Review: Killer Clown – Tormented / Silentium

In deze rubriek proberen we regelmatig nieuwe vinyls een recensie te geven. In deze allereerste aflevering gaan we aan de slag met de nieuwste Killer Clown: Tormented / Silentium!

Waar blijft die bezorger toch? Normaal zie ik het versleten Fiat busje met een hoop deuken en flink wat viezigheid op de lak wel rond een uur of twee stoppen voor de deur. Maar helaas, ik zal nog even moeten wachten.
Om de tijd een beetje te doden ga ik maar is wat rond hangen op het internet, tot dat er aangebeld en ik met een grote lach op mijn gezicht het pakketje aanneem en snel een slordig krabbeltje neerzet. Toch wel weer een uurtje later dan dat ik gewend ben van mijn pakketjesman. Achjaa, wat maakt het uit! Mijn verveling is in iedergeval snel weg, want na het openmaken lag gewoon de eerste Killer Clown release voor mijn neus! Wat moet dit toch een geweldige plaat zijn volgens de vele reacties op het internet!

Killer Clown

Nu ik de A-kant al een aantal keer beluisterd heb, wordt mijn enthousiasme over deze plaat alleen nog maar groter! Wat een heerlijke intro die het tempo zeker nog goed omhoog kan schroeven op een flink avondje stampen. En nee de break laat je niet stil staan om je aansteker of peperduur mobieltje in de lucht te steken. Want na een magische vrouwen stem stormen we direct door naar de melodie!

Killer Clown – Tormented

http://www.youtube.com/watch?v=AO4raX3an-c

Maar dan merk ik me iets op wat ik persoonlijk erg jammer vind. Namelijk de kicks die Arjan gebruikt heeft. Ik krijg niet het gevoel dat ik weggeblazen word als ik deze kicks hoor. Als of ik ze vaker gehoord heb, we zijn natuurlijk ook wat hardere kicks gewend van de Noisecontrollers maar dit is 50% van de Noisecontrollers en dus ook 50% anders voor mijn mening. Je hoort namelijk wel wat sounds terug uit eerdere Noisecontrollers releases.

Afgezien van de iets wat standaard kick is Tormented een super track! Hij geeft je een lekker magisch gevoel en beukt lekker door. Op naar de B-kant!

Nu ik de LP op zijn andere kant leg voel ik ook weer meteen wat voor een mooi gevoel dat geeft zo’n grote zwarte schijf in je handen. Het gevoel krijg ik bijna terug als ik de naald maar gewoon ergens midden in de climax laat zakken op de LP.

Killer Clown – Silentium

http://www.youtube.com/watch?v=ioigXoeylVc

Het eerste wat ik dan hoor is “Listen” en wat een geweldige atmosfeer er dan los komt met zo’n heerlijke melodie en een kick die wel lekker diep is en een goede drive heeft. Heerlijk momentje! Het zijn nog steeds niet de harde Noisecontrollers kicks maar dat zal ook wel niet de bedoeling zijn geweest van Arjan omdat het toch een solo-project van hem is onder een aparte alias. En aliassen zijn er tegenwoordig ook vaak om eens lekker gek te doen of om een totaal andere weg in te slaan kwa stijl. Wat Arjan hier heel erg goed heeft gedaan naar mijn mening.

Toch blijf ik bij Tormented want voor mijn gevoel heeft die plaat net wat meer in huis dan Silentium.

Tormented: 8,5
Silentium: 8-
Totaal: 8

Geschreven door: Dennis Aka Mash



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 28-01-2009 om 14:26 door Khadber | Translate:

Reacties (26)

Plaats reactie
Sayenjumper 28-01-2009 @ 14:40:21

mooien recensie :p

Mol 28-01-2009 @ 14:42:53

Nice review van een nice vinyl. Ook al zou ik Tormented ook iets van een 8,5 geven, ik geef Silentium toch iets meer denk ik.

Jens 28-01-2009 @ 14:45:40

Ik zou Silentium ook iets meer als Tormented geven :-)

HardStyler 28-01-2009 @ 14:48:19

Silentium is Zowieso Beter Als Tormented !

Dus Jens & Mol
+1 ;)

Khadber 28-01-2009 @ 14:50:54

Moah, ik ben het wel een beetje met Mash eens, Silentium heeft absoluut wat.. Ik vind ze gelijk.

Denk er wel om, het is Dennis zijn mening ;) . (anders moet je zelf een keer een review schrijven haha)

Dennis Aka Mash 28-01-2009 @ 15:00:49

Je kunt natuurlijk een pm sturen met tips voor de volgende recencie. Of van welke (nieuwe) release jij graag een review zou zien. :)

Dominic 28-01-2009 @ 15:37:12

mooie review!
probeer iets meer over de nummers zelf te vertellen en bijvoorbeeld vergelijkingen te trekken met andere nummers, dat de lezer iets meer een beeld krijgt van de tracks.

misschien natural van davide sonar of de nieuwe HH met fear of darkness als tip voor volgende review?:)

Khadber 28-01-2009 @ 15:38:08

Stuur een PM zou ik zeggen, dat ordent makkelijk!

Makxz 28-01-2009 @ 15:38:14

Zeker goeie review dennis ;) volledig met je mening eens.
Vond eerst Silentium eigenlijk niet veel aan, maar na een paar keer draaien wast toch wel een vette plaat :D En Tormented, wat valt daar nog over te zeggen.. die is gewoon echt geweldig :D :D

Tekk 28-01-2009 @ 15:47:23

Silentium vind ik vele malen beter dan Tormented hoor!

Ik zou de punten precies omdraaien :P

Donovanray 28-01-2009 @ 17:25:19

Poll!!! wij willen stemmen :D

Dennis Aka Mash 28-01-2009 @ 17:34:16

op kwaliteit van de review en van de track?

HardStyler 28-01-2009 @ 17:44:54

Ik zou zo doen,
Wat cijfer geef jij deze tracks
en dan vn 1-10 fzo ?
& dan wanneer volgende review komt dan een gemiddeld cijfer opmake fzo ?

Dennis Aka Mash 28-01-2009 @ 17:48:26

Geen idee of dat mogelijk is. Kun je denk ik het beste even met Jor-D overleggen. ;)

Mij lijkt het wel een leuke toevoeging. Het zit namelijk ook nog allemaal in het baby proces. :D

HardStyler 28-01-2009 @ 18:04:46

Ja het was maar een idee’tje :D
Maar als dat er bij komt voel ik mij wel Cooool ^^

Jor-D 28-01-2009 @ 18:06:16

Poll toegevoegd, en samples ;)

Markos 28-01-2009 @ 18:37:08

Een 7 heb ik gegeven. Ik vind het lekker om te luisteren, maar er zijn beter.

Jens 28-01-2009 @ 18:37:53

Michiel , u cool voele is ni gnoeg eh :D
Silentium krijgt vn my 8.5 , Tormented 8
Totaal: 8

Yannicksuper 28-01-2009 @ 19:57:42

Mooie recensie, silentium is sowieso beter dan tormented, silentium een 8,5 en tormented 8 ;)

Pataay 28-01-2009 @ 20:58:02

Silentium is egt een 10 waard:D
Dit plaatje staat al 2 maandjes op nr 1 bij mij

Sunboom 28-01-2009 @ 23:43:59

Vet dat mijn idee doorgevoerd is! Wel een wat korte recensie vind ik het, zou het vet vinden als er wat meer in detail gegaan wordt maar ik begrijp ook wel dat dat lastig is. Wat een goede kwaliteit samples trouwens, is dit echt YouTube?

Edit: oh wacht even, luister nu de Silentium sample en die is toch net iets minder haha :P.

Mja ben zelf niet zo weg van de kicks die gebruikt worden… Verder wel vet qua melodie. Andere kicks en ik had het willen luisteren!

Jor-D 28-01-2009 @ 23:46:56

Tis nog een eerste probeersel, commentaar wordt natuurlijk meegenomen in de volgende review :)

En ja, het is echt Youtube kwaliteit, zie de broncode van deze pagina maar ;)

Ool / Tesseract 29-01-2009 @ 01:49:07
rubbertje 29-01-2009 @ 13:39:41

Silentium vind ik zelf wel wat beter klinken

Rik 02-02-2009 @ 08:43:58

Ik vind siletium tog beter dan tormented denk ik.

Armyboy93 01-06-2010 @ 19:23:24

Net zoals heel veel mensen zeggen ben ik het ook eens dat silentium beter is ;)

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook