Review: Wasted Penguinz – Anxiety / I’m Free

Deze keer aandacht voor de release “Anxiety / I’m Free” van de Wasted Penguinz, dit Zweedse duo is sinds kort lid van de Scantraxx Crew. Voordat we over hun eerste release op Scantraxx beginnen vertellen we eerst iets over het verleden van deze heren.

Ze kennen elkaar via internet, produceerden beide solo en waren vooral bezig met elkaar te overtreffen, het waren dus eigenlijk rivalen. Na wat via internet gesproken te hebben zijn ze toch samen gaan proberen om wat te maken. Nou spreken we toch wel over een paar jaar terug. Hedendaags zijn het twee beste vrienden en samen kunnen ze goed werken, wat resulteert in een release bij Scantraxx.
Voordat ze hardstyle produceerden, hebben ze altijd hands-up/dance gemaakt. Via Scantraxx Rootz zijn ze bij het produceren van hardstyle gekomen. Pontuz, één van de twee staat ook wel bekend onder het alias Teequee. Samen hebben ze ook al geproduceerd voor het label Bazz Implant/IMPmusic. Deze release is dus de eerste op Scantraxx, het gaat om de tracks Anxiety en I’m Free.

1. Anxietyhttp://www.youtube.com/watch?v=tjVdLDHvdRwMeestal behandelen we dit niet, maar het echter wel het vernoemen waard. De mixintro vertoond weinig speciaals, op deze manier kun je geen spetterend mixje neerzetten. Speling in dit gedeelte is voor DJ’s altijd fijn om de set wat pit mee te geven, geen ondergeschikt aspect van een track dus. Wat er echter voor de gemiddelde luisteraar toe doet is de rest. Introsynth waarmee de track ‘begint’ is dik, de distortion kick die hieronder zit mist wel wat laag waardoor de bass niet tot zijn recht komt. De tweede mid bevat dezelfde kick maar een andere sound, deze mid kan wel eens de boeken in gaan als één van de beste van 2010. Fantastisch gebruik gemaakt van een hoge en vrij simpele synth die een geweldige lijn volgt, een moment die bij ‘t eerste gehoor dicht tegen kippenvel aan zat. De break komt erin met een leuke en gevoelige vocal. De melodie hierop volgt doet erg denken aan de stijl van Wildstylez. Desalniettemin is het een fijne melodie met aardig wat power. De kick past er prima bij, al is dit wel (ongeveer) dezelfde kick als in de intro, jammer dat er tegenwoordig vaak zo simpel over wordt gedaan. Over het algemeen een dik voldoende track.
Oordeel: 7,5/10

2. I’m Freehttp://www.youtube.com/watch?v=l1504s5cfHgDeze ontvang ik iets minder enthousiast, het begint allemaal nog vrij aardig met een energiek stuk, fijn maar klein opgezet. Echter is er weinig laag te verkennen waardoor dit niet voor al te lang interessant blijft. Hierna volgt een poging tot harde tweede mid, die faalt op het eerste gehoor dankzij de leegte die overheerst, holle kick en saaie sound. Dit houdt gelukkig al snel op, het gedeelte wat daar op volgt komt een stuk beter tot z’n recht. De manier waarop er met de sound gespeeld word bevalt prima, hij vliegt van links naar rechts en word met veel energie gebracht, de leegte vervalt en het voelt door de speling meteen wat origineler aan, iets wat deze plaat tot op dit moment miste. Alles volgt zich in rap tempo op, zo ook de melodie die eigenlijk vrij simplistisch is maar ondanks dat zeer opzwepend. Synth mist wat aan sterkte, blijft een beetje achter op gebied van kracht, mocht het iets voller zijn dan had dit het hoogtepunt van de track kunnen zijn. De vocals in de track zijn niet sterk toegepast en hadden beter achterwegen gelaten kunnen worden. Er is hierbij namelijk gebruik gemaakt van een computer bestuurd programma, waar je tekst vertaald wordt naar stem, dit is te duidelijk te horen waardoor het aandacht afleidt van de uiteindelijke tekst. Toch verdient deze plaat absoluut geen onvoldoende, vergeleken met Anxiety is dit echter wel een flinke stap terug maar dat is geen schande.
Oordeel: 6,0/10

Eindoordeel
Fijne release die, eerlijk gezegd, als een verassing komt. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze heren wanneer ze deze lijn door kunnen trekken. Ik ben zeer benieuwd naar nieuw spul, deze heren hebben veel kritiek gekregen, maar zij kunnen waarmaken dat ze scantraxx-waardig zijn.
Eindoordeel: 6,8/10

Deze tracks zijn beschikbaar en te koop op Hardstyle.com.

Review door Joey ”Showey” van der Linden en Jeroen “TonyT” Toonen



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 23-06-2010 om 09:13 door Jor-D | Translate:

Reacties (36)

Plaats reactie
hdhessel 23-06-2010 @ 09:20:23

ik vind i’m free iets meer pit hebben dan Anxiety

Hidden Source 23-06-2010 @ 09:47:48

Ja ik ook ;)

Envious 23-06-2010 @ 09:53:41

2e mid van anxiety is vet

NeroZ 23-06-2010 @ 09:56:04

Alweer een review van deze tracks ik krijg een beetje een déja vu hier.. of doe ik wat fout.

Wesz91 23-06-2010 @ 10:03:00

I’m free is veel harder dan anxiety, slecht oordeel..

freddyadu8 23-06-2010 @ 10:10:11

Ik vind ook anxiety beter dan I’m free, ben het er wel mee eens! ^^

Jor-D 23-06-2010 @ 10:13:13

@NeroZ: jij doet wat fout :p

Ik denk dat je ze verward met Bioweapon.

TonyT 23-06-2010 @ 11:33:12

Wesz91 zegt”I’m free is veel harder dan anxiety, slecht oordeel..

Het er niet mee eens zijn of het een slecht oordeel vinden is een wereld van verschil, waarom is het oordeel zo slecht dan? Volgens mij is er prima uitgelegd waarom het tot deze score is gekomen.

Is harder trouwens automatisch beter in jouw boekje?

Flip27 23-06-2010 @ 11:41:23

Zwaar bruute vinyl! _O_

emielos 23-06-2010 @ 12:00:41

anxiety vind ik heerlijk nummer, melodie vind ook erg fijn klinken en die kick is super(H)

i’m free ook lekkere track(H) de style van wasted pinguins spreekt me wel aan lekkere melodie’s en lekkere kicks

San Miquel 23-06-2010 @ 12:01:16

@NeroZ let toch eens op man!! :p

roelius 23-06-2010 @ 12:01:21

@ Envious

daar ben ik het mee eens klinkt heel goed
en I’m Free is wel een lieke waar ik goe los op zou gaan ask het hoor :D

sanderovic 23-06-2010 @ 12:09:02

Ik vind deze tracks beide niet veel aan. Maar wel weer een goede review met duidelijke uitleg :D

Klementino 23-06-2010 @ 12:14:24

De tracks zijn allebei super als eerste release op scantraxx, ik vind de score voor I’m free wat laag, maar de uitleg daarbij verklaart een boel… toch heb ik een iets andere mening

Wesz91 23-06-2010 @ 12:23:37

@TonyT: Tuurlijk, het er niet mee eens zijn is wat anders dan dat het een slecht oordeel is, maar dat vind ik nou eenmaal, ik had moeten zeggen: ik vind het een slecht oordeel. nu tevreden.? en ja in mijn boekje is 9 vd 10 x harder wel beter ja, ik ga dervan uit hoe een nummer op een feest zal klinken, en dan ga je tog eg harder los as het nummer ook harder knalt en lkkr rauw is. maargoed dat is ook weer mijn mening, voordatk daar weer commentaar op krijg.

TonyT 23-06-2010 @ 12:25:18

Nog steeds niet wat ik bedoel, maargoed. Bedoel er verder niet veel mee. Meteen in de verdediging schieten..

katamaran 23-06-2010 @ 12:46:01

goede review ;) wasted pinguinz nog steeds niet mijn ding, maar wat niet is kan nog komen ^^

M-Blastz 23-06-2010 @ 13:50:26

vind het zelf toch niets… die naam alleen al :D

Wesz91 23-06-2010 @ 13:58:09

*defence mode* jij snapt nii wat ik in eerste instantie bedoelde.. der zal best goed uitgelegd zijn waarom jij/jullie tot dat oordeel gekomen zijn, maar ik probeer alleen maar te zeggen dat ik i’m free een hoger cijfer had gegeven dan anxiety, wat er letterlijk staat bij ‘oordeel (cijfer)’ ik zei niet dat het een slechte review was. magoed genoeg defence, back to the offense ^^

TonyT 23-06-2010 @ 14:07:19

Duidelijk ;) .

walluuhr 23-06-2010 @ 15:15:15

Ja, nette review! Ik vind dat er de laatste tijd maar toppertjes worden gesigned bij dirty workz en scantraxx! Hardstyle is in ieder geval nog lang niet uitgestorven

TakkU 23-06-2010 @ 16:39:21

Vond deze tracks eerst niet echt wat, maar begin ze zo onderhand wel te waarderen! Wel jammer dat Axienty een beetje een rare kick heeft, waardoor de bass niet lekker uitkomt…

Teuntjes 23-06-2010 @ 18:15:39

Echt elke keer als ik Anxiety luister krijg ik zware kippevel.

Vind het nummer echt geniaal… (l)

Recklezz 23-06-2010 @ 19:09:00

vind dit een meesterplaat hoor.. zwaar ondergewaardeerd in mijn ogen.

Joshua 23-06-2010 @ 19:10:05

Goede review!! anxiety is erg lekker! maar inderdaad wat TakkU zegt: de bass komt niet echt goed door! nummer 2 is minder..

Convert 23-06-2010 @ 19:18:15

Ik volg nu tijdje jullie reviews en vind het echt tof dat er weer zoveel reviews zijn, maar ik vind wel dat jullie nummers snel een hoog cijfer geven. Zeker in dit geval, want zo’n track op Scantraxx!:s Natuurlijk is een review een mening, maar naast de tracks vind ik ook dat je naar de situatie moet kijken.

Zelf vind ik dat ze beide een onvoldoende moeten hebben. De breaks vallen nog wel mee, maar die kicks in de climax en de melodie met zo’n synth ik vind het juist totaal geen geheel. Vind dat in I’m Free ook geen fijne opbouw zit. Uiteraard nogmaals; dit is mijn mening! :)

Stefanoviic 23-06-2010 @ 19:20:10

Anxiety is wel een stuk beter als die 2e hoor… Alhoewel er in Im free vanaf 2.30 min ook wel lekker erin beukt.

TonyT 23-06-2010 @ 20:32:17

@Convert

Bedankt voor zo’n inhoudelijke reactie. Om even te reageren, wij kiezen vaak tracks uit die ons (of iig 1 van ons) bevallen.
Dus niet zo heel gek dat ze dan ‘relatief’ hoge scores ontvangen. Wellicht gaan we eens wat meer onze kritiek op de mindere releases werpen, ben het er dus wel mee eens dat er wat meer afwisseling in scores mogen komen. Het ligt dus vooral aan de persoonlijke selectie.

Mike-O 23-06-2010 @ 23:11:53

Anxiety is gewoon een heerlijk nummer, ben het eens met die 7,5
K vind de intro van I’m free wat minder, maar de climax is niet verkeerd. zou hem een 7 geven. :)

Klementino 25-06-2010 @ 04:11:42

@ Recklezz
Dat zwaar ondergewaardeert zijn valt best mee denk ik. Alleen hier op Hardtraxx, waar toch een boel lui zitten die al wat langer meedraaien vinden dit meestal niks, maar op een Q-feest zul je iedereen wel los zien gaan… niks onderwaardering, maar dat is wat ik verwacht :P

@Convert

De track kan je ding zijn of niet, je kunt hem vet vinden of niet… maar vergelijk dit eens met wat The Prophet(de grote baas zelf nota bene!) de laatste tijd heeft uitgebracht, dan is dit toch zeker tig malen beter, of niet?

In mijn ogen verdient dit zeker wel een plaatsje bij Scantraxx

Convert 04-07-2010 @ 14:57:34

@TonyT: Misschien idee om dus een track te reviewen die jullie wordt ‘aangewezen’ of waar jullie niet vele in zien. Voor de variatie, maar het lag inderdaad voor de hand dat je een track kiest die je aanspreekt! :)

@Klementino: Uiteraard het is je ding of niet, en inderdaad The Prophet brengt de laatste tijd echt niet veel goed spul uit. Maar in The Prophet zit duidelijke meer dan in Wasted Penguinz en wat ik dan graag noem kijk ook graag naar de situatie eromheen. :)

Klementino 08-07-2010 @ 21:55:25

@ Convert

Beetje late reactie, maar beter laat dan nooit…
Het gaat zoals ik al eerder hier op deze site gezegd heb, bij mij om het gevoel…en dat gevoel krijg ik bij beide WP platen wel, en bij de releases van the prophet zelden

The Indicator 13-07-2010 @ 10:45:26

Aniexty is te sloom, als ik bpm omhoog gooi is ie veel beter, zou ik een 7 geven

I Am Free is een van mijn favorite platen van dit moment, echt een goede track, geef ik een 8.5, simpele melodie maar blijft bij mij zeker hangen

The_Gustler 21-07-2010 @ 10:39:17

Bijde zijn zeer goed

Gerome 04-11-2010 @ 10:45:22

Anxiety is heerlijk (l)

JannickF 25-03-2011 @ 09:53:08

Beide heel nice…
Vind I’m free wel beter, omdat met name de intro een hoger ‘Space’ gehalte heeft.

Dit vind ik toch wel het belangrijkst in een track.

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook