Review: Zero Sanity – Brotherhood / Mindblowing Music

Voor de eerste keer zat ik te twijfelen welke vinyl ik deze keer ging onderwerpen aan een review. Er zijn namelijke zoveel nieuwe releases geweest de laatste tijd en allemaal kregen ze voor mij persoonlijk al genoeg aandacht op verschillende fora’s. Er loopt namelijk veel meer rond in hardstyle producer land. En veel van de nieuwe producers worden een beetje vergeten en negeert door de luisteraars heb ik het idee.

Zero Sanity

Daarom nu alle aandacht voor de review van de nieuwste release van Zero Sanity!

Next Chapter Records
Het label waarop D-Block & S-te-fan hun knaller Keep it Coming hebben mogen releasen. Het label waar op de hit Lockdown van Scope DJ is gereleased. Het label waarop Abject (tegenwoordig Frontliner) zijn release op kwijt kon. Allemaal zijn deze producers later na door The Prophet naar Scantraxx gehaald. En allemaal scoren ze daar hit na hit.

Jammer genoeg is het tegenwoordig niet meer zo. Persoonlijk ben ik namelijk van mening dat Next Chapter erg terug gezakt is na die 3 top releases en onterecht vergeten word door de massa. De laatste tijd zijn er namelijk al een aantal producers bij gekomen die erg goede producties weten te maken. Eén daar van is Zero Sanity, een producer die met de release Superdimp/Divine Intervention een mooie binnenkomer maakte op het label en nu zijn tweede release in de wacht rij heeft staan bij Next Chapter.

Brotherhood
Niet mijn favoriet van deze vinyl maar zeker niet slecht om links te laten liggen. De plaat begint namelijk erg sterk met een intro met veel aparte ingrediënten die voor een opzwepend effect zorgen. Dit samen met de dikke kick die Zero Sanity heeft gebruikt klinkt de intro erg lekker. Het enige nadeel aan Brotherhood vind ik de wat raar klinkende lage tonen in het begin van intro. Het lijkt er op als of het een offbeat bassline is waardoor de daadwerkelijke dreun (niet de kick zelf) wat minder door komt. Gelukkig word deze wat raar klinkende lage toon op de helft van de intro van de plaat verwijderd en komt er voor mij persoonlijk een betere in de plaats. Ook snel genoeg daarna zijn we aanbeland bij de break. Geen break met veel gedoe, nee direct door na de climax. Het is dan ook goed te merken dat de melodie en synth van brotherhood veel energie en bekende Zero Sanity sounds bevatten die je niet lang stil zullen laten staan in het opbouwen naar de climax.
Gelukkig is de kick met het mooie laag ook weer aanwezig in de climax en stomen we zo door op naar de outro die het zelfde in elkaar zit als de intro. In de outro hoor ik ook geen raar klinkende offbeat bassline maar gewoon een volwaardige diepe dreun.

Zero Sanity – Brotherhood
http://www.youtube.com/watch?v=8nYVjgDS0LY

Naar mijn mening is Brotherhood dus een leuke plaat met heerlijke portie diepe bass en een goede melodie met bekende Zero Sanity sounds maar dan minder cheesy als zijn vorige release.

Mindblowing Music

Een plaat met een heerlijke sfeer. Alleen de intro al bevat een erg sterke melodie die heerlijk opbouwt naar de climax. Halverwege de intro knalt er ook nog is een reversed bass onder het totaal plaatje waardoor het nog net even wat lekkerder beukt. Het had misschien net iets beter gekund als de reversed bass wat meer hoorbaar aanwezig zou zijn. Dat zou voor nog wat meer drive zorgen in de intro.

Zodra we bij de break zijn aangekomen zorgt een luide sirene voor een misterieus sfeertje. En ook deze break duurt niet lang. Voor dat je het weet maakt de melodie zijn intreden en ben je aanbeland in de climax. Een climax die net zoals de intro een heerlijke sfeer heeft en een kick met veel laag.
De stevige kick in de climax sleurt je in iedergeval snel mee naar de outro waar de vocal het overneemt en je verder mee sleurt de intro in. Ook hier is die heerlijke reverse bass weer aanwezig en dreunt het lekker door.

Mindblowing Music is dus mijn persoonlijke favoriet. Dit komt voornamelijk door de heerlijke reversed bass in de intro en outro en het prachtige sfeertje die de plaat bevat.

Zero Sanity – Mindblowing Music
http://www.youtube.com/watch?v=dtCJUJ4Rs5w

Eindoordeel
Een kwalitatief goede release van Zero Sanity tegenover zijn vorige release. Ook hebben beide platen een heerlijke sfeer. Hopelijk kunnen we nog meer verwachten van Zero Sanity in de toekomst!

Brotherhood: 7
Mindblowing Music: 9

Totaal: 8

Je koopt deze tracks vanaf 5 oktober 2009 op: Junodownload.com

Artikel geschreven door Dennis Aka MashVolg Hardtraxx op Twitter twitter.com/Hardtraxx en op Facebook: facebook.com/Hardtraxx

Bericht geplaatst op 27-09-2009 om 13:19 door Khadber | Translate:

Reacties (13)

Plaats reactie
Kikvorsman 27-09-2009 @ 13:28:02

erg Lekker idd. vooral de in-en outro van Mindblowing Music ^^

Timmer 27-09-2009 @ 13:28:36

mindblowing music ^^ weer leuk gedaan!

Mol 27-09-2009 @ 13:32:53

Brotherhood is ‘m niet echt, Mindblowing vind ik op zich wel nice :)
Good read mash!

Rickik 27-09-2009 @ 13:36:31

Mindblowing Music is wel lekker:). Brotherhood vind ik 10x niks!

Mil�n 27-09-2009 @ 15:06:36

Hmm alleen idd de in- en outro van Mindblowing music klinkt prima! Voor de rest is het bijzonder standaard allemaal! Chille review!

wouterz 27-09-2009 @ 15:51:55

intro van brotherhood klinkt erg sterk! vind mindblowing music daarentegen weer minder.

ik had deze vinyl een 6,5 gegeven

wat me ook opvalt is dat die pik op die foto kijkt alsof ie moet poepen :D

Barsbas 27-09-2009 @ 16:12:56

ik vind ze alle2 niet echt denderend, niet te vergelijken met keep it coming bijvoorbeeld.

toch vind ik het jammer dat ze allemaal verhuisd zijn naar het scantraxx kamp, vond de oude sound van dbstf veel vetter dan wat ze nu maken, van hun nieuwe album kan eigenlijk alleeen music made addict me bekoren. :(

Just4Music 27-09-2009 @ 16:49:51

ik vind dat Dennis wel erge hoge cijfers geeft hoor, als je deze al een 9 geeft dan zou bijna elke plaat een 10 zijn.

Persoonlijk vind ik het niet zoveel

Dennis Aka Mash 27-09-2009 @ 17:40:10

Het is misschien een erge hoge rating. Daar kan ik het mee eens zijn. Maar ik kijk naar meer dan alleen ‘het nummer’. ;)

@ Barbas: Vergelijken met Keep it Coming doe ik niet. Ik vertel alleen meer over het verleden van het label waarop deze vinyl gereleased word.

Release date 5 oktober mensen!

Thund3R 27-09-2009 @ 19:22:19

Brotherhood vind ik idd wat minder ondanks et heerlijke intro, alleen Mindblowing Music is ge-wel-dig. echt wel 9 waardig!

Josh-T 27-09-2009 @ 20:53:52

Ik vind de melodie/climax van Brotherhood wel goed.

Wel blij om weer eens een Vinyl review te lezen, zou je wel wat vaker mogen doen van mij, Dennis ;)
Ook wel slim dat je hem nog vóór de release datum hebt gereviewd.

G1LL 27-09-2009 @ 21:40:05

Klinkt wel lekker hoor:)

Dennis Aka Mash 27-09-2009 @ 22:54:25

@ Josh-T: Er zoude inderdaad meer reviews moeten komen. Maar daar ben ik mee bezig. ;)

En ik heb van Zero Sanity zelf een promo ontvangen anders was het ook niet gelukt. En deze vinyl verdiend gewoon die aandacht. ;)

ReagerenRegistreer of login om te reageren.

Hier adverteren?

Hardtraxx op Facebook