Review: Frequencerz – Phaser / Driver

Frequencerz zijn al een erg lange tijd bekend, deze jongens tekende een tijd terug al hun contracten bij Fusion. Toch is dit pas hun eerste release bij Fusion. Van een uitdaging kun je wel spreken. Natuurlijk voor Frequencerz, maar ook voor ons om er een review over te mogen schrijven. Dit is namelijk wel een stapje hoger dan hun laatste release bij DJ’s United. Hoe komt deze release door de test?

Phaserhttp://www.youtube.com/watch?v=szIkrBQvsGEDeze werd op Defqon One 2010 te horen gebracht in de set van Frequencerz. Werd daar ontzettend goed ontvangen en het kon dan ook haast niet missen met deze oerdegelijke knaller. De intro bevat een erg stevige reverse bass waar rustig met wat sounds wordt gespeeld. Een goed begin is het halve werk, de rest van het werk zal de 2e mid wel opknappen. De spanning wordt hier goed opgebouwd en slaat vervolgens om naar een behoorlijk rauw gedeelte, hier maken we kennis met een iets ruwere kick. De boel valt stil en al spoedig meldt de melodie zich, deze wordt vervolgens op gave wijze gecombineerd met de sounds uit de intro. Melodie is erg in het straatje van de intro, geen catchy riedeltje maar een vrij bewegingloos geheel die wel lekker door ramt. Na de eerste climax volgt opnieuw een opbouw die keihard omslaat, de bekende anti-climax. Hetgeen wat volgt is reeds eerder vertoond in de intro, komt goed uit want we krijgen er niet genoeg van.
Oordeel: 8.5/10

Driverhttp://www.youtube.com/watch?v=Cnzw6TeOoYMMet zo’n titel verwacht je een track met een lekkere drive, dat zit gelukkig wel goed. Track is op het eerste gehoor bijzonder simpel en rechtlijnig, de melodie zal zich af en toe wat aanpassen maar over de gehele track gezien is het een redelijk vergelijkbaar gebeuren. Dit maakt niet veel uit zolang er maar goed met de kicks wordt omgegaan, gelukkig is dat de heren van Frequencerz wel toevertrouwd, het is van een goed niveau. Heerlijk hoe dat jou als kijker bezig kan houden, het hoeft niet per se rare sprongen te maken om de gehele speelduur te boeien, dat bewijst deze Driver wel.  Deze track haalt het niet bij Phaser maar is uiteindelijk een geslaagde B-kant.
Oordeel: 7.5/10

Al met al een indrukwekkende eerste release, een overtuigende en vermakelijke eerste release voor deze heren die bij Fusion een goede toekomst tegemoet gaan.

Gemiddeld: 8/10

Review door Joey ”Showey” van der Linden en Jeroen “TonyT” ToonenToonen



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 20-09-2010 om 20:04 door Jor-D | Translate:

Reacties (17)

Plaats reactie
SoundTunerZ 20-09-2010 @ 20:12:20

kan er niks aan doen maar vind deze review net zo slecht als de vorige… Jullie laten hele andere dingen aan bod komen terwijl in mijn ogen hele andere elementen belangrijk zijn. Dingen waarbij jullie bijv zeggen dat het geen catchy melo is terwijl het dat juist wel is. Maar ja mssn ben ik de enige. Imo geen goede review sry ;)

Deviate 20-09-2010 @ 20:17:44

gewoon een goede review weer, niks aan de hand!
ben het er zo goed als mee eens ;)

TonyT 20-09-2010 @ 20:18:19

Krijgen we weer dat gezeik over feit/mening? Of het catchy is of niet is namelijk weer volledig subjectief, het blijft bij de 1 meer hangen dan bij de ander.

”Kijker” moet natuurlijk ”Luisteraar” zijn, bij Driver. Valt me verder nu pas op hoe kort van stof we bij deze zijn, we zitten in een irritante en drukke periode wat dat betreft, hopelijk kunnen we bij de volgende een 2 á 3 keer zo lang betoog houden.

Kijk verder ook heel erg uit naar reviews van andere mensen :) ?

Oxbow 20-09-2010 @ 20:45:56

8/10 kan ik goed mee leven ja :D
heerlijke energievolle tracks en zeker gasten waar we nog meer heerlijk spul van gaan krijgen, Fusion FTW!

wtr665 20-09-2010 @ 21:01:37

heerlijke tracks nix over te zeggen,

als je met catchy melo tingel hoge melodie bedoelt, ik vind dit heerlijk!

Khadber 20-09-2010 @ 21:06:37

Frequencerz: (l)

JP Hardstyle 20-09-2010 @ 22:45:43

Driver: 8
Phaser: 7
dus redelijk eens met de review ;)

Envious 20-09-2010 @ 23:34:48

supervette release _o_

Ramirez 21-09-2010 @ 09:51:37

Ik denk haast wel dat ze hulp hebben gehad van michel! :D

donkeyrollers 21-09-2010 @ 11:04:45

@ Ramirez

hoezo dan?

SoundTunerZ 21-09-2010 @ 14:57:08

@ Tony T kun je niet tegen kritiek? Ik geef mn mening en jij noemt het direct gezeik?

TonyT 21-09-2010 @ 15:09:41

Lees anders even de vorige review waar het precies hetzelfde ging met het gezeik over subjectiviteit. Vandaar.

Verder houd ik van kritiek mits het onderbouwd is, dat jij een andere mening hebt is je goed recht verder maar daar kunnen wij geen rekening mee houden.

SoundTunerZ 21-09-2010 @ 16:17:45

ik heb het ook onderbouwd in mn post ;)

Inno 21-09-2010 @ 19:37:41

Ben het grotendeels eens met deze review :)

Maar ik vind Driver zelf iets vetter

Driver: 8
Phaser: 7.5
:D

Martinos 21-09-2010 @ 23:07:16

@ Inno: Ik vond PRECIES hetzelfde (met dezelfde becijfering). :idea:

AACM 09-11-2010 @ 13:30:12

Nope!

playerboy7 11-02-2011 @ 19:24:30

blijven heerlijke tracks :)

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook