Review: Gentalica – Kaboom / Ready

Heerlijk die paar dagen vrij met hemelvaartsdag. Flink wat uren maken op het werk om de broodnodige euro’s binnen te krijgen zodat ik me zelf weer op wat vinyls kan trakteren. Ze kosten toch al snel een tientje per stuk. En als je er al snel een dozijn van koopt per maand moet je als 16 jarige toch aardig wat geld kunnen verdienen. Maar we moeten überhaupt blij zijn dat er nog steeds zoveel vinyl geperst wordt en dat het niet alleen maar digitale releases zijn tegenwoordig. Want het zal niet lang meer duren want dan gaan we met zijn alle gezellig een uurtje shoppen op het internet om de nieuwste ‘platen’ te kunnen bemachtigen.
Maar genoeg over de dure prijzen van een vinyl of hoelang de zwarte plakaat het nog uit zal houden. De vinyl die ik deze keer review is de euro’s in iedergeval flink waard.

Avio Records
Ook deze keer een review van een nieuw label. Genaamd Avio Records. De meeste zullen bij het lezen van Avio denken aan de live act van Alphaverb en Intractable One. Die gene die dat denken hebben het helemaal goed. Avio Records is namelijk het label van deze twee gasten die flink op weg zijn om mee te doen met ‘the big guys’ in de scene.

Ready..?
Mijn persoonlijke favoriet laat ik deze keer is even liggen om mee te beginnen. De b-kant is namelijk ook erg interessant en zit vol met nieuwe sounds waarvan de creativiteit duidelijk hoorbaar is. De sfeervolle break bewijst dit al meteen als er gebruik wordt gemaakt van een klassieke piano klank die je gedachten laat weg dromen en alle zorgen om je heen doen vergeten. Maar lang tijd om weg te dromen krijg je niet. Want voor dat je het weet heeft de melodie zijn intrede gemaakt en sta je compleet uit je dak te gaan op de climax.

Het hoogte punt van deze plaat steekt in iedergeval goed in elkaar, ook al heeft de synth een iets wat cheesy sound wat ik persoonlijk wat minder vind. Er is wel gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten in de climax die elk type hardstyler aanspreekt. Dat bewijst de creativiteit maar weer is van dit aanstormend talent. Na de mini-break in de climax is namelijk de uplifting en wat blijere melodie in geruild voor de ruwere screeches die zich voort zetten in de outro die net zoals als de rest van de plaat goed in elkaar zit.

Er is dus veel gebruik gemaakt van verschillende synths en screeches wat voor een leuk effect zorgt en zoals ik al zei, zal het een hoop verschillende hardstylers aanspreken.

En die extra bekendheid verdienen de heren van Avio.

Gentalica – Ready
http://www.youtube.com/watch?v=_OKplmcEVM4

Kaboom
Dan nu mijn persoonlijke favoriet van deze vinyl. Een track met net zoals de b-kant veel verschillende sounds in één track. Toch herken je in de intro van Kaboom al meteen de sounds terug van het Avio team. De intro heeft namelijk een erg opzwepend effect en screeches die kwa klank erg over een komen met Ready maar ook met producties van andere producers zoals Evolution leaps Forward van Clive King & Xzellar.

Je krijgt in iedergeval zin in de rest van de plaat die net zoals de b-kant erg creatief in elkaar steekt. De break bewijst dit nogmaals als er in plaats van een piano melodie een house/breakbeat fragment opkomt. Het zorgt ook voor veel vreemde gezichten die je aanstaren van Wtf draai jij nou weer? Ik dacht dat je een hardstyle dj was. En geloof me of niet, ik spreek uit ervaring.

De vreemde gezichten verdwijnen in iedergeval snel als de break ten einde is en we regelrecht zonder gedoe door knallen naar de climax die de vaart er ook stevig in houdt en alleen even afgeremd wordt door een kleine break in het midden van de climax.
Maar voor dat je het weet ben je alweer aanbeland bij het einde van de climax en heeft de outro zich alweer laten horen. Ook in de outro wordt er gebruik gemaakt van de opzwepende screech die je flink laat bewegen en klaarstomen voor de volgende track.

Gentalica – Kaboom
http://www.youtube.com/watch?v=pXXq8GX5ePo

Eindoordeel
Twee platen met een flinke dosis creativiteit en vernieuwende sounds die goed in elkaar steken en gereleased op een label waarvan ik in de toekomst nog wel meer wil horen!

Ready..?: 8
Kaboom!: 9-
Totaal: 8,5

Door: Dennis Aka Mash

Je koopt deze tracks op: Junodownload

Meer Vinyl reviews vind je op de Reviews pagina!



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 26-05-2009 om 19:07 door Khadber | Translate:

Reacties (40)

Plaats reactie
Dennis Aka Mash 26-05-2009 @ 19:17:45

Brand los zou ik zeggen! :D

Dj rudestylez 26-05-2009 @ 19:21:43

weer een leuke vinyl review mash vind altijd leuk om die vinyl review van jou te lezen ga vooral zo door ;)

Kaptain 26-05-2009 @ 19:34:13

Mooi gereviewd, maar ‘k vind ze alleen niet zo top …
Ieder zijn smaak .

6 .

Dorus ML 26-05-2009 @ 19:42:44

Leuk gedaan, moet je is vaker doen.
Tracks vind ik niet heel bijzonder maar goed. :)

Mol 26-05-2009 @ 19:43:30

Ready vind ik wat minder..
Kaboom begint met hele fijne sounds, maar de rest van de plaat kan me niet echt boeien.

Good read!

Dennis Aka Mash 26-05-2009 @ 19:45:00

@ Dorus: Wat versta je onder vaker? Ik probeer om de twee weken een review klaar te hebben en er voor te zorgen dat Jor-D of Khaber hem online heeft gegooid.

Zou je er nog meer willen zien in een kortere tijd dan?

Hymn 26-05-2009 @ 19:45:18

8.
Geweldige vinyl maar niets is perfect.
Vind persoonlijk Intractable One beter.

Yannicksuper 26-05-2009 @ 20:01:27

Mooie review weer ;-) De vinyl krijgt van mij een 8, omdat ik Ready..? Minder vind dan Kaboom!, die van mij een 9 verdiend en Ready..? een 7.

Ravenwood 26-05-2009 @ 20:04:06

ik hou echt van deze stijl, en de platen zijn echt top!

voor mij een dikke 9.

Rickie 26-05-2009 @ 20:24:05

ik heb een 9 gegeven vind kaboom echt lekker maar ready wat minder

KSwoosh 26-05-2009 @ 20:35:35

vooral kaboom vind ik heerlijk om naar te luisteren, ready wat minder…
dikke 9 dus! :D

Makxz 26-05-2009 @ 21:04:40

Heb em ook een 9 gegeven, vind het allebei geweldige platen.
AVIO is goed bezig :D

oostzaner 26-05-2009 @ 21:08:14

AVIO FTW! :D

djpatt 26-05-2009 @ 21:18:03

on: top revieuw

off: de vinyls blijven bestaan

las laats dat er in amerika weer machines worden ontwikkeld voor het persen van onze 12 inches

alleen er zijn idd wel steeds minder mensen die ze kopen

Sancti 26-05-2009 @ 21:29:41

top platen :D

G1LL 26-05-2009 @ 22:36:02

Een 7, aparte sound, af en toe leuk:D!

San Miquel 27-05-2009 @ 00:02:26

Vette sound.. heb de vinyl zelf ook… Vind het wel jammer dat de melo van Kaboom gejat is van een oud Defqon anthem…

dawasiknie 27-05-2009 @ 00:05:00

Ijzersterke vinyl, maar itt tot de reviewert vind ik Kaboom iets minder dan Ready. Ready knalt er toch een stuk fijner in, en de melodie vind ik wel iets aantrekkelijker. Kaboom is ook top hoor.
9

RJBanthum 27-05-2009 @ 02:11:59

Dat anthem van DefQon was Get Wasted van ?Brennan Heart? meen ik. Overigens vind ik hem steeds minder erop lijken. De sound van de synth is heel anders en hij is iets krachtiger in Kaboom, bovendien wijkt hij na de eerste paar noten al af van die melodie… Wat mij betreft dus een non-issue :)

Goeie review, ben het 110% met je eens! Overigens complimenten voor je schrijfstijl. Ik kan zien dat je er erg je best op doet en het lukt je vrij aardig ^_^ Keep up!

W0uT3R 27-05-2009 @ 09:51:46

Ik geef de vynil een 7′tje, ‘t beukt wel maar niet helemaal mijn manier van beuken. geef mij maar DonkeyRollers!

dj Bass 27-05-2009 @ 11:15:20

heerlijke sound, apart en niet standaard
de vocals van ready zijn geniaal, en de break voor KaBoom!!! beuk ook als een mallen

9 voor deze gasten

Sayenjumper 27-05-2009 @ 13:27:23

8 punten

HardMasterz 27-05-2009 @ 14:46:45

Vind ze 3 keer niks! Misschien hun volgende vinyl :)

Nomercy 27-05-2009 @ 19:52:54

vind ready wel beter dan kaboom. ik ben heel erg van de hedendaagse hardstyle maar dit is me toch wat te blij en experimenteel.. geef mij maar een para-geluidje met een dikke reverze eronder:)

Nomercy 27-05-2009 @ 19:53:55

ohja en die vent is fucking lelijk :p

Hardstyleking 27-05-2009 @ 20:17:07

K heb een 7 gegeven, vind ready wel een nummer dat ik wat vaker zou willen horen, maar kaboom verveeld me al na de tweede keer.

Dj Skitzo 27-05-2009 @ 20:50:50

egt een goede review
ik vind kaboom toch egt beter maar dan vooral omdat die egt hard uit je speakers dreunt en niet met piano geluid is gemaakt,wat me tegenwoordig mateloos verveelt
(word veelste vaak gebruikt)
maar toch wel lekkere platen een 8;)

Taxi 27-05-2009 @ 21:48:09

@ DJ Skitzo: Egt?

Nette review!

Zou je zeker eens in de zoveel tijd moeten doen. (Pas op dat je niet zonder geld komt te zitten want geloof me das kut) :P
Maar ook netjes geschreven en ben het er helemaal mee eens. een 9 overall van mijn kant.

Freeman 28-05-2009 @ 13:59:17

Ik vind ready inderdaad beter dan kaboom.
Vind het nummer wel wat hebben!
Kaboom lykt echt te veel op get wasted,
beetje jammer …

Dennis Aka Mash 28-05-2009 @ 16:42:07

Kaboom lijkt amper op Get wasted. Het mag dan misschien wel zo klinken in de eerste paar noten. Maar het is een totaal andere synt. ;)

San Miquel 29-05-2009 @ 00:24:05

Een andere synth ja.. piano roll notes zijn gewoon gekopieerd, paar noten veranderd, andere preset op de synth en teren op andermans succes…

Wel wil ik zeggen dat het een heerlijke track is en los van de melodie erg origineel gedaan!
Een van mijn favorieten van vandaag..!

Tevens vind ik AVIO veel belovende talenten voor de toekomst.. ga zo door AVIO ;)

Dennis Aka Mash 29-05-2009 @ 13:26:55

Daar heb je een punt Miquel, maar teren op andermans succes vind ik een beetje te ver gezocht..

Voor de rest ben ik het helemaal met je eens, al helemaal met het punt dat AVIO veel belovende talenten zijn voor in de toekomst. ;)

Opperhoofd 29-05-2009 @ 14:51:54

Is ‘veel belovende talenten’ niet een beetje dubbelop. :p

Een talent is al veelbelovend, vandaar de term ‘talent’. ;)

Dennis Aka Mash 29-05-2009 @ 16:43:54

Nee dat is het niet, iemand kan wel een talent zijn maar dat wil niet zeggen dat ie er ook iets mee doet. Avio gaat dat zeer zeker doen. Daarom vind ik de twee gasten van Avio veel belovende talenten. ;)

Opperhoofd 29-05-2009 @ 17:36:54

Veel belovend heeft niets te maken met het wel of niet gebruiken van je talent.

Talent belooft feitelijk al veel, of je daar nu wel of niet wat mee doet. :p

Je kunt genoeg beloven, maar waarmaken is een tweede. ;)

Party Lover! 29-05-2009 @ 19:00:07

`Ready zeer mooie plaat en Kaboom redelijke plaat,
Je producties vind ik zeer goed , je hebt een eigen stijl vind ik
Ga zo door !

Groet een niet zo kritische hardstyle lover!

Dennis Aka Mash 29-05-2009 @ 20:27:25

Opperhoofd, je snapt wat ik bedoelde.. Daar hoeft voor mij persoonlijk geen discussie van hier tot tokio uit voort te vloeien over wat nou ‘veel belovend talent’ betekend.

Je snapte mijn punt, daar gaat om..

Opperhoofd 29-05-2009 @ 20:45:57

Het gaat mij erom dat het niet klopt dus dan kan ik ook niet zeggen dat ik snap wat jij bedoelde.

‘veel belovend talent’ is een onjuiste term. Simple zat.

Maar we kunnen er wel gewoon een punt achter zetten, om die bodemloze put te dempen.

Dat neemt niet weg dat je een onjuiste term hanteert. :p

Nickk 31-05-2009 @ 13:14:45

Lekker belangrijk mensen!

Kaboom topplaat, hij draaide hem gister ook nog wel op emporium (overigens een ZEER geslaagd feest. wat een weertje!!)

Ready vind ik net iets minder

Daze 19-05-2010 @ 19:36:53

ik vind ready nog altijd mega om te draaie, die plaat, wat een sfeer die schept ni normaal !

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook