Review: Donkey Rollers – The Million Gods / Relentlessly

De Donkey Rollers hebben natuurlijk geen introductie nodig. De live act wordt verzorgd door Zany, Jowan & DV8 en is sinds het begin van hardstyle een gevestigde naam binnen de scene, met bijna 20 releases en meer dan 120 optredens is het de meest bekende live act en absoluut een naam waar je U tegen zegt. Ondertussen is iedereen wel bekend met platen als ‘Followers’, ‘The Fusion of Sound’ en ‘Innocent’. Het productieteam van de Donkey Rollers bestaat uit hardstyle guru Zany en Michel Pollen, het stille brein achter een gigantisch aantal Fusion en voorheen Superplastik producties. Deze 19e Donkey Rollers release bestaat uit een harde doch toegankelijke track en een ietwat aparte track met harde anticlimax. Het gaat om de tracks: The Million Gods en Relentlessly.

The Million Gods
Met The Million Gods laten de Donkey Rollers heel goed zien wat hun, in ieder geval huidige stijl, nou precies inhoudt: hard, energiek en sfeervol. De track werd begin juli voor het eerst ten gehore gebracht en al gauw was het duidelijk dat het om een Donkey Rollers track ging. Nu al weken lang wordt hij op verscheidene feesten, door verscheidene dj’s gedraaid, ook omdat de track absoluut een toegankelijk tintje heeft.

YouTube Preview Image

Dan de track, met de vocalen: ‘’and so it begins’’ wordt de mid intro ingeluid. De mid intro is een gigantische bak aan energie die afgewisseld wordt door leuke haperende screeches en energieke kickrolls. Helaas zijn de kicks niet geweldig, ze bevatten weinig punch en moeten hard overkomen, helaas is dit niet het geval.

De break is typisch Donkey Rollers, hij bevat veel sfeer en je weet precies wat je te wachten staat. Halverwege de break komen de vocalen ‘’observe, the chosen ones’’ aan het gehoor, hierna begint de melodie.

Ook de melodie bevat veel sfeer, helaas wordt de melodie niet ten gehore gebracht in de climax, wat in dit geval gelukkig niets afdoet aan de daadwerkelijke climax.
De climax bestaat uit energieke screeches die de hele climax doorgaan. Van genoeg drive is absoluut sprake, geen moment verdwijnt de energie uit de climax en vooral live is dit een genot.

Zo is dit absoluut een goede typische Donkey Rollers plaat, hij verveelt niet gauw en is vergeleken met vorige Donkey Rollers tracks een erg goede track.

The Million Gods
Kicks 7/10
Mid intro 8/10
Melodie 7/10
Climax 8/10
Outro 7/10
Sfeer 8/10
Drive 8/10
Algehele beoordeling 7.6/10

Relentlessly
Relentlessly is een vrij aparte plaat en wijkt enigszins af van wat je normaal van de Donkey Rollers krijgt voorgeschoteld.

YouTube Preview Image

De eerste intro bevat hele vage lage kicks, die eerder al soortgelijk ten gehore werden gebracht in Total Domination, helaas bevatten deze weinig drive en kan je er live vrij weinig mee. Het idee ervan is goed maar de uitvoering laat te wensen over. Na de vage eerste intro wordt de mid intro ingeluid met speelse vocalen en gaat de mid intro verder met wat vage leuke sounds, hardere kicks en gelukkig ook meer drive. Al gauw komt dat ten einde om de break in te luiden. De break is precies wat je van de Donkey Rollers verwacht, mysterieus en sfeervol. De melodie is een typische Donkey Rollers melodie die gekenmerkt wordt door de sounds van Michel Pollen. Abrupt komt de melodie ten einde en gaat die over in een meedogenloze anticlimax die enorm veel energie en drive bevat. Helaas duurt de anticlimax niet erg lang en gaat deze over in een soort mid intro waarin de kick van toonhoogte veranderd, dit zorgt ervoor dat het einde van de track niet saai eindigt maar ook nog genoeg energie bevat. Al met al is dit een goede tweede track van de release die leuke elementen bevat die je normaal niet gewend bent van de Donkey Rollers.

Relentlessly
Kicks 7/10
Mid intro 6/10
Melodie 7/10
Climax 8/10
Outro 6/10
Sfeer 7/10
Drive 7/10
Algehele beoordeling 6.9/10

Conclusie
Dit is zeker een sterke Donkey Rollers release, ten opzichte van hun vorige twee releases: To The End en Total Domination/Not Afraid is dit al een grote vooruitgang. Het gevaar bij deze release is waarschijnlijk dat hij gauw zal gaan vervelen en dit geldt dan vooral voor de track: Relentlessly. De meeste Donkey Rollers tracks worden vaak gekarakteriseerd door een bundeling van de sounds van Zany en Pollen, zo is dat ook hoorbaar in deze tracks. Vooral The Million Gods is erg sterk en doet het live al veel weken erg goed. Of de Donkey’s ooit weer terug zullen treden in hun oudere stijl is maar de vraag, maar met deze release laten ze in ieder geval zien dat ze het nog kunnen.

De tracks zijn te koop op Hardstyle.com.

Voor meer informatie, zie donkeyrollers.com of fusionbv.com.

Review door David ‘Mr Lellebel’ FrijdaVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 23-08-2013 om 18:15 door Jor-D | Translate:

Reacties (13)

Plaats reactie
G1LL 23-08-2013 @ 20:50:10

Goede review, bent ‘t er over ‘t algemeen wel mee eens :) !

Geck-o 23-08-2013 @ 21:16:20

Million Gods vind ik suuupervet!!!

b-ram 23-08-2013 @ 23:46:13

Kan me hier wel in vinden :)

Firetrap 24-08-2013 @ 10:39:16

Ik vind Relentlessly juist superbaas, maar smaakverschillen zijn goed :)

Ofcourse 24-08-2013 @ 14:11:04

Relentlessly vind ik zo irrie.. Break is wel vet… Maar dat is net als met million gods.. Die vind ik wel heel erg nice imo

Cruelty 24-08-2013 @ 15:41:00

The Million Gods is wel leuk.
To The End vond ik wel vetter dan deze release.

Parvuz 24-08-2013 @ 16:36:12

Iet wat hoog cijfer voor TMG. En zeggen dat ze geen introductie nodig hebben en dan toch doen. Haha.

Maximize 24-08-2013 @ 19:18:15

Ben het er wel grotendeels mee eens. Dikke release!

Ordinary Joe 24-08-2013 @ 23:38:42

Zeker mee eens, alleen misschien de kicks ietwat hoog gerate. Maar top stukje.

Dennis93 25-08-2013 @ 17:51:59

Relentlessly geeft me juist de oude donkey feeling :)
En Millions Gods is ook een fijne plaat.

Fekete 26-08-2013 @ 08:02:22

Ik vind beide tracks niet zo, maar de review vind ik wel goed geschreven :)

Henk-Jan 26-08-2013 @ 18:31:05

Eens met hier boven.
Beide tracks zwaar onder het DR niveau. Vind ze ook in deze review te hoog gewaardeerd :) .

Raefix 03-09-2013 @ 09:44:59

Leuk om jou review te lezen en eens goed naar deze tracks te luisteren, luistert weer net ff anders.

Relentlessly vind ik die intro heel vet, er op los gaan kan niet maar ik word wel meegesleept door dat herhaaldelijke deuntje vind t wel sweet.

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook