Review: Gostosa – What’s Going On / Never Say Never

Vroeger waren de vrouwelijke DJ’s op 1 hand te tellen (Dana, Melanie di Tria), vrouwen die zich keihard omhoog moesten knokken en prima skills achter de draaitafels hebben. Echter, tegenwoordig komen ze bijna als paddenstoelen uit de grond schieten in de hardstyle-scene. Of ze nou kan produceren en draaien of niet: als het qua uiterlijk maar klopt en de mannelijke feestgangers al genoegen nemen met de mooie looks, kunnen de platenbazen al dik tevreden zijn…
Zo heeft Zatox mevrouw Vyolet, Technoboy heeft Stephanie en ook Dutch Master Works kon niet achter blijven met een vrouwelijke DJ. Scantraxx kon natuurlijk niet zonder daden toe blijven kijken en toverde daar opeens vanuit het niets DJ Gostosa uit de hoge hoed.

Ongeveer 2 weken na haar eerste (grote) optreden op Q-base verschijnt haar eerste release op het Scantraxx-sublabel Reloaded. What’s going on op de A-kant en Never Say Never op de B-kant. Het produceren van deze tracks liet zij doen door iemand anders. Maar als die iemand Headhunterz heet is succes bijna zo goed als gegarandeerd zou je zeggen…
Het lijkt natuurlijk erg makkelijk. Zeg je Headhunterz dan weten zelfs niet-liefhebbers van hardstyle over wie je het hebt. Hoewel Headhunterz er geen geheim van maakt dat hij de tracks voor de nieuwe Scantraxx-chick produceert, loopt hij er blijkbaar ook niet mee te pronken. Willem Rebergen of Headhunterz komt nergens ter sprake als we kijken naar de credits. Een blik op de achterkant van de hoes leert ons: “Written by: Gostosa”.

De eerste release van de uit Brazilië afkomstige dame omvat dus 2 tracks die al ongeveer een maandje of 5 gedraaid worden door met name Headhunterz zelf. Hij draaide ze in ieder geval vaker dan Gostosa zelf. Het zegt wat dat betreft al een hoop over Gostosa. Maar toch… is dit klaarblijkelijk niet meer dan een vrouwelijke alias voor Willems producties en een modepop op het podium of heeft ze daadwerkelijk wat talent in haar mars? De meningen na haar optreden op Q-base waren eigenlijk vrij duidelijk en niet bepaald positief wat betreft het draaien. Daar gaan we het echter niet over hebben in deze review. En ook niet over haar talent als producent, want aangezien deze 2 tracks niet door haar gemaakt zijn valt daar weinig over te zeggen.
Het was in ieder geval niet echt een release waar ik naar uit keek. Tot zover ik de tracks had gehoord spraken ze mij niet echt aan en het hele “Gostosa-concept” vind ik ook maar vrij droevig. Een fan van Headhunterz ben ik dan weer wel, bijna alle producties van hem zijn erg lekker en ook dit jaar heeft hij toch weer een paar onvergetelijke knallers gemaakt, en je krijgt ook niet zomaar de gelegenheid om de anthem voor Defqon.1 te maken… laten we maar eens kijken wat Headhunterz voor zijn vrouwtje heeft gemaakt:

De A-kant: What’s going on
What’s going on lijkt op het eerste gezicht een hele simpele track en blijkt dat op het tweede gezicht ook daadwerkelijk te zijn. Toch hoeft het niet altijd ingewikkeld te zijn om te voldoen. De vocals blijven prima hangen en zijn leuk gesampled. De reversed-bassline is relaxt, maar er zit genoeg power achter om je echt mee te krijgen in het nummer. Het nummer kent niet echt een climax. Na de eerste echte break komt de melodie erin en na de tweede break komt dezelfde melodie erin alleen dan iets voller, en met een wat hardere kick eronder.
De melodie van deze track lijkt helaas verdacht veel op de intro-melodie van Vita van Technoboy, toch een beetje een klassieker. Dat vind ik wel jammer, ook al heeft Headhunterz dit niet bewust gejat (zolang er geen bewijs is, is er ook geen reden om hem dat te veronderstellen). Het blijft voor mij een bekende deun in een iets ander jasje, en dan pak ik het niet zo op. Een ander nadeel is dat de melodie inderdaad vrij leuk is voor een intro maar niet voor een heel nummer. De tweede climax heeft ondanks de iets hardere kick niet zo veel drive en zo kakt het nummer in. Het begint na een tijdje ook erg langdradig te worden.
En hoe leuk de vocals ook zijn, ze lopen over zowat de helft van het nummer. Dat is wel een beetje teveel van het goede naar mijn mening.

Gostosa – What’s Going On
http://www.youtube.com/watch?v=D4uQXXxT69I

What’s going on is zeker geen slechte plaat, daarvoor zitten er wel lekkere elementen in. Maar overall is de track het toch niet helemaal. Het nummer mist de broodnodige energie na een tijdje en wordt te langdradig. Het is gelukkig nog zo dat de bassline en de kicks het nog enigszins goedmaken.
6/10

Never Say Never
Het nummer dat mij vooraf nog het meeste kon bekoren. In tegenstelling tot What’s going on vind ik dat de energie hier wel goed in de tracks zit. Opnieuw een heerlijke bassline waarbij geen rauwe kick aan te pas hoeft te komen om het kracht mee te geven, dat hoeft van mij ook absoluut niet altijd. In het eerste stukje van de intro wordt er weer volop gebruik gemaakt van een lange sample, die na het tweede stukje plaatsmaakt voor wat soort van Random-Headhunterz-geluiden. De melodie in de climax blijft lekker hangen, klinkt zeker niet verkeerd, maar is het in mijn ogen toch net niet op de een of andere manier. Net iets te simpel en te leeg.
Never Say Never is in ieder geval niet zo slaapverwekkend als de A-kant. Er zit gedurende de hele track genoeg drive in de plaat. De vocals zijn volop aanwezig maar blijven goed hangen en passen goed bij het nummer. Ik vind het nummer in z’n geheel wel goed in elkaar steken, maar het is helaas net iets te simpel gedaan. Met name de intro vind ik niet erg veel voorstellen, en als die intro aansluit op een climax die in principe ook niet zo erg veel voorstelt, krijg je nou eenmaal geen topnummer.

Gostosa – Never Say Never
http://www.youtube.com/watch?v=mXWQZxTb6DU

Never Say Never is een prima plaatje, maar niet echt een plaat waar ik het over een half jaar nog over ga hebben.
7/10

Eindoordeel:
Het is haar eerste release, helaas stellen allebei de tracks vrij weinig voor terwijl ze geproduceerd worden door een van de kopstukken van de hardstyle-scene. Dan had je toch best wat meer kunnen verwachten zou je denken.
Met deze 2 nummers is het Headhunterz, Gostosa en Scantraxx in ieder geval niet gelukt om de naam Gostosa vol op de kaart van Hardstyle-land te plakken. De platen hebben iets lekkers, maar hebben niet iets bijzonders. En dan houdt het snel op. Want als je je in de huidige gigantische massa aan DJ’s en producties niet kan onderscheiden van anderen kom je niet ver. Al zit je bij Scantraxx en kan je tot de verzenging toe gehyped worden.
Ja, de beste dame heeft een prima uiterlijk, maar daar kom je tegenwoordig ook niet ver mee. De concurrentie heeft dat namelijk ook. En zo is het maar afwachten of DJ Gostosa nog echt haar doorbraak gaat krijgen. Met meer nummers van dit kaliber en optredens á la Q-base zal dat helaas niet lukken.

Eindcijfer “What’s going on/Never Say Never(SCREL 021)”: 6/10

Geschreven door dawasiknie.

Gostosa



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 07-11-2009 om 14:25 door Jor-D | Translate:

Reacties (44)

Plaats reactie
TheDizZorder 07-11-2009 @ 14:43:42

Gostosa is bij Buma dan gekoppeld aan Headhunterz.. dus hij krijgt alle royalties

athans.. zo zal ik et gedaan hebben :p

jannes 07-11-2009 @ 15:00:03

DatWasIkNie maakt altijd kut berichten ! bannen die hap!

Jur 07-11-2009 @ 15:19:46

Op Headhunterz z’n fuifje in Outland draaide ze prima, en helemaal alleen…
Ze moet nog wel een beetje leren bewegen want wat dat betreft is ze wel goed geïntegreerd, ze beweegt als de gemiddelde Nederlander; zo stijf als een plank.

Verder prima review: +1!

Dustydus 07-11-2009 @ 15:29:54

ff een vraag je me maat had het dr ook over. Ik sta op een foto met headhunterz en me maat. en dr langs stond een meidje die dik veel op haar leek dit was op InQontrol 2008

heeft iemand haar meer daar gezien ?

Gostosa – What’s Going On ben niet met een 6 eens van mij krijgt ze 1 7,3

eMule 07-11-2009 @ 15:50:27

“Maar als die iemand Headhunterz heet is succes bijna zo goed als gegarandeerd zou je zeggen…”

Als je naar de afgelopen tijd kijkt is dat dus absoluut niet waar eh

stynch 07-11-2009 @ 15:53:41

ga nou niet winen, mooi verslag.

eMule 07-11-2009 @ 16:15:43

whinen*

Ravenwood 07-11-2009 @ 16:16:27

@ Jannes,

waar de fuck slaat dat op?

mooi geschreven man! vind zelf de release eigenlijk bagger, maarja. :P

The Hardstyler-1994 07-11-2009 @ 16:23:52

mooie review

Oxbow 07-11-2009 @ 16:41:48

Leuke review man ;) ben het kwa cijfers en eindoordeel compleet met je eens!

Atraxisz 07-11-2009 @ 17:05:42

Leuke review, ga zo door!

G1LL 07-11-2009 @ 17:10:42

Leuke review, vind de nummers zelf ook niet helemaal top. Eigenlijk is ook mijn enige reden dat ik gostosa als plaatje heb, omdat ze lekker is haha!

Dustydus 07-11-2009 @ 17:43:34

ey zijn er nog wel dingen in de hardstyle waar mensen positief over zijn ? volgens mij worden alle nieuwe nummer / anthem allemaal afgezeken :/

this for fun he je komt daar voor je plezier en ga je alles afzeiken blijf dan lekker thuis :p scheelt weer 1 persoon die stil staat tussen het publiek.

SoundTunerZ 07-11-2009 @ 17:45:15

@ dustydus Zou heel goed kunnen. Ik heb gehoord dat gostosa al een of twee jaar met headhunterz mee liep op feesten. Dus als je haar op in qontrol al hebt gezien zou dat idd heel goed kunnen ;)

Verder vet nice review. Echt gwn precies hoe ik er ook over denk ;) Ze ziet er goed uit maar de nummers hebben niet echt alles. Wie weet wil willem toch wel niet te goede hits maken en die maar voor zichzelf houden :P

Jur 07-11-2009 @ 17:45:49

“Ey” mogen we geen mening meer hebben?

desertstorm 07-11-2009 @ 18:31:31

idd Dustydus, t’is allemaal getief en gekanker tegenwoordig :P

frankhardenberg 07-11-2009 @ 18:33:37

veel te veel buiten de vinyls om geschreven, je moet het over de nummers hebben niet over de dingen eromheen en dat ze knap is hoeft ook niet genoemd te worden, dat wisten alle hetero’s al
over het algemeen te negatief.
mijn review cijfer
4,8/10
What’s Going On – 6,5
Never Say Never – 8

frankhardenberg 07-11-2009 @ 18:35:14

verdorie
dat kus mij deed vriend van me zus maar kan ik nie weg hale :D

rob12316 07-11-2009 @ 18:36:42

denk dat Sutra een grotere bom zou zijn!

Vulkano 07-11-2009 @ 18:44:26

Ik ben het er eigenlijk wel volkomen mee eens, deze platen zijn niet echt van het niveau Headhunterz. Toch vind ik dat Headhunterz de plaat Sutra dan wel weer goed in elkaar heeft gezegd, maar helaas heeft die ook een tweede qlimax..

frankhardenberg 07-11-2009 @ 18:44:34

en dan wil ik nog even kwijt dat over het gezeuer dat HHZ voor haar produceert,
Pavo zn tracks zijn ok geproduced door NC en daar hoor je ook niemand over klagen ;)

Kaptain 07-11-2009 @ 19:19:28

Mooie review, maar gebruik wat minder die ” ik vind ” , daardoor kom je onzeker over, wat helemaal niet zo is ;)

C-Mind 07-11-2009 @ 19:52:45

@ jannes

klim de hoogste boom in en spring na beneden!!
Met je hoofd als eerste aub!!!
als je niks nuttigs weet te zeggen

Nice one dawasiknie ;)

dawasiknie 07-11-2009 @ 20:12:23

@ Kaptain, heb ik niet echt bij stilgestaan bij schrijven en nakijken, maar dat is, zeker nu ik het teruglees, inderdaad een prima punt. Thanks :)

Verder is dit stuk inderdaad kritisch. Niet zozeer op de tracks an sich, want hoewel ze mij niet kunnen overtuigen vind ik ze niet slecht, maar wel op de hele gedachte erachter. Het gaat hier om een DJ die nog 0 ervaring heeft en die haar muziek laat produceren door iemand anders die dat erg goed kan. Dat dient zeker ook in beschouwing genomen te worden als je bekijkt hoeveel vrouwelijke DJ’s volgens het zelfde concept voortgebracht worden en als je kijkt naar de enorme shitload aan hardstyle-producties vandaag de dag. Daarin is Gostosa simpelweg geen succes, althans tot nu toe.
Ik vind dat je bij een review de achtergrondzaken ook moet behandelen, aangezien dat bij veel mensen ook een grote rol speelt bij het aanschaffen van tracks en het beluisteren van de muziek.

Verder bedankt voor alle reacties, zowel positief als negatief :)

KSwoosh 07-11-2009 @ 20:20:29

beter als deze review had ik het niet kunnen verwoorden!
gewoonweg geniaal!

Stokbrood 07-11-2009 @ 21:01:02

@ Frank

Maar Pavo draaidt dan ook als een malle :D

Dennis Aka Mash 08-11-2009 @ 11:08:56

Je valt in de smaak Dawasiknie. Haha! Heb ik toch een goede keuze gemaakt. :P

frankhardenberg 08-11-2009 @ 11:09:02

hahaha lekker dan C-Mind xd
en idd stokbrood :P

Lyst 08-11-2009 @ 11:43:39

Eindelijk een meer kritische kijk op platen.

En mensen als je geen discussie kunt voeren, wil je dat dan hier ook niet doen.
Een kritische blik wordt uitgemaakt voor getief, gekanker en zelfs om een ban gevraagd.
-.-

Mol 08-11-2009 @ 12:23:19

Nice review Dawasiknie!

Just4Music 08-11-2009 @ 13:06:32

Het is goed geschreven ik vind alleen de cijfers niet helemaal kloppen bij je omschrijving

Henk-Jan 08-11-2009 @ 13:57:13

nee dat viel mij ook al op!
verder prima geschreven hoor :)
vraagje he, wie kiest eigenlijk de vinyls waar een review over wordt geschreven? ik persoonlijk had liever een andere vinyl ge reviewed gezien :P

Dennis Aka Mash 08-11-2009 @ 17:23:06

Dat kiezen de reviewers zelf. ;)

djcorleone 08-11-2009 @ 19:34:32

@frankhardenberg
mijn review cijfer
4,8/10
What’s Going On – 6,5
Never Say Never – 8

Iets zegt mij dat dit totaal niet kan kloppen… Gemiddelde van 6,5 en 8 een 4,8?

En daarbij heeft Pavo zijn sporen al ruim verdiend in de scene, en hij weet ook dat je niet meer aan de bak komt zonder producties en dat zag je ook aan zijn boekingen in de laatste jaren. Maar bij hem kan ik het meer hebben, gezien zijn verleden.

Kom op… Gostosa heeft nog niet eens officieel een plaatje uit en ze staat al op Q-Base…. :S Er zijn genoeg jonge talenten die hun shit wel zelf en veel beter doen, en die blijven maar zwoegen en hopen dat ze ooit eens op een zolderschuur in Schubbekutteveen mogen draaien…. En dat is gewoon zonde…

frankhardenberg 08-11-2009 @ 19:51:47

gast die cijfers zijn voor hoe ik de nummers persoonlijk vind, niet over het review stukje wat dawasiknie over die nummers had geschreven
bovendien weet ik dat best wel
maar
je kan in plaats van standaard dat soort dingen af te kraken, die toch niet veranderen, ook gewoon het positieve er van in zien en dat is een andere sound erbij want het klinkt niet echt als HHZ als ik eerlijk ben.. als je kijkt naar zijn andere nummers

Mystic Dummy 08-11-2009 @ 20:29:36

allereerst @ jannes wat een kansloos berichtje van je >.<
zou bijna denken dat je niks beters te doen heb dan anderen afzeiken

hulde voor dawasiknie, het is best een lap tekst maar ik zit het geboeid te lezen
over gostosa kan ik heel kort zijn: dit filmpje zegt genoeg
http://www.youtube.com/watch?v=8-nFC3uVDIo
ze moet eerst is een half jaartje een cursusje mixen gaan doen, dan mag ze van mij wel achter de tafels gaan staan

enige waar ik op zit te wachten is tot sutra uitkomt :)

dawasiknie 08-11-2009 @ 20:46:35

@ frankhardenberg, waarom zie jij het als een afkraak-artikel?
Kritiek leveren is niet altijd afkraken. Tenzij je het zo negatief interpreteert dat kritiek geven gelijk staat aan iemand de grond in boren. Maar zo zit het dus niet.
Ik geef mijn mening over een stuk muziek, en ja het is kritisch… Maar wil je zeggen dat alles wat jij langs hoort komen tof is? Durf jij, als iets jouw niet zo aanspreekt, dat dan niet te zeggen?
Dit spreekt mij niet aan, ik geef mijn mening met onderbouwing, en je aangevallen voelen alleen omdat iets niet in jouw straatje past qua mening is nergens voor nodig.

frankhardenberg 08-11-2009 @ 21:58:23

je kraakt niet af maar je kunt duidelijk zien aan hoe je het er neer zet dat je wel met de intensie daarvoor het zo schrijft
tenminste
dat denk ik
lijkt me wel
aan de text te zien :p

Mol 08-11-2009 @ 22:15:15

Frank kom op, you’re gonna lose this one.

Ik ben een beetje klaar met dat gewhine van iedereen over negativiteit. Je mag toch eerlijk zeggen wat je er van vindt? Iets afkraken is wat anders dan wat hier geschreven staat, hij onderbouwt zijn mening gewoon duidelijk en goed.

Dawasiknie heeft hier precies beschreven wat (bijna) iedereen denkt. Het is toch ook best logisch dat je negatieve reacties krijgt als je een lekker wijf in je team neemt, dat zelf niet produceert en nauwelijks kan mixen?

En inderdaad; erg jammer dat ECHT talent de kans niet krijgt, en dat Gostosa dan wel op Q-Base staat.

Henk-Jan 08-11-2009 @ 22:40:19

Frank ik vind niet dat je het recht hebt om goed geschreven teksten af te kraken terwijl je zelf niet eens normaal Nederlands beheerst.
^^

frankhardenberg 08-11-2009 @ 23:12:29

tekst?
hmm
ik vind gewoon dat er een veel te lang stukje NIET over de nummers zelf gaan maar over hoe Scantraxx weer iets hyped zoals in dit geval Gostosa
ik zeg niet dat ik het er niet mee eens ben ;)
goed lezen jongens

Qre8ive 09-11-2009 @ 10:02:00

Ben het eens met frank … Een vinylreview hoor je zonder mening over de artiest te schrijven, gaat immers om de muziek lijkt me?

frankhardenberg 09-11-2009 @ 11:24:57

+ dat stuk wat niet over de nummers zelf gaat is nog groter ook als de 2 reviews bij elkaar he

Joehoe 08-12-2009 @ 20:17:29

Ik zeg slechte dj! T lijkt net alsof alles om die looks gaan…

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook