Review: Wildstylez – No Time To Waste (Defqon.1 Festival 2010 Anthem)

Gister was het zover, Defqon stond op het programma. Iedereen zat te wachten tot het weer beter zou worden, gelukkig was dit ook zo en kon Defqon gevierd worden met zon en over het algemeen wel lekker weer. Over het thema gesproken, No Time To Waste, iedereen had wel verwacht dat Defqon geen waste of time zou worden, maar mensen die hun ID niet bij zich hadden, die kwamen moeilijk binnen. Veel mensen zijn terug naar huis gestuurd om hun ID te halen en veel zijn gewoon geweigerd om binnen te komen, welke leeftijd dan ook.
Maar nu over tot de orde van de dag, de release van Wildstylez, dit anthem bevat twee remixen, een hardcore remix van The Viper en een dubstep remix van Pavelow, voor degene die het nog niet weten Pavelow is een nieuw concept in de hardstyle-scene, Bas Oskam van Noisecontrollers produceert een dubstep achtige style onder zijn nieuwe alias. Alle drie de remixen zullen in deze review behandeld worden.

1. Original Mix
Met No Time To Waste laat Wildstylez weer zien wat een technische klasse hij bezit. Allereerst een fantastische verwerking van het thema, heel toepasselijk met een tikkende klok, op z’n minst een sfeervol begin van de track. Waarna hij op originele wijze begint met een tweede mid die omslaat. Het gaat verder met een vrij solide geluid, niets ingewikkelds maar wel met een heerlijke drive gebracht, zeer herkenbaar ook. Waarna de melodie terugkeert en hij daarop verder gaat, het liefst had ik deze eenvoud gehoord als climax maar als tweede mid slaagt het er ook zeker in om even flink dat zomerse gevoel erdoorheen te jagen. Fijne break ook, heerlijk subtiele belletjes ter ondersteuning van de altijd terugkerende vocalen, gevolgt door het eerste moment waar de melodie erin komt die heerlijk aanslaat. Misschien niet helemaal passend bij de rest van de track, maar het blijft Wildstylez eigen om zo’n melodie te gebruiken, geen onlogische keuze dus. Verslaat met gemak het anthem van vorig jaar, ookal zijn de meningen daarover erg verspreid, een technisch hoogstaande plaat met gevoel gebracht. Deze plaat verdiend in mijn ogen toch echt wel een acht.
http://www.youtube.com/watch?v=tIonBsMBP0M
Oordeel: 8/10

2. The Vipers Black Remix
Dit is de hardcore remix van het origineel, het hoort wel bij zo’n feest om een hardstyle en een hardcore mix van het anthem te maken. Op het eerste gehoor is het bijna dezelfde track, alleen sneller en de kicks harder. Maar ik moet zeggen dat toen ik deze voor het eerst hoorde, ik echt voelde hoeveel energie je in een track kan stoppen. De intro begint hetzelfde als de hardstyle versie, vocalen en een lekker zomers melodietje. Dit slaat over naar het meest energieke stuk van de track. Dezelfde introsound als het origineel, maar heel erg veel drive meegebracht door de lekkere kick. De break die volgt is wel typisch hardcore, lange synths een doffe kick eronder die langzaam weggaat. Het gaat verder erg flauw door met een weinig memorabele melodie, het herkenbare en vooral opzwepende gevoel komt hier niet bij kijken, helaas. Al met al een aardige remix, vooral de intro spreekt mij zeer aan, maar er had meer uitgehaalt moeten worden. Dus deze remix krijgt van mij een ruime 6.
http://www.youtube.com/watch?v=OFvDC_ZOzfs
Oordeel: 6.5/10

3. Pavelow Remix
Pavelow, een nieuw concept in de hardstyle-scene. Laat ik allereerst duidelijk maken dat ik dit los ga beoordelen van de Hardstyle, ookal bevat het enkele duidelijke elementen (daarmee doel ik vooral op de sounds, melodische opbouw e.d). Het ligt té dichtbij het DubStep genre waardoor zo’n vergelijking met hardstyle snel ophoud. Ik ben een groot liefhebber van D&B en DubStep en waardeer de complexiteit die zulke tracks vaak bevatten. Als je dat dus gaat vergelijken met het experimentele Pavelow dan gaat het genadeloos onderuit, wellicht ook niet zo eerlijk maargoed, je moet het ergens mee vergelijken. Weinig sounds, weinig spelen met de beat, het is gewoon een zeer flauwe adaptatie van een ander genre die duidelijk maakt hoe groot het technische verschil kan zijn tussen deze electronische genres. Opzich zijn deze typische hardstyle kicks (gestretcht) en sounds er wel voor geschikt en is het idee opzich niet slecht, maar zolang het deze uitvoering handhaaft zal ik er niet voor staan te springen. Het idee erachter kan ik zeker waarderen, zulke originaliteit mag wel enige aanmoediging krijgen, zo bevat zijn set op Defqon het meesterlijke Noisa – Machine Gun (Al prefereer ik de Spor Remix!!) en krijg ik toch hoop. Maargoed, laat er eerst verbetering komen in vooral z’n eigen producties, dan moet er iets mogelijk zijn. Al geloof ik niet zo zeer dat het publiek open-minded genoeg is. Het laatste over deze remix, leuk idee, maar er had veel meer gedaan mee kunnen worden, je kunt merken dat Pavelow nog moet groeien in dit genre, er zit zeker potentie in, voor deze track geef ik niet meer dan een vijf.
http://www.youtube.com/watch?v=eYnz6J7UyKs
Oordeel: 5/10

Eindoordeel
Over het algemeen een redelijk goede release en het aanschaffen waard, wel een beter anthem dan vorig jaar Scrap Attack. In de remixen is in mijn ogen te snel en slordig gewerkt, daar had veel meer gedaan mee kunnen worden, meer diepgang is een must in de toekomst. Dan had dit pas echt een top release kunnen zijn.
Eindcijfer 6.5/10

Deze nummers zijn o.a te koop op Dance-tunes.com

Review door Joey ”Showey” van der Linden en Jeroen “TonyT” Toonen



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 13-06-2010 om 14:52 door Jor-D | Translate:

Reacties (39)

Plaats reactie
Jorann 13-06-2010 @ 14:54:39

Goeie review! maar van mij had de Hardcore remix toch wel een 7,5/8 gekregen.

G1LL 13-06-2010 @ 14:56:35

Leuke review, niet helemaal mee eens! Hardcore remix is beter dan ‘t origineel vind ik, en die pavelow remix ga ik ‘t niet eens over hebben, maar toch :P

Simizle 13-06-2010 @ 15:05:12

Totaal niet eens met de beoordeling voor de Pavelow remix. Natuurlijk is een review een eigen mening, maar met die mening ben ik het dus niet eens :) Ik vind de Pavelow remix minimaal een 7 waard! Het is, zoals Bas zelf aangeeft, niet echt een nummer waar je totaal los op kunt gaan, maar wel lekker om naar te luisteren!

Mijn cijfers:

Wildstylez: 8
Viper: 7
Pavelow: 7

Delcone 13-06-2010 @ 15:08:39

Viper steekt overal boven uit MIJN mening;)
intro vind ik het lekkerste van de hele track dus ook de autro

Showey 13-06-2010 @ 15:11:29

@Simizle we hebben hem beoordeeld op basis van Dubstep en niet op basis van Hardstyle, dat geven we ook duidelijk weer. Kwalitatief is het nog niet zo goed als andere dubstep platen, vandaar een 5.

Perry’d 13-06-2010 @ 15:13:56

Ik vind dat elke versie zijn goede en slechte punten heeft. Ik vind bijvoorbeeld de melodie van Pavelow beter dan het origineel. Ik denk dat Bas veel eerder had moeten beginnen met Pavelow. Het idee is goed, de remix klinkt opzich goed,maar is nog niet af.
Hij moet nog groeien in z’n ding.
Hoe de kicks zijn gestretched klinkt in mijn oren iig echt goed.
Ik heb tijdje terug een edit gemaakt met de dingen die ik van de versie’s gaaf vind.
En deze kun je hier checken: http://www.youtube.com/watch?v=rg57T2M6Hlo

Qua cijfers zit je iig wel goed Joey:)

Oxbow 13-06-2010 @ 15:20:28

Ik vind deze anthem niet een een 4 waard, echt hoor, gister kon ik er ook helemaal niet op los gaan want die melodie in de qlimax is zo lelijk en vals. Intro is nog wel te doen en van die 3 platen vind ik de enige die een voldoende verdiend die pavelow remix ^^

TonyT 13-06-2010 @ 15:22:42

Nog een beetje aangeslagen van gister, Oxbow? Rare eerste zin haha.

Nevada 13-06-2010 @ 15:40:40

”meesterlijke Noisa – Machine Gun (Al prefereer ik de Spor”

Beetje mierenneuk, maar het is Noisia

Donovanray 13-06-2010 @ 15:45:31

HAHA als die Pavelow Remix Dubstep moet voor stellen… dan is er toch ergens wat mis gegaan, want het is een dubstyle plaat…
Voor een dubstyle plaat is ie niet verkeerd voor een dubstep plaat is hij heel slecht want het is namelijk een substyle plaat. Leer de verschillen nou eens kennen.

TonyT 13-06-2010 @ 15:50:32

Leer nou maar eerst lezen, we vergelijken het met dubstep platen, wijsneus.
Dat is iets heel anders dan het Dubstep noemen, er is ook duidelijk uitgelegd waarom we dat doen.

Josh-T 13-06-2010 @ 16:55:59

Mijn cijfers:

Wildstylez: 7
The Viper: 8-8,5
Pavelow: 4-5

Atraxisz 13-06-2010 @ 17:28:27

Het is toch Broken Beats en geen Dubstep? Maar dat terzijde, maar ik vind niet dat je dit met dubstep kunt vergelijken, want het is eigenlijk hardstyle met dubstep elementen.
En dat Bas nog geen hele goeie kwaliteit dubstep kan maken is natuurlijk begrijpelijk, dus vind ik die 5 onterecht.
Ik vind de Pavelow remix een leuk extraatje op het huidige hardstyle gebied.

TonyT 13-06-2010 @ 17:33:14

Ja, of Dubstep met hardstyle elementen, je kunt het van beide kanten bekijken.

Echter vind ik je opmerking dat het begrijpelijk is dat hij geen goede kwaliteit kan maken een ontzettend loos argument.

Showey 13-06-2010 @ 17:46:24

We mogen het niet met dubstep vergelijken? Terwijl hij z’n set op Defqon wel combineerd met dubstep tracks?

JP Hardstyle 13-06-2010 @ 18:55:53

Wildstlyez: 8
The Viper: 7
Pavelow: 3

hdhessel 13-06-2010 @ 18:59:58

wildstylez : 5,5
The Viper : 8,5
Pavelow: 6,5

Klementino 13-06-2010 @ 19:00:17

@ Showey,

de vergelijking is terecht, maar het grote verschil is dat dit eerder gewaardeerd wordt door een hardstyleliefhebber dan door een dubstepliefhebber, voor een hardstyleliefhebber is het gewoon een lekker chill moment in een set(zo zie ik het het liefst) en voor een dubstepliefhebber is de kick te hard en heeft het te weinig dubstep elementen, ik had er meer voor gevoeld als Bas meer Dubstyle had gedraaid of het gewoon gecombineerd had met een hardstyleact, maar dit komt waarschijnlijk omdat ik dubstep dus echt geen reet aan vind… dit terzijde want de pavelow remix kan ik nog wel waarderen

over cijfers gesproken, dat cijfer voor Pavelow is natuurlijk wel veel te laag, VIND ik.

frankhardenberg 13-06-2010 @ 19:04:32

Wildstylez 4,5
The Viper 7,5
Pavelow 3

Hidden Source 13-06-2010 @ 19:12:36

wildstylez 6
the viper 5
pavelow 7

Martinos 13-06-2010 @ 20:12:48

Wildstylez 4,5
The Viper 5
Pavelow 7

Rammelslakje 13-06-2010 @ 20:24:02

Dat mensen de pavelow remix zulke lage cijfers geven. Vind het juist wel lekkere melodietjes

FR90 13-06-2010 @ 20:31:45

Alle plaatjes klinken lekker zomers, precies zoals ik ze wou hebben met het geweldige weer van gister.
Persoonlijk houd ik meer van hardstyle maar de dubstepvariant is ook goed te pruimen omdat deze zo lekker melodieus is.
Een beoordeling op basis van cijfers vind ik waardeloos omdat zo’n waardering van persoon tot persoon en moment tot moment verschilt. Ik beoordeel ze op een andere manier; Ik kreeg bij geen enkele variant die tinteling door je lichaam die je wel krijgt bij de betere platen.
De anthem was goed, niet daverend. ;)

mutagenx 13-06-2010 @ 20:40:15

wildstylez 6
the viper 8
pavelow 4

patrickjeb 13-06-2010 @ 22:41:56

Precies wat Gill zegt (A)
Viper remix is tukke beter

Mijn cijfers:

Original 6
Viper 7.5
Pavelow 4

Teknizion 14-06-2010 @ 03:15:34

Wildstylez : 3,2 (wat eenkut melodie)
Viper : 2,5 (saaiiiiii)
Pavelow : 6 ( luisterd goed weg)

eXitium 14-06-2010 @ 08:41:10

Ik vind die pavelow mix wel goed weg luistere

hdhessel 14-06-2010 @ 09:30:08

in de pavelow remix komt de melodie er beter uit vind ik

Partyschaap 14-06-2010 @ 11:18:11

Het nummer van wildstylez is juist te slap, die van de viper knalt een stuk beter…

M-bition 14-06-2010 @ 11:23:47

Er staat in de review ook dat het beter is dan het anthem van vorig jaar.. Ben ik dan de enige die het anthem van vorig jaar veel beter vind? :p

Showey 14-06-2010 @ 12:01:12
Dustydus 14-06-2010 @ 16:57:49

Mijn cijfers:

Wildstylez: 4
The Viper: 8-8,5
Pavelow: 6

Jur 14-06-2010 @ 23:13:48

WS: 1
Wat een waardeloze track =)

Mannonymous 14-06-2010 @ 23:50:09

Original: 6 (geinig)
Viper: 6 (niet spectaculair)
Pavelow: 7 (kwam hard bij hun performance)

Als we dit gaan doen met de Defqon 1 Australie Anthem kunnen we lachen straks :p

Donovanray 15-06-2010 @ 20:56:03

QUOTE TonyT
“Leer nou maar eerst lezen, we vergelijken het met dubstep platen, wijsneus.
Dat is iets heel anders dan het Dubstep noemen, er is ook duidelijk uitgelegd waarom we dat doen.”

Dat is het zelfde als een hardcore nummer gaan reviewen en dan vertellen dat je hem
ga reviewen als een hardstyle nummer… Ja ik vind het nummer niet zo goed als hardstyle nummer…
NEE DUH!!! het is een hardcore nummer…

Het is een dubstyle nummer en je reviewt hem als een dubstep nummer, ja dat hij dan niet zo goed is
lijkt me logisch!!! Het is namelijk geen dubstep nummer… hoe moeilijk is dat nou te begrijpen?

TonyT 17-06-2010 @ 11:07:11

Bedankt, nu is de conclusie makkelijk te trekken. Jouw berichten zijn lucht :)

xljarno 20-06-2010 @ 00:39:04

Dat sommige de pavelow t hoogste cijfer geven snap ik niet! Kan je toch niet hard op losgaan :(

Undertaker69 20-06-2010 @ 15:52:02

anthem is erg lekker!

Poepislekker 21-06-2010 @ 00:31:49

Wildstylez = -3,25
Viper = 7,5
Pavelow = 0,2

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook