Review: A² Records – Unleashed

Ongeveer 3 jaar geleden zag de allereerste release van A² Records het licht. Het sublabel van Scantraxx, wat onder leiding van Alpha² valt, kan een label genoemd worden die een combinatie van rauwe beats met melodieën combineert. Door deze ”toegankelijke” rauwe sound werd het label razendsnel populair, en breidde het label zich verder uit met de artiesten; Ran-D, Adaro, Beat Providers, 2-Sidez (B-Front & Pulse) & E-force.
Het album bevat samenwerkingen met bekende artiesten uit de Hardstyle scene, onder andere met; Wildstylez, Zatox, Luna & Zany. De Psyko Punkz hebben een remix gemaakt van de track Unleashed, die tevens als albumtitel is gebruikt. Met 20 tracks op het album, waarvan nieuwe en oudere tracks, biedt A² Records een breed beeld over welke sound A² Records typeert. In deze review bespreken we het album en hebben wij een klein interview gedaan met E-force! Enjoy!

Review en interview door: Teknizion en G1LL

Hoe open je een album met een grote knal? Juist, je begint het met een dikke samenwerking! Future Shock, een samenwerking tussen Ran-D & Wildstylez. Een track met een flinke drive, en een typerende Wildstylez melodie, maakt deze samenwerking een echte floor filler. Nadat we getrakteerd zijn met deze heerlijke samenwerking, krijgen we meteen weer een flinke samenwerking te horen! Breathe, een track die al een aantal maanden de vloeren doet trillen in Hardstyle land, is wederom een samenwerking met Wildstylez. Alpha² hebben al vaker samenwerkingen met Wildstylez gemaakt, zo hadden ze in 2010 samen de hit Atrocious, en hebben ze vroeger onder het Outsiders alias enkele releases gehad.

Op het album vinden wij ook A² Records’s laatste aanwinst; E-force. Met maar liefst 4 tracks op het album, waarvan 2 samenwerkingen met hardstyle legende Luna, vertegenwoordigt E-force zich als nieuwe artiest zich in 1 klap de hardstyle scene in! Ook hebben wij met het voormalige lid van de Beat Providers een mini interview gehouden, welke je aan het einde van de review kunt lezen. Op het album vinden we ook 2 solo tracks van een man die bekend staat om zijn samenwerkingen met Ran-D; Adaro! Hit You With That Bang Shit & The Haunter Of The Dark zijn 2 harde platen, die zich typeren met een simpele, monotone sound. Hierdoor komen de kicks ontzettend hard door, en zijn deze tracks favoriet bij het rauw-liefhebbend publiek.
Ook staat er op het album een track onder het nieuwe alias van Ran-D & Adaro, genaamd Gunz 4 Hire – Gangsters Don’t Dance. Een typische Ran-D & Adaro track; Een lekker intro met een harde kick, en de vocals van Ran-D, maken de track compleet! Voormalig lid van A² Records, B-Front heeft speciaal voor het A² album samengewerkt met Alpha². de track Liberate is een track met B-Front sounds en Alpha² kicks. Met een straight forward intro en outro, en een meezwepende break, hebben de heren een top track weten te neer zetten!

Ook hebben de Alpha² 2 solo tracks gemaakt voor het album; Let It Go & Kick Back. Let It Go net wat beter dan Kick Back, maar beiden tracks geven de sound van Alpha² perfect weer. Dirty Workz super sterren Psyko Punkz zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden onder het Hardstyle Publiek. Met hits als After MF & Rock Ya Attitude, mogen deze mannen zich heuse toppers noemen! Voor het A² Album hebben ze de eer gekregen om de titeltrack te remixen. Unleashed is een door Alpha² gereleasede track in 2009. De Psyko Punkz hebben een geheel eigen sound in de remix toegevoegd. Zo heeft de remix vocals gekregen, en de typerende Psyko Punkz kicks!

De man die misschien wel het meest vertegenwoordigd is op het album, is Ran-D. Met zijn solo track Feel My Fire (die al enkele maanden uit was) een samenwerking met italiaanse hardstyle goeroe Zatox; Indoctrination, en een samenwerking met Zany ft. Nikkita; Son Of Torture. Heeft Ran-D zich goed weten te vertegenwoordigen voor het album. De frisse, duistere plaat Son Of Torture is al weken populair bij veel artiesten. De vocals van Ran-D, in combinatie met de prachtige stem van Nikkita, vormen 1 mooi geheel. En wanneer de sounds van Zany dit opvullen, krijg je een van de meest epische platen van het album, en van 2011. Het album sluit zich af met een al eerder vernoemde track; Haunter of the Dark. Deze track eindigt het album met een gigantische knal.

Al om al is het album een grote trip door rauwe beats met een melodieus randje. Het is een erg fijn album geworden, een album die de sound van A² Records representeert!

Hardtraxx: Hoe ben je als DJ/Producer begonnen?
Yooow Hardtraxx people!! Ik ben eigenlijk zoals bijna iedere jongen begonnen op m’n slaapkamer. Ik was een jaar of 13 toen ik voor het eerst met de dance muziek in aanraking kwam.
Ik vond het super om in m’n vrije uurtjes naar deze muziek te luisteren. Al snel ben ik me er meer in gaan verdiepen en had besloten om 2 platenspelers en een mixer te kopen.
Dit heb ik jaren volgehouden, maar alleen draaien was voor mij niet meer genoeg. Ik ging opzoek naar een nieuwe uitdaging… PRODUCEREN!!!!

Hardtraxx: Waarom ga je alleen verder onder de naam E-force en stop je met Beat Providers?
De reden dat ik gestopt ben met Beat Providers en mijn keuze heb gemaakt voor E-force is omdat ik graag helemaal mijn eigen ding wil kunnen doen en daarin onafhankelijk wil zijn. Roy zal verder gaan als Beat Providers en ik heb er alle vertrouwen in dat hij Beat Providers een mooie voortzetting zal geven. Roy en ik zijn nog steeds goede vrienden.

Hardtraxx: We zien op het album 2 samenwerkingen met Luna. Hoe ben je tot deze samenwerking gekomen?
Ik ken Richard al een tijdje vanuit Beat Providers, maar ik heb Richard eigenlijk echt leren ”kennen” in het vliegtuig op weg naar een boeking in Zweden.
Ik merkte al snel dat er een muzikale klik was tijdens deze vlucht. We hadden al snel besloten om een keer samen de studio in te duiken, dit is er eigenlijk pas echt van gekomen nadat ik als E-force ben verder gegaan.

Hardtraxx: Als je A² Records in een paar woorden/zinnen moeten beschrijven, hoe zou je dat dan doen?
Krachtig, Rauw, Melodieus en Energiek!

Hardtraxx: Welke track(s) springt/springen er echt tussen uit voor jouw op het A² Records album?
Dit vind ik een lastige vraag.. Eigenlijk vind ik alle platen erg dik en ben ik erg trots op het A² Records album.
Ik vind het zelf heel belangrijk dat er een bepaalde emotie in een track zit en in mijn opzicht hebben deze tracks dat stuk voor stuk.

Hardtraxx: Om even in de toekomst te kijken, je staat 25 juni op Defqon.1 in Biddinghuizen. Wat kunnen we gaan verwachten?
Ik zal een live act gaan doen van 30 minuten. Als jullie van de A² Records sound houden, zal ik jullie zeker niet teleurstellen
Ik hoop jullie allemaal te zien op Defqon1…

Keep up the good work!!

Grtz, E-force

Album: A² Records – Unleashed

01. Wildstylez & Ran-D – Future Shock
02. Alpha² & Wildstylez – Breathe
03. E-Force & Luna – Blacklight
04. Adaro – Hit You With That Bang Shit
05. Alpha² & Wildstylez - Atrocious
06. Alpha² - Let It Go
07. Ran-D – Feel My Fire
08. E-Force – Remote Control
09. Ran-D & B-Front – Rebirth (Official Rebirth Anthem 2011)
10. Alpha² & B-Front - Liberate
11. E-Force & Luna – Evolved
12. Gunz For Hire (a.k.a. Ran-D & Adaro) – Gangsters Don’t Dance
13. Alpha² - Unleashed (Psyko Punkz Remix)
14. Noisecontrollers – Yellow Minute (Alpha² Remix)
15. Alpha² - Kick Back
16. E-Force – Brutality
17. Zatox & Ran-D – Indoctrination
18. Ran-D & Alpha² - The New Shit
19. Zany & Ran_D feat. Nikkita – Son Of Torture
20. Adaro – Haunter Of The Dark

Het album is vanaf vandaag te koop op: Hardstyle.com, Recess.nl, Freaky.nl en Bol.com

Meer informatie:
scantraxx.com
a2records.nl
youtube.com/scantraxxrecordz
youtube.com/a2recordsVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 23-05-2011 om 10:01 door Jor-D | Translate:

Reacties (27)

Plaats reactie
Blazed 23-05-2011 @ 10:14:55

E-Force (l)
De meeste tracks heb ik al grijs gedraaid, dus ik vind het niet een heel boeiend album meer.

Festuca 23-05-2011 @ 10:16:05

Kort interview, maar wel leuk

TiMOTHYb 23-05-2011 @ 10:16:52

Ik wel, lekker om in een album op m´n telefoon te hebben staan. En altijd handig om alle tracks bij elkaar te hebben. Stuk voor stuk knallers.

The Axe 23-05-2011 @ 10:36:42

Jammer dat alles al doodgedraaid is en het voor 90% radio edits zijn..
Natuurlijk zijn het grotendeels weel hele dikke nummers :-)

Maximize 23-05-2011 @ 10:56:44

Ik ben er zeker bij op DefQon Edward :D

Oxbow 23-05-2011 @ 11:01:49

Leuke review Teknizion & G1LL! Let wel een beetje op het Nederlands he, beter als :p

roberttt 23-05-2011 @ 11:07:40

Interview is wel leuk :) review kon beter ;)

Rik 23-05-2011 @ 11:16:30

Nice

Nrgizer 23-05-2011 @ 11:57:42

:D Hehe goed gedaan mannen

Faalhaas 23-05-2011 @ 12:54:10

Grappig verhaaltje, maar stoorde me een beetje aan de schrijfstijl met al die uitroeptekens. Vrij kinderlijk.

Over het album ben ik nog niet uit, heb het nog niet binnen.

Anco 23-05-2011 @ 14:24:40

Lekker! Interview kon beter

Envious 23-05-2011 @ 14:51:47

interview voegt wel wat leuks toe aan de review :)

Hard Twins 23-05-2011 @ 15:49:42

Rebirth anthem zit niet in de review :cry:
Verder top review hoor

Taxi 23-05-2011 @ 16:36:52

Let een beetje op het Nederlands in het vervolg, en de vele uitroeptekens waren ook niet nodig. Inhoudelijk wel een leuke review. :)

Jor-D 23-05-2011 @ 16:39:08

Laten we het hier over de inhoud van het album hebben. Opmerkingen over wat beter kan kunnen naar Teknizion of G1LL gestuurd worden :)

Teknizion 23-05-2011 @ 17:17:49

Review staat nu ook op de scantraxx website :) Feedback hoor ik graag, is de eerste keer dat ik een review heb gemaakt. Dus als je feedback hebt, kun je dat altijd PMen!

LNDRTJN 23-05-2011 @ 18:36:00

Heeeerlijke tracks van E-force.. Helemaal mijn ding! Wat een drive en energie zitten er in zijn tracks.. Voor de rest ook een prima album!

G1LL 23-05-2011 @ 18:54:23

Review is meer van Teknizion z’n hand, interview meer van mij :) Maar feedback is natuurlijk voor allebeide dingen welkom! PB!

marsiascout 23-05-2011 @ 19:37:56

Liberate & Future Shock (l)

Koever 23-05-2011 @ 21:18:27

Heel vet album :)

sjobie 23-05-2011 @ 23:14:45

(l)

Mystic Dummy 24-05-2011 @ 02:27:25

Noisecontrollers – Yellow Minute (Alpha² Remix)

kunnen ze nou niet een keer kappen met dat nummer >.< die kennen we nu wel :s

Ramirez 24-05-2011 @ 10:20:51

Lekker edje! :D

Basswalkerz 24-05-2011 @ 16:25:48

Beste album 2011 ? :$

partypaus 24-05-2011 @ 21:44:02

Persoonlijk wordt het album van TNT voor mij het album van het jaar!

RecordNL 30-05-2011 @ 18:52:05

Zeker een hard album!

moslim666 26-07-2011 @ 13:51:35

check out this music video on youtube with top 5 hardstyle festival anthems
-> http://www.youtube.com/watch?v=G7dGAogw … ideo_title

Thanks!

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook