Thrillogy 2009: Interviews

De drie Thrillogy namen zijn vorige week bekend gemaakt. Niemand minder dan Evil Activities, Dana en D-Block & S-te-Fan zullen op zaterdag 31 oktober 2009 de hele avond in het middelpunt staan. Drie superacts uit de hedendaagse hardere stijlen, verzameld onder een dak!

Tijd om wat meer over hen te weten te komen. B2S vroeg de artiesten naar hun Thrillogy avontuur… Hier een samenvatting van wat ze te melden hadden.

D-Block & S-te-Fan: (R)Evolutionairen van de Hardstyle
Naam: Diederik Bakker en Stefan den Daas
Woonplaats: Den Haag

Begin dit jaar kregen de 2 mannen het goede nieuws te horen: zij zijn één van de drie uitverkoren acts voor Thrillogy 2009. ”We kwamen net terug van vakantie toen we het nieuws te horen kregen. We voelden ons vooral heel erg vereerd!” En dat was wel duidelijk, want de twee kregen er enorm veel inspiratie van. Toen ze in korte tijd drie tracks hadden gemaakt, besloot het duo om dit vijfde jaar samen ook te vieren met een artiestenalbum. “Ons album kan verwacht worden in september. We zijn heel erg benieuwd wat de reacties zullen zijn en hopen dat iedereen onze visie op Hardstyle kan waarderen”.
Niet onbelangrijk is de vraag voor wie zij hebben gekozen om met hen het podium te delen. Wat is de filosofie achter de programmering van hun area? “Wij komen wekelijks dezelfde gezichten tegen en met sommige bouw je dan ook een hele leuke band op dat kan overgaan in een hele dikke vriendschap. Alle artiesten zijn dan ook vrienden van ons (allemaal op hun eigen manier) als ook artiesten waar wij respect voor hebben”.
In ieder geval kan vast verklapt worden dat Noisecontrollers en Deepack het podium met de mannen zullen delen! “Zo’n speciale avond wil je natuurlijk delen met mensen waar je plezier mee hebt. Daarnaast was het ook belangrijk voor ons om niet hetzelfde geluid over heel de avond te hebben, er zit dus wel een behoorlijke variatie in de muziek tijdens de avond”.

Dana: elke keer dat stapje verder
Naam: Dana van Dreven
Woonplaats: Amstelveen
Dana van Dreven is wellicht één van de beste allrounders in de harder styles. Ze heeft pionierswerk verricht in de Hardstyle en een sleutelrol gespeeld in de Hardcore van de jaren ’90. Dana verdient dan ook haar plek op Thrillogy! “Natuurlijk is een podium waar ik negen uur lang mijn muzikale invulling kan geven een hoogtepunt. Toch zie ik het vooral als een nieuwe gelegenheid om mijn visie op de ontwikkelingen van de muziek te laten horen”.
Er staat een enorm gevarieerde avond klaar, waar Early Hardstyle en Hardstyle natuurlijk een dominante rol spelen en het gaspedaal ingetrapt wordt met Early Hardcore en Hardcore. In al deze disciplines kent ze grote successen.
Hoe kijkt Dana zelf tegen deze speciale Halloween night aan? “In de eerste plaats gaan we er gewoon een feestje bouwen waar je ‘Dana’ tegen zegt. Ik zie best een uitdaging om het beter te doen dan die andere twee hallen, hoeveel respect ik ook voor die jongens heb. Dat stuk extra ervaring dat ik meeneem gaat er toch wel voor zorgen dat mensen hoger gaan springen!”
Voor de verdere invulling van haar area heeft Dana Hardstyle-adapter Luna uitgenodigd. En voor de Hardcore invulling zal in ieder geval niemand minder dan DJ Vince de Brabanthallen laten schudden op zijn grondvesten.

Evil Activities: de zaag gaat erin
Naam: Kelly van Soest
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel
De Hardcore area is dit jaar het domein van Evil Activities! De formatie rond frontman Kelly van Soest is zonder enige twijfel één van de meest succesvolle acts van de afgelopen jaren. “Ik vind het ook heel vet dat ik één van de namen van Thrillogy 2009 ben”, zegt Kelly. Het is een vorm van erkenning voor mijn werk en dat zorgt voor een nóg grotere drive om door te gaan in de muziek”.
Opvallend in het artwork van dit jaar is het Halloween thema en de afbeelding van Kelly waarbij hij met een kettingzaag in het rondte zwaait. Kelly vervolgt: “Ik beloof dat ook muzikaal gezien de zaag erin gaat haha! De mensen die mij volgen, kunnen wel inschatten hoe de line-up eruit zal komen te zien. Het zijn allemaal artiesten waar ik erg goed mee kan samen werken, en die precies aansluiten bij het gevoel dat ik deze avond mee wil geven”.
Wie vorig jaar bij Thrillogy was herinnerd zich ongetwijfeld nog hoe bomvol de Hardcore area was. Daarom zal deze tijdens de 3e editie van Thrillogy maar liefst twee keer zo groot zijn! Waar kijkt Kelly het meeste naar uit? “Ik ben heel erg benieuwd naar de entourage en ook hoe ik het vol ga houden! Maar dat komt vast goed. Ik geniet er namelijk van wanneer ik met andere muzikanten bezig ben, en er zo’n enorme ‘boost’ komt, elke keer een stapje energie erbij”. Die enorme boosts zullen onder andere ook komen uit de breinen Tommyknocker en Neophyte. Twee van de acts die Kelly zullen bijstaan tijdens zijn marathon-performace.

Zoals je leest hebben alle artiesten er ontzettend veel zin in en hebben zij allemaal zo hun eigen manier om zich voor te bereiden op deze speciale avond. Een ding is zeker, het dak van de Brabanthallen vliegt er weer af en Thrillogy 2009 wordt nog grootser dan voorheen!

De voorverkoop is inmiddels gestart. Tickets kosten € 45,- (ex fee) en zijn te verkrijgen via alle verkoopkanalen van Ticketonline, waaronder internet, het callcenter en de Free Records Shops.

De gehele line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Bekijk hier de trailer en hou www.b2s.nl in de gaten voor meer info.Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 03-08-2009 om 10:33 door Khadber | Translate:

Reacties (12)

Plaats reactie
Khadber 03-08-2009 @ 10:35:59

Line up komt dus binnenkort.. Kijken wat het voor gaat stellen.

EDIT:Er worden dus al namen vrijgegeven:

LINE-UP so far:
DBSTF
Noisecontrollers
Deepack

Dana
Luna
Vince

Evil Activities
Tommyknocker
Neophyte

Nipsen 03-08-2009 @ 10:48:53

De zaal van Dana wordt vet ^^

maarten1410 03-08-2009 @ 11:25:06

Ik denk dat je je over de zaal van EA ook echt geen zorge hoeft te maken, klinkt goed!

Noizeoffice 03-08-2009 @ 12:37:58

Kdenk dat je over alle 3 de zalen geen zorgen hoeft te maken :D

Kouba 03-08-2009 @ 13:02:16

I read a few topics. I respect your work and added blog to favorites.

G1LL 03-08-2009 @ 13:45:06

Dit wordt een super verjaardag:D! Op 31 oktober jarig zijn is nog nooit zo leuk geweest:D! M’n eerste 18 + party dan:D!

Hardboy 03-08-2009 @ 14:09:51

Hehe ik ben dan ook jarig :) en ik ga er ook heen…..19 jaar alweer !

Nipsen 03-08-2009 @ 15:05:08

Ja van EA wist je dat die vet zou worden, Rotterdamse DJ dus zal er wel aardig wat van het Rotterdam Records meenemen, de eerste is er al van, Neophyte. Maar Vince nog nooit echt horen draaien dus echt benieuwd! En natuurlijk naar de rest van de line up ^^

Kaptain 04-08-2009 @ 16:05:36

Bij DBSTF had ik ook wel Josh & Wesz , of Coone ofzo …
En waaarschijnlijk volgen er nog een aantal uit de scantraxx-stal.

G1LL 04-08-2009 @ 17:57:18

@ Hardboy, ik wordt dan 18 haha, dus mag er net legaal in.. Ik koop wel een taart voor je;)

marino 20-08-2009 @ 19:36:42

Rechtstreeks uit het boekje dat je aan het eind bij decibel kreeg :p

casefan 26-08-2009 @ 01:49:59

B2S vroeg de artiesten naar hun Thrillogy avontuur… Hier een samenvatting van wat ze te melden hadden.

Lezen is ook een kunst hè :idea:

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook