Review: Bass Modulators vs B-Front – Quarantine / Pathology

Nu ik dan eindelijk uit mijn bed ben en me na een goede nacht rust op de bank laat zakken om is goed wakker te worden en is rustig wat kansloze afleveringen van Tel Sell te bekijken. Niemand die me stoort, want de rest van de familie is namelijk toch al naar het werk of ligt nog in bed. Heerlijk, eventjes rustig wakker worden. Tot dat er aangebeld word en ik me afvraag wie al zo vroeg aan de deur staat.

Als ik de deur open maak krijg ik meteen het pakketje in mijn handen. En de kans om een fatsoenlijke handtekening neer te zetten krijg ik ook niet, de postbode draait zich namelijk alweer om en stapt weer snel in zijn versleten Fiat busje op weg naar het volgende adres. Hij is dus niet de enige met haast vandaag, ik ben namelijk ook erg aan de late kant. Het pakketje leg ik snel aan de kant om mijn boterhammentrommel en fles drinken te pakken. Er moet namelijk gewerkt worden en ik ben er al lang uit welke vinyl ik deze keer review.

Bass Modulators

Eindelijk komen de Bass Modulators met een nieuwe vinyl. Na de knallers Indeep en The Cube ben ik namelijk erg te spreken over hun producties die erg goed in elkaar steken. Dat moet deze keer ook helemaal goed zitten ze hebben namelijk hun eigen sublabel bij het wel bekende label DJ’s United. Ook hebben ze bezoek gekregen van B-Front die voor een flinke portie donkere sounds in beide nummers verantwoordelijk is.

Bass Modulators vs B-Front – Quarantine
Zoals gewoonlijk is de a-kant als eerste aan de beurt. Een plaat met een hoog ‘knal gehalte’ en een hoop donkere sounds. Het is ook al meteen duidelijk als ik de intro door de speakers laat galmen dat de Bass Modulators voor de intro en tevens ook de outro verantwoordelijk zijn geweest. De sounds die ze gebruikt hebben doen me namelijk erg denken aan de release Indeep/The Cube, een sterke release met een flinke dosis Bass Modulators sounds. Maar deze keer hebben ze bezoek gekregen van B-Front die voor een flinke dosis donkere sounds zorgt. De intro maakt het namelijk al waar dat er een invloed is vanuit de donkere kant. Dit wordt alleen maar meer bevestigd als er een voor vele hardstyle luisteraars een onder de noemer ‘irritant’ vallende piep door de speakers galmt.

Bass Modulators vs B-Front – Quarantine
http://www.youtube.com/watch?v=yurb10toxW8

Na de opmerkelijke binnenkomst in de break krijg ik het gevoel als of ik aanwezig ben bij een of ander misdaad plaats. Er klinkt namelijk een serieuze mannen stem door de speakers die het over één of andere incident heeft. Het geeft in ieder geval een mysterieus gevoel wat dus ook voor een geweldige sfeer kan zorgen in de break. Maar niet alleen de vocals zorgen voor een mysterieus gevoel in deze break, ook de weer terug komende piep zorgt samen met de mysterieuze melodie voor een perfecte sfeer die voor de broodnodige rillingen over je lichaam kunnen zorgen. Ook krijg ik het gevoel als of de piep je om je aandacht vraagt. Er zit namelijk iets aan te komen, en wat voor iets! Na de 3e piep bouwt Quarantine namelijk snel op naar een epische climax die je de rillingen over je lijf bezorgd!

De hele climax en opbouw van deze plaat zit naar mijn mening gewoon erg goed in elkaar! Ook beschikt deze plaat over een geweldige sfeer die het goed zal doen in de late uurtjes.

Een volwaardige a-kant naar mijn mening dus!

Bass Modulators vs B-Front – Pathology
http://www.youtube.com/watch?v=IUN3zvJ-2Z8
B-Front

Bass Modulators vs B-Front – Pathology
Dan nu Pathology, een plaat waar ik eerst meer over te spreken was dan Quarantine. Waarom weet ik niet precies. Het is in ieder geval een plaat die qua ingrediënten veel weg heeft van de a-kant Quarantine. De bekende Bass Modulator sound is namelijk ook hier in de intro en outro weer duidelijk aanwezig. De intro bevat in ieder geval een lekkere drive die je snel naar de break sleurt voor weer een mysterieus momentje samengevoegd met een aparte opbouw. Een manier van opbouwen die bij mij erg in de smaak valt.

Na deze wat aparte opbouw beuken we op volle vaart door naar het 2e gedeelte van de climax waar een melodie er bij gevoegd word waardoor de sfeer voor mijn gevoel nog net een tikkeltje beter wordt en de plaat samen met de wat aparte opbouw net ietsjes meer dan Quarantine heeft naar mijn mening.

De nummers bestaan dan wel uit vooral de zelfde ingrediënten maar wie ben ik om te zeggen dat het dan meteen niet goed of slecht is. Misschien was dat juist wel het hele idee achter deze samenwerking. Het is in ieder geval een samenwerking die ik niet echt had verwacht, maar die wel zeker geslaagd is!

Quarantine: 8,5
Pathology: 9
Totaal: 9-

Dennis Aka MashVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 19-04-2009 om 19:45 door Jor-D | Translate:

Reacties (18)

Plaats reactie
Sayenjumper 19-04-2009 @ 20:09:39

mooie Review
:D

Yannicksuper 19-04-2009 @ 20:19:39

Heel mooie review inderdaad, mooie foto’s en het zijn zeker 2 zalige nummers ;)
Zeker allebei een 9 waard

Khadber 19-04-2009 @ 20:38:23

De winnaars van de Impact Outdoor-actie gaan deze heren in actie zien! Weet het niet.. Niet mijn type hardstyle denk ik.. Maar qua producties zeker niet slecht! Veelbelovende namen!

Ravenwood 19-04-2009 @ 21:21:16

leuke review, alleen de nummers vind ik zelf niet zo heel tof, wel leuk om een keertje te luisteren, maar het zal nooit een track of the day voor me worden.

Snor 19-04-2009 @ 21:52:21

Haha ik kende allebei de platen al uit de liveset van Alpha Twins present Ran-D & B-Front @ Qountdown. Man man man wat een platen voor later op de avond :D
Wat betreft de vocals in Pathology, wel grappig om te weten, die komen uit de gelijknamige film. Die ik pas zag nadat ik de track uit mn kop kende, echt zo’n ‘Héé’ momentje, je kent het wel ;)

Ravenwood 19-04-2009 @ 22:25:15

@ snor

wat een ranzige coole film is dat :D
dat is die toch dat ze zo’n spelletje gaat spelen. erachter komen hoe diegene iemand heeft vermoord ofzo? :P

a-troxx 19-04-2009 @ 22:48:56

[quote]Het is ook al meteen duidelijk als ik de intro door de speakers laat galmen dat de Bass Modulators voor de intro en tevens ook de outro verantwoordelijk zijn geweest.[/quote]
Das dus net andersom maat! :D

Snor 20-04-2009 @ 05:22:53

@ Ravenwood: Idd ja dat is die film, niet geschikt voor mensen met n zwakke maag ;)

Dennis Aka Mash 20-04-2009 @ 10:48:09

@ A-Troxx:

Je bedoeld dus dat B-Front de intro en outro geproduceerd hebt?

a-troxx 20-04-2009 @ 12:56:31

Voor zover ik weet bij Quarantine wel! De andere track weet ik het niet.

Frankert 20-04-2009 @ 14:39:21

2 zwaar chile tracks. Goede review

Dorus ML 20-04-2009 @ 15:15:10

Nice review , leuk om te lezen. Tracks zijn niet helemaal mijn styl maar dan nog.

Kaptain 20-04-2009 @ 15:47:25

Persoonlijk vind ik de review zwaar overdreven en vind ik de nummers overrated.

Dennis Aka Mash 20-04-2009 @ 16:07:37

verklaar dat is wat meer Kaptain.

HardStyler 20-04-2009 @ 16:46:07

Beide 9 (l) Vind ze echt super knalle :$

Dennis Aka Mash 20-04-2009 @ 18:03:15

Wie durft deze platen een vier te geven! :P

Patrick 22-04-2009 @ 10:45:34

Super review, en natuurlijk helemaal gelijk!

Twee geweldige platen… ik kan zelf helaas niet kiezen!

The Indicator 30-01-2010 @ 11:50:24

Echt super harde platen, kan ik hele dag naar luisteren :D

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook