Review: Tuneboy – Tunebeat / Ombrello Maledetto

Na een lange tijd eindelijk weer eens een vinyl review, deze keer is het tijd om de nieuwe release van Tuneboy onder handen te nemen. Deze Italiaan draait al lang mee in de muziekwereld, dit is ook al weer zijn negende release onder Titanic Records, het label waar Tuneboy de laatste jaren zijn solo-platen onder uitbrengt. Voorheen was dit Dance Pollution.

Tuneboy staat toch wel bekend om de lekkere Italiaanse reverse bass, ook in deze release laat hij dat zeker horen. Op 15 Maart kondigde hij de release aan, in dit bericht liet hij onder andere dit weten: ‘’Two weeks ago I had a gig in Glasgow and I couldn’t wait for that Saturday. I played the A-side there and injected the crowd with a big fat Tunebeat’’.
Wat de B-kant van deze release betreft, hij liet weten dat hij breaks even zat was dus een pauze daarvoor nam. Het enige wat ik daarvan dacht was,: geen breaks, hard knallen.
Twee weken na het eerste bericht over deze release kwam ook een bericht over ‘The Umbrella’, dit was een wazig bericht over een Umbrella die zijn studio binnen kwam, waarna een versie zonder break, zang of melodie over bleef.

A-kant: Tunebeat
Zoals verwacht werden de twee nieuwe tracks gedraaid op Knock Out 2010 waar Tuneboy versus Technoboy plaatsvond. Tunebeat werd als derde gedraaid en mijn eerste indruk was dat deze veel leek op I Will Growl en Re-Generate It, toch spreken die twee nummers mij goed aan, wat dus automatisch zou betekenen dat deze mij ook aanspreekt. Dit is ook zeker het geval. Lekkere reverse bass, zoals we gewend zijn van Tuneboy, wel weer een bekende melodielijn uit de jaren 80 (Gary Numan – Cars), maar het is weer goed uitgewerkt dus dan mag het. Wat mij betreft is dit een plaatje die lang mee gaat, het verdiend zeker een goed cijfer.

http://www.youtube.com/watch?v=ng4ZzvOP6wE

Oordeel: 8/10

B-kant: Ombrello Maledetto
Er werd op Knock Out 2010 geopend met de B-kant, geen vocals, geen melodie, geen breaks, maar wel het Early Hardstyle gevoel kwam terug bij mij. Deze track genaamd: Ombrello Maledetto (wat betekent, Vervloekte Paraplu, geen idee waarom) sloeg bij mij in als een bom. Lekkere oude kicks en sounds met veel percussie, maar toch om het even speciaal te houden als climax een rete vette kick! Vooral het steeds opnieuw spanning opbouwen slaat bij mij erg goed aan. Wat mij betreft mag dit van mij vaker in tracks terug komen. Je kunt wel zeggen dat dit een rustig plaatje is, maar toch even een uitbarsting heeft. Waarom de naam Ombrello Maledetto? Daar snap ik nog bar weinig van. Deze track is in mijn ogen speciaal.

http://www.youtube.com/watch?v=RV0y_NnCzHo

Oordeel: 9/10

Eindoordeel
Lekkere release, zoals we gewend zijn van Tuneboy echt platen die gewoon een goede drive hebben, waar je niet lang op stil hoeft te staan. Bij Tunebeat goed gebruik gemaakt van de vrouwelijke vocalist en het jaren 80 melodietje is ook goed verwerkt. Op de B-kant goed gebruik gemaakt van spanningsbogen en percussie. We hebben in mijn ogen gekregen wat we gewend zijn van Tuneboy.
Eindcijfer: 8,5/10

Review door: Joey “Showey” van der Linden



Volg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 19-05-2010 om 15:33 door Jor-D | Translate:

Reacties (34)

Plaats reactie
hdhessel 19-05-2010 @ 15:43:22

helemala mee eens :D

dawasiknie 19-05-2010 @ 15:46:35

Mee eens, al zou ik ze een 9 en 9,5 geven ^^

Rickie 19-05-2010 @ 15:49:35

leuke review en ook mee eens :)

Rik 19-05-2010 @ 15:55:03

Leuk dat er weer is een review is! En ik zeg: werkelijk een top release!

iSenSe` 19-05-2010 @ 15:58:46

leuke review. vindt t knap dat je je gevoel kan beschrijven ( ik kan dat niet ;p )

Martinos 19-05-2010 @ 16:08:22

Altijd heerlijk subjectief die reviews.. toch een goed verhaal.
Ik zou alleen tunebeat en OM omdraaien qua cijfers. (allebei goede songs, daar niet van)

the sidespinnars 19-05-2010 @ 16:38:52

egt dikke plaatjes :D

Q-dance4live 19-05-2010 @ 16:44:21

doen het goed van de zomer!

The Amethist 19-05-2010 @ 16:47:08

Ik hou wel van zo´n wisselende release, goede review trouwens ;)

G1LL 19-05-2010 @ 17:20:59

Goede revieuw, goede release! (Y)

San Marco 19-05-2010 @ 17:35:39

Nice review!

Moet alleen zeggen dat Ombrello Maledetto me nog niet heeft kunnen boeien maar dat is mijn mening!

Ga zo door met schrijven! :cool:

Overload 19-05-2010 @ 17:43:03

ben niet de grootste fan van italian, maar die a kant vind ik lekker klinken en het is ook een goede review!

Showey 19-05-2010 @ 18:05:17

Dankje voor alle goede reacties, ik probeer iedere week één te verzorgen als het lukt! :D

Josh-T 19-05-2010 @ 19:20:14

goede review, ben het ook wel eens met de cijfers.

Just4Music 19-05-2010 @ 19:31:11

goed, review mag alleen wel wat langer

Daze 19-05-2010 @ 19:34:09

cijfers zijn correct.. umbrello is leuk om op het einde te draaien hehe

langemike 19-05-2010 @ 19:39:07

Het zijn leuke plaatjes, maar meer ook niet. 3/5 sterren hebben ze bij mij gekregen in iTunes

Showey 19-05-2010 @ 19:54:04

@Just4Music volgende wordt langer, dit was mn eerste!

InfeQted 19-05-2010 @ 20:09:14

Ik zou het niet anders gezegd hebben! :)
Wat betreft de *vervloekte paraplu*, tuneboy had op zijn site uitgelegd waarom hij die naam gekozen had, was zeer grappig om te lezen, hij heeft er een heel verhaal omheen bedacht. aanradertje om te lezen voor degenen die op woensdag avond niets beter te doen hebben! :D

Convert 19-05-2010 @ 20:19:08

Dit is echt een heerlijke release ben het wel eens met de cijfers. Zelf ook niks aan te merken op deze nummers dan al in de review gezegd is.

Ik bied me ook (nog steeds) aan om reviews te schrijven voor Hardtraxx als jullie willen! :)

Ik heb ook nog twee op m’n hyves staan van het album van Brennan Heart en D-Block and S-te-Fan! :)

Dennis Aka Mash 19-05-2010 @ 20:24:09

Niet verkeerd! Ik ben benieuwd of je weekelijks een review klaar krijgt. :p

Atraxisz 20-05-2010 @ 09:38:19

Leuke review! Ik vind alleen de nummers iets minder!

TkTT 20-05-2010 @ 09:42:14

Ik vind tunebeat dan nog wel gaan maar die op de B kant vind ik niks hou meer van de melodien enz. had wat meer verwacht van Tuneboy dacht dat hij ongeveer dezelfde richting in zou slaan als TBY of net zoals ze bij TnT doen. Denk niet dat ik deze op mijn harde schijf plaats.

Gangsterdwerg 20-05-2010 @ 12:33:44

Leuk dat er weer eens een vinyl review is! Ben het er alleen totaal niet mee eens. Tunebeat is een redelijke plaat, intro, breakje, melodietje. Vrij standaard en krijgt van mij een 6,5. Ombrello vind ik echt een grafnummer, veels te saai. Als er nou dikke kicks inzaten en rauwe screeches was het nog wat maar helaas. Dat nummer krijgt van mij een 3 voor de moeite!

Showey 20-05-2010 @ 14:52:14

@Gangsterdwerg er zitten dikke kicks in, maar niet de soort kicks die jij van de tegenwoordige hardstyle verwacht, lekker dat dit nog gebruikt kan worden. Jammer dat het door de nieuwe generatie niet gewaardeerd wordt want het is echt origineel!

Gangsterdwerg 20-05-2010 @ 16:25:13

@ Showey
Originaliteit wil nog niet zeggen dat het vet is. Die plaat wordt echt de hemel ingeprezen maar wat is het nou eigenlijk? Alleen de kick in de ‘climax’ is hard maar de intro en outro, mijn god wat een ramp. Die spanningsopbouw doet je echt verlangen naar een brute kick maar wat je na 50 seconden krijgt is zo soft! Ik snap echt niet wat veel mensen hier vet aan schijnen te vinden. En je hoeft het dagjesmensen/nieuwe generatie/nustyle argument bij mij niet te gebruiken want ik kan alle hardstyle waarderen.

Showey 20-05-2010 @ 17:36:03

@Gangsterdwerg, dan is dat bij jou niet het geval, maar dat is wel vaak de rede dat mensen dit niet waarderen. Jij kan het soft vinden, ik vind het vet!
de eerste 50 Seconden is de mixintro, dan komt hij er opnieuw zacht in want vanaf daar begint de intro, dus dan opnieuw spanning opbouwen, wel verrassend IMO! Maar ieder zijn mening toch ;)

Love_Fulfilled 20-05-2010 @ 17:57:25

Goed verwoord inderdaad :) .

Barsbas 20-05-2010 @ 18:50:52

ik vind ze alletwee wat minder, vooral die 2e saai en inspiratieloos, deed me wel denken aan die ene plaat van heady en proppy – summer of hardstyle. Toch zonde, platen als i will growl heb k echt platgedraaid en doe ik nog steeds of dat nummer dirty zo vet. Die vocals en dan die reverse bass heerlijk genieten! Hij kan zo geniaal zijn, maar dit vind ik toch een tegenvaller, helaas volgende keer beter! :(

Showey 20-05-2010 @ 22:31:39

@Barsbas, 2e saai en inspiratieloos? :D

Klementino 21-05-2010 @ 16:16:57

helemaal met barsbas eens ;)

ombrello maledetto is geen kut aan

thedominator 21-05-2010 @ 17:49:13

ikzelf vind ombrello maladetto ook niet echt een goede track. wel grappig als je hem op een festival
hoord maar ik zie mezelf niet losgaan op dit nummer.
maar voor de rest goede review man! ;)

Qre8ive 21-05-2010 @ 18:04:46

Ombrello is juist vet :P. Early hardstyle met een vleugje nieuwe. Geen melo… gewoon los :P

S_v3n 21-05-2010 @ 21:19:11

1st track is top, 2nd track is flop ^^

Reageren



Registreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook