken, maar dit zijn wel echt onze favorieten.

Showtek en Adaro, dat zijn toch ook twee uitersten?

Patrick: Dat willen we graag toelichten. We houden echt van de muziek die Adaro maakt. Zijn tracks zijn echt “in your face” en divers. Daarnaast heeft Showtek vroeger en nu altijd de tracks gemaakt die kwalitatief hoogstaand zijn en waar wij als producers nog altijd tegen op kijken. Als je ook ziet wat die jongens de afgelopen jaren hebben bereikt, we hebben daar veel respect voor!

Jeffrey: Het was trouwens ook echt geweldig om te horen dat Adaro onze track “Start Beholding” heeft gedraaid in The Magic Show Podcast op Q-dance radio.

The Magic Show is natuurlijk een belangrijk onderwerp voor Submotion, hoe zijn jullie hier eigenlijk beland?

Jeffrey: Nou, na de positieve reacties van een paar grote labels over onze tracks hebben we goed nagedacht over wat het beste voor ons is. We zijn toen ook met iedereen in gesprek gegaan.

Patrick: The Magic Show heeft ons toen uitgenodigd om een keer langs te komen in hun studio om persoonlijk met elkaar te praten. Aangezien Jeffrey en ik ook in Brabant wonen zijn we een keer ’s avonds bij ze langs gegaan.

Jeffrey: We wisten niet precies wat we moesten verwachten en hadden het idee dat het niet zo lang zou duren, haha! We zijn uiteindelijk een paar uur gebleven en hebben onder het genot van een paar glazen bier ongeveer elke hardstyle track van vroeger tot nu besproken. Het was erg gezellig.

Hebben jullie ook meerdere mensen van het The Magic Show team ontmoet?

Jeffrey: Jazeker, op die avond hebben we Michel en Mark ontmoet. Een paar weken daarna waren we al uitgenodigd voor een meeting met de hele crew. Toen hebben we ook Tartaros, Juized, The Geminizers, Zero Sanity, Mind.Illusion, MC Shizzler en San Miquel ontmoet.

Hoe was de sfeer daar?

Patrick: De sfeer bij The Magic Show onderling is echt heel erg goed. Op de meeting kon je duidelijk merken dat er een goede mix is tussen professionalisme en plezier. Iedereen wil iets van hun muziek carrière maken en is bereid om elkaar daarbij te helpen. Daarbuiten is er genoeg ruimte voor onderlinge gezelligheid. We hebben het volgens mij nog een uur of drie over Mortal Kombat en Bavaria gehad. Er werd goed voor ons gezorgd met eten en drinken en de jongens hebben ons allemaal goed ontvangen!

Heeft dit ook voor jullie meegespeeld bij de keuze om iets met The Magic Show te gaan doen?

Patrick: Jazeker, de sfeer binnen het team is echt goed en iedereen is open tegen elkaar over alles.

Jullie tracks “Start Beholding” en “Like a Pro” worden ook al flink gedraaid door The Magic Show artiesten. Hoe staan jullie tegenover de tracks van de anderen?

Jeffrey: De tracks van de andere jongens zijn zeker goed. We hebben recent wat nieuwe tracks van ze gehoord en daar zitten echt een paar klappers bij. We vinden de tracks van Juized vooral vet omdat hij zo divers kan zijn en verrassende elementen in zijn tracks heeft. Tartaros gaat op dit moment als een speer met zijn harde tracks. En de nieuwe tracks van The Geminizers knallen ook als een gek.

Zou er eventueel een keer een samenwerking in kunnen zitten?

Jeffrey: Ik sluit een samenwerking zeker niet uit, we hebben bier klaar staan dus dat kan ieder moment zomaar gebeuren!

Bier lijkt een centraal punt bij de Brabantse gezelligheid. Wanneer kunnen we jullie eerste set op The Magic Show Podcast verwachten?

Patrick: Ik durf nog niet precies te zeggen wanneer de onze eerste mix doen, we zijn op dit moment bezig met veel nieuw materiaal. Maar het kan ieder moment gebeuren!

Hoe staat het eigenlijk met jullie draaikwaliteiten?

Jeffrey: We hebben natuurlijk alle twee al een behoorlijke poos ervaring opgedaan onder andere aliassen.

Patrick: We proberen voornamelijk mensen te boeien door de platenkeus en het verrassen van ons publiek bijvoorbeeld door het draaien van edits en experimenteel mixen. Misschien hoor je ons af en toe zelfs wat scratchen.

Dat klinkt erg goed, wanneer kunnen we jullie eerste DJ-set voor publiek verwachten?

Patrick: We hebben al een paar mooie boekingen in onze agenda staan. Helaas is het niet aan ons om dit bekend te maken dus ik kan er nog niets over zeggen. Houd onze facebook pagina dus goed in de gaten!

Ik ben heel benieuwd naar wat er te komen staat. Zouden jullie kunnen aangeven wat jullie kwaliteiten zijn zodat organisaties weten waarom ze jullie moeten boeken?

Jeffrey: Het belangrijkste promotiemiddel dat we hebben zijn natuurlijk onze tracks. We doen altijd ons best om deze zo goed mogelijk te maken. Daarnaast zijn we achter de DJ booth energiek aanwezig en proberen we altijd het publiek te verrassen.

Patrick: We zijn altijd uit op verbetering van onszelf en nemen kritiek altijd mee om onze muziek en act naar een hoger niveau te brengen.

Jeffrey: Daarnaast is het natuurlijk ook de taak van ons boekingskantoor (The Magic Show Bookings – [email protected]) om dit voor ons te regelen, dus die hebben daar ook iets over te zeggen.

Wat zijn jullie favoriete tracks van dit moment? Welke tracks zouden jullie nu graag draaien?

Patrick: Mijn favoriete track op dit moment is Artic – Fuck The Fake Shit (Adaro Remix).

Jeffrey: Mijn favoriete plaat is nog steeds Noisecontrollers – So High.

Twee grote hits op dit moment, welke oude tracks zouden jullie hier tussendoor draaien?

Patrick: Jeffrey zou dan zeker Rambo is a Pussy draaien.

Jeffrey: Patrick zou The Nasty Boyz – Angel (Hardstyle Masterz Cut) draaien.

Een paar mooie oude tracks. Zou je iets willen vertellen over de tracks waar jullie op dit moment mee bezig zijn?

Patrick: Nou onze twee tracks “Start Beholding” en “Like a Pro” zijn net af en hebben al support van topartiesten als Chain Reaction en Adaro. Over een paar weken zullen ze uit worden gebracht op The Magic Show Records. Onze eerste release als Submotion is dan een feit.

Jeffrey: Daarnaast zijn we bezig met een paar nieuwe tracks. We hebben een paar leuke thema’s verwerkt in de nummers. Hopelijk kunnen we jullie deze snel laten horen.

Ik ben benieuwd, wat is nou het ultieme doel van Submotion?

Jeffrey & Patrick: Haha, onze ultieme doelstelling is toch echt wel Qlimax.

Patrick: We staan zelf al ieder jaar aan de andere kant van de DJ booth. Dus dat is echt ons ultieme doel.

Wat hopen jullie over een jaar bereikt te hebben?

Jeffrey: Nou we hopen volgend jaar mee te kunnen draaien op een paar mooie festivals. Defqon, Decibel en WiSH Outdoor staan hoog op onze verlanglijst.

Patrick: En indoor zouden we graag op feesten als Hard Bass, Reverze of Euphoria draaien. Maar ik denk niet dat we daar volgend jaar al staan, haha!

We hopen in ieder geval met zijn allen dat jullie er snel gaan komen. Aan enthousiasme ontbreekt het zeker niet. Willen jullie zelf nog iets kwijt aan de lezers van dit interview?

Jeffrey: Jazeker, Pop it Like a Pro! En blijf ons goed volgen op onze social media.

Patrick: Zeker, we gaan ons best doen om iedereen te voorzien van een dosis verse Submotion stijl!

Bedankt voor het interview. Vergeet Submotion niet te liken op www.facebook.com/SubmotionMusic om op de hoogte te blijven van deze aanstormende hardstyle artiesten.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 04-04-2012 om 13:37 door Jor-D | Translate:

Reacties (11)

Plaats reactie
Titatovenaar 08-04-2012 @ 01:15:49

Welkom boys!

Submotion 08-04-2012 @ 10:16:43

The word is out! Thanks Tita! :)

Firetrap 08-04-2012 @ 12:25:23

Ben benieuwd of jullie wat nieuws en toevoegends kunnen brengen in het oerwoud aan upcoming artiesten

Wesz91 08-04-2012 @ 13:33:34

Gefeliciteerd ^^ jullie eerste platen klinken iig lekker!

G1LL 08-04-2012 @ 14:23:08

Ben erg benieuwd naar jullie in de toekomst! Succes bij The Magic Show!

Proteaz 08-04-2012 @ 16:12:14

Ik ben benieuwd wat de toekomst jullie zal brengen, iig succes he! En tof dat TMS weer een stukje is gegroeid, super!

Intervention 08-04-2012 @ 19:14:13

erg benieuwd wat jullie gaat doen in de toekomst, dingen die ik nu al heb gehoord zijn zeker neit slecht, succes @ TMS :)

Khadber 10-04-2012 @ 12:36:02

Eerste platen klinken prima. Beniewd naar meer!

San Miquel 10-04-2012 @ 14:54:13

Welcome guys! :)

Econz 12-04-2012 @ 18:45:33

Succes jongens!

Ramirez 13-04-2012 @ 11:00:18

Nog nooit van deze bois gehoord.

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook